Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Η Ανάσταση της Θεοτόκου, Μοναχού Νικόδημου




Η Ανάσταση της Θεοτόκου, 

Μοναχού Νικόδημου



Ισως ο παρών ασυνήθιστος τίτλος σταθεί πρόξενος «συνηθισμένων» ενστάσεων και εντόνου παραξενισμού. Η ενδεχόμενη ίσως αντί-θεση στην εκφραζόμενη αυτή θέση, ενώ φυσικά επιτρέπεται, παράλληλα όμως υπαινίσσεται παντελή έλλειψη ορθόδοξου καταρτισμού και πλουτισμού Θεολογίας. Η Θεολογική άγνοια, συμπορευόμενη με την επιπόλαιη και λανθασμένη γνώση, ειδικώς όταν διαφαίνεται σε ειδήμονες, συνιστά ανεπίτρεπτη αμάθεια και πλήρη έλλειψη Θεογνωσίας.
 Δυστυχώς πολλοί από μας δεν γνωρίζουμε πως ο συνεκτικός όρος «Μετάσταση» δεν αντιτίθεται στην έννοια της αναστάσεως, αλλά μάλιστα και κάλλιστα την εμπεριέχει. Είναι όντως λυπηρό (κάποτε και άκρως τραγικό) να λέγονται και να γράφονται πράγματα ξένα προς την Αγία Γραφή και απαράδεκτα από την Αποστολική μας Παράδοση, όπως το ότι «η Παναγία δεν αναστήθηκε όπως ο Υιός της αλλά μεταστάθηκε»...
 Πρώτον, η Αγία Γραφή τελείως ανατρέπει τέτοιες αντορθόδοξες δοξασίες. Ο Ιερός Δαυίδ στους προφητικούς ψαλμούς πολύ περίεργα προλέγει: «Ανάστηθι, Κύριε, συ ΚΑΙ η Κιβωτός του αγιάσματός σου»! Ενας από τους πιο εξαίσιους και ξεχωριστούς τίτλους της Παναγίας είναι ακριβώς αυτός: «Κιβωτός του αγιάσματός». Επίσης και το «ηγίασε το σκήνωμα αυτού ο Υψιστος», το «ηγίασε» εδώ σημαίνει ανέστησε και αναφέρεται και ψάλλεται στην Θεοτόκο, η οποία είναι Σκήνωμα του Υψίστου. Μπορεί η Καινή Διαθήκη να μην αναφέρει τίποτε για την Μετάσταση της Θεοτόκου, αλλά δεν είναι τυχαίο και άνευ σημασίας το ότι πριν την τριήμερη Ανάστασή του ο Χριστός, κατά την Σταύρωση, μας παριστάνει δύο αποκλειστικά πρόσωπα, τα οποία παραδίδει με «περίεργο» τρόπο το ένα στο άλλο, τα οποία είναι τα μόνο που «τόλμησαν να παραμείνουν κάτω από τον Σταυρό», οι οποίοι και οι δύο, θα αναστηθούν και αυτοί λίγο αργότερα, τριήμεροι!
 Πλειάδα των Αγίων Πατέρων ρητώς αναφέρουν την Ανάσταση της Θεοτόκου. Ενώ μίλησαν ανοικτά και ουσιαστικά για την Ανάσταση του Χριστού, ως κέντρο του Ευαγγελίου, κέντρο της Πίστεως και της Λατρείας μας, για την Ανάσταση όμως της Παναγίας το άφησαν να ωριμάσει ως καρπός βαθειάς πίστεως και αγάπης των Ορθοδόξων προς την Θεομήτορα, κτίζοντας αυτήν την πεποίθηση με «πύργο ρημάτων» και οχυρώνοντας αυτήν την πίστη «εν βάρεσιν εννοιών» ώστε να εξελιχθεί ως Αποκάλυψη Αληθειών και Μυστηρίων που «ακόμη και οι ίδιοι οι Άγγελοι επιθυμούν να παρακύψουν» και να εξευρενήσουν (Α’ Πέτρου, 1, 12)
 Ο λόγος όμως που οι Άγιοι Πατέρες δεν επικύρωσαν την Μετάσταση της Θεοτόκου ως δόγμα είναι προς αποφυγή της «Μαριολατρείας» και αποτροπή περαιτέρω παρερμηνειών η σχισμάτων. Και η Μετάσταση του Αγίου και Ευαγγελιστού Ιωάννη, δεν είναι δόγμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι και βασική αλήθεια. Η μόνη Θεολογική διαφορά της Αναστάσεως του Χριστού με την Ανάσταση της Παναγίας και του Ευαγγελιστή Ιωάννη είναι ότι ο Χριστός αναστήθηκε «αφ’ εαυτού» με την δική του Θεϊκή δύναμη, ενώ οι άλλοι μεταστάθηκαν, «μετά της ανασταινούσης δυνάμεως του Χριστού». Υπάρχουν στην Παλαιά Διαθήκη πολλές προ-τυπώσεις της Αναστάσεως του Χριστού (Ιωνάς μέσα στο κήτος, Ιωσήφ ο Πάγκαλος, Όραμα Προφήτη Ιεζεκιήλ, Προφήτης Δανιήλ στον λάκκο των λεόντων κ.λπ.). Υπάρχουν όμως και μετα-τυπώσεις της Αναστάσεως και είναι οι Μεταστάσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Ευαγγελιστού Ιωάννη.
 Ο Αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης λέγει: «Διά της Κοιμήσεώς της, η Θεοτόκος αξιώθηκε της ανακαινήσεως και αναζωοποιήσεως, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάσταση».
 Ο Αγιος Γρηγόριος Θεσσαλονίκης διασαφηνίζει: «Το σώμα που γέννησε τον Σωτήρα συνδοξάζεται με θεία δόξα μαζί με Αυτόν που εξήλθε από αυτό το Σώμα το οποίο και αυτό αναστήθηκε σύμφωνα με την προφητική φράση:  «Ανάστηθι, Κύριε, συ και η Κιβωτός του αγιάσματός σου!».
 Ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός ευγενικώς αλλά και αυστηρώς καθορίζει: «Απέθανε αλλ' ανέστη τριήμερος, πιστοποιούσα την κοινήν ανάστασιν ην ελπίζομεν πάντες».
 Ο Δογματικότατος Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός δογματίζει: «Η Θεοτόκος έπρεπε να αναστηθεί εκ τάφου!».
 Ενα λογικό επιχείρημά μας θα μπορούσε να είναι: «Ο Θεός που επέτρεψε να έχουμε τόσους ολόσωμους αγίους και αδιάφθορα λείψανα, όπως το ίδιο το δεξί χέρι του μεγίστου Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και την χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής (που ήταν σύγχρονοι της Θεοτόκου) δεν θα επέτρεπε να έχουμε μέρους (εάν όχι ολόκληρο) του Παναγίου Σώματος της Παναγίας μας;». 
Εχουμε μόνο την Αγία Εσθήτα, την Τιμία Ζώνη και τίποτε άλλο, διότι είναι αναστημένο και δεδοξασμένο. Λογικό πάντως είναι, πως το Έξοχο και Υπέραγνο Σώμα που «δάνεισε» Σάρκα και Αίμα στον Θεάνθρωπο Ιησού να μην κατέληγε ποτέ άδοξα στο χώμα, παραδομένο στη φθορά και την όζουσα σήψη της αποσυνθέσεως.
 Ο περίπλοκος αυτός και περιποίκιλτος όρος, «δάνεισε», όσο παράξενος και εάν ακούγεται, άλλο τόσο και φοβερά συγκινητικός είναι, καθότι το ιερό αυτό δάνειο δεν είναι «δανεικό και αγύριστο» αλλ' επιστρέφεται με ασύλληπτο και υπέρογκο «Τόκο» όχι μόνο προς την Θεοτόκο, αλλά και προς όλους τους πιστούς Ορθοδόξους που την αποδέχονται ως Μητέρα τους, μέσω του «Σταθερού Επιτοκίου» του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Στο δεύτερο Στιχηρό του δευτέρου Κανόνα της Ογδόης Ωδής της Κοιμήσεως, παρουσιάζεται ο Χριστός «ως οφειλέτης Υιός».
 Στην διαδραματική Εικόνα της Κοιμήσεως, ο Χριστός δέχεται τώρα με λαχτάρα και ορθάνοιχτα χέρια στην αγκαλιά Του, αυτήν που Τον αγκάλιασε πρώτη και θήλασε τον Συνέχοντα τα πάντα και Τροφόν της ζωή μας. Για αυτό λέγει το Μεγαλυνάριο της Ενάτης Ωδής: «Εξίσταντο Αγγέλων αι δυνάμεις, εν τη Σιν σκοπούμεναι, τον οικείον Δεσπότην, γυναικείαν ψυχν χειριζόμενον». Τρελλάθηκαν από την χαρά τους οι Άγγελοι να βλέπουν τον δικό τους «Αφεντικό» να αγκαλιάζει και να υποδέχεται την ΜΑΝΝΑ Του! Ο Δοτήρας των αγαθών και Δωρητής του Παραδείσου μας δώρησε την Θεοτόκο. Και εμείς Του προσφέραμε Μητέρα Παρθένον, «τα σα εκ των σων». Δώσαμε σώμα και αίμα, και λαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Θεϊκό, Αίμα και Πυρ και Ατμίδα καπνού. Δώσαμε γάλα και λάβαμε Δωδεκαετή Παντοκράτορα. Χαρίσαμε άνθρωπο και λάβαμε Θεάνθρωπο. Προσφέραμε Αγνεία και λάβαμε άμεση και αποδεκτή Πρεσβεία. Χαρίσαμε Παρθενία και λάβαμε Θεομητορία.
 Πρωτοφανές ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία: «Ιδού η δούλη σου, γένοιτο κατά το ρήμα σου». Καμιά άλλη γυναίκα ισχυρή, με δύναμη ανυπέρβλητη και κοσμική επιρροή, δεν κατάφερε ποτέ να καθορίσει την πορεία και τύχη του πλανήτη με μία μόνο τέτοια απλή, σημαδιακή συγκατάθεση. Καμία άλλη διάσημη μητέρα, βασίλισσα η πριγκίπισσα, αυτοκρατόρισσα ή αυγούστα, δεν κατάφερε ποτέ να διασχίσει και να προσδιορίσει την ιστορία ολόκληρης της ανθρωπότητας σε «Πριν και Μετά» από τη γέννηση ενός υιού της. Κανένα άλλο νήπιο δεν προσκυνήθηκε από τη γέννησή του ως Βασιλιάς και Θεός ταυτοχρόνως, και κανένα άλλο νήπιο δε στάθηκε αφορμή να σφαγιαστούν αδίκως, χιλιάδες άλλα τόσα αθώα νήπια, στο όνομά Του, και να παρασταθούν ως πραγματικοί Πρωτομάρτυρες στο Χριστιανικό προσκήνιο.
Τέτοια άφταστη και ανείπωτη θεία δόξα, ενός νεοτάτου και αγνοτάτου κοριτσιού, θα την ζήλευαν οι φεμινίστριες απανταχού της γης. Ενα κυριολεκτικά άγνωστο και άσημο δεκαεξάχρονο κορίτσι που ζούσε σε μια άσημη γωνιά της γης, τολμά τώρα να προφέρει και να προμηνύει σα πάνσοφη προφήτιδα την πιο παράξενη προφητεία, την πιό σοκαριστική δήλωση, το πιό διαδραματικό διάγγελμα, την πιο διαπλανητική προσφώνηση και την πιο πρωτοπορειακή ποτε (αλλά και προκλητική ίσως) ακατάκριτη αυτοπροβολή:
«Από τώρα και πέρα θα με μακαρίζουν, θα με εξυμνούν και θα με δοξάζουν όλες οι γενιές του κόσμου!».
Η Θεοτόκος επίσης «κείται εις πτώσιν και ανάσταση πολλών». Πίπτει πάνω της διάβολος και λυσσάζει, διότι διαβάζει το «Ιδού η Παρθένος» και εξετάζει καλά τις παρθένες όλες όπου γης, να βρεί ποιά μπορεί να είναι!» (Αγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης). Πίπτουν επάνω της οι δαίμονες της πλάνης και οι αιρετικοί πάντες που τους τσακίζει τα ντροπιασμένα πρόσωπα με την τρομερή της όψη και φοβερή κόψη της ρομφαίας που διαπέρασε την ψυχή της, την μάχαιρα που «ήλθε να βάλει» ο Υιός της διά της Θυσίας του Σταυρού. «Ανασταίνει», εγείρει πολλούς Νέους Αγίους και Μάρτυρες και πολλά Άγια Μοναστήρια. Ανασταίνει το δικό της ξέχωρο Πανάγιο Περιβόλι, το Άγιον Όρος. Πρωτότοκος των νεκρών ο Υιός της, δευτερότοκη αυτή, τριτότοκος ο Ιωάννης.
Στην Υπέροχη Ακολουθία του Ακαθίστου Υμνου, στο Γράμμα «Ν» Νέαν έδειξε κτίσιν... διαβάζουμε περιχαρώς: «Χαίρε, αναστάσεως τύπον εκλάμπουσα!». Δεν είναι τυχαίο ούτε φιλολογίας χάριν που ονομάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, «το Πάσχα του Καλοκαιριού!». Πράγματι, είναι πραγματικό Πάσχα, χαρά Θεού! Για αυτό και ο εξαίρετος Κανόνας του Όρθρου της Κοιμήσεως, παρουσιάζει καθαρά Αναστάσιμο Χαρακτήρα, πανόμοιο με τον Αναστάσιμο Κανόνα του Πάσχα, σε Πρώτο πάλι Αναστάσιμο Ήχο! «Πεποικιλμένη τη θεία δόξη», (την θεία δόξα της Αναστάσεως), «Νικητικά μεν βραβεία ήρω... Θεόν κυήσασα... μιμουμένη δε τον Ποιητήν και Υιόν (μίμηση διά τριημέρου Αναστάσεως).... συν τω Υιώ εγείρη διαιωνίζουσα!». Το «συν» εδώ σημαίνει «όπως ακριβώς»!
Έχει και ο Δεκαπενταύγουστος την δική του «Μεγάλη Εβδομάδα». Είναι η εβδομάδα της Μεγάλης Προπαρασκευής της Παναγίας για την Μεγάλη και Ένδοξη αναχώρησή της. Είναι η Εβδομάδα του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα. Είναι η ιστορική της Ταφή στης Γεθσημανής το χωρίο. Είναι ο Θεομητορικός Επιτάφιος, τα θρηνητικά και συγκινητικότατα Εγκώμια της Παναγίας μας. Τον Δεκαπενταύγουστο δεν γιορτάζουμε Κοίμηση αλλά Ανάσταση, Ακοίμητη Κοίμηση με πάλι στον Άδη επανάσταση και μάλιστα αυτή τη φορά από γυναίκα! Το διασαφηνίζει πανηγυρικώς το Κοντάκιο: «Την εν πρεσβείαις ακοίμητον Θεοτόκον.... τάφος κα νέκρωσις ούκ εκράτησεν!» Λόγια που θα νόμιζε κανείς λέγονται μόνο για τον Χριστό! «Νενίκηνται της φύσεως οι όροι... παρθενεύει γαρ τόκος, και ζων προμνηστεύεται θάνατος. Η μετ τκον Παρθένος, και μετ θάνατον ζώσα!».
Η Παναγία εισήλθε χαίρων εις την χαράν του Κυρίου και Υιού της. Θεοτόκος γάρ εκ του τάφου ανέτειλε. Ο άδης φησίν, επικράνθη, συναντήσας την Αγιωτέραν Γυναίκαν της Γης! Έλαβε σώμα και Θεοτόκω περιέτυχεν. Έλαβε Αγνήν Μητέραν και συνήντησεν Ουρανών Πλατυτέραν. Πού σου, θάνατε, το κέντρον; Πού σου, άδη, το νίκος; Ενικήθης υπό Αγίας Γυναικός! Ανέστη Θεοτόκος και σύ καταβέβλησαι. Ανέστη Θεοτόκος και πεπτώκασι των αιρέσεων δαίμονες. Ανέστη Θεοτόκος και χαίρουσιν άγγελοι διά την Βασίλισσαν των Αρχαγγέλων. Ανέστη Θεοτόκος, και ζωή πολιτεύεται, ότι μετέστη προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της Ζωής.
Θέλει αρετή και τόλμη η Ορθόδοξη Υμνολογία. Είχε τόλμη η Παναγία για αυτό και τολμήθηκε η παρούσα πραγματεία.
Η Θεοτόκος, όταν ήταν νέα κοπέλα, τόλμησε να πεί το ιστορικότατο: «Από τώρα και πέρα θα με μακαρίζουν όλες οι γενιές του κόσμου!». Οταν κοιμήθηκε και αφού αναστήθηκε, κατά την ώρα της αναλήψεώς της (το διασώζει με Θεϊκή Επιστασία η Ιερή και Εκκλησιαστική μας Παράδοση) ενώ την κοίταζαν με δάκρυα οι διπλά πια ορφανεμένοι Μαθητές και εκλιπαρούσαν το «μη μας εγκαταλείπεις», Εκείνη, ενώ ανέβαινε «ον τρόπον ανελήφθη ο Υιός της» εις τους ουρανούς, Εκείνη πάλι τόλμησε να πει εκείνο το Θεαρχικότατο:
«Ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί, έως της Δευτέρας Παρουσίας του Υιού μου!!!»

35 σχόλια:

  1. παρακαλω ποιος ειναι ο μοναχος νικοδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΔΟΥ: http://www.wallingoff.com/what-is/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85/

      Διαγραφή
  2. Ως Ορθόδοξος δεν είμαι υποχρεωμένος να αποδέχομαι τέτοιες αντιλήψεις περί δήθεν ... αναστάσεως αλλά και δήθεν σωματικής μεταστάσεως της Θεοτόκου! (Κι ας θυμώνει μαζί μου ο αγαπητός κύριος Οδυσσέας - κι ας με αποκαλούν άπιστο και αιρετικό οι θεωρούντες εαυτούς ... ορθοδόξους! - Η γνώμη του Κυρίου με ενδιαφέρει κι Εκείνον φοβάμαι και σέβομαι). Τέτοιοι μύθοι πιο πολύ προσεγγίζουν στον παπισμό, στη Μαριολατρεία και στην εκ της αρχαιότητος ορμώμενη καλογηρική λατρεία της μεγάλης Θεάς, παρά στην Ορθοδοξία.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Οδυσσέα, ειλικρινά λίαν αγαπητέ, το ιστολόγιο ΟΜΟΛΟΓΙΑ είναι "το σπίτι" σας, και κάθε σχολιαστής οφείλει να σέβεται την επικρατούσα τάση και την επιλογή των άρθρων. Ευχαριστώ συνεπώς θερμά που δημοσιεύσατε το σχόλιό μου. Ιδίως, διότι γνωρίζω ότι δεν συμφωνείτε μαζί μου, αφού θυμάμαι ότι κάποια άλλη φορά που διατύπωσα παρόμοιες αντιρρήσεις, είχατε ανταπαντήσει έντονα με άρθρο διαφωνώντας και ... κατακεραυνώνοντας!.

      Στο θέμα "αν πέθανε ο Ιωάννης": Ο ίδιος ο Ιωάννης αναγκάστηκε να διαψεύσει γραπτώς στο Ευαγγέλιό του, τη φήμη πως δεν θα πεθάνει, φήμη που ήδη όσο ο ίδιος ζούσε, είχε αρχίσει να επικρατεί στους Χριστιανούς που παρεξήγησαν τους λόγους του Κυρίου.

      Κατά Ιωάννην, κεφ. 21 22-24 «τοῦτον (ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ) ἰδὼν ὁ Πέτρος λέγει τῷ ᾿Ιησοῦ· Κύριε, οὗτος δὲ τί; λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ; σὺ ἀκολούθει μοι. ἐξῆλθεν οὖν ὁ λόγος οὗτος εἰς τοὺς ἀδελφοὺς ὅτι ὁ μαθητὴς ἐκεῖνος οὐκ ἀποθνήσκει· καὶ οὐκ εἶπεν αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς ὅτι οὐκ ἀποθνήσκει, ἀλλ' ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ; Οὗτός ἐστιν ὁ μαθητὴς ὁ μαρτυρῶν περὶ τούτων καὶ γράψας ταῦτα, καὶ οἴδαμεν ὅτι ἀληθής ἐστιν ἡ μαρτυρία αὐτοῦ.»

      Ο ίδιος ο Ιωάννης στο Ευαγγέλιό του βεβαιώνει γραπτώς: "ΔΕΝ είπε ο Κύριος ότι δεν θα πεθάνω". "οὐκ εἶπεν αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς ὅτι οὐκ ἀποθνήσκει". "Και είναι αληθής η μαρτυρία μου".

      Γιατί εμείς τον διαψεύδουμε;

      Ιωάννης Μ.



      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ;

      ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΚΗ ΜΑΡΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΑΦΘΟΡΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ" ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΓΑΛΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ "ΑΛΑΘΗΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ "ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ";

      ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ… ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.-

      ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΠΛΑΝΕΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ) ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ;

      Διαγραφή
    3. Άλλος ο Ιωάννης Μ. και άλλος ο Μ.Ιωάννης.

      Άλλο η Καινή Διαθήκη και άλλο τα Απόκρυφα ψευτοευαγγέλια.

      Ιωάννης Μ.

      Διαγραφή
    4. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ15 Αυγούστου 2016 στις 11:05 μ.μ.

      Τουλάχιστον πρέπει να γνωρίσουμε τον "Ορθόδοξο Συναξαριστή της Εκκλησιαστικής μας Ιερής Παράδοσης" για την ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ http://www.saint.gr/771/saint.aspx για να εκφέρουμε ορθόδοξη άποψη. Γιατί και η Αγία Γραφή είναι μέρος της Ιερής Παράδοσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και χωρίς την Ιερή Παράδοση των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας δεν υπάρχει "Εκκλησία".

      Διαγραφή
  3. Και η Δημόσια Εξομολόγηση και Αίτηση Συγγνώμης το 2015 για αυτήν την καλοπροαίρετη ψευδωνυμία μου εδώ:

    http://www.wallingoff.com/397

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το περιεχόμενο κρίνεται κι όχι η ανωνυμία, η επωνυμία, η καλοπροαίρετη ψευδωνυμία. Κρίνεται από τους αναγνώστες αλλά κυρίως από τον Θεό στον οποίο θα δώσουμε λόγο.

      Διαγραφή
    2. Κι' όμως, εφ' όσον η συνείδησή μου, μου επιτάσσει να αρνηθώ την ψευδωνυμία και να μιλώ πλέον ΕΠΩΝΥΜΑ και άρα ΥΠΕΥΘΥΝΑ, τότε το περιεχόμενο λαμβάνει σοβαρότητα και εκγυρότητα. Συμφωνώ, όλα κρίνονται από τον Θεό αλλά πρέπει και η δική μας κρίση να είναι "δίκαιη" καθότι μας εντέλλεται: "την δικαίαν κρίσιν κρίνατε". Βεβαίως και ένα ανώνυμο σχόλιο μπορεί να έχει σημασία και αλήθεια, αυτό όμως δεν αναιρεί ούτε διαγράφει την εσωτερική μας επιτακτική ανάγκη να κάνουμε αυτό που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας και γράφουμε επωνύμως και υπευθύνως.

      Εξ' άλλου, δεν πρέπει να έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε, ιδίως όταν βγαίνουμε και βλασφημούμε πρόσωπα ως αιρετικούς και μουτζουρώνουμε τα κείμενά τους ως "αντίχριστα, παπικά, μαριολατρικά και πλανεμένα", τότε αυτό δεν είναι κατάθεση γνώμης αλλά δεινή κατηγορία και συκοφαντία και δεν είναι δίκαιο να γίνεται ανώνυμα στα κρυφά, ανεύθυνα και δειλά, εν' ονόματι ενός εγωιστικού δικαιώματος της αποκρύψεως Ονοματεπωνύμου. Συγγνώμη, προτιμώ την εντιμότητα και το αδέσμευτο θάρρος της επωνυμίας. Θεωρώ πολύ παιδαριώδες, ανούσιο και παράλογο να ακολουθούμε την σκοτεινή διδασκαλία της Αριθμοσοφίας και να Αριθμοποιούμε τα πρόσωπα με την ωρολογιακή ετικέτα του χρόνου: "3:11" είπε έτσι, ο "7:15" είπε αλλιώς, ο "8:09" του πονάει η κοιλιά και ο "9:03" δεν έχει ιδέα καμία...

      Διαγραφή
  4. https://www.ewtn.com/LIBRARY/PAPALDOC/P12MUNIF.htm

    Ιδού το ex cathedra αλάθητο δόγμα του πάπα Ρώμης.

    Το οποίο ταυτίζεται με το άρθρο. Το ΟΡΘΟΔΟΞΟ (με κεφαλαία)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, ανώνυμε, για τον Σύνδεσμο. Διάβασα ολόκληρο το άρθρο. Τα αγγλικά μου είναι άπταιστα. Η κριτική σου δεν είναι δίκαιη, αντικειμενική και ορθή μα τραγικά και αυθύπαρκτα λαθεμένη.

      Το γεγονός ότι ο κάθε Πάπας έκλεψε, κλέβει και ΘΑ κλέβει από την Ορθοδοξία για να στηρίξει οποιεσδήποτε εκφάνσεις και πτυχές του αλαθήτου, αυτό ΔΕΝ μας δίνει το αυθαίρετο δικαίωμα να "βαφτίζουμε" εμείς τα κλεμμένα έργα ως "Παπικά"....
      Πρόσεξε τον όρο "αυθαίρετο δικαίωμα" διότι μερικές φορές εγγίζει δυστυχέστατα, τα όρια της.... αιρέσεως!

      Με άλλα λόγια αυτό για το οποίο προσπαθείς να μας πείσεις είναι ότι "ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι... μπουζούκι!"

      Ξαφνικά εξευτελιζόμαστε και γινόμαστε "μπαγλαμάδες" ξεκούρδιστοι με ένα τρίγγι-τρίγγι-τρίγγι που δεν διαφέρει και πολύ από τον ήχο του πεσίματος στο τσιμέντο ενός άδειου τενεκέ...

      Κι αν νομίσεις κακώς ότι σε αποκαλώ τενεκέ, τότε λυπάμαι, δεν γνωρίζεις καθόλου την τεράστια διαφορά από την χρήση ενός παραδείγματος με την άμεση απόδοση χαρακτηρισμών κατά πρόσωπον!

      Διαγραφή
  5. διαβαζοντας σχολια δια την αποτιχισι σου και σε ποιον ναον εκκλησιαζεσαι \δεν ειναι σωστο να μην απαντας στα συγκεκριμενασχολια εστω και ανωνυμως γραφομεναδιοτι τα περισσοτερα σχολια της ιστοσελιδος αυτης εχουν την ενδειξη ανωνυμος η ψευδες ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεις ανώνυμε: "Δεν είναι σωστό να μην απαντάς σε ποιον ναόν εκκλησιάζεσαι".
      Γράφω επωνύμως: "Δεν είναι σωστό να μου λες εσύ ανωνύμως τί είναι σωστό και τί δεν είναι σωστό!" Στα δικά μου κείμενα, έχω κάθε δικαίωμα να κάνω διάλογο μόνο με επωνύμους που σέβονται τον εαυτό τους πρώτα, το πρόσωπό τους και έπειτα τους άλλους. Στα κείμενά μου, έχω δώσει εντολή να μην δημοσιεύονται ανώνυμα κείμενα και ο αγαπητός Ιστολόγος το σέβεται αυτό και το ακολουθεί, ασχέτως εάν κάποτε αναρτεί και μερικά ανώνυμα κατόπιν δικής μου εκγρίσεως για λόγους αναιρέσεως του ψεύδους και της συκοφαντίας, για λόγους αποκαταστάσεως της Αληθείας.

      Διαγραφή
  6. Δηλαδη ανωνυμε περιεργε, εσυ μιμεισαι το κακο και οχι το καλο;
    Η ανωνυμια δεν ειναι καλο, ειναι θρασυδειλια οποιος και αν την χρησιμοποιει.
    Ειχαν ποτε οι γενναιοι χριστιανοι της ιστοριας τετοιες απαραδεκτες συνηθειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι κυριε αναρταται τα ανωνυμα σχολια και γινεσθε συμμετοχος στην θρασυδειλια σταματα τα ανωνυμα σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Ιωάννη Μ.

    Κανένας δεν σε "υποχρεώνει" να αποδεχτείς ότιδήποτε. "Όστις θέλει..." Δεν σου βάλαμε και όπλο στον κρόταφο... Όταν ασπάζεσαι τελικά την Αλήθεια, τότε το φιλότιμό σου και η Πίστη σου σε "υποχρεώνουν" αυθορμήτως και εκ του φυσικού, να δέχεσαι ευπροσδέκτως και ολοψύχως την αυθεντική και αδιαμφισβήτητη διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων.

    Αντί όμως να κάθεσαι και να ειρωνεύεσαι την διδασκαλία αυτή λέγοντας "περί δήθεν αναστάσεως" και αποκαλώντας την "μύθους" (κοινώς παραμύθια) και πριν τολμήσεις να με κατηγορήσεις για "Παπικό", "Μαριολάτρη" κι ότι περιπίπτω στην αίρεση "της λατρείας της μεγάλης Θεάς", θα πρέπει να διαθέτεις την εντιμότητα και αξιοπρέπεια να προσκομίσεις επιχειρήματα Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά, όπως έκανα υπεραρκετά στο ως άνω κείμενο. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε γίνεσαι ΑΙΣΧΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑ να με αποκαλέσει αιρετικό, Παπικό και Μαριολάτρη! Το θεωρώ μεγίστη βλασφημία και προσβολή καθότι έχω την συνείδησή μου καθαρή πως ΔΕΝ διέφθειρα την Ορθόδοξη Αλήθεια ΟΥΤΕ διδάσκω δικές μου θεωρίες και γνώμες.

    Και ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι διαψεύδω τον Ιησού Χριστό μας, τον Κύριο και Θεό μας; ΒΑΛΤΟΣ είσαι κι εσύ ή κάνεις τον κουτό για να σπείρεις ζιζάνια; Διάβασε καλά το κείμενο πριν να κατηγορείς τόσο τυφλά! ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα πως ο Ιωάννης δεν πέθανε. "Ανασταίνεται ό,τι πεθαίνει!" Βεβαίως και απέθανε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης! Το εάν όμως τον Ανέστησε ή τον Μετέστησε ή όχι, αυτό είναι θέμα έρευνας στην διδασκαλία των Αγίων Πατέρων για ανεύρεση της Αληθείας. Σε θέματα δογματικά και βασικών αληθειών της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, πρέπει να παραθέτουμε στους Αγίους Πατέρες και να ζυγίζουμε κάθε λόγο εάν βρίσκεται σε συμφωνία με αυτούς. Αυτό θα πει σεβασμός στην Ιερά Παράδοση.

    Εφ' όσον δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, ΣΕΒΑΣΟΥ λοιπόν τους άλλους που γράφουν με επιχειρήματα και εάν δεν τα διαθέτεις, ΜΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΣ τους άλλους με την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΒΡΙΣΙΑ, αυτήν του αιρετικού, απλά και μόνο επειδή εσύ δεν συμφωνείς. Εάν κάνω κάπου λάθος, διόρθωσέ με αλλά με επιχειρήματα, όχι με αλόγιστες και αστήρικτες ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ. Δηλώνεις με κάποια δόση στείρας επάρσεως: "η γνώμη του Κυρίου με ενδιαφέρει!" Εάν πράγματι σε ενδιαφέρει η γνώμη του Κυρίου, τότε οι Μόνοι που εκφράζουν ακριβέστατα και ασφαλέστατα την γνώμη του Κυρίου είναι ΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ! Αυτοί ήταν ΠΝΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΙ. ΑΥΤΟΙ είναι οι εμπειρότατοι καθοδηγοί μας. Μην τους ξεπετάς στο κάλαθο των αχρήστων απλά επειδή μία διδασκαλία τους σου φαίνεται "δυσκολοχώνευτη..."

    Στην Ορθοδοξία, ΔΕΝ ισχύει καθόλου η γνώμη του καθενός μας ούτε τίθεται ποτέ αυτή ως το ζητούμενο, αλλά ισχύει και υπερισχύει η Διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, στο όνομα των οποίων επισφραγίζουμε ΚΑΘΕ Ακολουθία, Λειτουργία και Προσευχή, κάθε Μυστήριο και Πράξη Λατρευτική:

    «Δι’ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κε Πανταζή εσύ πώς εμπλέκεσαι στο θέμα και γιατί μου επιτίθεσαι; Καλόγηρος, ο μοναχός Νικόδημος έγραψε το άρθρο και σε κείμενο καλογήρου απευθυνόταν το σχόλιό μου, την ώρα 2:22. Γι΄αυτό έγραψα γενικεύοντας: "Τέτοιοι μύθοι πιο πολύ προσεγγίζουν στον παπισμό, στη Μαριολατρεία και στην εκ της αρχαιότητος ορμώμενη καλογηρική λατρεία της μεγάλης Θεάς, παρά στην Ορθοδοξία".

      Αν τυχον μετέπειτα, 2 ώρες μετά το σχόλιό μου, στην παραπομπή σου 4:40 απεκάλυψες ότι άλλος είναι ο συγγραφέας, ούτε το διάβασα μέχρι τώρα, ούτε θα το διαβάσω, ούτε φυσικά μπορούσα να το έχω υπόψη στις 2:22. Και ο λόγος που δεν μπαίνω στον ιστότοπό σου είναι διότι εκεί κατηγορείς άδικα έναν από τους καλύτερους ιεροκήρυκες της Εκκλησίας, έναν εκλεκτό αρχιμανδρίτη.

      Τα "απόκρυφα" δεν είναι αξιόπιστες πηγές πληροφοριών. Δυστυχώς από τα απόκρυφα, τα πλαστά και βδελυρά, και σατανικά, και όχι από την Καινή Διαθήκη ή τους Αποστολικούς Πατέρες των πρώτων αιώνων, άντλησαν "δήθεν πληροφορίες" κάποιοι εκκλησιαστικοί άνθρωποι, αυτοκράτορες και πατέρες, υμνογράφοι και συναξαριστές επί των συζητούμενων θεμάτων. ¨Πότε; Μετά από 450 χρόνια μετά Χριστόν, μετά τον 5ο μ.Χ. αιώνα!!! Μετά από 500 χρόνια ανακάλυψαν μέσω των αποκρύφων την "ιστορία"!!! Στην Ορθοδοξία όμως, δεν έχουμε το αλάθητο, στην Ορθοδοξία δεχόμαστε ότι σφάλλουν μεμονωμένα και οι πατέρες, δεν υπάρχουν απλανείς, αυτό είναι παπικό. Και η επίσημη εκκλησία μπορεί ενίοτε να σφάλλει, υπάρχουν περίοδοι μετά τη βυζαντινή εποχή και περιπτώσεις που σφάλλει και οφείλει να επανέλθει στο Ευαγγέλιο. Τώρα δηλαδή η επίσημη Εκκλησία είναι εντάξει; Γιατί τότε αποτειχιστήκατε; Γιατλι ο Χρυσόστομος Ιωάννης δεν φοβόταν τίποτ΄άλλο πλην των επισκόπων; Ισχύει το "δι΄ευχών των αγίων πατέρων ημών", που επικαλείσθε, διότι οι ευχές μπορεί να προέρχονται και από ανθρωπίνως σφάλλοντας πατέρες. Το Σύμβολον της Πίστεως όμως, δεν λέει πιστεύω "εις μίαν αγίαν καθολικήν και πατερικήν εκκλησίαν" αλλά Πιστεύω "εις μίαν αγίαν καθολικήν και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ Εκκλησίαν". Κάποιοι βέβαια θέλουν να το αλλάξουν και να αλλοιώσουν την Ορθοδοξία και την άπαξ παραδοθείσα τοις αγίοις Πίστιν προσθέτοντας και "πατερικήν". Πιο σίγουρο για τη σωτηρία μας όμως είναι να παραμείνουμε στις έγκυρες πληροφορίες για την Παναγία και τον Ιωάννη, όσες αναφέρει η Καινή Διαθήκη.

      Τα επί προσωπικού τα αντιπαρέρχομαι ως προϊόντα παρεξηγήσεως, και αν θέλετε, στα πλαίσιο της εν Χριστώ αγάπης τα ανταποδίδω για πληρέστερη κατανόηση, και υποννοώ ότι ο καλόγηρος πρώτος με στόλισε προκαταβολικά: Τι 'Ελλειψη ορθόδοξου καταρτισμού και πλουτισμού Θεολογίας. Τι Θεολογική άγνοια, τι επιπόλαιη και λανθασμένη γνώση, τι αμάθεια και τι πλήρης έλλειψη Θεογνωσίας. Πώ πώ πώ! Παράσημα!!!


      Ιωάννης Μ. Ο συνομιλητής σας σε πολλά πολλά θέματα του παρόντος ιστολογίου, πρόσφατα δε συνάδων με δυο σχόλια με παραπομπές στο θέμα της ευκαμψίας.

      Διαγραφή
    2. Ο π.Ε. Μπαρδάκας λέει:"Όχι αποτείχιση βρε παιδιά,μεταγραφή.Δεν μου αρέσει η λέξη αποτείχιση,μου αρέσει η λέξη μεταγραφή.Ελάτε μεταγραφή στους Γνησίους για να μην σας φάει ο λύκος,οι επίσκοποι των Γνησίων θα σας προστατέψουν από τον λύκο.Τον Άγιο Μάξιμο τον έφαγε ο λύκος και θα φάει και τον π. Ε. Τρικαμηνά. Χωρίς επίσκοπο θα σε φάει ο λύκος.Μεταγραφή στους Γνησίους όχι αποτείχιση".
      Αυτά μας λέει ο καλύτερος ιεροκήρυκάς σας.Να τον χαίρεστε!
      Η μεταπατερική θολολογία των γνησίων εν καιρό αιρέσεως!!Νέα Γνήσια Καρπαθακική,Καβουριδική και Παπαρρηγική εκκλησιολογία!!!Και ο Άγιος Νικόδημος λάθος έκανε(όχι σχίσμα για ημερολόγια και εορτολόγια),μας λέει ένας Παλαιοεορτολογίτης!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Δεν παρουσίασες κανένα ορθόδοξο επιχείρημα και συνεχίζεις τις ύβρεις "ανώνυμε Ιωάννη Μ." κατά της Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, που και Μ. Ιωάννη να το γράψουμε ανώνυμος παραμένεις … Γιατί κανείς δεν μίλησε εκτός από εσένα Ιωάννη Μ. για "απόκρυφα ευαγγέλια" και δεν θεωρεί κανείς ορθόδοξος την Μαριολατρεία, http://www.impantokratoros.gr/papismos-kakodoxies.el.aspx , του Πάπα ως Ιερή Παράδοση της ορθόδοξης Εκκλησίας μας, την οποία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας με παπικό και προτεσταντικό ύφος κρίνεις και βλαστημάς λέγοντας ότι αποδέχεσαι ουσιαστικά μόνο την Αγία Γραφή και όχι την εν Αγίω Πνέυματι "Ιερή Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ"… ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ…

      Βλασφημώντας λοιπόν το Άγιο Πνεύμα του Θεού πεισματικά κλείνεις τα μάτια και δεν θες να δεις στο άρθρο του Νικολάου Πανταζή τι αναφέρουν για την ανάσταση της Θεοτόκου οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες μας, Μάρτυρες και Ομολογητές, θεωρώντας μάλιστα ότι "δεν είναι συνεχιστές" του Χριστού και των Αγίων Αποστόλων της Διαχρονικής Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Ο Αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης λέγει: «Διά της Κοιμήσεώς της, η Θεοτόκος αξιώθηκε της ανακαινήσεως και αναζωοποιήσεως, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάσταση».
      Ο Αγιος Γρηγόριος Θεσσαλονίκης διασαφηνίζει: «Το σώμα που γέννησε τον Σωτήρα συνδοξάζεται με θεία δόξα μαζί με Αυτόν που εξήλθε από αυτό το Σώμα το οποίο και αυτό αναστήθηκε σύμφωνα με την προφητική φράση: «Ανάστηθι, Κύριε, συ και η Κιβωτός του αγιάσματός σου!».
      Ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός ευγενικώς αλλά και αυστηρώς καθορίζει: «Απέθανε αλλ' ανέστη τριήμερος, πιστοποιούσα την κοινήν ανάστασιν ην ελπίζομεν πάντες».
      Ο Δογματικότατος Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός δογματίζει: «Η Θεοτόκος έπρεπε να αναστηθεί εκ τάφου!»…

      Παραβλέπεις ακόμη από την Ιερή Παράδοσή μας και τους ύμνους που ψάλλουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας κάθε δεκαπενταύγουστο για την Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου:
      Κοντάκιον
      Ἦχος πλ. β’. Αὐτόμελον.
      Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν, ὡς γὰρ ζωῆς Μητέρα, πρὸς τὴν ζωὴν μετέστησεν, ὁ μήτραν οἰκήσας ἀειπάρθενον.

      Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
      Ἦχος α’.
      Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

      Μεγαλυνάριον
      Παρέστης Παρθένε ἐκ δεξιῶν, τοῦ Παμβασιλέως, ὡς Βασίλισσα τοῦ παντός, περιβεβλημένη, ἀθανασίας αἴγλην, ἀρθεῖσα μετὰ δόξης, πρὸς τὰ οὐράνια.
      Πηγή των ύμνων και της βιογραφίας της Παναγίας αναλυτικά από τον "Ορθόδοξο Συναξαριστή": http://www.saint.gr/771/saint.aspx .

      Διαγραφή
    4. Επιπλέον ανώνυμε υβριστή Ιωάννη Μ. αγνοείς (σκόπιμά;) και ότι ο Μ. Βασίλειος δεν παραλείπει να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα από τα «έθη» της Εκκλησίας στην εποχή του, τα οποία κανείς δεν αμφισβητούσε και όμως δεν βρίσκονταν σε καμμία γραπτή παράδοση:
      «Λόγου χάρη (για να θυμηθώ το πρώτο και πιο συνηθισμένο από όλα), ποιος εδίδαξε γραπτώς ότι όσοι ελπίζουν στο όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού φανερώνουν αυτή την πίστη με το να κάνουν το σημείο του σταυρού; Το να στρεφόμαστε προς ανατολάς κατά την προσευχή, ποιο γραπτό κείμενο μας το δίδαξε; Τους λόγους της Εκκλησίας κατά τον αγιασμό του άρτου της θείας ευχαριστίας και του ποτηρίου, ποιος από τους αγίους μας τους άφησε γραπτώς; Δεν αρκούμεθα ασφαλώς σ' αυτά που οι απόστολοι ή το ευαγγέλιο μνημονεύουν, αλλά προ της ευχαριστίας και μετά από αυτήν λέγομεν και άλλα, γιατί διδαχθήκαμε από την άγραφη διδασκαλία πως έχουν μεγάλη δύναμη στην επιτέλεση του μυστηρίου».
      Αλλά ο ίδιος πατέρας της Εκκλησίας αναφέρεται και στην τέλεση άλλων ιερών μυστηρίων. «Ευλογούμε», λέγει, «επίσης και το νερό του βαπτίσματος και το έλαιο του χρίσματος και ακόμη και αυτόν που βαπτίζεται. Από ποία γραπτά κείμενα τα πήραμε αυτά; Δεν τα γνωρίζουμε από την σιωπηρή και μυστική παράδοση;... Δεν προέρχονται όλα αυτά από αυτή τη διδασκαλία που κρατήθηκε μυστική και δεν δημοσιεύθηκε, την οποία οι πατέρες μας διατήρησαν με σιγή, χωρίς να την πολυερευνήσουν και να την περιεργάζονται, επειδή ορθά είχαν μάθει ότι πρέπει με σιωπή να προστατεύουμε τη σεμνότητα των μυστηρίων;».
      Αυτή η διατήρηση «εν σιωπή» ήταν στο φρόνημα των αποστόλων και αναφερόταν στη σωστή στάση των πιστών απέναντι στο μυστήριο του Θεού.
      «Οι απόστολοι και οι πατέρες που έθεσαν από την αρχή στην Εκκλησία θεσμούς, επιδίωκαν να διαφυλάξουν τη μυστικότητα. Άλλωστε αυτό που εύκολα πληροφορείται ο οποιοσδήποτε παύει να είναι μυστήριο· αυτό είναι το νόημα της άγραφης παράδοσης», καταλήγει ο Μ. Βασίλειος… Αναλυτικά για την "Αγία Γραφή και Ιερή Παράδοση" στην Πηγή: http://www.impantokratoros.gr/agia-grafh-iera-paradosh.el.aspx .

      Διαγραφή
  9. "Ορθόδοξη Αλήθεια" !!! Είμαι πιστός στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας η οποία Απέρριψε και καταδίκασε τα "απόκρυφα". Εσύ δεν είσαι πιστός στην Ιερά Παράδοσι, εάν αποδέχεσαι μια μεταγενέστερη "δήθεν" ιερά Παράδοσι, βασισμένη στα καταδικασμένα απόκρυφα έργα απατεώνων, οι οποίοι έλεγαν ψέμματα, έλεγαν ότι "είμαι ο Απόστολος Ιωάννης", "είμαι ο Απόστολος Ιάκωβος". Το χάπι της ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ δεν χρυσώνεται όσο κι αν, ψευδολογήσουμε ότι οι σατανικοί απατεώνες συγγραφείς ήσαν "ευσεβείς" και ότι το 500 μ.Χ. "διέσωσαν παλιές προφορικές παραδόσεις" που δήθεν δεν ήξερε και δεν φρόντισε να καταγράψει η Εκκλησία το 100 και 150 μ.Χ.. Φτηνές δικαιολογίες επειδή κάποια εσβεσμένη "εκκλησία", "εκκλησία" μεταγενέστερη εκείνης της γνησίας Εκκλησίας που καταδίκασε τα απόκρυφα, ή μεμονωμένοι καλόγηροι υμνογράφοι και συναξαριστές, βασίστηκε στα ίδια απόκρυφα που είχε καταδικάσει, επέστρεψε στο ίδιον αυτής ξέραμα δηλαδή, και παραπλάνησε και κάποιους πατέρες. Έσφαλλαν και οι πατέρες ως άτομα, δεν είναι αλάθητοι, αυτή είναι παπική αντίληψη.
    Δεν είμαςτε υποχρεωμένοι να αποδεχτούμε τα σκύβαλα που έχουν παρεισφρύσει στην Εκκλησία ως δήθεν ιερές παραδόσεις, ούτε την ύπαρξη "οσίου Θηκαρά!".
    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννη Μ. είσαι αιρετικός και προτεστάντης. Απόδειξη ότι όλα τα σχόλια στρέφονται εναντίον σου. Μετανόησε και πίστεψε ορθόδοξα: Η Παναγία ανέστη εκ νεκρών. Ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού, ο Ιωάννης ανέστη εκ νεκρών.

      Διαγραφή
    2. Ως αιρετικός "ανώνυμε Ιωάννη Μ." επιλεκτικά μονό δέχεσαι την Ιερή Παράδοση, όπως κάνουν οι προτεστάντες και οι παπικοί, με πρόσχημα τα απόκρυφα ευαγγέλια που η ίδια Ιερή Ορθόδοξη Παράδοση μας απέρριψε!!! Επομένως ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΔΑΙΝΕΙΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ την ύπαρξη των απόκρυφων ψευδοευαγγελίων ΑΦΟΥ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥΣ;

      Είσαι αιρετικός λοιπόν όταν δεν αποδέχεσαι την Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας μας συνολικά και κρίνεις τα πάντα ορθολογιστικά και αλαζονικά εσύ και όχι σύμφωνα με τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες μας και τις Αγίες Οικουμενικές Συνόδους αποδεχόμενος δήθεν μόνο την Αγία Γραφή όπως οι αιρετικοί παπικοί Μονοφυσίτες, προτεστάντες και άλλοι αιρετικοί που θεωρούν ότι ένα μέρος της Ιερής Ορθόδοξης Παράδοσης μας είναι λάθος χωρίς να το αιτιολογούν για να δικαιολογήσουν την αιρετική στάση τους και την αποκοπή από την Αλήθεια και την "μόνη Αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι Αλάθητη γιατί έχει Κεφαλή τον Θεάνθρωπο Χριστό". Μήπως το αμφισβητείς και αυτό;;;;

      ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, "ΟΧΙ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ", ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ… ΟΥΤΕ όμως την Αγία Γραφή έχεις μελετήσει και διαστρέφεις και κατακρίνεις την ορθόδοξη υμνολογική παράδοση της Εκκλησίας μας πάλι επιλεκτικά και ορθολογιστικά με το παπικό κοσμικό ορθολογιστικό "αλάθητο" πνεύμα και ΟΧΙ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ εν Αγίω Πνεύματι…

      Είσαι αιρετικός γιατί ΑΓΝΟΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΑ όχι μόνο το σύνολο των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων μας και την Ιερά Παράδοση αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ… Γιατί όπως σωστά επισημαίνει ο αγαπητός Θεολόγος, Νικόλαος Πανταζής: "Σου παρέθεσα το σοβαρότατο από το Προφητικότατο Βιβλίο των Ψαλμών: «Ανάστηθι, Κύριε, συ ΚΑΙ η Κιβωτός του αγιάσματός σου»! Εάν εδώ, για παράδειγμα, νομίζεις πως ΔΕΝ αναφέραται στην Παναγία, τότε θα πρέπει να αποδείξεις με επιχειρήματα σε ΠΟΙΟΝ αναφέρεται αυτή η "Κιβωτός" και ΓΙΑΤΙ να αναστηθεί αυτή η Κιβωτός και με ΠΟΙΟΝ τρόπο θα ΣΥΝ-αναστηθεί, διότι λέγει: «Ανάστηθι, Κύριε, συ ΚΑΙ η Κιβωτός..." (και οι δυό σας μαζί!)".

      ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ (και από τον εξαίρετο Θεολόγο Νικόλαο Πανταζή που πρόσβαλες άδικα) ΜΗΝ "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" ΠΑΛΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ...

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τα χαμόγελα έως ξεκαρδιστικά γέλια που μου χαρίσατε, αποκαλώντας με αενάως "αιρετικό", ανώνυμοι συκοφάντες μου και επαινούντες με άθελά σας. Θλίβομαι για το κατάντημά σας. Φυσικά και είμαι αιρετικός εν σχέσει με την δική σας ψευτοθρησκεία που δεν έχει καμμιά σχέση με την Ορθόφξη Πίστι.

      Κύριος στον 132 ψαλμό που αναφέρετε είναι ο Ών, ο Θεός, ο Ιαβέ, ο Γιαχβέ που οι Ο΄μεταφράζουν Κύριος, στα Ελληνικά. Την ίδια λέξη χρησιμοποιεί η Βίβλος και για τον Ιησού Χριστό, μόνο που στον 132 ψαλμό, που κουτσουρεμένα παρουσιάζετε, παραλείποντας "εις την ανάπαυσίν σου", Κύριος είναι ο Γιαχβέ, κιβωτός του αγιάσματός του είναι η κιβωτός του μαρτυρίου όπου φυλασσόταν οι πλάκες με τις 10 εντολές και ανάστηθι είναι ευκτική προστακτική του Ελληνικού ρήματος ανίσταμαι, εξ του ανα = ξανά και ίσταμαι = στέκομαι. Ψαλ. 131,8 ἀνάστηθι, Κύριε, εἰς τὴν ἀνάπαυσίν σου, σὺ καὶ ἡ κιβωτὸς τοῦ ἁγιάσματός σου·

      Ψαλ. 131,8 Σήκω, λοιπόν, Κυριε, και αναπαύσου μονίμως πλέον στον λαόν σου· συ και η ιερά Κιβωτός σου, η οποία έως τώρα περιεπλανάτο από τόπου εις τόπον. (Μετάφρασις Κολιτσάρα).

      Ιωάννης Μ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε αιρετικέ συκοφάντη Ιωάννη Μ. επειδή δεν μπορείς να απαντήσεις συνολικά στον επώνυμο θεολόγο, Νικόλαο Πανταζή και δεν έχεις το θάρρος να ζητήσεις συγνώμη αναφέρεσαι μόνο σε μια παράγραφό του την οποία διαστρεβλώνεις (για γέλια και για κλάματα όσα "λες"... θα αναστηθούν μήπως μαζί με τον Χριστό και οι "πλάκες με τις εντολές στην κιβωτό του αγιάσματος";;;) και δεν απαντάς συνολικά για τους αγίους Πατέρες και την Ιερά Παράδοση που επιλεκτικά αποδέχεσαι όπως οι αιρετικοί, οι οποίοι δεν δέχονται την διαχρονικότητα της Άμωμης Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι αλάθητη γιατί έχει Κεφαλή τον Χριστό και δεν υπάρχει άλλη Εκκλησία ούτε χάθηκε και ούτε αλλοιώθηκε μέχρι σήμερα όσο υπάρχουν αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί, Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες, Μάρτυρες και Ομολογητές.

      Χαρακτηρίζεις εμένα με τους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν μόνο σε εσένα αιρετικέ οικουμενιστή "Ιωάννη Μ." που νομίζεις ότι είσαι ο αλάθητος Πάπας και κάθε προτεστάντης είναι ένας Πάπας όπως εσύ που εξηγείς την Αγία Γραφή με κοσμικά ορθολογιστικά επιχειρήματα και δεν σέβεσαι την Ιερή Παράδοση της Μιας Αγίας Εκκλησίας μας ούτε τους Αγίους Θεοφόρους Πατέρες μας που με την Χάρη του Θεού και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος επέλεξαν και ερμήνευσαν τα αληθινά βιβλία της Αγίας Γραφής και καθόρισαν με τις Οικουμενικές Συνόδους την Ιερή Παράδοση και το Ορθόδοξο Δόγμα μας, την Αληθινή Ορθόδοξη Πίστη μας στην Μία Αγία Εκκλησία μας σύμφωνα και με το Σύμβολο της Ορθόδοξης Πίστεώς μας.

      Βέβαια συνυπεύθυνοι με τους ασύστολους αιρετικούς συκοφάντες είναι και όσοι τους δίνουν την δυνατότητα δημόσια και διαδίκτυα να προπαγανδίζουν αιρετικά με κουτοπονηριά και να βλασφημούν τον Χριστό και την Μία Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του στον σημερινό καιρό της Μεγάλης Αποστασίας με την Παναίρεση και αντίχριστη Πανθρησκεία του Οικουμενισμού.

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ Ιωάννη Μ.

    Θα σου απαντήσω ευχαρίστως σε όλα. Ρωτάς "πώς εμπλέκομαι στο θέμα και γιατί σου επιτίθομαι;" Διότι είναι δικό μου το άρθρο και έκανα δημόσια ανάληψη ευθυνών, επίκληση προσωπικού δικαιώματος και νομίμου πνευματικής ιδιοκτησίας. Άρα υποχρεούμαι να απαντήσω στις άδικες επιθέσεις σου.

    Το ότι το ομολογείς και από μόνος σου όταν γράφεις: "γι΄αυτό έγραψα γενικεύοντας", αυτό δείχνει την αδιακρισία σου διότι δεν πρέπει να γενικεύουμε αλλά να μιλούμε επί τούτου και να απαντούμε επί ειδικών απόψεως και συγκεκρριμένων θέσεων με θέσεις λογικές, Αγιογραφικές και Αγιοπατερικές.

    Ο οποιοσδήποτε "λόγος που δεν μπαίνεις στο ιστολόγιό μου" δεν με αφορά καθόλου (και απορώ γιατί να αισθάνεσαι να απολογείσαι) ούτε έχω τέτοιες κρυφές απαιτήσεις ή βλέψεις να μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ, για αυτό και αρνούμαι να τοποθετήσω, (έστω και από απλή περιέργεια) τις σχετικές εφαρμογές που δείχνουν την ποσότητα επισκέψεων και την χώρα προελεύσεως (ούτε πάλι κατηγορώ αυτούς που το κάνουν). Το ιστολόγιό μου δεν το δημιούργησα για "επισκέψεις" αλλά για Αδέσμευτη συλλογή και προσωπική κατάθεση (η οποία θα εκφράζει μόνο εμένα και κανέναν άλλον, ούτε τον πνευματικό μου) διαφόρων ΕΠΩΝΥΜΩΝ και ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ θεολογικών θεμάτων Ορθοδόξου Απολογητικής και Καταδίκης των Οικουμενιστών Αιρετικών Επισκόπων.

    Εφ' όσον όμως κάνεις μία δήλωση σοβαρή ότι "κατηγορώ άδικα έναν από τους καλύτερους ιεροκήρυκες της Εκκλησίας, έναν εκλεκτό αρχιμανδρίτη", είσαι υποχρεωμένος για λόγους ευθυνότητος, εντιμότητος και αξιοπιστίας να κατονομάσεις τον Αρχιμανδρίτη (διότι θα το έχεις καταλάβει ως τώρα ότι πολεμούμε επίσης και την μεγάλη σύγχρονη πλάνη του "Ονοματοκρυπτισμού"), να πεις λοιπόν ποιός είναι αυτός και που και πως τον αδικώ, κατά την γνώμη σου πάντα!" Αυτή είναι η χριστιανική και "δημοσιο"-γραφική δεοντολογία.

    Με ρωτάς επίσης: - "Τώρα δηλαδή η επίσημη Εκκλησία είναι εντάξει;" ΟΧΙ, δεν είναι καθόλου εντάξει, κοινωνεί με τον Ακοινώνητο, Βλάσφημο Αιρεσιάρχη πατριάρχη και κοινωνεί με το επάρατο, Θεομίσητο και εβδελυγμένο "Παγκόσμιο Συμβούλιο Βλασφημιών!" Πως να πω ότι αυτό είναι "εν-τάξει" όταν διαλύει την Δογματική και Εκκλησιολογική Τάξη;

    Ρωτάς πάλι: "Γιατί τότε αποτειχιστήκατε;" Για να μην κοινωνώ μαζί τους και καταστώ ο ίδιος ακοινώνητος και ένοχος μολυσμού, συμβιβασμού και προωθήσεως της παναιρέσεως διά της συνυπαρξίας μου. Αποτειχίστηκα διότι είναι θέλημα ΘΕΟΥ να πρόβατα να ΦΕΥΓΟΥΝ από αλλοτρίους (αιρετικούς) ποιμένες και να εξέρχονται εκ μέσου αυτών διότι το εντέλλεται Κύριος Παντοκράτωρ, το διδάσκου οι Άγιοι Πατέρες και το επιτάσσουν οι Ιεροί Κανόνες. Σου αρκεί η απάντηση αυτή;

    Επίσης με ρωτάς: "Γιατί ο Χρυσόστομος Ιωάννης δεν φοβόταν τίποτ΄άλλο πλην των επισκόπων;"

    Δεν ξέρω εάν σκοπίμως αρνείσαι να τοποθετήσεις το "Άγιος" και λες μόνο "Χρυσόστομος Ιωάννης", και το λέγω αυτό διότι πάρα πολλοί "ορθόδοξοι" αμφισβητούν την Αγιότητά του επειδή όπως διατείνεσαι και συ "οι Άγιοι Πατέρες έκαναν πολλά λάθη". Εύχομαι να σου χαρίσει ο Θεός την απαιτούμενη διάκριση να αντιληφθείς τι μεγάλος και σωτηριολογικώς κίνδυνος κρύβεται πίσω από αυτή την αληθοφανή πλάνη... Και λέγω "αληθοφανή" διότι ναι μεν έκαναν κάποια λάθη ιδιωτικά, αλλά τα λάθη τους αυτά ο Θεός δεν επέτρεψε να μολύνουν την Εκκλησία Του και το Ορθόδοξο Δόγμα Του ή να δυσφημίσουν το Όνομά Του στο οποίο είμαστε βαπτισμένοι. Τα διάφορα λάθη αυτά, εκμεταλλεύτηκαν και διαστρεβλώθηκαν από αιρετικούς προκειμένου να στηρίξουν την αίρεσή τους. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ναι λοιπόν, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος φοβήθηκε πολύ στη ζωή τους τους επισκόπους, την δεσποτοκρατία διότι είναι σε θέση όχι μόνο να αδικεί κατά πρόσωπον, κατ' άτομον για ηθικά θέματα, αλλά και να διαστρεβλώσει τον Λόγο του Θεού, να πωρώσει τους Πατέρες για να αναδειχθούν αυτοί "Μεταπατέρες!"

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ από την τύφλωσή σου και την εμπάθειά σου, απορρίπτεις γενικώς όλους τους Πατέρες λέγοντας: "Το Σύμβολον της Πίστεως όμως, δεν λέει πιστεύω "εις μίαν αγίαν καθολικήν και πατερικήν εκκλησίαν" αλλά Πιστεύω "εις μίαν αγίαν καθολικήν και ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ Εκκλησίαν". ΞΕΧΝΑΣ φαίνεται αυτό το Σύμβολον το οποίον επικαλείσαι, είναι συνεταγμένο, διαμορφωμένο, εγκυροποιημένο. επισφραγισμένο και παραδομένο από όχι έναν ή δύο αλλά 318 Αγίους Θεοφόρους Πατέρες οι οποίο συνέβαλαν ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ για να βγαίνεις εσύ σήμερα και να δηλώνεις "Ορθόδοξος!". Μη τους διαγράφουμε με μία μονοκονδυλιά.

    Και αυτό που λες ότι "πιο σίγουρο για τη σωτηρία μας όμως είναι να παραμείνουμε στις έγκυρες πληροφορίες για την Παναγία και τον Ιωάννη, όσες αναφέρει η Καινή Διαθήκη" είναι ΠΛΑΝΗ. Και ΠΑΛΙ οι ΑΓΙΟ ΠΑΤΕΡΕΣ συνέλεξαν τις σκόρπιες Επιστολές, διαχώρησαν και ξεχώρισαν τις νόθες επιστολές από τις γνήσιες, τις κρυφές και απόκρυφες από τις Θεόπνευστες και με ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Θεοπνευστία, υπευθυνότητα και ΑΞΙΟπιστία, έβαλαν στη συγκερκιμένη (έχει τη σημασία του κι αυτό) σειρά τα Βιβλία της Καινής Διαθήκης, στην οποία έβαλαν την ΔΙΚΗ τους σφραγίδα Εγκυρότητος και Αξιοπιστίας της Καινής, την διεμόρφωσαν επισήμως ως Βιβλίο Κανονικό, Αποκεκαλυμένο από τον Θεό και την παρέδωσαν ΕΝ ΣΥΝΟΔΩ σε μας, πιστοποιώντας εμάς ότι αυτός είναι ο Λόγος του Θεού.

    Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε το "Προϊόν" και να απορρίπτουμε τους δημιουργούς και ΔΟΤΗΡΕΣ που μας παρέδσωσαν την Καινή Διαθήκη, η οποία είναι στην ολότητα και στην κυριολεξία ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΟ ΔΩΡΗΜΑ! Και τώρα επί του θέματος!

    Το άρθρο μου δεν διαπραγματεύεται καθόλου την αξιοπιστία της Ιεράς Παραδόσεως ούτε το καν θέμα εάν οι Άγιοι Παρέρες δύνανται να σφάλλουν ως άτομα μεμονωμένα. Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα στα οποία ούτε καν αναφέρομαι. Το άρθρο αφορά την Κοίμηση, την Μετάσταση και την Ανάσταση.

    Το να προσεγγίζεις τη θέση αυτή με μια προκατειλημμένη, μανιακή, εμπαθή, επιθετική και καταδικαστική διάθεση, αυτό σε καταδεικνύει εκ των πρωτέρων ως μη αξιόπιστο και αξιόλογο ερευνητή και μάλιστα ο παντελώς περιφρονητέο ομιλητή. Όταν για παράδειγμα διαβάζεις για "Ανάσταση της Θεοτόκου" και δεν συμφωνείς, θα πρέπει ο ίδιος να παραθέσεις δικά σου στοιχεία έστω από την Αγία την Γραφή!

    Σου παρέθεσα το σοβαρότατο από το Προφητικότατο Βιβλίο των Ψαλμών: «Ανάστηθι, Κύριε, συ ΚΑΙ η Κιβωτός του αγιάσματός σου»! Εάν εδώ, για παράδειγμα, νομίζεις πως ΔΕΝ αναφέραται στην Παναγία, τότε θα πρέπει να αποδείξεις με επιχειρήματα σε ΠΟΙΟΝ αναφέρεται αυτή η "Κιβωτός" και ΓΙΑΤΙ να αναστηθεί αυτή η Κιβωτός και με ΠΟΙΟΝ τρόπο θα ΣΥΝ-αναστηθεί, διότι λέγει: «Ανάστηθι, Κύριε, συ ΚΑΙ η Κιβωτός..." (και οι δυό σας μαζί!)

    Θα πρέπει επίσης, να παραθέσεις ο ίδιος δικά σου στοιχεία και από τους Αγίους Πατέρες, οι οποίοι παρέδωσαν και επεκύρωσαν την Αγία την Γραφή, όπως σου παρέθεσα κι εγώ. Να μας πεις δηλαδή ΠΟΙΟΣ Πατέρας λέει πως "ΟΧΙ ΔΕΝ αναστήθηκε, δεν ζει, αλλά σάπησε, αποσυντέθηκε, παραδόθηκε στη φθορά της σήψεως και ετάφη..." Θα πρέπει να μας εξηγήσεις ΓΙΑΤΙ έχουμε ΑΔΕΙΟ τάφο δικό της, ΟΠΩΣ του Υιού και Θεού της, και να αναφέρεις κάποιες εκδοχές σου.

    Σου εξήγησα και μία δική μου εκδοχή: Ένα λογικό επιχείρημα είναι: Ο Θεός που επέτρεψε να έχουμε τόσους ολόσωμους αγίους και αδιάφθορα λείψανα, όπως το ίδιο το δεξί χέρι του μεγίστου Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και την χείρα της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής (που ήταν και σύγχρονοι της Θεοτόκου και δεν γνωρίζω εάν παραδέχεσαι τα λείψαν των Αγίων ή τα απορρίπτεις και αυτά ως "ειδωλολατρεία") δεν θα επέτρεπε ο Θεός να έχουμε έστω ένα μέρος (εάν όχι ολόκληρο) του Παναγίου Σώματος της Παναγίας μας;

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τότε ΠΟΥ είναι το σώμα της; Το φάγαν τα σκουλήκια;;;; Και αυτό το "Μετέστης προς την ΖΩΗΝ, Μήτηρ υπάρχουσα της ΖΩΗΣ" πού πάει;; Είναι κι αυτό "πλάνη και σκύβαλα μοναχικά" όπως βλασφήμως γράφεις στο τελευταίο σχόλιό σου στις 1:08π.μ.;;; Πρόσεξε καλά διότι "τα σκύβαλα" μαζί με τα σκουπίδια εμπεριέχουν και ΣΚΑΤΑ και θα ΑΠΕΦΕΥΓΑ κατηγορηματικά να μιλώ με αυτόν τον αντίθεο και ασεβέστατο τρόπο όταν αναφέρομαι για το ΑΜΟΛΥΝΤΟ Πρόσωπο της Θεοτόκου και το Πανάχραντο και Θεαρχικό της Σκήνος...

    Επαναλαμβάνω, αντί να κάθεσαι και να ειρωνεύεσαι την Αγιοπατερική αυτή Διδασκαλία λέγοντας "περί δήθεν αναστάσεως" και αποκαλώντας την "μύθους" (κοινώς παραμύθια) και πριν τολμήσεις να με κατηγορήσεις για "Παπικό", "Μαριολάτρη" κι ότι περιπίπτω στην αίρεση "της λατρείας της μεγάλης Θεάς", θα πρέπει να διαθέτεις την εντιμότητα και αξιοπρέπεια να προσκομίσεις επιχειρήματα Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά, όπως έκανα υπεραρκετά στο ως άνω κείμενο.

    Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε γίνεσαι ΑΙΣΧΡΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και δεν επιτρέπω σε ΚΑΝΕΝΑ να με αποκαλέσει αιρετικό, Παπικό και Μαριολάτρη! Το θεωρώ μεγίστη βλασφημία και προσβολή καθότι έχω την συνείδησή μου καθαρή πως ΔΕΝ διέφθειρα την Ορθόδοξη Αλήθεια ΟΥΤΕ διδάσκω δικές μου θεωρίες και γνώμες. ΕΑΝ δεν διαθέτεις επιχειρήματα, τότε να ζητήσεις ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ και να πάρεις πίσω αυτή την ΑΙΣΧΡΗ ΡΕΤΣΙΝΙΑ με την οποία επιχειρείς να με σπιλώσεις.

    ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να με υβρίζεις με τον χειρότερο τρόπο ως εχθρό και Αντίχριστο ότι "διαψεύδω τον Ιησού Χριστό μας, τον Κύριο και Θεό μας" και βεβαίως όποιος τον διαψεύδει είναι "αντί" εναντίον του Χριστού, άρα και εχθρός του Χριστού και προβάλλει τον εαυτό του "αντί Αυτού" εις θέσιν του Χριστού".

    Περιμένουμε αντ' αυτού τις δικές σου θέσεις και την δική σου εξήγηση στα παραπάνω ερωτήματα περί του Κενού Τάφου της, της κατακλήξεως του Σώματός της και... σε ρωτώ... εάν ήσουν ΕΣΥ Θεός και έλαβες Σάρκα, δανείστηκες από αυτό το Πανάγιο και Πανακήρατον Σώμα για την Θεία Ενανθρώπισή σου, θα επέτρεπες έτσι άδοξα αυτο το Θεομητωρικό και Αειπάρθενο Σώμα ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ;;;;;; Ή μήπως εμάς μας τρώνε κάποια άλλα σκουλίκια αιρέσεως και πλάνης και πάμε κόντρα στην Αγία Γραφή και τους Πατέρες, αποθεώνοντας τον σκουλικιένιο ορθολογισμό μας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η απάντησή σου αποκαλύπτει και αποδεικνύει πως δεν είσαι Ορθόδοξος αλλά σίγουρα αιρετικός διότι αιρετίζεις ανεπιφύλακτα και μάλιστα το ομολογείς και ο ίδιος: "Φυσικά και είμαι αιρετικός εν σχέσει με την δική σας ψευτοθρησκεία!" Η Ορθοδοξία ΔΕΝ είναι "ψευτοθρησκεία", ούτε καν "θρησκεία". Είναι Αποκαλυφθείσα Πίστη από τον Ίδιο τον Θεό. Είναι η Μόνη Αλήθεια, η Μόνη Ορθή Πίστη και Ορθή Λατρεία. "Ψευτοθρησκεία" είναι η αίρεση στην οποία ανήκεις και η πατριαρχική, παναιρετική κοινότητα που σε αναγνωρίζει ως ιστορική δήθεν "Εκκλησία!"

    Εσύ μιλάς για τον Θεό και την Θεοτόκο "ξεκαρδίζοντας στα γέλια". Αυτά τα πράγματα δεν είναι για "γέλια ξεκαρδιστικά" και αυτό είναι δείγμα υπερήφανης ψυχής μεμεστωμένης πλάνης. Οι Άγιοι Πατέρες μας παρέδωσαν να το θεωρούμε μεγάλη ύβρις και προσβολή όταν μας αποκαλούν αιρετικό διότι ΔΕΝ βλασφημούμε τον Θεό και ΔΕΝ απαρνούμαστε το Ορθόδοξο Βάπτισμά μας και ΔΕΝ διαφθείρουμε την Αγία Ορθόδοξη Αλήθεια.

    Εσύ όμως, αντί να το θεωρήσεις μεγάλη βλασφημία και προσβολή που σε αποκαλούμε αιρετικό, κάθεσαι και "ξεκαρδίζεσαι στα γέλια". Ύποπτο αυτό. Είδες που ο ίδιος το θεώρησα εξ' ίσου βλαφημία και προσβολή να με αποκαλείς αιρετικό, αντίχριστο που διαψεύδω το Χριστό και ζήτησα εντόνως να το υποστηρίξεις με επιχειρήματα, πράγμα που δεν έκανες.

    Κάνεις όμως και συ το "δάσκαλο". Γνωρίζω πολύ καλά πως οι Ο' μετέφρασαν το Γιαχβέ ως "Κύριος" = Θεός. Γνωρίζω πολύ καλά ότι στην κατά γράμμα ερμηνεία, "Κιβωτός του αγιάσματός" είναι η Χρυσή Κιβωτός του μαρτυρίου όπου φυλασσόταν οι πλάκες με τις 10 εντολές. Γνωρίζω πάλι καλά πως το "ανάστηθι" αποτελεί προστακτική του ρήματος "ανίσταμαι", εξ του "ανα" = ξανά και ίσταμαι = στέκομαι.

    Εσύ δεν γνωρίζεις όμως ότι το "ανασταίνομαι" έχει ΚΑΙ την έννοια της επαναφοράς από τον θάνατο στη ζωή! Στο Ιωάν. Κεφ 11, όταν η Μάρθα είπε κλαίγοντας στον Ιησού ότι τέθνηκεν ο Λάζαρος, ο Χριστός της απήντησε: "Λέγει αὐτῇ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἀναστήσεται ὁ ἀδελφός σου!" (Ιω, ια' 23). Δεν εννοεί εδώ ότι "θα σηκωθεί ("ίσταμαι") και θα αναπαυθεί μονίμως πλέον στον λαό του..." ἆλλά ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ στη ζωή!

    Επίσης, στο Πράξεις β' 23-24, εκεί λέγει ξεκάθαρα ο Λόγος του Θεού (και όχι εγώ) ότι εσείς οι Εβραίοι σκοτώσατε, δολοφονήσατε τον Χριστό, τον Οποίο όμως "ὃν ὁ Θεὸς ἀνέστησε λύσας τὰς ὠδῖνας τοῦ θανάτου!" Δεν τον είπε δηλαδή "Σήκω, λοιπόν, Κυριε, και αναπαύσου μονίμως πλέον στον λαόν σου" και ξεκουράσου.... Λοιπόν; Περί τίνος ελάλησεν; Σου απαντά πάλιν ο Θεός, στο Πράξεις β' 31: "Προϊδὼν ἐλάλησε περὶ τῆς ἀναστάσεως τοῦ Χριστοῦ ὅτι οὐ κατελείφθη ἡ ψυχὴ αὐτοῦ εἰς ᾅδου οὐδὲ ἡ σὰρξ αὐτοῦ εἶδε διαφθοράν!"

    Δεν απήντησες επίσης στα ερωτήματα τα οποία σου έθεσα. Αρκέστηκες μόνο (συνηθισμέμη τακτική των αιρετικών) να κάνεις μία κατά γράμμα μόνο ερμηνεία του Ψαλμικού χωρίου 131, 8, η οποία αυτοτελής και ανεξάρτητη δεν ευσταθεί. "Αναπαύσου μονίμως πλέον στον λαόν σου". Το "μονίμως" υποδηλώνει ότι είχε προηγουμένως μικρές, προσωρινές "αναπαύσεις" αλλά τώρα αναπαύσου "μονίμως" οριστικώς, σαν τους πεθαμένους! Αν είναι δυνατόν!

    Επίσης μεταφράζεις πάλι κατά γράμμα ότι "Κιβωτός του αγιάσματός του είναι η κιβωτός του μαρτυρίου όπου φυλασσόταν οι πλάκες με τις 10 εντολές". Εάν σε αυτήν μόνο αναφέρεται, η Κιβωτός διαφυλάξεως τιμαλφών είναι άψυχο αντικείμενο φτιαγμένο από ύλη και δεν έχει καμία ανάγκη να ξανα σταθεί, να "αναπαυθεί" από κάποια υποτιθέμενη πρότερη κούραση... λόγω "περιπλανήσεως από τόπου εις τόπον." Η περιπλάνηση αυτή, δεν κουράζει την Διαθήκη ώστε να "αναστηθεί". Μη λέμε πράγματα τρελλά και εξευτελιζόμαστε παγκοσμίως.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γνώριζε λοιπόν πως δύο είναι οι Αγιοπατερικές και αποδεκτές Ορθόδοξες ερμηνείες περί της Κιβωτού του Αγιάσματος.

    1. το Σώμα του Χριστού
    2. η Παναγία, η οποία του δάνεισε από το Σώμα της.

    Ας δούμε την πρώτη, περί του Σώματος:

    "Πρόσωπον δε Κυρίου ην το σχήμα της Κιβωτού. Ο γαρ ην η Κιβωτός τω νόμω και ταις πλαξί και τη στάμνω και τη ράβδω, τούτο ην της ακαταλήπτου Θεότητος η Σάρξ η Δεσποτική, ως εν Κιβωτώ φέρουσα την Θεότητα. Περί ταύτης της αγίας κιβωτού έλεγεν ο μακάριος Δαυίδ: 'Ανάστηθι, Κύριε, εις την ανάπαυσίν σου, συ και η κιβωτός του αγιάσματός σου!" (Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Εις τον Ιορδάνην Ποταμόν, Σελ. 931 Β)

    Ας δούμε τώρα την δεύτερη, περί της Παναγίας:

    "Σήμερα ἡ ὁλόχρυση καί θεοκατασκεύαστη κιβωτός τοῦ ἁγιάσματος ἀναχωρεῖ ἀπό τά ἐπίγεια σκηνώματα καί μετακομίζεται στήν ἄνω Ἱερουσαλήμ, γιά νά ἀναπαυθῆ αἰώνια. Καί ὁ θεοπάτωρ Δαυΐδ μᾶς τά τραγουδάει αὐτά μέ τήν κιθάρα του καί ἀναφωνεῖ: «Θά προσαχθοῦν, λέει, παρθένοι», δηλ. ψυχές, «στόν βασιλέα, ἀκολουθώντας πίσω ἀπό αὐτήν θά προσαχθοῦν σέ Σένα» (πρβλ. Ψαλμ. μδ´ 15). (Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου, Εγκώμιον Εις την Κοίμησιν της Αγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου).

    Και ΜΗ τολμήσεις να βλασφημήσεις τον ΜΕΓΑ αυτό Άγιο Πατέρα της Εκκλησίας, τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη και α τον αποκαλέσεις "πλανεμένο μοναχό του μεσαίωνα που διδάσκει παπικά σκύβαλα!!!!!"

    Το βροντοφωνάζει και ο Άγιος Ταράσιος, Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων: "Λόγος Πανηγυρικός εἰς τά Εἰσόδια τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἠμῶν Θεοτόκου καί Ἀειπαρθένου Μαρίας": "Αὔτη γάρ ἡ τῶν Ἁγίων Ἁγία... ἡ Κιβωτός τοῦ Ἁγιάσματος!" ΑΥΤΗ είναι η Κιβωτός του Αγιάσματος, η ζώσα, η αληθινή και ένψυχος Κιβωτός! "Χαίρε Κιβωτέ, χρυσωθείσα τω Πνεύματι!"

    Το βροντοφωνάζει και ο Μέγας Άγιος Πατήρ της Εκκλησίας μας, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Πρόεδρος της Ενάτης Οικουμενικής Συνόδου ο οποίος μάλιστα ΔΙΕΚΟΨΕ το Μνημόσυνον του Λατινόφρονος αυτού πατριάρχου Ιωάννου Καλέκα. Ας δόυμε τί λέγει επί τούτου:

    "Το γεννήσαν εικότως σώμα, συνδοξάζεται τω γεννήματι δόξη θεοπρεπεί, ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΙΣΤΑΤΑΙ, κατά το προφητικόν άσμα, τω πρότερον αναστάντι τριημέρω Χριστώ, Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ. Και παράστασις γίνεται τοις μαθηταίς της εκ νεκρών αυτής αναστάσεως, αι σινδόνες και τα εντάφια μόνα περιλειφθέντα τω τάφω, και μόνα κατ’ αυτόν ευρεθέντα τοις κατά ζήτησιν προσελθούσι, καθάπερ επί του Υιού και Δεσπότου πρότερον. Ουκ ην δε χρεία και ταύτην έτι προσολίγον, καθάπερ ο ταύτης Υιός και Θεός, διατρίψαι τη γη. Δια τούτο προς τον υπερουράνιον ευθύς ανελήφθη χώρον από του τάφου».

    Το βροντοφωνάζει και ο Άγιος Κοσμάς ο Μελωδός: "Φρένα καθάραντες καὶ νοῦν τοῖς Ἀγγέλοις καὶ ἡμεῖς πανηγυρίσωμεν, φαιδρῶς ἐξάρχοντες Δαυϊτικὴν μελῳδίαν, τῇ νεάνιδι Νύμφῃ τοῦ παμβασιλέως Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν, Ἀνάστηθι Κύριε, λέγοντες, εἰς τὴν ἀνάπαυσίν σου, σὺ καὶ ἡ κιβωτὸς τοῦ ἁγιάσματός σου. Ὡς γὰρ παλάτιον τερπνόν, ταύτην κατεκόσμησας, καὶ κατεκλήρωσας αὐτήν, τῇ πόλει σου Δέσποτα, περιποιεῖσθαι καὶ σκέπειν, ἐκ πολεμίων βαρβάρων, τῇ κραταιᾷ δυνάμει σου, ταῖς ἱκεσίαις αὐτῆς." Μη γίνεσαι λοιπόν "πολέμιος βάρβαρος" να πολεμάς την Παναγία!


    Όπως αυτό που περιέχει τις πλάκες του Νόμου λέγεται "Κιβωτός του Αγιάσματος", με τον ίδιο τρόπο και αυτή η οποία εχώρησε στην κοιλία αυτής τον Νομοθέτην και Δοτήρα του Νόμου, επίσης λέγεται "Κιβωτός του Αγιάσματος" Αυτός ο παραλληλισμός είναι των Αγίων Πατέρων: "Πλάκας θείας πάλαι κιβωτός, χειρὶ γραφείσας Θεοῦ, συνέσχε πάναγνε, ἡ σὴ δὲ ἄχραντε Δέσποινα, σεβασμία καὶ τιμία σορός, Ζώνην κατέχει τὴν αὐτόν, τὸν νομοθέτην ἐν σοί, συγκατασχοῦσαν. Φρικτὸν τὸ Μυστήριον!"



    Όντως φρικτό το Μυστήριο, Ιωάννη Μ. Φρικτό όμως είναι και να αποκαλείς τα Φρικτά Μυστήρια ως "σκύβαλα" απλά επειδή δεν τα χωρεί ο αιρετικόφρων νους σου. Και έχεις έπειτα το θράσος να λες ότι σε πείραξε ο καλόγηρος που σε κατηγόρησε για έλλειψη ορθοδόξου καταρτισμού και πλουτισμού Θεολογίας, πράγμα το οποίο απέδειξες επαρκέστατα και συνεχίζεις να αποδεικνύεις αποκαλώντας την Αγιά μας Ορθοδοξία "Ψευτοθρησκεία!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρακαλώ "επί προσωπικού" να δημοσιευτεί το τελευταίο στην ακολουθία αυτή, σχόλιό μου.

    Είναι αισχρή συκοφαντία και κακοπροαίρετο ψεύδος το ότι δήθεν αποκάλεσα την Ορθόδοξη Πίστι μας "ψευτοθρησκεία". Είναι αισχρή συκοφαντία το ότι δήθεν απεκάλεσα τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας "σκύβαλα". Και είναι αισχρή συκοφαντία, και αμαρτία το να διαδίδετε ότι είμαι "αιρετικός" ή "αιρετικόφρων". Ο Θεός με κρίνει ως αμαρτωλό αλλά όχι ως αιρετικό και σας κρίνει. Χιλιάδες Ορθόδοξοι με γνωρίζουν επί 50 χρόνια ως αγωνιστή της Ορθοδοξίας, αρκετοί δε, μεταξύ των οποίων κληρικοί, μοναχοί, επίσκοποι, θεολόγοι, γνωρίζουν ποιος είναι ο σχολιαστής Ιωάννης Μ. επικοινωνούν τηλεφωνικώς, με μέιλ, συνεκλησιαζόμαστε, σε άλλους εξομολογούμαι, ήδη σχολιάζουν δυσμενώς και με "χάχανα" όσους με αποκαλούν αιρετικό, και πλέον, σε κάθε ευκαιρία πληροφορώ και τους υπόλοιπους να διαβάσουν το άρθρο, τις συκοφαντίες των συκοφαντών αλλά και τα σχόλιά μου, τόσο τα δημοσιευμένα όσο κι εκείνα που δεν δημοσιεύτηκαν (κόπηκαν) ώστε να σχηματίσουν άποψη ποιος καινοτομεί και ποιος ίσταται και τηρεί τας Ιεράς Παραδόσεις.

    Ως προς την ψευτοθρησκεία των μύθων που έλκουν πληροφορίες από τα απόκρυφα, των παραδόσεων ανθρώπων και της καββαλιστικής παρερμηνείας των Γραφών, που δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Πίστι, ναι, ως προς ΑΥΤΑ είμαι αιρετικός και άπιστος.

    Εφόσον, με τη γνωστή διαδικασία που ακολουθείται στα άρθρα του Πανταζή τα σχόλιά μου δεν δημοσιεύονται όλα, ως "ανώνυμα" (και που να ξέρω εγώ ότι υπό πολλά "επώνυμα ψευδώνυμα" λ.χ. Μ.Ιωάννης, "Ορθόδοξη Αλήθεια" κ.α. δεν κρύβεται πάλι το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή ο μοναχός Νικόδημος) είμαι αναγκασμένος να σταματήσω εδώ τον "διάλογο", διότι λόγω της αντιδημοκρατικής και αντιχριστιανικής διαδικασίας την οποία ΑΠΑΙΤΕΙ ο "επώνυμος" μοναχός Νικόδημος, δεν δημοσιεύονται όσα σχόλιά μου τον κατατροπώνουν. Για ποιο λόγο να γράφω, να ερευνώ, να παραπέμπω και ... να μη δημοσιεύονται! Ήδη κόπηκαν αρκετά και πολύ σοβαρά σχόλιά μου. Ευχαριστώ και πάλι τον ιστολόγο κύριο Οδυσσέα και του ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση υπό το άρθρο του μοναχού Νικοδήμου. Επαναλαμβάνω ότι, σε προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση, ο ιστολόγος διαφώνησε έντονα μαζί μου, στο θέμα των γεγονότων που συνέβησαν ή δεν συνέβησαν κατά την κοίμηση της Παναγίας.

    Με αγάπη Χριστού προς φίλους και εχθρούς

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννη Μ. όταν πεις δημόσια τον ονοματεπώνυμό σου τότε μόνο θα μπορείς να ισχυριστείς ότι κάποιος μπορεί να σε βρίσει και να σε συκοφαντήσει γιατί ανώνυμος όπως είσαι κανείς δεν μπορεί να σε σπιλώσει και να βρίσει το αληθινό ονοματεπώνυμό σου όπως πράττεις εσύ και έχεις τον Θράσος να λες αιρετικούς τους Πατέρες της Εκκλησίας και τον ορθόδοξο Θεολόγο Νικόλαο Πανταζή που δεν του απαντάς ουσιαστικά σε τίποτα…

      Μάλιστα ανώνυμε διαμαρτύρεσαι με θράσος ότι όλοι μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο, ανώνυμοι, σαν εσένα "Ιωάννης Μ., Μ. Ιωάννης, Ορθόδοξη Αλήθεια, Νικόλαος Πανταζής και γιατί όχι και ο Οδυσσέας Τσολογιάννης", "αν όλοι μπορεί να ταυτίζονται" και να είναι αιρετικοί εκτός από εσένα που δεν σέβεσαι την Ιερή Παράδοση της Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και θεωρείς όλους τους αληθινούς ορθόδοξους, αποτειχισμένους από την αντίχριστη παναίρεση πανθρησκεία του οικουμενισμού, αιρετικούς;;;

      ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΙΔΩΣ γιατί η αληθινή Αγάπη του Χριστού υπάρχει μόνο μαζί με την ορθόδοξη Αλήθεια Του

      Διαγραφή
  16. Είναι αισχρή συκοφαντία και κακοπροαίρετο ψεύδος να μας εγκαλείς εσύ "για αισχρή συκοφαντία και κακοπροαίρετο ψεύδος". Ευτυχώς που υπάρχουν τα γραπτά, αυτά μένουν! Ευτυχώς που υπάρχουν καλοπροαίρετοι αναγνώστες και "ευτυχώς" που υπάρχει... Θεός! Για σένα μάλλον... δυστυχώς! Διότι υπάρχει και η Θεοτόκος ως Μήτηρ της Ζωής, Ζωντανή, ολοζώντανη να σε κρίνει για το μίσος σου εναντίον της Μεταστάσεώς της. Αν έχεις ίχνος αγαθής διαθέσεως μέσα σου, τότε θα σε φωτίσει προς μετάνοιαν και αναγνώριση των βλασφημιών σου. Βλάπτης την φήμη της ως Μητέρα της Ζωής και όχι ως Μητέρα της σήψεως και αποσυνθέσεως.

    Βλέπω πάντως πως ο πολύ πληγωμένος σου εγωισμός σε εξαναγκάζει να καταφύγεις (τόσο ασύνετα και άσοφα για την ηλικία σου) σε ρηχή, σιχαμερή αυτοδιαφήμιση και αυτοέπαινο: "Χιλιάδες Ορθόδοξοι με γνωρίζουν επί 50 χρόνια ως αγωνιστή της Ορθοδοξίας, (ώπα, δοξάστε με!) αρκετοί δε, μεταξύ των οποίων κληρικοί, μοναχοί, επίσκοποι, θεολόγοι, (και η σύμπασα κτίσις) γνωρίζουν ποιος είναι ο σχολιαστής Ιωάννης Μ. ("ακόμη και οι πέτρες αν τις γυρίσεις ανάποδα, τ' όνομά μου θα δεις!" όπως παραφούσκωνε ο σαχλός ΙΚ) επικοινωνούν τηλεφωνικώς, με μέιλ, συνεκλησιαζόμαστε, σε άλλους εξομολογούμαι".

    Και λοιπόν, τί θέλεις, βραβείο; Μα εσύ έκανες βραβείων απονομή μόνος σου! Για να είμαστε επίκαιροι, θες και αναγνώριση, χρυσό μετάλλιο στον μολυσμένο εκκλησιολογικό σου στίβο; Τί τραγική ειρωνεία! Να τρέχεις μόνος και να βγαίνεις δεύτερος... Πρώτος ο εγωισμός σου! "Ο εγωισμός είναι ένα ζευγάρι ξυλοπόδαρα, που κάνουν τον άνθρωπο ψηλό, χωρίς να τον κάνουν και μεγάλο!" (Μεγας Βασίλειος). Μη μας διαφημίζεις λοιπόν την αξία και τον "πλούτο" σου. "Εισίν οι πλουτίζοντες μηδέν έχοντες και εισίν οι ταπεινούντες εαυτούς εν πολλώ πλούτω" (Παροιμ. Σολ. ιγ’ 7). Μη καυχάσαι και πολύ για τους χιλιάδες Ορθοδόξους που σε γνωρίζουν επί 50 χρόνια ως "αγωνιστή της Ορθοδοξίας!" Άκουσε τον Λόγο του Θεού: "Μή καυχάσθω o φρόνιμος εν τή φρονήσει αυτού" (Α' Βασιλ. 2.10).

    Είναι αισχρή συκοφαντία, κακοπροαίρετο ψεύδος και αηδιαστική κακοήθεια να με εγκαλείς για "τα σχόλια εκείνα που δεν δημοσιεύτηκαν (κόπηκαν)" τη στιγμή που είμαι απλός φιλοξενούμενος στο Ιστολόγιο "ΟΜΟΛΟΓΙΑ" και δεν φέρω ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη ούτε καν γνώση, ούτε καν δυνατότητα ελέγχου για "όσα σχόλια κόβονται". Και εάν υποπτεύεσαι πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλού να αναζητήσεις ευθύνες και θα σε απαντήσει σχετικώς ο Ιστολόγος.

    Μην κολακεύεις ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ τον μηδαμινό εαυτό σου και επαίρεσαι φαρισαϊκώς λέγοντας "δεν δημοσιεύονται όσα σχόλιά μου τον κατατροπώνουν". Πω πω, σα πολύ "με κατατρόπωσες", τόσο πολύ τώρα δεν μπορώ να κοιμηθώ, που έχω χάει τα λογικά μου και δεν ξέρω ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Είσαι φοβερός! Φόβος και τρόμος! Με "κατατρόπωσες!" "Έσκισες!" "Έδωσες ρέστα!" Βγες και ξαναπέστα! Το παραμύθι σου ξαναπέστο! Ούτε Μέγας Αλέξαντρος να ήσουν! Τσεγκεβάρας τρομάρα σου να σε βγάλουμε και στάμπα σε μπλουζάκι!

    Είναι αισχρή συκοφαντία, κακοπροαίρετο ψεύδος και αηδιαστική κακοήθεια να με εγκαλείς, για ανωνυμία ή ψευδωνυμία, ειδικά εμένα που τα πολεμώ, τα απεχθάνομαι ιδιαιτέρως και εντόνως κι έχω χάσει αδελφούς και φίλους εξ' αιτίας αυτής μου της εμμονής. Γράφεις: "Και που να ξέρω εγώ ότι υπό πολλά "επώνυμα ψευδώνυμα" λ.χ. Μ.Ιωάννης, "Ορθόδοξη Αλήθεια" κ.α. δεν κρύβεται πάλι το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή ο μοναχός Νικόδημος;"

    Ντροπή! Τολμώ να πω "μάρτυς μου ο Θεός" ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ απ' αυτούς. Εχω την συνείδησή μου καθαρή και ΚΡΙΤΗΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ, από τότε που απεκάλυψα τους λόγους της ψευδωνυμίας ως "Μοναχός Νικόδημος" και ζήτησα ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, από τότε ΔΕΝ ξαναέγραψα ΠΟΤΕ μου, ΟΥΤΕ ανωνύμως, ΟΥΤΕ ψευδωνύμως! Αυτό μπορεί να σου το διαβεβαιώσει και ο Ιστολόγος ο οποίος έχει την δυνατότητα, αν θέλει κι αν το επιθυμεί, υπάρχουν εφαρμογές σε μορφή (torrent) που τον επιτρέπουν να ΓΝΩΡΙΖΕΙ την ιδιότητα ανωνύμων και ψευδωνύμων σχολιαστών από οποιαδήποτε χώρα.

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επί πλέον, γιά όνομα του Αληθινού μας ΘΕΟΥ και της Αληθούς Λατρείας Αυτού, αν θέλεις, να κανονίσουμε τηλεφωνικό ραντεβού ανοιχτής ακροάσεως με τον πνευματικό σου ή και τον πνευματικό μου και δίνοντας όρκο στο πετραχίλι τους ενώπιον του Παναγίου Πνεύματος να ομολογήσω εξ' όλης μου της καρδίας, της ψυχής μου, της ισχύος και της διανοίας πως ΔΕΝ γράφω ΠΟΤΕ ψευδωνύμως, ΟΥΤΕ ὡς "Μοναχός Νικόδημος", ΟΥΤΕ ως ΤΙΠΟΤΕ άλλο!

    Γράφεις: "Με τη γνωστή διαδικασία που ακολουθείται στα άρθρα του Πανταζή τα σχόλιά μου δεν δημοσιεύονται όλα.." Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σε δικά μου άρθρα, έχω κάθε δικαίωμα να θέτω εγώ τους όρους του διαλόγου και να υποδεικνύω ποια σχόλια θα βγαίνουν και ποια όχι. Χωρίς φυσικά να έχω ΟΥΔΕΜΙΑ πρόσβαση στα σχόλια, ζήτησα από τον αγαπητό Οδυσσέα να ΜΗΝ βγάζει κάτω από δικά μου άρθρα ΚΑΝΕΝΑ ανώνυμο σχόλιο. Αυτό το σεβάστηκε και το σέβεται αφάνταστα! Κάποιες φορές, μου στέλνει και κάποιο ανώνυμο άρθρο, εάν το θεωρεί αξιόλογο και με ρωτά πρώτα εάν θεωρώ σκόπιμο να βγει ή όχι, και γω του απαντώ αναλόγως και σχετικώς κάθε φορά.

    Πάντως είναι προς ΤΙΜΗΝ του που το κρατάει. Και συ ο ίδιος, εάν έγραφες κάποιο άρθρο και είχες κάποιους όρους που θα επιθυμούσες να τηρηθούν, να ξέρεις ο Οδυσσέας θα το σεβόταν απολύτως. Σαν Ιστολόγος βέβαια, έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει γενικώς ποιά άρθρα θα βγάζει και ποια όχι, αλλά όταν κάνεις τέτοια δήλωση περί απορρίψεως σχολίων, τον αγαπητό Οδυσσέα προσβάλλεις και όχι εμένα, διότι το ξαναλέγω, δεν είμαι ο Ιστολόγος και δεν έχω δυνατότητα να ασκήσω ηλεκτρονικό έλεγχο να λογοκρίνω. Παρά ταύτα διατηρώ το έννομο δικαίωμά μου να μην επιτρέπω ανώνυμα σχόλια σε δικά μου άρθρα (και σε όποιους αρέσει...).

    Είσαι λοιπόν ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ και ΑΔΙΚΟΣ μέχρι συκοφαντίας όταν θρασύτατα αναφέρεις: "Είμαι αναγκασμένος να σταματήσω εδώ τον "διάλογο" λόγω της αντιδημοκρατικής και αντιχριστιανικής διαδικασίας την οποία ΑΠΑΙΤΕΙ ο "επώνυμος" μοναχός Νικόδημος"...

    Είναι ΨΕΥΔΟΣ και ΑΠΑΤΗ να κάνεις τέτοιου είδους ανεύθυνες και ανέντιμες δηλώσεις. ΔΕΝ είναι καθόλου "αντιδημοκρατική και αντιχριστιανική διαδικασία" η αίτηση να γίνονται ΕΠΩΝΥΜΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ σχόλια στα δικά μου άρθρα, διότι σιχαίνομαι την ανώνυμη, ανέντιμη και ανεύθυνη κατηγορία και συκοφαντία. Άλλο πράγμα η απλή έκφραση μίας αντίθετης γνώμης και άλλο η βλάσφημη, προσβλητική επίθεση και συκοφαντική δυσφήμιση. Εάν και όποτε κάνω κάποια επίθεση με εκφράσεις σκληρές και γιά κάποιους "απρεπείς" (σχετικό κι αυτό) φροντίζω πάντοτε να στηρίζω με επιχερήματα σοβαρά και υποστατά, δίκαια και αληθινά, τα όσα ΕΠΩΝΥΜΩΣ καταγράφω, με ΕΥΘΥΝΗ οποιαδήποτε ΣΥΝΕΠΕΙΑ του Νόμου. Μη μου μιλάς λοιπόν τόσο υποκριτικά και θεατρινίστικα για δήθεν "αντιδημοκρατική και αντιχριστιανική διαδικασία!"

    Βεβαίως δηλώνω και εγώ "με αγάπη Χριστού" διότι ΔΕΝ σε εχθρεύομαι ως πρόσωπο, αλλά μισώ τις αρρωστημένες σου αντιλήψεις και πολεμώ διά παντός την πλάνη όπως ο γιατρός τον καρκίνο, χωρίς όμως να μισεί τον ασθενή αυτοπροσώπως. Διάβαζε μόνο ΚΑΛΑ τις Πηγές και φρόντιζε να στηρίζεις τις αρνήσεις σου χωρίς με Αγιογραφικά και Αγιοπατερικά επιχειρήματα, χωρίς εμπάθεια και αφορισμούς, όπως τον ανυπόστατο αφορισμό του Νικολάου Σωτηροπούλου εκ της δήθεν "Μείζωνος και Υπερτελείας πατριαρχικής Αιρεσιαρχικής Συνόδου!"

    Καλόν αγώνα και ΚΑΛΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ (εάν δεν έχεις ακόμη Απομακρυνθεί από τους αιρετικούς ποιμένες και διατηρείς, όπως ομολογείς, εκκλησιαστική κοιωνία μαζί τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου