Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ω Κυριε, Κυριε, εκαλυψαν οι αμαρτιες μας τους Ουρανους, και μας στερεις την χαρα να εχουμε κοντα μας τους Μεγαλους και τους Γενναιους Διδασκαλους και Πατερες; Συγχωρησε μας Κυριε και στειλε μας οδηγον και Προφητην ινα ποιμανη τον λαον Σου τον αφημενον και εγκαταλελειμενον στην τυχη του. Ιδε Κυριε, ιδε, οτι εκλελοιπεν οσιος...




ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ 
ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ 
ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΝΑΝΩΔΕΙΣ
ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΤΑΤΑ
ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΟΝΤΑΡΙΑ.


Εδω ο Ομολογητης Θεολογος Νικολαος Σωτηροπουλος με τον αρχιμανδριτη Ευθυμιο Τρικαμηνα τον οποιο εκτιμουσε βαθυτατα και ενισχυε και υποστηριζε τον Ορθοδοξοτατο Αγωνα του και απο τον οποιο ζητουσε τακτικα και μεσω του ιστολογου της Αποτειχισης να τον μνημονευει παντοτε κατα τις θειες λειτουργιες που τελουσε.


Ναι αυτη ειναι η αληθεια και δεν ειναι καθολου, μα καθολου διαφορετικη. 
Εφυγε για την Ανω Ιερουσαλημ μια μεγαλη ψυχη και ενας Γιγαντιαιος χριστιανος και ανθρωπος, ενας  μπαρουτοκαπνισμενος Ομολογητης Θεολογος, επαξιο τεκνο του Χαλκεντερου Λεοντος Αυγουστινου βαδιζοντας στα Πατερικα ιχνη του και μεχρι το τελος της επιγειας ζωης του.


Και μειναμε με ποιους; 
Ερημωσε ο τοπος μας, ερημωσε η εκκλησια μας, ερημωσε η γη μας.
Δειτε γυρω σας, ψαξτε να βρειτε εφαμιλλους Θεολογους ή και κληρικους.
Αν υπαρχουν, θαναι ελαχιστοι, ελαχιστοτατοι.
Προ ημερων  και μετα την επιστροφη του απο το νοσοκομειο των Αθηνων που αισθανονταν ακομα υγιης και δυνατος, μας ειπε οτι

"Θελω να ζησω μονο για εναν λογο. Για να πολεμησω με ολη την δυναμι μου τον Επαρατο και Καταχθονιο Οικουμενισμο την Φρικαλεα αυτη Παναιρεσι της εποχης μας που προωθει και υποστηριζει ο Αρχιαιρεσιαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος πατριαρχης της ιστοριας".


Ναι αυτα μας ειπε και ετοιμαζονταν να γραψη σειρα αρθρων κατακεραυνωνοντα την Τερατωδη απειλητικη αυτη Πανθρησκειακη Παναιρεσι, που αναστατωνει σημερα οσο τιποτα άλλο την Ασπιλη Ορθοδοξια μας.
Ομως θα μπορουσαμε να αναφερουμε μετα την οσια κοιμησι του που εγινε την ιδια μερα που κοιμηθηκε και ο Πατερικος γεροντας του Αυγουστινος πριν απο 4 χρονια, οσα ο αγιος Χρυσοστομος απαντουσε στα θρηνουντα τεκνα του οταν θα τον εστελναν στην εξορια οι σφοδροι εχθροι του αρχιερεις με την βοηθεια της αυτοκρατορικης εξουσιας και θα ερημωνε η Εκκλησια της Κωνσταντινουπολεως. 

Ελεγε, λοιπον, ο Αγιος Μεγαλομαρτυς Χρυσοστομος: Η Εκκλησια δεν σταματησε σε μενα, ουτε θα σταματηση απο μενα να υπαρχη. 
Εφυγαν και οι προηγουμενοι Προφηται και Διδασκαλοι και Πατερες αλλα παντοτε ο Θεος εστελνε ολο και καποιον αλλον που επαξια τον αντικαθιστουσε.


Να ελπιζουμε οτι και σημερα θα καλυψη ο Θεος το νεο τεραστιο κενο, με την απωλεια της παρουσιας του Μεγαλου Θεολογου της Εκκλησιας του Χριστου;
Εμεις βλεπουμε οτι τα κενα δεν καλυπτονται πλεον κατα τα τελευταια χρονια και αφηνονται στα χερια μικρων και φτηνων ανθρωπων αναξιων της μεγαλης και βαριας κληρονομιας των Αγιων Πατερων της Ορθοδοξιας μας.


Πληροφορουμεθα οτι την κηδεια θα την τελεση ο μητροπολιτης Ακαρνανιας κ. Κοσμας και καποιοι αλλοι αρχιερεις.
Αρνουμεθα να το πιστεψουμε.
Με ποιο δικαιωμα συμμετεχουν αυτοι οι αρχιερεις στην κηδεια του Μαρτυρικου και Ομολογητου Θεολογου ο οποιος πολεμουσε μεχρι την τελευταια του πνοη τον Αρχαιρεσιαρχη Βαρθολομαιο και τους Αναξιους Οικουμενιστες αρχιερεις, ενω – ιδιαιτερα τον πρωτο - αυτοι τον μνημονευουν, τον καλουν και τον υποδεχονται στις μητροπολεις τους, τον ραινουν με ανθη επιστρατευοντας τους κοσμικους ασεβεις και ασχετους ανθρωπους που τους απεμειναν απο τους χορταριασμενους ναους τους, συλλειτουργουν μαζι του και τον εγκωμιαζουν μεχρι τα αστρα;


Ο μητροπολιτης Πειραιως ο οποιος πληροφορουμεθα ότι θα συμμετασχη, αποδεχθηκε μεν την υποδοχη στον Πειραια του Βαρθολομαιου αλλα αφου πρωτα αναγνωριση τις Η΄και Θ΄ Οικουμενικες Συνοδους του Μεγαλου Φωτιου και του Αγιου Γρηγοριου του Παλαμα και τις φερη προς συζητησι στην υπο συγκλισι Πανορθοδοξο Συνοδο.


Οι αλλοι δυο όμως τι;
Ο Ακαρνανιας Κοσμας και ο Γορτυνος Ιερεμιας;
Αυτά που τους βαραινουν, αποτελουν εντροπη και εξευτελισμον χειριστου δεσποτικου ηθους. 
Κι ομως αυτοι οι μητροπολιτες θα συμμετασχουν στην κηδεια του Γενναιου και Ανυποχωρητου Μοναδικου Θεολογου μας.


Ω Αρχιερεις, ω Αρχιερεις, μεινετε μακρυα απο την Σεπτη σωρο του Αγιου Θεολογου Νικολαου Σωτηροπουλου, μην τον πλησιαζετε, μην τον ασπασθητε, γιατι δεν εχετε ουδεν το κοινον μαζι του.
ΝΑΙ, ΟΥΔΕΝ.ΟΥΔΕΝ.
Και οχι μονον.


Ο μητροπολιτης Κοσμας βαρυνεται με πολλα εγκληματα κατα του Αγωνιστου κληρικου Χριστοφορου Μουταφη τον οποιο πολεμα μανιωδως και εδωσε ορκον ζωης εξοντωσεως του.
Απο τοτε που πηρε, οπως τον πηρε, τον θρονο της Ακαρνανιας τον πολεμα αδιστακτως και  ανηλεως και εξοντωτικως, τον ηπιε κυριολεκτικα το αιμα, αυτόν τον εκλεκτο οικογενειαρχη κληρικο και σημερα με τα φερεφωνα του τον ταλαιπωρει αφανταστα, κλειδωνει τον υπογειο ναο της Αγιας Βαρβαρας και δεν τον αφηνει ουτε την κουζινα του ναου να ανοιξη για να πιη....ενα ποτηρι κρυο νερο.


Προ ημερων δικαιωθηκε πληρως ο πατηρ Χριστοφορος και κονιορτοποιησε ολες τις παρανομες αποφασεις του κ. Κοσμα.
Αυτο το …«τριψιμο της μουρης» δεν το αντεχει ο κ. Κοσμας.
Και ετσι, ο «ταπεινος» κ. Κοσμας, αρνειται να τις εφαρμοση ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ και μεχρι αυτης της στιγμης.
Τι ωραιος κοσμος ο κοσμος σας, κ. Κοσμα Παπαχρηστου.
Τι ωραιο ηθος που εχετε!!!
Αχαρακτηριστο.
Και εχετε το θρασος εσεις οι αρχιερεις, με τετοιες αναισχυντες πραξεις, να εμφανιζεσθε στην νεκρωσιμη ακολουθια του Γενναιου και Ανυποχωρητου Θεολογου που ταπεινωσε και εξευτελισε μονος του αυτος, ως Νεος Ηρακλης, Γενναια και Νικηφορα, δυο σημερινα βρογχουντα θηρια της Αβυσσου, τον Αιρετικο Αυστραλιας Στυλιανο Χαρκιανακη και τον Αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαιο Αρχοντωνη, τον Αρχιτρομοκρατη του Πλανητη, που εσεις οι σημερινοι αρχιερεις δεν τολματε όχι να τον αντιμιλησετε, αλλα ουτε καν …να τον αντικρυσετε.


Εμεις επιθυμουμε - και μαζι με εμας και ένα μεγαλο πληθος πιστου λαου, να μην λαβη μερος κανενας αρχιερεας αλλα μονον ενας απλος παπας.
Η ψυχη του μετασταντος Διδασκαλου και αδελφου μας θα στενοχωρηθει ...πολυ λιγοτερο.

9 σχόλια:

  1. ευρισκομενος στην κηδεια του μεγαρων ο πειραιως οταν ρωτηθηκε αν θα παη στην κηδεια του σωτηροπουλου απηντησε ΟΧΙ οψομεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ο μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος επέλεξε να ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία του στην φιλόξενη Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς;
    Για όσους ξέρουν λιγάκι τα εκκλησιαστικά πράγματα η απάντηση δεν είναι δύσκολη!!!
    Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εκτιμούσε βαθιά τον μακαριστό θεολόγο και ακούραστο αγωνιστή της ορθοδοξίας Νικόλαο Σωτηρόπουλο. Τον καλούσε μάλιστα και σε εκδηλώσεις στη μητρόπολή του.
    Σε αντίθεση με τον κ. Κοσμά ο Ναυπάκτου Ιερόθεος (Βλάχος, όνομα και πράμα όπως είχε πει γι’ αυτόν ο Σωτηρόπουλος) δεν το ήθελε ούτε ζωγραφιστό. Φαίνεται ότι αισθανόταν «νάνος» μπροστά στον πνευματικό γίγαντα Σωτηρόπουλο. Είχε δώσει μάλιστα εντολές να μην τον κοινωνούν οι ιερείς της μητροπόλεως της Ναυπάκτου. Γι αυτό ίσως ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού στη μονή Προδρόμου Βομβοκούς ένας νεαρός αρχιμανδριτάκος του, που ακόμα δεν είχε βγει απ’ τ’ αυγό, άρπαξε κυριολεκτικά από τα χέρια του αειμνήστου π. Αρσενίου Κουμπούγια το δισκοπότηρο για να μην κοινωνήσει ο Αρσένιος τον Σωτηρόπουλο.
    Δεν τον ήθελε λοιπόν τον Σωτηρόπουλο στη Ναύπακτο ο Ιερόθεος. Και τον ανάγκασε σε «μετανάστευση» ακόμα και μετά θάνατον.
    Βεβαίως τα ίδια θέλει ο Ιερόθεος για όλους όσοι έχουν αγωνιστικό φρόνημα. Όπως π.χ. για τους πατέρες της μονής Μεταμορφώσεως. Φαίνεται ότι αισθάνεται κι εκεί «νάνος» μπροστά στον πνευματικό γίγαντα Σπυρίδωνα Λογοθέτη. Η αιτία όμως είναι ότι οι δυο αυτοί γίγαντες δεν έμαθαν να χειροκροτούν και να κολακεύουν το Ιερόθεο.
    Όμως άγιε Ναυπάκτου «ζει Κύριος ο Θεός» και «ανταποδίδωσι τοις περισσώς ποιούσιν υπηρηφανίαν». Έρχεται το «φτυάρι» αργά ή γρήγορα για να τακτοποιήσει τις όποιες εκκρεμότητες.
    ΤΑΡΙΦΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος είναι εξαιρετικός κληρικός και υψηλού επιπέδου Θεολόγος, και γι' αυτόν τον λόγον έχει προκαλέσει άθελα του τον φθόνον μερικών που τον πολεμούν.

      Διαγραφή
    2. Ναι ειναι και αυτος ενας Μεγαλος θεολογος απο την αναποδη.
      Μεγαλος μονο να καταφερεται εκ του ασφαλους εναντιον των Λατινων και οχι εναντιον του βδελυγματος της ερημωσεως του Αρχιαιρεσιαρχη Βαρθολομαιου που τον καλεσε να ΑΛΟΓΙΣΗ τον λαο της Ναυπακτου και εραινε με λουλουδια και αναρτησε πινακιδα ασεβειας αναμνησης της μεμιασμενης διελευσης του.
      Ναι αλλα και μικρος μικροτατος απο τα υπανθρωπινα παθη του να μην αφηνη τον Γιγαντα Νικολαο Σωτηροπουλο να μιλαει στους ναους της πατριδας του για να μην δυσαρεστηση τον Μεγαλο Πατερουλη του Φαναριου.
      Και μονον, και μονον;
      Διελυσε απο κακια και απο εμπαθεια την μονη Μεταμορφωσεως και κυνηγαει μεχρι θανατου τους καλους εν αυτη μοναχους.
      Τι μεγαλος θεολογακος αληθεια εχασαν οι λεξεις την σημασια τους.
      Γεμισαμε με μικρομεγαλους θεολογους και δεσποταδες.

      Διαγραφή
  3. επειδη γινονται προσπαθειαι εξομανλυσεως των σχεσεων φαναριου και πειραιως αυτος θα ειναι ο λογος που εν θα ειναι στην κηδεια ουτε δηλωσεις προκειται να κανηπ γεωργιος πειραιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόση εμπάθεια πια. Ο ίδιος ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος που εκτιμούσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον μητροπολίτη Αιτ/νίας κ.κ Κοσμά, είχε εκφράσει την επιθυμία να τελέσει αυτός την νεκρώσιμο ακολουθία καθώς και τον τόπο αυτής, την Ι.Μ Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς. Συνδεόταν παλαιόθεν με την μονή αυτή, από όπου ξεκίνησε ο γέροντάς του, αείμνηστος Αυγουστίνος Καντιώτης. Και πολύ πρόσφατα, με τον ηγούμενο αυτής, μακαριστό Αυγουστίνο τον οποίο είχε σαν παιδί του. Μην σχολιάζετε λοιπόν τόσο επιπόλαια. Εκτός αν έχετε τυφλωθεί τόσο πολύ μιάς και θα θέλατε την νεκρώσιμο να την κάνει κανένας αποτειχισμένος είτε και παλαιοημερολογίτης ακόμη. Αλλά άλλες οι βουλές του αειμνήστου. Ελπίζω να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ὂυτε συμπροσευχομενος ο πειραιως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος εχει εμπαθεια Ανωνυμε ...απαθη;
    Δεν ντρεπεσαι;
    Ασφαλως και θελαμε να κανη την κηδεια του μονο Αποτειχισμενος κληρικος που δεν επικοινωνει με τις Αιρεσεις και με τους Αιρετικους και δεν ειναι ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΣ.
    Εσυ που ανηκεις σε ποια καστα και μαντρα μολυσμενη ανηκεις;
    Στου Ιερωνυμου και στου Βαρθολομαιου ανηκεις;
    Μα αυτοι δεν ειναι μεσα στην Εκκλησια αλλα ειναι βεροι και καραμπινατοι Αιρετικοι.
    Δυναμει ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ.
    Και μαγαρισμενοι μεχρι το μεδουλι τους και εσυ που επικοινωνεις μαζι τους εισαι ο ιδιος ενα μαγαρισμενο και ψωριασμενο προβατο.
    Ο Νικολαος Σωτηροπουλος εξαγιασθηκε απο τον Κανιβαλικο "αφορισμο του".
    Και εμεις παρακαλουμε ικετευτικα τον Αρχιαιρεσιαρχη να μας αφοριση για να αγιασουμε ταχυτερα και εκολοτερα και να λαβουμε τα ουρανια στεφανια του Κυριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ανηκω σε κανενα μαντρι και δη του ιερωνυμου ο οποιος ειναι ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ
    ο ιερωνυμος ο κοτσωνης ειχε το αν νομον περι εξωθεν καλης μαρτυριας τουτος ο νεροβραστος στελνει επιτροπες γιατρων να εξετασουν αρχιερεις το δε νεας ιωνιας τον επεσκεφθη στο γραφειον του ο ιερωνυμος και τον καθησυχασε οτι εφοσον βελτιωνεται η θγεια του και λειτουργει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΗ και μετα απο δυο μερες εισηγηθηκε τα αντιθετα στην συνοδο ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ φριξατε δεν ανηκω στο μαντρι κανενος π. χαριτων ηλιοοπουλος νικαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου