Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων για τον παράνομο και παράλογο «κουρελοαφορισμό» του Θεολογου Νικολάου Σωτηρόπουλου

 

 

 

 

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων πήρε θέση για τον παράνομο και παράλογο «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου. 
Αυτό έγινε στο ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα στις 10 Μαρτίου 1996
Το ψήφισμα αποτελείται απο 9 προτάσεις και η πρόταση με αριθμό 7, αναφέρεται στον «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου και είναι η παρακάτω. 
Νομίζουμε επειδή ο «αφορισμός» δεν έχει αρθεί ακόμα, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων πρέπει με θάρρος να ξανατοποθετηθεί πιο αυστηρά επι του θέματος του παράνομου «αφορισμού» του κ. Σωτηρόπουλου.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων για τον παράνομο και παράλογο «αφορισμό» του κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου

ΠΕΘ

«7. Θεωρούμε τον αφορισμό του διακεκριμένου συναδέλφου μας κ. Νικολάου Σωτηρόπουλου, πλήγμα στο σώμα των ορθοδόξων θεολόγων. 

Και ευλαβώς υποβάλλουμε στο Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο την παράκληση για άμεση άρση του άνευ απολογίας αφορισμού του.

Ο Πρόεδρος Κων/νος Δωρ. Μουρατίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου

Ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Γκότσης, τ. Λυκειάρχης».

6 σχόλια:

  1. …Έτσι φθάσαμε εις το σημείον αρχιερείς του Οικουμενικού θρόνου να εκφράζονται χυδαιότατα για το Πηδάλιο, το οποίο είναι επιμελημένη συλλογή ὀρων και κανόνων τοπικών και οικουμενικών συνόδων μετά ερμηνείας και υπομνηματισμού από τον περιώνυμο Αγιορείτη μοναχό άγιο Νικόδημο, και να το ονομάζουν χαρτί υγείας!!!
    • Στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τελευταίως καλλιεργείται ένα πνεύμα νεοπατερισμού, σύμφωνα με το οποίο, τα όσα είπαν και διέταξαν οι πατέρες της Εκκλησίας κατά το παρελθόν σε τοπικές και οικουμενικές συνόδους, ίσχυαν για τον καιρό εκείνο· αλλά τώρα έχασαν την αξία τους. Για τον λόγο αυτό σύγχρονοι πατέρες θεσπίζουν νέους όρους, θεσμούς και ήθη στην Εκκλησία, τα οποία και έχουν κατ᾽ αυτούς σήμερα ισχύν και αξία! Αυτοί διαχειρίζονται τα μεγάλα θέματα της πίστεως και έχουν αναφαίρετο δικαίωμα με τις οικουμενιστικές τους εκδηλώσεις να υποδουλώσουν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στον μινώταυρο του παπισμού με το πρόσχημα της Ενώσεως των εκκλησιών. Συνέπεια επίσης είναι άλλος ιεράρχης να πιστεύει ότι ο Χριστός δεν είχε το αναμάρτητο… Και είναι αυτός παρακαλώ, ιεράρχης του οικουμενικού κλίματος εν ενεργεία, χωρίς να του γίνει ουδέ η παραμικρή παρατήρησις, δεδομένου ότι εκατοντάδες επιστολών, αναφορών, υπομνημάτων των ευσεβών χριστιανών είχαν σταλεί στο Πατρειαρχείο… Εγώ δε απέστειλα στο Πατριαρχείο εμπεριστατωμένη μήνυση κατά του εν λόγω ιεράρχου, αλλά δυτυχώς η μήνυση μου πέρασε στο χρονοντούλαπο, χωρίς κάν να εξετασθεί, χωρίς καν να διαταχθούν ανακρίσεις.
    • Αντί δε να επιπλήξουν έστω και με την ελαφροτέραν επίπληξιιν τον ιεράρχη που εξέφερε τη βλάσφημη και αιρετική αυτή δοξασία, απέστειλαν οι εν τω Πατριαρχείω επιστολήν προς εμέ, δια της οποίας ειρωνικώς γράφουν ότι είμαι ευαίσθητος και σκανδαλίζομαι από ωρισμένες ζωηρές εκφράσεις!».
    Ο αείμνηστος π.Αυγουστίνος για τον εκτροχιασμό οικουμενιστών κληρικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΟΥΡΕΛΟΑΦΟΡΙΣΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Μουρατιδης ζεί ;Ας μου απαντήσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια απαντησι για τον ΚΟΥΡΕΛΟΑΦΟΡΙΣΜΟ.
    Μα το λεει η ιδια η λεξι.
    Οση αξια εχει μια κουρελου που αποτελειται απο κουρελια, τοση αξια τοσο κυρος και τοση δυναμι εχει και ο λεγομενος αφορισμος Σωτηροπουλου.

    Και κατι ακομα.
    Και τοση αξια εχουν και αυτοι που τον επεβαλαν.
    Ειναι πραγματικα ΚΟΥΡΕΛΟ-ΕΠΙΣΚΟΠΙΔΙΑ.
    Να χαθουν στο ΑΝΑΘΕΜΑ οι παληανθρωποι του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έχουν παρεκταπεί οι οπαδοί των Βαρθολομαίου-Στυλιανου .κάτι πρέπει να κάνομε. Εχει κανείς αδελφός καμιά ιδέα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου