Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ! 

 

ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΟΫ 

ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 

ΠΕΝΤΕ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ.





Γράφει ο Γιάννης Πορφύρης 
προεδρ. Αιτ/νων Αχαϊας 



Αμηχανία, προβληματισμός και αδιέξοδο, για τον σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου, μετά απο το αποτέλεσμα των μακροχρόνιων ενεργειών του, να προσπαθεί με τις καταγγελίες του να αποδείξει ως "παράνομο" το έργο του Μοναστηριού της Μεταμορφώσεως.



Μετά τους καταλογισμούς των ασύλληπτα υπέρογκων προστίμων, αλλά και μετά την ακύρωση της επιδοτήσεως για τον Ξενώνα, και πριν τελειώσουν οι δικαστικές εκκρεμότητες, επ' αυτών, σπεύδει η αρμόδια ΔΟΥ και καλεί ήδη......έναν έναν, ενώπιον της εισαγγελικής αρχής, κληρικούς και μοναχούς της Μητροπόλεως, ώστε να "μαζέψει" τα εκατομμύρια ευρώ που ο τοπικός Επίσκοπος "φρόντισε" επιμελώς με τις καταγγελίες του, να καταλογιστούν στα μοναστήρια του!!!



Φέρεται μάλιστα να είπε πολύ εκνευρισμένος, ο κ Ιερόθεος σε τοπική συγκέντρωση ιερέων του, ότι τώρα "πρέπει να μαζέψουμε τα χρήματα"!!!




Γιατί, μετα τη νομική "διάλυση" του μοναστηριού της Μεταμορφώσεως, "φόρτωσε" με την ευθύνη όλων των χρεών, και την Τριμελή "διαχειριστική επιτροπή" των εγγάμων ιερέων, αλλά και το μοναστήρι της Αμπεκακιωτισσας στο οποίο συγχώνευσε νομικά την Μεταμόρφωση!


Οπότε, μέσα στη μεγάλη σαρακοστή, οι ρασοφόροι της Μητροπόλεως Ναυπάκτου, πάνε κι έρχονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, της ΔΟΥ & της Αστυνομίας, και οι τοπικοί δικαστές, τα ‘χουν χάσει κυριολεκτικά!!!


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι έξαλλοι και ανήσυχοι είναι, τα μέλη από τις τρεις οικογένειες των εγγάμων ιερέων, που φέρεται να "χρησιμοποιήθηκαν" από τον μητροπολίτη κ Ιερόθεο, στον "ιερό πόλεμο" κατά του μοναστηριού και τώρα είναι όλοι υπόλογοι για χρέη, ενώπιον του Δημοσίου!

3 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος είναι τελείως μουρλός και επικίνδυνος. Μαζευτείτε όλοι και πετάξτε τον από την Ναύπακτο. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουράγιο Πατέρες. Χιλιάδες Ναυπάκτιοι είμαστε στο πλευρό σας τούτες τις δύσκολες ώρες που περνάτε. Δεν μιλάμε, «δια τον φόβον των Ιουδαίων», αλλά προσευχόμαστε κάθε μέρα για σας.

    Μη ξεχνάτε ότι και Χριστός, που τόσο αγαπήσατε και του αφιερώσατε τη ζωή σας, «μετά των κακούργων ως κακούργος» δικάστηκε και σταυρώθηκε από τους εγκληματίες Αρχιερείς και Πρεσβυτέρους των Ιουδαίων. Δεν κλαίμε για σας, αλλά για όσους σας καταδιώκουν.

    Εσείς να χαίρεστε. «Mακάριοι να είστε όταν σας προσβάλουν και σας καταδιώκουν και λένε, ψευδόμενοι, κάθε είδους κακό λόγο εναντίον σας επειδή είστε δικοί μου. Nα χαίρεστε και να αγάλλεστε, γιατί θα είναι πολύς ο μισθός σας στους ουρανούς. ’Αλλωστε έτσι καταδίωξαν τους προφήτες (και τους Αποστόλους και τους Αγίους) που έζησαν πριν από σας». Κουράγιο. Να είστε σίγουροι ότι θα έρθει η Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την κλήτευση της τριμελούς επιτροπής των ιερέων σήμερα στον εισαγγελέα Μεσολογγίου πότε θα μιλήσουν τα κανάλια;; Για τον ιερέα που λιποθύμησε μόλις άκουσε το κατηγορητήριο (για τον παπα-Θανάση το Λαουρδέκη τον κόβω), ποιος δημοσιογράφος θα μας ενημερώσει; Είναι δυνατόν να τους σέρνουν στον εισαγγελέα, αν δεν υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες και εις βάρος τους;
    Να δούμε τώρα ποιον θα βάλει μέσον ο ποιμενάρχης τους να τους σώσει από τον γκρεμό που ο ίδιος τους παρέσυρε;; Μόνο που ο ίδιος φρόντισε επιμελώς να σώσει το τομάρι του! Μόλις οσμίστηκε ότι θα τον έπιανε κι αυτόν η τσιμπίδα της εφορίας για το χρέος που ο ίδιος φρόντισε να επιβληθεί ως πρόστιμο στο μοναστήρι, έκανε την εξής πονηριά: Έκανε εικονικές εκλογές άρον-άρον στην Αμπελακιώτισσα με μοναχούς δήθεν εγκαταβιούντας εκεί, για να φορτώσει στο δύστυχο τον π. Πολύκαρπο Παστρωμά το χρέος (ως ηγούμενο και νόμιμο εκπρόσωπο των δύο μονών). Βγαίνω, σου λέει, εγώ λάδι;; Τι με νοιάζει για τους άλλους;; (Έστω κι αν αυτοί οι άλλοι υπήρξαν τόσα χρόνια το δεξί του χέρι (παπα-Θανάσης και παπα-Θέμης) !Στη δύσκολη στιγμή, αγαπητοί μου, ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Ας πρόσεχαν όμως κι αυτοί. Όταν έβαζαν την υπογραφή τους ως τριμελής επιτροπή διαχείρησης του μοναστηριού, για να του κάνουν το χατήρι, ήταν καλά;; Την υπογραφή μας, λέει ο λαός, προσέχουμε πού τη βάζουμε… Τώρα που τους ξεμπρόστιασε, κι εκείνος βγάζει την ουρίτσα του απ’ έξω, αυτοί θα τρέχουν, κι ας έχουν και οικογένειες! Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει ποδάρια!
    Δε θα μπορούσα όμως να μη συγχαρώ και ένα άλλο πρόσωπο, αφανές μεν σήμερα, πρωταγωνίστρια δε όλου αυτού του σημερινού δράματος. Πρόκειται για την αξιότιμη κυρία Κουβάτση, τέως προϊσταμένη της ΔΥΟ Ναυπάκτου, που ήρθε ουρανοκατέβατη στην πόλη μας και έγινε και προϊσταμένη, με εντελώς διαφανείς διαδικασίες, γιατί το άξιζε και είχε όλα τα προσόντα ! (Το ότι ήταν πνευματικοπαίδι του σεβασμιωτάτου δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση! Που θέλετε όλο πονηρά να σκέφτεστε…). Η κ. Κουβάτση μας, λοιπόν, δε δίστασε να ριψοκινδυνέψει και τελικά να θυσιάσει τη θέση που με τόσους κόπους απέκτησε, πλαστογραφώντας μάλιστα κάποιο έγγραφο, για να επιβάλλει τεράστια πρόστιμα στο μοναστήρι κατά παραγγελίαν και κατ’ επιθυμίαν του πνευματικού της πατέρα (του σεβασμιωτάτου, παρακαλώ).
    Αγαπητοί μου, υπάρχουν και στις μέρες μας μάρτυρες! Η κυρία αυτή πρέπει να πάρει ασφαλώς βραβείο υπακοής και αφοσίωσης!!! Έκανε ακριβώς ό,τι της ζήτησε ο πνευματικός της, μη σκεπτόμενη το προσωπικό της συμφέρον, αλλά θυσιάζοντας ακόμα και τη θέση της, προκειμένου να ικανοποιήσει το πάθος του για εκδίκηση. Δεν αξίζει, παρακαλώ, η κυρία αυτή το θαυμασμό μας για την αυτοθυσία της, και τη συμπάθειά μας, που έχασε τη θέση της και καταδικάστηκε ένα χρόνο χωρίς αναστολή;; Κι εμείς αντί να της δώσουμε συγχαρητήρια για την εξαίρετη και αξιομίμητη αυτή πράξη της, την καταδικάζουμε κιόλας;; Πάλι καλά που στο επόμενο δικαστήριο της αναγνωρίστηκε πως δεν είχε δόλο… Πώς λέει η φράση «αμάρτησα για το παιδί μου»;; Αυτή θα πρέπει να πει «αμάρτησα για τον πνευματικό μου»! Λίγη κατανόηση, κύριοι δικαστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου