Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Λαός παράνομος και κλέφτης!




του αρχιμ. Δανιηλ Αερακη



Απορεί κανείς! 
Ποῦ είναι ο ευσεβής λαός μας, για τον οποίο τόσο καυχόμαστε; 
Ποῦ είναι ο λαός «ὁ φοβούμενος τόν Κύριον»; 
Ποῦ είναι ο λαός της ευαγγελικής ζωής και της χριστιανικής πορείας; 
Ποῦ είναι ο λαός που ζη «κατενώπιον τοῦ Θεοῦ» (Εφεσ.α΄4), και για κάθε ενέργειά του σκέπτεται το Χριστό και τη Βασιλεία Του;


● Ο Χριστός είπε: «Ζητεῖτε πρῶτον την βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν» (Ματθ.στ΄33). 
Και ο Ελληνικός λαός, στη μεγίστη του πλειοψηφία απαντά: «Ζητάμε πρώτα, με κάθε τρόπο τα λεφτά, και για τη βασιλεία του δεν νοιαζόμαστε καθόλου».
Ο Ελληνικός λαός αυξάνει συνεχώς σε ασέβεια, σε αθεΐα και σε άγρια και απροκάλυπτη ατιμία.
Λίγα από τα αναρίθμητα περιστατικά:


● 56χρονος αγρότης εισέπραττε από το 2007 σύνταξι αναπηρίας 100% ως τυφλός! 
Τσέπωνε 1.100 ευρώ το μήνα.
Πόσο τυφλός ήταν; 
Τόσο, ώστε να οδηγή με νόμιμη άδεια φορτηγό (και οδηγεί θαυμάσια!). 
Τόσο τυφλός, ώστε να έχη άδεια εμπόρου λαϊκής αγοράς!
 Είχε δε και τη θρασύτητα να ζητάη και επίδομα… συμπαραστάσεως άλλου προσώπου, για να τον προσέχη να μη… σκοντάφτη!


● Και δεν είναι αυτός ο μόνος κατά φαντασίαν (μάλλον κατά «κομπίνα») τυφλός. 
Η Ζάκυνθος κατέχει το ρεκόρ των αναπηρικών συντάξεων λόγω τυφλώσεως! 
Όσοι τυφλοί είναι στη Ζάκυνθο δεν είναι σε όλη την…Πελοπόννησο!  


● Το δεύτερο κρούσμα: 
75χρονος απόστρατος αξιωματικός τα τελευταία 11 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξι της νεκρής συζύγου του! 
Σε 140.000 ευρώ υπολογίζονται τα κλεμμένα από το δημόσιο.


● Αναφέρουμε και τρίτο κρούσμα: 
Ήρωες-κλέφτες… ρασοφόροι! 
Δυο κληρικοί της Μητροπ. Θεσσαλιώτιδος, εντεταλμένοι για τη μισθοδοσία των ιερέων, βρήκαν εύκολο τρόπο να πλουτίσουν: 
Στο ποσό π.χ. 8.235 έθεταν μπροστά ένα 2 και το ποσόν αυτό γινόταν 18.235 ευρώ!
Ανακαλύφθηκαν βέβαια, αλλά ποτέ δεν θ’ αποκαλυφτῆ, πῶς εντάχθηκαν στην ιερωσύνη άτομα χειρότερα του Ιούδα!


● Το πρόβλημα είναι ένα:
Ο λαός μας αγνοεί το Χριστό και το Ευαγγέλιό Του.
Πολλοί ποιμένες, αντί να τρέφουν το λαό με τον Άρτο της ζωής, με το λόγο, που μεταμορφώνει και αγιάζει, τον «θαμπώνουν» με «θεάματα, και δη κακῆς θρησκευτικῆς ποιότητας.
Κανένας δεν άλλαξε ζωή «θαμπωμένος» από πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, από αργόσυρτα μουσικά κομμάτια και από αλλεπάλληλες φιέστες υποδοχής εικόνων και λειψάνων.
Στ’ αλήθεια, μπορείτε να φανταστῆτε τον Κύριό μας και τους αγίους Του Αποστόλους, να οργανώνουν πολυαποστολικά συλλείτουργα με χλιδάτες στολές και επιδεικτικές εμφανίσεις;
Μπορείτε να φανταστῆτε τον Κύριό μας, αντί να «περιάγῃ κηρύττων την βασιλείαν του Θεοῦ» και το «μετανοεῖτε», να κρατά κάθε φορά και από μια διαφορετική λειψανοθήκη και να καλή το λαό σε προσκύνησι;
Τα λείψανα και οι εικόνες είναι για προσκύνησι χωρίς φιέστες και για μίμησι χωρίς «ἀλλά»!


● Εκατομμύρια άλλαξαν ζωή και έγιναν άγιοι και μάρτυρες κατηχούμενοι και διδασκόμενοι. 
Οι κατηχούμενοι αντέχουν και ως κακουχούμενοι. 
Οι μη κατηχούμενοι είναι ασυγκράτητοι στο κακό και στην ατιμία.

7 σχόλια:

  1. Κανένας δεν άλλαξε ζωή «θαμπωμένος» από πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, από αργόσυρτα μουσικά κομμάτια και από αλλεπάλληλες φιέστες υποδοχής εικόνων και λειψάνων.

    Συμπλήρωμα από τον "σατανιστή" και "γλύφτη" επισκέπτη.

    Κανένας δεν άλλαξε ζωή, ακούγοντας σε ακατανόητη γλώσσα τα ιερά κείμενα, Ευαγγέλια, Απόστολο, Προφητείες, ακολουθίες, κηρύγματα... και αφού δεν τα κατανοεί, μπορούν οι αυθαίρετοι διδάσκαλοι να τον παραπλανούν εύκολα διδάσκοντας ότι αρκούν για τη σωτηρία του τα "πολυαρχιερατικά συλλείτουργα, τα αργόσυρτα μουσικά κομμάτια και οι αλλεπάλληλες φιέστες υποδοχής και προσκύνησης εικόνων και λειψάνων" (με το καλαθάκι για τα χρήματα δίπλα, να μη ξεχνιόμαστε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εκκλησια θα πρεπει να φροντισει να εκδοσει τουλαχιστον την καινη διαθηκη οπου διπλα στο πρωτοτυπο θα υπαρχει και μια εγκεκριμενη μεταφραση .Αυτη την καινη διαθηκη θα πρεπει να φροντισει να την μοιρασει δωρεαν η σε τιμη κοστους σε ολα τα ορθοδοξα σπιτια . Αλλα την ωρα της λατρειας θα πρεπει η γλωσσα να μεινει αναλοιωτη . Αλλο η λατρευτικη γλωσσα και αλλο η κατ οικον αναγνωση της γραφης . Αλλωστε κοντα στην γνωση των πατερων και της γραφης πρεπει να υοαρχει και η καλη θεληση . Γιατι βεβαια οι διαφοροι επισκοποι στις μερες μας που εκφραζουν οπως ο Ζηζιουλας ανοικτα αιρετικες θεσεις σαν θεολογοι που ειναι ξερουν απεξω γραφη και πατερες . Και αλλωστε τα παραδειγματα που αναφερει ο πατηρ Αερακης ειναι τοσο εξωφθαλμα που οι δραστες τους γνωριζουν οτι τα απαγορευει το ευαγγελιο . Δηλαδη πιστευουν καποιοι οτι αν το ευαγγελιο διαβαστει την ωρα της λειτουργιας στα νεοελληνικα θα παυσουν ως δια μαγειας οι μοιχιες κλοπες φονοι καταχρησεις και τα υπολοιπα ; Κανεις δεν το πιστευει . Αρα ας μεινει η λειτουργικη γλωσσα ως εχει και ας φροντισει η εκκλησια για την κατ οικον αναγνωση της Αγιας Γραφης και το κυριοτερο τουλαχιστν οι εκπροσωποι της ας δινουν οι ιδιοι το καλο παραδειγμα χριστιανικης ζωης

      Διαγραφή
    2. Οκτώ έως έντεκα νεκροί, σύμφωνα με διάφορες πηγές. 70 τραυματίες και 22 συλληφθέντες, για τρία 24ωρα. Ο τραγικός απολογισμός των "ευαγγελικών". Ο Αρχιεπίσκοπος Προκόπιος (1896-1901) αναγκάστηκε να παραιτηθεί, όπως και η κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη.

      Ως «Ευαγγελικά», ή Ευαγγελιακά, έμειναν στην ιστορία τα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου του 1901 με αφορμή τη δημοσίευση από την εφημερίδα Ακρόπολις των Ευαγγελίων μεταφρασμένων, (στην πραγματικότητα μεταγλωττισμένων) στη δημοτική γλώσσα στις 9 Σεπτεμβρίου 1901.

      Κυριάρχησαν απόψεις όπως ότι η μετάφραση» του Ευαγγελίου ήταν έργο των «εχθρών της πατρίδος» και ότι η αιτία ήταν ο «σλαβικός κίνδυνος». Εκείνη την εποχή η απόκλιση από τη χρήση της αρχαϊζουσας καθαρεύουσας γλώσσας, θεωρούνταν εθνικό έγκλημα και όποιος την υπονόμευε προδότης. Στα πρωτοσέλιδα διαφόρων εφημερίδων οι δημοτικιστές παρουσιάζονταν ως άθεοι, προδότες και Σλάβοι.

      ======
      Ευτυχώς που στις μέρες μας τουλάχιστον η Καινή Διαθήκη είναι πλέον προσιτή στο λαό, στη γλώσσα που ομιλεί.

      Διαγραφή
    3. Τα ευαγγελικα γιναν τοτε επειδη καποιοι οπισθοδρομικοι επεισαν τους νεαρους φοιτητες οτι η μεταφραση του ευαγγελιου για αναγνωστικη κατ οικον χρηση ειναι ιεροσυλια . Καμια σχεση με εμας ολους που αντιδρουμε στην αλλαγη της λειτουργικης γλωσσας . Κανεις δεν ειναι εναντιον της μεταφρασης ολων των εκκλησιαστικων βιβλιων αλλα μονο για οικιακη αναγνωση . Αλλωστε οι υποστηρικτες της αλλοιωσης της λειτουργικης γλωσσας δεν διαμαρτυρονται οταν ο πατριαρχης απευθυνομενος στον λαο εκτος λειτουργιας χρησιμοποιει προς εντυπωσιασμο αρχαιζουσα δυσκολοτερη και του παπαρηγοπουλου . Δηλαδη γινεται το εξης τραγελαφικο . Αυτοι που θελουν ντε καικαλα να μεταφραστουν τα τροπαρια και οι ευχες να συμφωνουνε σε κυρηγμα στην αρχαιζουσα . Ενω απο τον καιρο του Ηλια Μηνιατη και πιο πριν το κυρηγμα γινεται παντα στην δημοτικη . Ας αναλογιστουνε λοιπον καποιοι ποιοι ειναι οι εκσυγχρονισες . Αυτοι που θελουν λατρεια στην καθιερωμενη γλωσσα και κυρηγμα στην δημοτικη η αυτοι που επικροτουν το αντιστροφο

      Διαγραφή
  2. 1. "Λαός δυσεβής και παράνομος,ίνα τι μελετά κενά;Ίνα τι την ζωήν των απάντων ΘΑΝΑΤΩ κατεδίκασεν"!!Έτσι λέει τροπάριο των αποστίχων
    της ακολουθίας των αχράντων παθών!Και το λέει για τους ΤΟΤΕ Εβραί-
    ους,αλλά με όσα λέει ο σεβασμιος π.Δανιήλ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΟΥΤΙ για ΟΛΟΥΣ
    τους λαούς"πολλώ γε δη" για το σημερινό δικό μας!!
    2. Ο ΓΑΠ,που,αφού βρήκε ΧΑΟΣ μας οδήγησε στο γκρεμό το είχε πει ότι
    η χώρα,που κυβερνά είναι διεφθαρμένη και έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε,ως προσβληθέντες!!
    3.Δεν είπε όμως ΠΟΙΟΙ οδηγησαν αυτό το λαό και κατά την τουρκοκρα-
    τία,και ΚΥΡΙΩΣ μετά την"απελευθέρωση"στη διαφθορά.Ποιοι τον εκμαύλι
    σαν,ώστε να βρίσκονται ΜΟΝΙΜΩΣ στην εξουσία και να έχουν την κουτά-
    λα καλύπτοντάς του πασαν νόσον και ΠΑΣΑΝ...ΜΑΛΑΚΙΑΝ!!!!!
    4.Ακόμη και τώρα,που έχουμε φθάσει στο χείλος της ΑΒΥΣΣΟΥ οι επιχει
    ρηματίες ΠΑΝΤΟΣ είδους κάνουν το κορόιδο και ΔΕΝ δίνουν αποδείξεις!
    Έτσι θα συνεχίσουν και τα χαράτσια και οι περικοπές,για να βγούμε,
    αν ποτέ βγούμε,πέρα και θα την πληρώνουν ΜΟΝΙΜΑ τα υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ψάρι, βρώμησε από το κεφάλι, βρώμησε και από την ουρά. Πιο εύκολος είναι ο ευαγγελισμός ενός λαού που για πρώτη φορά ακούει για τον Χριστό και το Ευαγγέλιο, και πολύ πιο δύσκολος ο επανευαγγελισμός ενός λαού φαρισαϊκού, δήθεν ευσεβούς, που όχι μόνο δεν βλέπει τα χάλια του, αλλά δε θέλει και να του τα υπενθυμίζει κανείς, αρκούμενος στα θρησκευτικά υποκατάστατα.

    Υ.Γ. Πολύ ωραίο το σχόλιο 6:31 μ.μ. Δεν κόβουν που δεν κοβουν αποδείξεις, κλέβουν και το ΦΠΑ απο τους καταναλωτές, τους οποίους βάζουν να τους το καταβάλλουν, αλλά οι επιτείδειοι, ΦΠΑ δεν δίνουν στο κράτος. Αν ήξερε ο Γέρος του Μωριά, ο Παπαφλέσσας, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης, για ποιους έχυναν το αίμα τους! Ευτυχώς, υπάρχουν και οι τίμιοι και ευσυνείδητοι, η μαγιά, και μας ελεεί όλους χάριν αυτών ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "η μετάφραση» του Ευαγγελίου ήταν έργο των «εχθρών της πατρίδος» και ότι η αιτία ήταν ο «σλαβικός κίνδυνος»...

    Για όλα όμως υπάρχει μια εξήγηση! Τότε βασίλισσα στην Ελλάδα, ήταν η Όλγα, Ρωσίδα μεγάλη δούκισσα, που θεωρούνταν εκφράστρια των ρωσικών, δηλαδή «σλαβικών», συμφερόντων στην Ελλάδα και σαν ορθόδοξη, ευνοούσε τις μεταφράσεις. Ενώ η πριγκήπισσα Σοφία, σύζυγος του διαδόχου Κωνσταντίνου, πρώην πριγκίπισσα της Πρωσσίας, εκτός των δογματικών διαφορών με την Όλγα, εθεωρείτο ότι εξέφραζε τα γερμανικά συμφέροντα, και αντιδρούσε στις μεταφράσεις.

    Στις μέρες μας αντίθετα, θεωρείται ευλογία η όλο και μεγαλύτερη επιρροή που ασκεί στον ορθόδοξο θρησκευόμενο Ελληνικό λαό το ρωσικό θρησκευτικό ενδιαφέρον, τόσο που μερικοί θεωρούν καμάρι τους να έχουν ρώσικο ι-μέιλ, να αναμεταδίδουν στα μπλόγκ τους απόψεις, φωτογραφίες, άλυωτα σκηνώματα στάρετς και ρώσων γεροντάδων, προφητείες για τη βοήθεια από το ξανθό γένος, να πάρουμε την πόλη, παρεμβάσεις σε δικαστικές υποθέσεις, αδρή έννοια στρατιωτικής συμμαχίας λόγω του ομοδόξου (ξεχνώντας τον Μακεδονικό Αγώνα, τα κομιτάτα, τις Εξαρχείες, την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, τη Μακεδονία του Αιγαίου), και άλλα διάφορα, χωρίς κανείς πλέον να τους κατηγορεί για "σλαβικό κίνδυνο", και φυσικά αντιδρούν στις μεταφράσεις σε γλώσσα κατανοητή σε αντίθεση με τη Ρωσίδα Όλγα.

    Πως αλλάζουν οι καιροί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου