Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009




















Oι Κύπριοι

μυαλό

δεν έβαλαν.

Θα πληρώσουν ακόμα,

γιατί δεν τους πρέπει

λευτεριά.


Πρωτοφανής και υπέρμετρη βία


στην Κύπρο


από τον αρχιτραμπούκο


μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο


και τα αστυνομικά όργανα.


Πρωτοφανή βία εναντίον μοναχών και πολιτών χρησιμοποίησε η Αστυνομία της Πάφου, προκειμένου να τους εκδιώξει από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Χλώρακα, στο οποίο κατάφυγαν διαμαρτυρόμενοι για τη συνάντηση των προδοτών Ορθοδόξων Ζηζιούλα και άλλων μειοδοτών, με τους αιρετικούς Φραγκολατίνους.
Ένστολοι αστυνομικοί τραβούσαν από τα μαλλιά και από τα γένια τους ορθόδοξους μοναχούς, στην προσπάθειά τους να τους συλλάβουν, ενώ τρεις πολίτες κακοποιήθηκαν όταν αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το εκκλησάκι.

Οι φωτογραφίες που καταχωρούμε, το αποδεικνύουν.


Υπέρμετρη και πρωτοφανή βία οι αστυνομικοί επέδειξαν και εναντίον δημοσιογράφου, τον οποίο προσπάθησαν να συλλάβουν στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν να φωτογραφήσει τις σκηνές της ντροπής.
Δύο ευλαβέστατοι Σταυροβουνιώτες μοναχοί καθώς και τρεις ευσεβείς ορθόδοξοι πολίτες που διαμαρτύρονταν προσευχόμενοι, μέσα στο μεμολυσμένο και μαγαρισμένο από τους Φραγκολατίνους, ορθόδοξο εκκλησάκι του Αγιου Γεωργίου γιατί εκδηλώνουν την διαφωνία τους, με το προδοτικό θεματολογίο του «Διαλόγου» μεταξύ Ορθοδόξων και Φράγκων, δέχθηκαν υπέρμετρη βία και επίθεσι από πολυάριθμη ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή για να τους απομακρύνουν ή και να τους συλλάβουν κατά τρόπον τουρκομογγολικόν.

Φαίνεται ότι τέτοια μαθήματα και οι Κύπριοι αστυνομικοί τα πήραν από τους γείτονές τους Μογγολοτουρκοκύπριους.


Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στον περίβολο της εκκλησίας και με τη χρήση βίας έσυραν κυριολεκτικά τα πέντε πρόσωπα από τις σκάλες μέχρι να φθάσουν στο δρόμο όπου βρίσκονταν τα αστυνομικά περίπολα.

Δεν δίστασαν να τραβήξουν μοναχούς από τα μαλλιά και τα γένια, να σπρώξουν, να χτυπήσουν ακόμα και να βρίσουν.
Η συμπεριφορά αυτή ήταν πέρα για πέρα αδικαιολόγητη, αν αναλογισθεί κανείς ότι οι δύο ορθόδοξοι και ευλαβέστατοι μοναχοί σε καμία περίπτωση δεν σήκωσαν τα χέρια τους εναντίον αστυνομικών, παρά μόνο προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα χέρια τους.


Εκείνη τη στιγμή, περιγράφει Κύπριος δημοσιογράφος, φθάσαμε στη σκηνή δημοσιογράφοι και κινηματογραφιστές και όταν αρχίσαμε να φωτογραφίζουμε τις σκηνές ντροπής, τότε οι αστυνομικοί επιτέθηκαν εναντίον μου εμποδίζοντάς με προσωπικά να τραβήξω τις σκηνές που εκτυλίσσονταν, απειλώντας με ταυτόχρονα με σύλληψη.

Ένας από αυτούς με άρπαξε από το χέρι προσπαθώντας βίαια να με σπρώξει προς το αστυνομικό όχημα.


Τελικά συνέλαβαν τα πέντε πρόσωπα και τα μετέφεραν στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Πάφου.

Τρεις από τους πέντε συλληφθέντες που είχαν τραυματιστεί από τα χτυπήματα των αστυνομικών και του αρχιτραμπούκου μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Πάφου όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών.
Τα επεισόδια, όμως, δεν σταμάτησαν εδώ.

Ομάδα αστυνομικών έθεσε υπό φρούρηση την εκκλησία και περνούσαν χειροπέδες σε όποιον επιχειρούσε να εισέλθει στον περίβολό της.

Μάλιστα προχώρησαν και στη σύλληψη έκτου προσώπου, του κ. Ντετζιόρτζιο, ο οποίος ήλθε από την Ελλάδα στην Κύπρο και λάμβανε μέρος στις ειρηνικές διαμαρτυρίες.


Των θλιβερών αυτών γεγονότων προηγήθηκαν νωρίτερα άλλα επεισόδια μέσα στην εκκλησία με την εμπλοκή μάλιστα και του τραμπούκου Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο οποίος τους επισκέφθηκε το πρωί ζητώντας τους να απομακρυνθούν.
Οι συλληφθέντες κατάγγειλαν ότι, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, επιτέθηκε εναντίον τους και τους χτυπούσε και ότι άρπαξε τη φωτογραφική μηχανή από τα χέρια ενός νεαρού φοιτητή και την έσπασε.


Τους ισχυρισμούς αυτούς απορρίπτει, ο ψευδολόγος Μητροπολίτης Πάφου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανάφερε ότι πήγε χθες το πρωί στο εκκλησάκι με τη συνοδεία της Αστυνομίας.

Προπορεύονταν δηλαδή και κατηύθυνε και καθοδηγούσε την αστυνομία σαν αρχιτραμπούκος.

Ισχυρίζεται ψευδόμενος ότι σε καμία περίπτωση δεν τους χτύπησε απλά τους ζήτησε και του έδωσαν τη φωτογραφική τους μηχανή την οποία και πήρε με σκοπό να την παραδώσει στην Αστυνομία.

Ενώ η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Ο, τερατώδης την μορφή και την ψυχή, Πάφου Γεώργιος με τρόπο τραμπούκικο ώρμησε και άρπαξε βιαίως την φωτογραφική μηχανή.

Και με ποιο δικαίωμα αλήθεια;

Τι ηταν αυτός;

Τυφλό οργανο της αστυνομικής δύναμης Πάφου;

Η πρίν τον κάνη δεσπότη ο Χρυσόστομος, το έκγονο του Μούσκου, μαθήτευσε πρώτα σε ειδικά σώματα εκμάθησης τραμπούκικης συμπεριφοράς;


Ένας από τους συλληφθέντες, ο Κύπριος φοιτητής θεολογίας Παναγιώτης Νουνής,
ισχυρίζεται ότι ο Πάφου Γεώργιος με συνοδεία αστυνομικών εισερχόμενος κατά τη διάρκεια προσευχής στο ναό Αγίου Γεωργίου στη Χλώρακα τον ξυλοκόπησε και τον έσπρωχνε με βίαιο τρόπο τόσο τον ίδιο όσο και άλλους δυο μοναχούς και έναν ιεροψάλτη, από τη Λεμεσό, που βρίσκονταν εκείνη τη χρονική στιγμή στο ναό.
Ο φοιτητής χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του αρχιτραμπούκου Μητροπολίτη Γεωργίου και η ενέργεια του πρόσθεσε προκαλεί αγανάκτηση.

Ο ίδιος, όπως είπε, στην προσπάθειά του να φωτογραφήσει τη βίαιη συμπεριφορά του Πάφου Γεωργίου, δέχθηκε κτυπήματα στο κεφάλι, ενώ ο μητροπολίτης, όπως είπε, τον έσπρωξε βίαια για να βγει έξω από την εκκλησία, αρπάζοντας και καταστρέφοντας τη φωτογραφική του μηχανή. Ο φοιτητής θεολογίας έκανε λόγο για κατάντια των ιεραρχών.
Τον ισχυρισμό του φοιτητή επιβεβαιώνουν άλλοι δυο πιστοί που ήταν κοντά στο ναό.


Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι στο εξωτερικό οι Ρωμαιοκαθολικοί παραχωρούν στην ορθόδοξη εκκλησία ναούς για να λειτουργούνται οι πιστοί.

Ναί, εδώ είπε αλήθεια, ότι παραχωρούν οι Φράγκοι κάποιους ναούς που τους εγκαταλείπουν, γιατί αδειάζουν από έλλειψι ....πιστών!!!

Είπε ακόμη ψευδώς, ότι ο Λαυρέντιος Ντε Τζόρτζιο υπήρξε ρωμαιοκαθολικός ιερέας και λόγω της μεταστροφής του προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι πιστός ορθόδοξος.


Εν τω μεταξύ, οι εργασίες της Ουνιτοφραγκολατινικής επιτροπής, για τον «θεολογικό διάλογο» μεταξύ Ορθοδόξων και αιρετικών Φράγκων, συνεχίζουν να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών στο ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος, με την προστασία ηυξημένης αστυνομικής δύναμης δια τον φόβον των ….ορθοδόξων χριστιανών.


Ελεύθερη απόδοσι από εφημερίδες της Κύπρου.

2 σχόλια:

  1. Τελικώς αυτή η Συνέλευση της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών άρχισε να μοιάζει όλο και περισσότερο με τις συναντήσεις της G7 (ομάδα των 7 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη), οι οποίοι κατέληξαν να συναντιούνται σε απομακρυσμένα νησιά για να γλιτώσουν από τις βίαιες διαδηλώσεις. Προτείνουμε η επόμενη Συνέλευση της Μικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο να γίνει στις βραχονησίδες του Αιγαίου καθότι θα προστατεύονται και από το τουρκικό ναυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ελπιζετε οτι η ΔΙΣ θα δικαιωση τα πραγματα και θα ζητηση την τιμωρεια του τραμπουκου επισκοπου Παφου;;;;
    να το δουμε και να μην το πιστευουμαι ολοι ιδιοι ειναι.
    Ο θεος να μας ελεειση ολους

    Άγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου