Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009



ΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΚΕΤΕ


Θελω να καμω μια σαφεστατη δηλωσι προς ολους τους επισκεπτες μας.
Το blog του ΟΔΥΣΣΕΑ ειναι ανοιχτο και ελευθερο blog.

Ειμαι φιλελευθερος ανθρωπος και απο την ημερα που αισθανθηκα χριστιανος εφηρμοζα και προσπαθω απαρεγκλιτα να εφαρμόζω στη ζωη μου την ελευθερια του λογου και την ελευθερια της σκεψης. Αυτη ειναι η πρωτη υποσχεσι αυτου του χωρου. Δεν θα φιμωθη κανενας που θελει να εκφρασθη ελευθερα. Ολοι εδω μεσα θα γραφουν και θα εκφραζωνται τελειως ελευθερα. Οσοι θελουν μπορουν να μπαινουν ανωνυμως και οσοι θελουν μπορουν να μπαινουν επωνυμως (κατω απο το κειμενο), για να λαμβανουν και την αναλογη απαντησι.
Ετσι 1) Τα ΣΧΟΛΙΑ ειναι τελειως ανοικτα για τους παντας. Και δημοσιευονται ολα ΑΜΕΣΩΣ και χωρις καμια λογοκρισια. Οπλα και κουμπουρια δεν εχουμε εμεις οι απλοι ανθρωποι. Εχουμε μονο το στομα και τη φωνη.
2) Εαν ο υπευθυνος της ιστοσελιδας κρινει οτι σε καποιο ζητημα θα πρεπη να δοθη μεγαλυτερη βαρυτητα, το φερνει στην πρωτη σελιδα. Και διεξαγεται ελευθερος διαλογος.

Προσωπικα αισθανομαι απεχθεια στις οποιες φιμωσεις ή διακοπες ενος ελευθερου διαλογου οσο και αν δυσαρεστη καποιους που εχουν αντιθετες αποψεις. Φερε κυριε και εσυ τα πιο δυνατα επιχειρηματα σου για να μας πεισης για το δικαιο σου. Οταν σου πνιγη ο αλλος τη φωνη σου ή την αναπνοή σου ειναι δουλεια χειριστης μορφης.
Εδω μεσα ειναι ενα "αλωνι μονομαχιας". Μονον υβρεις και βλασφημιες δεν θα επιτρεπονται και προσωπικη - οχι ιδεολογικη - προσβολη του αλλου.
Εδω ομως (οταν προσβαλεται ο αλλος) θα χρειαστη να μας ζητησει ο ιδιος ο προσβαλομενος την παρεμβασι μας. Και διευθυνσι εχουμε, και τηλεφωνο εχουμε και ελευθερια στα σχολια εχουμε. Διαλεγεις και παιρνεις τον τροπο της ενημερωσης μας.
Αυτα για να εξηγουμεθα και να μην παρεξηγουμεθα. Οσοι διαμορφωθηκαν ή καποιοι τους διαμορφωσαν σε φασιστοειδη, δεν μας ενδιαφερουν. Μπορουν να πανε οπου θελουν για να μονολογησουν, οχι ομως εδω σ' αυτο το ΕΛΕΥΘΕΡΟ blog.
Λεει η Αγια Γραφη: Γνωσεσθε την αληθεια και η αληθεια ελευθερωσει υμας. (Ιω.8,32).
Και αλλου: Τη ελευθερια ή Χριστος υμας ηλευθερωσε στηκετε και μη παλιν ζυγω δουλειας ενεχεσθε. (Γαλ.5,1). Αυτα ειναι εντολες του Θεου και ειναι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, δεν ειναι παραμυθια.
Και εμεις ειμαστε αποφασισμενοι να τα εφαρμοζουμε παντοτε στη ζωη μας. Και εδω μεσα σ' αυτο το ελευθερο blog. Οσοι λοιπον θελουν να εκφραζωνται ελευθερα, ειναι ευπροσδεκτοι. Και μονον αυτοι.

6 σχόλια:

  1. Μπραβο, ειστε λεβεντες, σας χαιρομαστε.
    Αυτο ειναι ελευθερια Χριστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οδυσσέα,τότε θα είσαι "λεβέντης" αν απαντήσεις στον Σακαρέλλο, γιατί προπαγανδίζεις για την αποτοίχιηση, όμως μένεις εντοιχισμένος στον Βαρθολομαίο;
    Απάντησε, λοιπόν, και μη γλυστράς σαν το χέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμενε, αγαπητε ανωνυμε φιλε, μη βιαζεσαι. Ολα με τη σειρα τους και σιγα σιγα.Δηλωσα οτι θα απαντησω, δεν δηλωσα οτι δεν θα απαντησω.
    Εσυ τι εισαι; Αποτειχισμενος εισαι; Η παραμυθας;
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παραμυθάς πάντως δεν είμαι! Αλλά, ούτε και συ είσαι αποτειχισμένος.
    ΄Αρα, είσαι... παραμυθάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οδυσσέα, ξέχασα να σου ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη γιορτή του (Τελώνου και)Φαρισαίου.
    Αν δεν δέχεσαι τις ευχές μου αυτές, επειδή ήδη πέρασε μιά εβδομάδα, εκμεταλλευόμενος τη σημεινή Κυριακή του Ασώτου, σου εύχομαι, έστω σήμερα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    Ελπίζω αυτές τις ευχές να τις δεχθείς, γιατί έχεις φύγει από την οικίαν του Πατρός μας και ζείς σε χωραν μακράν,(μακράν της Ορθοδοξίας), βόσκων χοίρους και τρεφόμενος από την τροφή τους, που χορηγεί το αφεντικό σου κ.κ.Βαρθολομαίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για σκέψου έναν Τελώνη να επιτιμά έναν Φαρισαίο!
    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου