Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ

ΤΑΦΟΙ ΚΕΚΟΝΙΑΜΕΝΟΙ



Οι Αγωνιζομενοι Λεβεντομαρτυρες Χριστιανοι της Λαρισας συνεχιζουν να αγωνιζονται τον καλον αγωνα της Πιστεως και της Κανονικης Ταξεως.

30ολοκληρα χρονια, ναι 30ολοκληρα χρονια, οπως οι Εγκωμιαζομενοι απο το χρυσουν στομα, ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΙΩΑΝΝΙΤΕΣ.


Να σκεφτη κανεις οτι στη Λαρισα σημερα υπηρχε μονοεκκλησια δηλαδη λειτουργουσε μονο ο Αγιος Αχιλλειος και ο ναος ειχε ελαχιστο κοσμο.


Οι αυτοκρατορασοφοροι πανω απο δεκα, μαζευτηκαν και σημερα στη Λαρισα απο τα περατα της γης και της Ελλαδος για να φανερωσουν για αλλη μια φορα το ...φτηνοτατο μπόϊ τους.


Ειναι δυνατον αυτο το φαινομενο να εκφραζει και να εμφανιζει Εκκλησια Χριστου;


Οταν βλεπω αυτο το αυτοκρατορικο δεσποτομανι με πιανει πραγματικη αηδια.


Ναι, το ομολογω, με πιανει πραγματικη αηδια.


Τι σχεσι εχουν ολοι αυτοι, με τον Πτωχο και Ανυποδητο Ναζωραιο;


Τι ομοιοτητα εχουν ολοι αυτοι, με τον Πραο και Ταπεινο Ιησου;


Ω Κυριε και Θεε μας.

Συ που γεννηθηκες στη Φατνη των Αλογων, ιδου σημερα οι "εκπροσωποι" σου καταντησαν την Εκκλησια σου Φατνη Αλογων, οπως ακριβως το προφητεψε και ο Μεγαλος σου Ασκητης και Αγιος ο Αντωνιος.


Ανεβαινουν στους αμβωνες των ναων και ρητορευουν ρητορειες αοσμες, αχρωμες και αγευστες, που ουτε συγκινουν, ουτε συναρπαζουν, ουτε συγκλονιζουν.


Κνιθουν μονο και γαργαλουν τις ακοες των ακροατων και μετα ολα φευγουν και χανονται και αφανιζονται ανεπιστρεπτει.


Καταπατουν ωμα και απροκαλυπτα το δικαιο των αδυνατων και μετα ερχονται στους ναους σου και καταπινουν ασυνειδητα ολοκληρα Αγια Ποτηρια.


Μηπως η εικονα αυτη η ΠΑΝΑΘΛΙΑ της Εκκλησιας Σου, Θεε μου, προμηνυει την Εσχατη ελευσι Σου;

Μηπως θα δουμε και το βδελυγμα της Ερημωσεως εν τοπω Αγιω ή οι "αντιπροσωποι σου" ειναι τα βδελυγματα της Ερημωσεως εν τοπω Αγιω;


Ιδου ερχομαι ταχυ.

Αμην.


Ναι, ερχου Κυριε Ιησου.




3 σχόλια:

  1. Το αυτοκρατορικό αυτό δεσποτομάνι δεν είναι πρόσφατο, χρονολογείται εδώ και αιώνες από τον Μ. Κων/νο και τον Ιουστινιανό και εδώ.

    Στην Α΄ Οικουμενική, η αίθουσα βρωμούσε από την τραγίλα, από τις προβειές που φόραγαν οι άγιοι Πατέρες και τα μάλλινα ωμοφόρια (που συμβολίζουν το Αρνίον, γι' αυτό πρέπει να είναι λευκά και μάλλινα και όχι μεταξωτά και πολύχρωμα).

    Ο ΚΠόλεως άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος μόλις ανέλαβε εκποίησε τα πολυτελή έπιπλα της Αρχιεπισκοπής, του προκατόχου του αγίου Νεκταρίου (αδελφού του επόμενου, άγιου Αρσάκιου) και μοίρασε τα χρήματα στους πτωχούς.

    Ακόμη και ο αφορήσας τον Ουμβέρτο, ΚΠόλεως Μιχαήλ Α΄ Κηρουλάριος, κατά το Σχίσμα του 1054, αλαζόνας, φιλόδοξος και μη συμπαθής ζήλωσε αυτοκρατορικήν δόξαν, κατάφερε τελικά να εκθρονίσει τον αυτοκράτορα Μιχαήλ ΣΤ΄ και εμφάνιζε τον εαυτό του με τα ανάλογα αυτοκρατορικά ενδύματα, μέχρις ότου καταφέρει τελικά να τον εκθρονίσει, το 1058, ο Ισαάκιος Α΄Κομνηνός.

    Έτσι, παλιά μας τέχνη κόσκινο.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρευνα του ΑΠΘ για τους κατοίκους της Θεσ/κης δημοσιεύεται στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής 15-5-2011.

    Πιστεύετε στο Θεό;
    Ναι-μάλλον ναι = 83%
    Όχι-μάλλον όχι = 15%
    Δεν απαντώ = 2%

    Πόσο συχνά εκκλησιάζεστε;

    Κάθε Κυριακή = 11%
    Δυο-τρεις φορές το μήνα = 12%
    Μερικές φορές το χρόνο = 41%
    Ποτέ/σχεδόν ποτέ = 35%

    Εκκλησιάζεται τακτικά ή σχεδόν τακτικά το 33%, πιστεύουν όμως στο Θεό το 83%
    συν τους "μάλλον όχι".

    Ένας από τους λόγους του μη συχνού Εκκλησιασμού είναι τα αναφερόμενα στο άρθρο, που τα αισθανόμαστε όλοι.

    "Οταν βλεπω αυτο το αυτοκρατορικο δεσποτομανι με πιανει πραγματικη αηδια. Ναι, το ομολογω, με πιανει πραγματικη αηδια. Τι σχεσι εχουν ολοι αυτοι, με τον Πτωχο και Ανυποδητο Ναζωραιο;"

    Πόσες φορές προ της πύλης του ναού δεν το σκεφτήκαμε όλοι; Που θα μπούμε και τι σχέση έχουν οι πολυτέλειες και οι βυζαντινισμοί (και για μερικούς η μη κατανόηση των ψαλλομένων). Και οι εκκλησιαζόμενοι πολλές φορές δεν πάνε πίσω, με τις γούνες και με τα ακριβά κοστούμια και μεταξωτές γραβάτες, που προκαλούν τους πτωχούς αδελφούς, αλλά και τα μίνι και τα έξωμα και διαφανή ιδίως στα μυστήρια. Εκκλησία του Χριστού είναι εδώ, με τα χρυσά, τα επιδεικτικά; Συν τις μακρόσυρτες ψαλμωδίες, τα νενα και τεριρέμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλα μας απαντούν όταν διαμαρτυρόμαστε για τις πανάκριβες αυτοκρατορικές πολύτιμες αμφιέσεις, με τις ουρές, τις μπαστούνες και τα χρυσά βασιλικά στέμματα!
    Αφενός ότι η μεγαλοπρέπεια αρμόζει στον Θεό, αφετέρου ότι "μετά την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ως εθνάρχης του γένους των ορθοδόξων ο πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος ενεδύθη τότε την αυτοκρατορική στολή και μάλιστα ο Σουλτάνος ο Μωάμεθ ο Πορθητής του χάρισε συμβολικά και ένα άλογο. Και είναι αμαρτία να αποποιηθεί η Εκκλησία τον εθναρχικό της ρόλο, που είναι ευρύτερος του Ελλαδικού χώρου, αναβιώνει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τη Ρωμιοσύνη εξ ού και οι Βυζαντινές Σημαίες με τον Δικέφαλο αετό σε κάθε ναό, μητρόπολη και μονή".

    Οπωσδήποτε οι πολυτέλειες φέρνουν δυσφορία και απομακρύνουν τον λαό από την Εκκλησία, οι καιροί επιτάσσουν επιστροφή στην Ευαγγελική λιτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου