Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Το απυθμενο θρασος των Σιγονταροοικουμενιστων

p.Aug.-p.-E. 


 

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΥΦΟΣ;;;

 


Ο εκπρόσωπος επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Παυλος Δημητρακοπουλος μιλά άσχημα και με υπεροψία σ” έναν ταπεινό εργάτη της Εκκλησίας τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά και λέει·

  • «Ο επισκοπος μας σας εκαμε την χαρι να σας καλεση, ουχι ακινδυνως υπερβαινοντας το γεγονος ότι προσφατως δια αποφασεως συνοδικου δικαστηριου εχετε καθαιρεθη από τον βαθμον του πρεσβυτερου και υποβιβασθη εις την ταξιν των μοναχων, πραγμα που εκκλησιολογικα και ιεροκανονικα δυσχεραινει την μεθ’ υμων κοινωνια, διοτι υμεις θεωρειτε εαυτον ως ιερομοναχον, μη αναγνωριζων την καθ’ υμων συνοδικην αποφασιν. Από την εποχη της καθαιρεσεως υμων εχετε αλλα παραδειγματα Μητροπολεων που σας εκαλεσαν ως ομιλητη στην επαρχια τους, και μαλιστα σε επισημη ημεριδα, οργανουμενη από την Μητροπολι;».


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο π. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΜΙΛΑ Ο π. ΠΑΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ;
Ο π. Ευθύμιος είναι ένας αγωνιστής ιερομόναχος. 
Δεν γράφτηκε ποτέ στους καταλόγους της Μητροπόλεως για μισθοδοσία. 
Ηταν και είναι άμισθος κληρικός. 
Δεν κατοικεί σε ωραίο μοναστήρι με ανέσεις ούτε σε κάποιο αναπαυτικό διαμέρισμα, αλλά σε μια σπηλιά του Κισσάβου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς καμία άνεση. 
Ειναι αρχιμανδρίτης – ασκητής.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ




Το θάρρος και η παρρησία του π. Ευθυμιου να ελέγχει τις παρανομίες κάποιων κακών επισκόπων, στα θέματα της πίστεως, ακόμα και μέσα στο συνοδικό δικαστήριο έγινε αιτία να σκληραίνουν ακόμη περισσότερο μερικοί δεσποτάδες και να τον καθαιρέσουν, στις 30.8.2006.


Η Ι. Συνοδος δεν καθαιρεί καταχραστάς, ανήθικους και ανωμάλους ρασοφόρους, που άρχισαν να εισβάλουν, προς τιμωρία μας, και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Εναν δεσπότη μόνο αναγκάστηκε να καθαιρέση, κάτω από την πίεση της δικαστικής εξουσίας και τον σκανδαλισμό όλων των Ελλήνων. 
Αυτόν τον δεσπότη που βρωμούσε απ” όπου και αν τον έπιανες, χίλιους δυο τρόπους μηχανεύτηκε για να τον βγάλει από τον Κορυδαλλό. 
Αν δεν εύρισκε μεγάλη αντίδραση από τον λαό, θα τον επαναφέρει στις τάξεις της Ιεραρχίας, γιατί είναι εκλεκτός των μασόνων και του πατριάρχη Βαρθολομαίου!




π. Παυλε με θλίψη διαβασαμε σε ιστολόγια την επιστολή που στείλατε στον π. Ευθύμιο και μας πικράνατε. 
Ενα μόνο μικρό απόσπασμα δημοσιεύσαμε.
Να ξέρετε ότι έτσι δεν κερδίζονται οι μάχες κατά των αιρετικών. 
Βρισκόμαστε σε χρόνια δύσκολα, μπαίνουμε όπως βλέπουμε σε χρόνια Αποκαλύψεως και θα πρέπει να αγκαλιάζετε τους αγνούς αγωνιστάς για να δώσετε μαζί τη μάχη.
Ο π. Ευθύμιος αρκετά χρόνια έκανε υπακουή στην παράνομη καθαίρεση και κρέμασε το πετραχήλι του. Περίμενε την συμπαράσταση των αγωνιζομένων κληρικών, αλλ' αυτοί τον ξέχασαν. 
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έκανε αίτηση ακύρωσης της υπ’ αριθμ. 21/2007 αποφάσεως του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όμως η Ι. Σύνοδος αρνείτο αυθαιρέτως και παρανόμως για πολλά χρόνια να αποστείλει το φάκελο της υποθέσεως του.




Αυτό τώρα που έκανε ο π. Ευθύμιος και αποτειχίσθηκε, ίσως σύντομα να το κάνετε και εσείς, αν πραγματικά αγωνίζεσθε για την Ορθοδοξία. 
Ο Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, που δεν προσχώρησε στις τάξεις των παλαιοημερολογιτών, παρ' ότι τους συμπαθούσε και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ενώση τις 3 παρατάξεις, για να καταφύγουν εκεί στις δύσκολες ημέρες του Αντιχρίστου οι χριστιανοί, δεν κατάφερε τίποτε. 
Δυστυχώς σήμερα το χάσμα στους παλαιοημερολογίτες έγινε ακόμη μεγαλύτερο, αφού εγιναν 9 οι παρατάξεις. 
Χρειάζεται κόσκινο για να κοσκινιστούμε όλοι οι χριστιανοί. 
Ευρισκόμενος στην Κάρυστο, στις 16 Απριλίου 1951 ο π. Αυγουστίνος έστειλε γράμμα στην Κοζάνη, σε πνευματικά του παιδιά και παλαιούς συνεργάτες της Εστίας συσσιτίων κατοχής (8.500 πιατων ημηρεσίως) και έγραφε:
  • «Αποτελούμεν ζώσαν διαμαρτυρίαν εντός των κόλπων της επισήμου Eκκλησίας. 
  • Ημείς οι ελέγχοντες ευεργετούμεν αυτήν απείρως και όχι οι κολακεύοντες θεολόγοι και ιεροκήρυκες, οι οποίοι κάμνουν τούμπες, αρκεί να τα έχουν καλά και να μη διωχθούν. 
  • Οπωσδήποτε ανατέλλει ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.  
  • -Προβλέπω, ότι ο ΑΓΩΝ εναντίον σας θα προσλάβη ακόμη μεγαλυτέραν σφοδρότητα. 
  • Ο Σατανάς βάλθηκε να σας διαλύση. 
  • Ξεύρει αυτός τι ειμπορεί να προκύψη από αυτό το ταπεινό γκαράζ. 
  • Δεν ενθυμείσθε τον πόλεμον που υφιστάμεθα τας πρώτας ημέρας που ιδρύθη η Εστία; 
  • Εάν υπεκύπταμεν τότε, ο Σατανάς θα εθριάμβευε. 
  • Μας εβοήθησεν ο Θεός και εμείναμεν σταθεροί. Έτσι και τώρα. 
  • Ηνωμένοι με άρρηκτον αγάπην αντιστθήτε. «Αντίστητε τω Διαβόλω και φεύξεται αφ’ υμών». Άμα ίδη την υπομονήν και επιμονήν σας εις το έργον του Κυρίου, θα σας αφήση».
Δυο- τρεις δεκαετίες μετά, σε ομιλία του έλεγε:
  •  Θα έρθη καιρός που οι χριστιανοί δεν θα μπορούν να εκκλησιάζονται σε μεγαλοπρεπείς ναούς αλλά θα φεύγουν στις σπηλαίες και στα όρη για να υμνήσουν τον Θεό, γιατί τους μεγαλοπρεπείς ναούς θα τους έχουν καταλάβει αντίχριστοι ρασοφόροι.
  •  
  • απο το ιστολογιο Αυγουστινος Καντιωτης

2 σχόλια:

  1. Πατέρα Παύλε "έκανε την χάρι ο επίσκοπό σας να καλέσει τον π.Ευθύμιο"!!! Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Κάνει πολλές χάρες ο "επίσκοπό σας".Θυμάστε που ήταν ο μόνος που κατέθεσε διαβεβαιώνοντας στην αρχιερωσύνη του πως "γνώριζε καλά τον κατηγορούμενο Μπεζενίτη και κατά την μακρά ενάσκηση των καθηκόντων του ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατηγορήθη ο υπο κατηγορίαν Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων για κανένα εκκλησιαστικό παράπτωμα"!!!
    Θα φτάσει άραγε μιά μέρα,που αυτό το στιγματισμένο άτομο(ο επίσκοπό σας)θα προβληθεί ως άξιος και θα προωθηθεί να ποιμάνει ολόκληρη Μητρόπολη; !!!αναρωτιέται ο μακαριστός Νικόδημος
    "Ελεύθερη πληροφόρηση αρ.φύλ.171 16 Δεκεμβρίου 2005.
    Σώπασε π.Παύλε. είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις
    Ασκληπιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιμωνιακον τον απεκαλεσε ο αειμνηστος νικοδημος και το εκανε γαργαρα π παυλε ο σεραφειμ και τολμας να ειρωνευθεις αγωνιστην αιδως ντροπη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου