Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΡΟΦΗΤΟΛΟΓΙΟ»

του αρχιμ. Αθανασιου Σιαμακη



Το Προφητολόγιο, που εκδόθηκε σχετικά πρόσφατα (2008), είναι μια γελοιογραφία του αληθινού Προφητολογίου. 
Δεν βασίζεται στο εκκλησιαστικό βιβλίο Προφητολόγιο, που χρησιμοποιούσε η εκκλησία μέχρι το 1204, και ύστερα μας το κατήργησαν οι σταυροφόροι Φράγκοι, αλλά στα Εξαπλά του αιρεσιάρχου Ωριγένους, που χρησιμοποιούν οι Προτεστάντες ως κείμενό τους.

Σκοπός της εκδόσεως, εν αγνοία της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι να παραμεριστεί από τη χρήση της εκκλησίας το σωστό κείμενο της Π. Διαθήκης, που είναι η Μετάφραση των Εβδομήκοντα, και που τη χρησιμοποιούν και ο Χριστός και οι απόστολοι, και να εισαχθεί στην ορθόδοξη Ελλάδα το αιρετικό και ευνουχισμένο κείμενο του Ωριγένους, γιατί αυτό βολεύει τους ιθύνοντες της εμπορικής εταιρίας του Λόγου του Θεού, αυτό τους βολεύει, και σ’ αυτό είναι εθισμένοι. 

Η εισαγωγή το κείμενο και οι «σημειώσεις» των ένδεκα βιβλικών πανεπιστημιακών «επιστημόνων», που το εκπόνησαν, δείχνουν την απελπιστική ασχετοσύνη τους με τα βιβλικά κείμενα και το συγκεκριμένο Προφητολόγιο, καθώς και την επιμελώς σιωπηρή απόρριψή τους ενός βιβλίου της εκκλησίας, και, βεβαίως, και την πρόκρισή τους υπέρ των προτεσταντικών βιβλικών απόψεων. 

Είναι άσχετοι με την αρχαία ελληνική γλώσσα και την κοινή ελληνική, στην οποία είναι γραμμένη η Βίβλος, και προσεγγίζουν το κείμενο της Π. Διαθήκης μέσω των αγγλικών προτεσταντικών εκδόσεων.

Είναι άξιο δακρύων επίσης, ότι το «Προφητολόγιο» αυτό είναι έκδοση συνεργασίας της Αποστολικής Διακονίας της εκκλησίας της Ελλάδος και της προτεσταντικής εμπορικής εταιρίας του Λόγου του Θεού, της αυτοονομαζομένης Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, της οποίας προΐσταται επίσκοπος της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος.

Από ειδικό βιβλικό ερευνητή έχουν επισημανθεί σ’ αυτό μερικές εκατοντάδες λάθη, αθέλητα και θελητά, εκ των οποίων πάνω από 140 είναι σοβαρά και αλλοιώνουν και τραυματίζουν βάναυσα το θεόπνευστο κείμενο. 
Πείρα του μεγέθους και της σοβαρότητος των λαθών μπορεί να λάβει κανείς διαβάζοντας την κριτική του ανωτέρου βιβλικού σε άρθρο του όπου ελέγχονται 11 από αυτά. 
Για περισσότερα βλ. Κ. Σιαμάκη, Μελέτες, 8,266-288.
Για την περίληψη του άρθρου
Αθανάσιος Γ. Σιαμάκης, αρχιμανδρίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου