Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Φοβερή η αναλγησία/αναισθησία των Οικουμενιστών!

Φοβερή η αναλγησία/αναισθησία των Οικουμενιστών!

 Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος:

.

Ήλπιζα ότι η Εκκλησία της Ρωσίας θα είχε αποκτήσει υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα..


Taufgedächtnis
Τὸ "βάθος τῆς ἀρετῆς" τοῦ κ. Αὐγουστίνου!
Δέχεται ἁγιασμό/μολυσμὸ ἀπὸ Καρδινάλιο!

  Ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο δήλωσε πως: 
 «Εμείς στη Χάλκη διδαχθήκαμε βιωματικά το βάθος της αρετής της εκκλησιαστικής αυτοσυ-νειδησίας. Γι’ αυτό και ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι, η Εκκλησία της Ρωσίας η οποία έλαβε, όπως έλαβε, την πολυδιαφημιζόμενη αυτοκεφαλία της από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, θα είχε αποκτήσει ύστερα από πέντε και πλέον αιώνες και μάλιστα μετά από τα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αθεΐας αν μη τι άλλο, τουλάχιστον υγιές εκκλησιαστικό φρόνημα και θα είχε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Τὰ "ὕψη εἶναι γιὰ τοὺς γενναίους"! Ἐδῶ
συμμετέχει σὲ "Λειτουργία" σὲ Παπικὸ Ναό! 
Βεβαίως, τα ύψη είναι για τους γενναίους στο φρόνημα και όχι στους λόγους και για τους μεγάλους στην πίστη και όχι στους αριθμούς. 
    Η προβαλλόμενη πρόφαση ήταν αναμενόμενη από πολλούς και ήδη μέσω των γνωστών σε όλους μεθοδεύσεων ναρκοθέτησε αρκετά το προσυνοδικό έδαφος με προσχηματικές και παράλογες κωλυσιεργίες, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ματαίωση και όχι στην αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
 
Ὁ κ. Αὐγουστῖνος ἔτσι ἐνοεῖ τὴν "ἑνότητα τῆς Ἁγίας μας Ὀρθοδοξίας"!  (Ἐδῶ)
   Εθεσαν το κακώς νοούμενο προσωπικό συμφέρον το οποίο εδράζεται σε εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρίες υπεράνω του υψίστου συμφέροντος της ενότητος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ούτε και αυτό όμως πρέπει να μας φαίνεται παράξενο, όταν μια Εκκλησία πολιτεύεται με λογική και φρόνημα κοσμικής εξουσίας. Υπάρχει ακόμα χρόνος για να αναθεωρήσουν την στάση τους και να πράξουν σύμφωνα με το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας μας».

7 σχόλια:

 1. Εστειλα το παρακάτω σχόλιο στον Αμέθυστο που αφορά τον Νατσιό αλλά αρνήθηκε να το δημοσιεύση.

  Eπειδή ο Νατσιός υποστήριξε τον παπαδοκαλόγηρο της Χαλκιδικής πού πήγε στην Αυστρία και πρωτοπροσκύνησε τους Παπικούς μαζί με τον γέροντα του Θεόκλητο Μπόλκα, αυτή η παραχώρηση του υποστηρικτού τους Νατσού, τί σημαίνει γιά την Ορθοδοξία και για τον ίδιο;
  Τίποτα;
  Θέλαμε να μας δώση τις αναλογες εξηγήσεις γιατί ο Νατσιός εξετέθη ανεπανόρθωτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κακώς αποδίδεται υπερβάλλουσα αξία σε πρόσωπα, όπως ο δάσκαλος κος Ν. που ασφαλώς συγκεκριμένοι κύκλοι τα προβάλλουν διότι αναπαράγουν τα πιστεύω τους, που ενίοτε όμως είτε είναι δευτερεύουσας προτεραιότητας, είτε, όπως το αναφερόμενο ολίσθημα που δεν το γνωρίζω, δεν συνάδουν με την Ορθοδοξία. Ενώ οι ίδιοι κύκλοι, θάβουν στην συνωμοσία σιωπής άλλους που έχουν πολλά να πουν και να προσφέρουν, ευτυχώς τους δίνει βήμα ο κος Οδυσσέας και άλλοι. Συμπέρασμα: Δεν ασχολούμαι με τον Ν. και σαφώς δεν τον θεωρώ ως το ανάστημα του οποίου οι αστοχίες θα έχουν επίπτωση στην Ορθοδοξία.

   Εδώ στην "Ομολογία" πλην των εκλεκτών κειμένων αποτειχισμένων αλλά και του πατρίου, και των ευστόχων παρεμβάσεων του κου Οδυσσέα, δημοσιεύονται κατά καιρούς κείμενα γιγάντων της θεολογίας που άλλοι τους θάβουν. Αξίζει η μελέτη των κειμένων τους.

   Ιωάννης Μ.

   Διαγραφή
 2. Σωστές οι θέσεις και οι απόψεις του Γερμανίας. Η Εκκλησία είναι ανοικτή στον κόσμο. Αυτό μα δίδαξε η Πρώτη Αποστολική Σύνοδος η οποία υπερασπίσθηκε τις απόψεις του Αποστόλου Παύλου. Σταματήστε να βλαστημίτε με τις κριτικές σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια είναι η Πρώτη Αποστολική Σύνοδος, εκείνη που διδάσκουν οι αγράμματοι θολολόγοι; Μήπως όμως, εκείνη στην οποία αναφέρεστε είναι η Δεύτερη ή και η Τρίτη (αν πρώτη είναι της Πεντηκοστής) Σύνοδος και άπασες όχι Αποστολικές αλλά Οικουμενικές κληρικολαϊκές; Αντιπαρερχόμενοι το τεστ ολιγογραμματοσύνης του δυτικοτραφούς τμήματος του επίσημου θολολογικού κατεστημένου το οποίο κακοδόξως αποκρύπτει ακόμα και την ύπαρξη της Οικουμενικής Συνόδου επί του Μ. Φωτίου για να μη στενοχωρήσει τους Δυτικούς φίλους του (αυτό δεν είναι βλασφημία;) διερωτηθείτε μήπως η δική σας κριτική αποτελεί βλασφημία εφόσον, και άν υπερασπίζεται απόψεις οι οποίες τοποθετούν την ενότητα υπεράνω της Αληθείας. Ο κόσμος όλος είναι ευπρόσδεκτος στην Μἴα Εκκλησία (την Ορθόδοξη) εφόσον ο κόσμος αποκοσμικευτεί και εκκλησιαστικοποιηθεί, ενώ η Εκκλησία δεν επιτρέπεται να εκκοσμικευτεί και συγκριτιστικά να ενοποιηθεί με κακοδοξίες, αιρέσεις κι άλλες θρησκείες μερικές των οποίων έχουν εκτραπεί σε παιδεραστικά και σοδομιτικά προπύργια. Ο καιρός (του θανάτου μας) εγγύς, οφείλουμε να μην αποκρύπτουμε την αλήθεια, διότι θα μας ελέγξει ο Κύριος.

   Διαγραφή
 3. Εσείς τι ζόρι τραβάτε για τον Γερμανίας αφού έχετε αποτοιχιστεί;;; ΑΓ. ΑΛ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αποτείχιση: Η ύψωση προσωρινού νοητού πνευματικού τείχους μεταξύ του αποτετειχισμένου και των όποιων συγκεκριμένων επιόρκων αιρετικών ή διδασκόντων πλάνες (επισκόπων, κληρικών, μοναχών και λαϊκών). Οι αποτειχισμένοι δεν έχουν φύγει από την Εκκλησία, είναι επίλεκτα μέλη της και "τραβάνε ζόρι" να κατανοήσουν την πλάνη τους και να μετανοήσουν (ή να καθαιρεθούν αν επιμένουν να είναι αμετανόητοι) οι επίορκοι μισθωτοί ποιμένες που αιρετίζουν και να αναλάβουν άξιοι ποιμένες και τότε θα απομακρυνθεί και νοητό τείχος της αποτειχίσεως.

   Διαγραφή
  2. Ταλαιπωρε χριστιανε, αν εισαι χριστιανος ή εισαι απλα ενας αχριστιανος της λαμπαδουρας και χειροκροτητης των Γραικολατινων,
   η Αποτειχισι δεν γινεται απο την Εκκλησια του Χριστου μας, αλλα απο τους Αιρετικους, οπως ειναι η εντολη των Αγιων και Ιερων Κανονων και οι επιταγες των Αγιων Πατερων, αλλα και η ιδια η βιοτη τους.
   Παψε ανοητε να μας κανης τον δασκαλο.
   Παντως γι αυτο το ...ανοητε που σου αποδωσαμε, ο Θεος θα μας στεφανωση, ειμαστε βεβαιοι γιατι αυτο το ιδιο θα σου αποδωση και Εκεινος εν εκεινη τη ημερα.

   Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου