Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Άθλιες συκοφαντίες εν όψει της ΔΕΘ! Τα παραμύθια κατά των συγκεντρώσεων και η απάντηση από τους διοργανωτές

Άθλιες συκοφαντίες εν όψει της ΔΕΘ!
Τα παραμύθια κατά των συγκεντρώσεων και η απάντηση από τους διοργανωτές
Ρεπορτάζ Ντόνια Κανιτσάκη

Την ώρα που η οργή του κόσμου για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μετατρέπεται σε ορμητικό ποτάμι, η προσπάθεια συκοφάντησης των διαδηλωτών που παίρνουν μέρος στις διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά εντείνονται. Χθες η «Εφημερίδα των Συντακτών», με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, έκανε λόγο για «ακροδεξιούς κύκλους με θρησκευτικό προκάλυμμα, οι οποίοι σχεδιάζουν έκτροπα και θέλουν χάος στη ΔΕΘ, χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό το συλλαλητήριο»!
Αποτέλεσμα εικόνας για Εφημερίδα των Συντακτών έκτροπα  ΔΕΘ
«Η υποκρισία περισσεύει από την πλευρά της κυβέρνησης και όσων εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Συνηθίσαμε πια. Οποιος διαφωνεί μαζί τους, όποιος αγαπά την πατρίδα του, είναι τραμπούκος και ακροδεξιός» λέει στη «δημοκρατία» ο Δημήτρης Κίτσος, εκπρόσωπος του συντονιστικού για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. 
«Οι διαθέσεις μας δεν είναι ακραίες. Είμαστε Ελληνες και δεν καθοδηγούμαστε από κόμματα ούτε ανήκουμε σε κομματικές οργανώσεις. Αγωνιζόμαστε για να μην παραχαραχθεί η Ιστορία της πατρίδας μας, την οποία αγαπάμε. Λυπούμαστε για όσα συμβαίνουν, λυπούμαστε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ θέλουμε να φωνάξουμε ένα μεγάλο, δυνατό “όχι” στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και να πούμε στους κυβερνώντες πως για ό,τι κάνουν δεν έχουν τη συναίνεσή μας» υπογραμμίζει ο κ. Κίτσος, ο οποίος τονίζει ότι το συλλαλητήριο διοργανώνεται από 24 χριστιανικά σωματεία, παμμακεδονικές ενώσεις, φορείς και οργανώσεις.
Κόντρα στις συκοφαντίες, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Ουσιαστικά, σχεδιάζεται μια μεγάλη πορεία, η οποία θα καταλήξει έξω από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ. «Θέλουμε όλη η πόλη να βγει στους δρόμους. Θα υπάρχουν πολλά γκρουπ, τα οποία θα ξεκινήσουν από διάφορα σημεία, έχοντας κατάληξη τη ΔΕΘ. Πιστεύουμε ότι θα μιλάμε για λαοθάλασσα» σημειώνει ο κ. Κίτσος, ο οποίος τονίζει ότι η διαμαρτυρία θα γίνει με ειρηνικό τρόπο. «Η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για όλους τους Μακεδόνες ώστε να διατρανώσουμε ότι δεν δεχόμαστε την προδοτική, αντεθνική, παράλογη Συμφωνία των Πρεσπών» καταλήγει. 
Την ίδια μέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, διοργανώνει, στις 7 το απόγευμα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». 
«Συσπειρωμένοι και ειρηνικοί, απαντάμε στο καθεστώς που εκχωρεί την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς με περισσότερη “Δημοκρατία”», τονίζει  το ιδρυτικό μέλος του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, Μιχάλης Πατσίκας. 
Στη συναυλία θα πάρουν μέρος περισσότεροι από δέκα τραγουδιστές, ανάμεσα τους ο Μανώλης Λιδάκης, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου