Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΌΝΩΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΟΜΟΛΟΓΙΑ»(συμπληρωμένο)

 


Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου (χημικός)

Παρατηρώ, ότι κάποιοι ανώνυμοι σχολιαστές του ιστολογίου ΟΜΟΛΟΓΙΑ,  (που μετασχηματίζονται αμέσως σε επώνυμους σε άλλα ιστολόγια με  απενεργοποιημένα σχόλια), συμπεριφέρονται με ένα τρόπο αχαρακτήριστο. Στέλνουν ανώνυμα σχόλια για να έχουν από το αποτέλεσμα υλικό για την λαϊκίστικη πρακτική τους στο δικό τους ιστολόγιο. Γνωστή η κακοήθης αυτή τακτική. Γι΄αυτό για άλλη μια φορά  τους λέω τα εξής:

Α. Με το ιστολόγιο ΟΜΟΛΟΓΙΑ απλά συνεργάζομαι. Σχόλια που αφορούν δικά μου άρθρα από ανώνυμους ΔΕΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ πλέον. Πιστεύω ότι αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου, γιατί καθιερώνω τη μορφή διαλόγου επωνύμου-ανωνύμων (διαδικτυκακό κρυφτό), που προσωπικά δεν με εκφράζει.

Β.Η ανώνυμη κριτική σε επώνυμα άρθρα (όπως  είναι οι δημοσιεύσεις μου)  δείχνουν τουλάχιστον  ατολμία και έλλειψη εκκλησιαστικής παιδείας με  ό,τι από αυτά συνεπάγονται.

Γ. Δεν προτίθεμαι να σχολιάζω πλέον ανώνυμες απόψεις και μη τεκμηριωμένες, ούτε να ανοίξω διάλογο με συκοφάντες και διαστρεβλωτές, που προωθούν με κάθε τρόπο  πρακτική  αγιομαχίας.

Δ. Επειδή διαθέτω και δικά μου ιστολόγια (π.χ Ψηφίδες ορθόδοξης ομολογίας κ.λ.π.), όπου δημοσιεύονται τα δικά μου άρθρα, όποιος θέλει ΠΑΝΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ να στέλνει εκεί τις απόψεις του και ευχαρίστως να συζητώ. Έτσι θα αποφύγουμε και την κατάχρηση της φιλοξενίας στην ΟΜΟΛΟΓΙΑ.

Ε. Τα σχόλια σε όλα τα ιστολόγιά μου  είναι ΑΝΟΙΚΤΑ για συζήτηση, επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι  πίσω από τις απενεργοποιήσεις των σχολίων, όπως κάποιοι άλλοι  λαϊκιστές.

ΣΤ. Επίσης γνωστοποιώ στους λεγόμενους αντι-οικουμενιστές, ότι με το θέμα του Εσταυρωμένου έχω ασχοληθεί ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΘΡΑ από το 2016 τουλάχιστον. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τις απόψεις μου (που ανακάλυψαν τώρα κάποιοι νεοφανείς ομολογητές) στο διαδίκτυο. Ο τίτλος των άρθρων μου είναι: ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ.

Ζ. Αποτελεί άξιο απορίας το εξής γεγονός. Αντι-οικουμενιστές διαχειριστές  ιστολογίων  και  αυτο-αναγορευόμενοι δάσκαλοι της αποτείχισης  και ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ αρκούνται στην προβολή λαϊκίστικων πρακτικών και απόψεων, αντί να συμβουλεύσουν, το ποίμνιο να πράξει για το θέμα του Εσταυρωμένου ό,τι προβλέπει ο 31ος Αποστολικός Κανόνας και ΙΕ κανόνας της ΑΒ Συνόδου για θέματα πίστεως;;;Τα λάβαρα και τους Σταυρούς στον δρόμο προβλέπουν οι παραπάνω κανόνες;;;

 

 

4 σχόλια:

  1. Διαφωνούμε πάτερ μόνο στο ότι η χωρίς όνομα σωστή κριτική σε επώνυμα άρθρα είναι τουλάχιστον ατολμία και έλλειψη εκκλησιαστικής παιδείας.
    Κάνετε λάθος εδώ.

    Στα υπόλοιπα δεν γνωρίζω για να έχω άποψη. Ίσως εσείς κάτι ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινά δεν νομίζω κανείς ανώνυμος σχολιαστής να είναι και επώνυμος. Τουλάχιστον από αυτά τα σχόλια που έχω δει.

    Έχετε δίκαιο μόνο αν αναφέρεστε σε σχόλια που δεν έχετε δημοσιεύσει. Αλλά και πάλι υπάρχουν τα ενδεχόμενα να κάνετε λάθος και να αδικείτε. Δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ να γίνουν συλλαλητήρια για τα θέματα της Πίστης μας.

    Αλλά πρέπει να τονίσω ότι ο 31ος Αποστολικός Κανόνας και ΙΕ κανόνας της ΑΒ Συνόδου για θέματα πίστεως, είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφετε "Δεν προτίθεμαι να σχολιάζω πλέον ανώνυμες απόψεις και μη τεκμηριωμένες".

    Να συνεχίσετε σχολιάζετε τις απόψεις σχολιαστών που είναι σοβαροί και γράφουν σοβαρά. Ιδίως όσων γράφουν τεκμηριωμένα και να τους αφήνετε να απαντούν και να μην κόβετε τα σχόλια τους, όταν απαντούν.
    Όταν πονάει κεφάλι , δεν πρέπει να το κόβουμε...
    Εννοώ να αρκεστείτε να μην σχολιάζετα απόψεις ανώνυμων και επώνυμων που είναι αστείες ή πονηρές ή βλέπετε ότι έχουν κάποια κακή σκοπιμότητα.
    Χρειάζεται διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου