Κυριακή 12 Αυγούστου 2012


Τα τρία δαιμόνια



του Τανυπτερου και Χρυσoπτερου 

Ουρανοβαμονος Αετου ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ



«καί ἐπετίμησεν αὐτῶ ὁ Ἰησοῦς καί ἐξῆλθεν ἀπ’ αὐτοῦ τό δαιμόνιον, καί  εθεραπεύθη ὁ παῖς ἀπό τῆς  ὥρας ἐκείνης» (Ματθ.ιζ΄18). 



Η εικών αγαπητοί μου χριστιανοί, η εικών που παρουσιάζει σήμερα το ιερόν Ευαγγέλιον, δεν είναι ευχάριστος. Είναι η εικών, είναι η φωτογραφία ενός νέου, ο οποίος προσεβλήθη από ασθένεια. Από ασθένεια της οποίας η αιτία δεν ήτο φυσική. Δεν ήτο δηλαδή ένα μικρόβιον από τα γνωστά μικρόβια που εισέρχονται μέσα εις τον οργανισμόν του ανθρώπου και διαταράσσουν τα αίματα και την υγεία του ανθρώπου. Η ασθένεια από την οποίαν έπασχε ο νέος του σημερινού ευαγγελίου, η ασθένεια λέγω αυτή είχε αιτίαν όχι φυσικήν. Είχε αιτία την οποία δεν ημπορούσε κανείς να συλλάβη ιατρικώς. Η αιτία της ασθενείας του νέου ήτον;
- Ο Σατανάς.



Ο Σατανάς; Καλέ τι λέτε; Στον 20ό αιώνα ζούμε, και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, υπάρχουν ακόμα ιεροκήρυκες να ομιλούν για το Σατανά, να ομιλούν για την κόλασι;
-Και εγώ αγαπητοί μου, αν ερωτήσετε και ‘μένα, και εγώ θα ήθελα, θα το επιθυμούσα και εγώ να μή υπάρχει Σατανάς, να μη υπάρχει κόλασις, αλλά δυστυχώς και Σατανάς υπάρχει και κόλασις υπάρχει. Υπάρχει Σατανάς. Το βεβαιώνουν τόσα και τόσα τεκμήρια. Υπάρχει Σατανάς. Το βεβαιώνουν οι δαιμονιζόμενοι. Αύριο μεθαύριο, την μεθεπομένη μέρα, στην Κεφαλλονιά εορτάζει ο άγιος Γεράσιμος. Εκεί πέρα βλέπει κανείς ότι η δύναμις του αγίου Γερασίμου θεραπεύει τους δαιμονιζομένους. Αυτό που έκανε ο Χριστός σήμερα, στο ευαγγέλιο, που εθεράπευσε τον δαιμονιζόμενο, το βλέπομε να το κάνη η χάρις του αγίου Γερασίμου. Το μαρτυρούν λοιπόν τα θαύματα, το μαρτυρεί προπαντός; Ο λόγος του Θεού! Το Ευαγγέλιο! 



Το σημερινό ευαγγέλιο, που λέει καθαρά, ότι ο νέος αυτός έπασχε από επήρρεια σατανική, και ότι, το δαιμόνιο, λέει, εξήλθε διά της Δυνάμεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Δυστυχισμένος νέος! Από την ώρα που μπήκε ο Σατανάς, δεν τον άφησε ήσυχο ούτε ένα λεπτό. Όπως το ψάρι, άμα το βγάλεις από τη θάλασσα δεν έχει πια ησυχία αλλά σπαρταράει απάνω στην αμμουδιά, έτσι αγαπητοί μου και ο άνθρωπος από την ώρα που θα φύγει από το Θεό και θα μπει κάτω από την κυριαρχία των σατανικών δυνάμεων, δεν έχει πλέον ησυχία ο άνθρωπος. Δεν ησύχαζε! Το δαιμόνιον τον έσπρωχνε τον νέον αυτόν άλλοτε στον κρημνό, άλλοτε στη φωτιά, άλλοτε στο νερό, έτρεχαν να τον πιάσουν, να τον βγάλουν έξω, εβασανίζετο ο ίδιος, εβασανίζετο ολόκληρος η οικογένεια, γι’ αυτό βλέπουμε τον πατέρα να πέφτει στα πόδια του Χριστού και να Τον παρακαλεί τον Χριστό με δάκρυα και να του λέει «Κύριε, ἐλέησόν μου τον ὑιόν». Αυτή αγαπητοί μου είναι η εικόνα, η φωτογραφία που παρουσιάζει σήμερα το ιερόν Ευαγγέλιο.




Αλλά νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία δεν είναι μόνο φωτογραφία ενός ανθρώπου. Δεν είναι μόνο φωτογραφία του νέου του σημερινού Ευαγγελίου. Αυτή η φωτογραφία είναι φωτογραφία όλης της κοινωνίας μας. Μήπως και σήμερον αγαπητοί μου δεν υπάρχουν νέοι που παρουσιάζουν τα συμπτώματα, τας εκδηλώσεις τας οποίας παρουσίασε ο νέος του σημερινού ευαγγελίου; Μήπως δεν υπάρχουν σήμερα νέοι, που είναι θύματα σφοδρών παθῶν, εωσφορικών παθῶν, μήπως σήμερα μανάδες και πατεράδες δεν κλαίνε για το κατάντημα των παιδιών τους, δεν ζούνε μαύρες ημέρες γονείς, διότι τα παιδιά τους εφύγανε από τον δρόμο του Θεού και έχουν γίνει μάστιγες, πληγές κοινωνικές, του σπιτιού των και του κόσμου ολοκλήρου;
Και μόνον νέοι, αγαπητοί; Δεν είναι μόνο νέοι, που διατελούν κάτω από το κράτος σκοτεινών δυνάμεων! Διά να είμεθα δίκαιοι, πάσα ηλικία σήμερα βασανίζεται από πονηρά πνεύματα, και ο ώριμος άνθρωπος, και αυτοί ακόμα οι ηλικιωμένοι, και αυτοί ακόμα οι γέροι που έχουν άσπρα μαλλιά, οι γέροι που έπρεπε λόγω της ηλικίας των να έχουν «πηχτά» μυαλά, οι γέροι που έπρεπε να είναι υποδείγματα για τους νέους, οι γέροι, τους βλέπεις να λένε και να κάνουν πράγματα που σαστίζεις! Που ασφαλώς την ώρα που λέγουν και κάνουν τα πράγματα αυτά, δεν τους κυβερνάει η λογική, δεν τους κυβερνάει η συνείδησις, δεν τους κυβερνάει ο νόμος του Θεού, αλλά είναι και αυτοί κάτω από την κυριαρχία σκοτεινών δυνάμεων. Ολόκληρος λοιπόν η κοινωνία, αν αφαιρέσομεν ολίγας εξαιρέσεις, ολόκληρος η κοινωνία, η σύγχρονος κοινωνία, διατελεί κάτω από την επήρρεια σκοτεινών δυνάμεων! Είναι η γενεά άπιστος, και διεστραμμένη!  Και όπως από την ώρα που θα μπη το μικρόβιο μέσα στον οργανισμό του ανθρώπου, ο άνθρωπος έχει πυρετόν, δεν αισθάνεται τον εαυτό του καλά, κατά παρόμοιον τρόπον από την ώρα που μπαίνει μέσα εις το άτομον, μέσα εις την οικογένεια, μέσ’ στην κοινωνία σκοτεινή δύναμις, πονηρόν πνεύμα, από την ώρα εκείνη η κοινωνία δεν ησυχάζει πλέον. Και η κοινωνία η σημερινή μας, βασανίζεται! Βασανίζεται, όχι διότι δεν έχει χρήματα, όχι διά τον α΄ ἤ διά τον β΄ λόγο, βασανίζεται η σημερινή κοινωνία μας διότι ευρίσκεται κάτω από την επήρρεια, επαναλαμβάνω, σκοτεινών δυνάμεων.  


Λεγεών δαιμονίων


Και ποια είναι αυτά τα πονηρά δαιμόνια, ποιαι είναι αυταί αι σκοτειναί δυνάμεις που βασανίζουν και ταλαιπωρούν την ανθρώπινη ζωή;
Όταν κάποτε ο Χριστός ηρώτησε ένα δαιμονιζόμενον «ποιο το όνομά σου;»,  εκείνος απήντησε: «λεγεών», ότι πολλά, λέει, δαιμόνια εισεληλύθησαν εις αυτόν.
Και σήμερα η κοινωνία μας είναι «λεγεών»!  Λεγεών δαιμονίων!



Τα τρία δαιμόνια



Από τα πολλά αυτά δαιμόνια που μπήκανε μέσα στα σπίτια μας και μεσ’ στα σχολειά μας και παντού δεξιά κι αριστερά, από τα πολλά αυτά δαιμόνια που σαν μικρόβια αόρατα έχουν εξαπλώσει μέσα εις τον ατομικόν, οικογενειακόν,  κοινωνικόν, εθνικόν και διεθνή ορίζοντα,  από αυτά τα «μικρόβια» τα αόρατα, τα σατανικά αυτά πνεύματα, τα αναρίθμητα αυτά πνεύματα που σχηματίζουν λεγεώνα ολόκληρον, θα μου επιτρέψετε αγαπητοί μου χριστιανοί να σας παρουσιάσω τρία και μόνο δαιμόνια. Εγώ φρονώ ότι η κοινωνία μας σήμερα βασανίζεται από τρία δαιμόνια.
Αχ, Παναγία Δέσποινα, Άγιοι πάντες, νά’δινε ο Θεός νά’βγαιναν αυτά τα δαιμόνια από την καρδιά μας, νά’βγαιναν  τα δαιμόνια αυτά από την οικογένειά μας, να’βγαιναν τα δαιμόνια αυτά από το έθνος μας, κι’ από την κοινωνία!  Άμα βγούνε αυτά τα τρία δαιμόνια από την καρδιά μας, από το σπίτι μας, από το έθνος, από την ανθρωπότητα, την άλλη μέρα Παράδεισος έγινε η Γη, Παράδεισος!
Μα, ποια είναι τα τρία αυτά μεγάλα δαιμόνια, που βασανίζουνε κυριολεκτικά τον κόσμο; 
Εγώ νομίζω, τα τρία μεγάλα δαιμόνια που ταράζουν την ανθρώπινη ζωή, και δεν αφήνουν τον άνθρωπο να φάει γλυκό ψωμί στον κόσμον αυτόν, τα τρία αυτά δαιμόνια είναι τα εξής:



Το δαιμόνιο της φιλαργυρίας.



Πρώτα πρώτα, το πρώτο δαιμόνιο, είναι το δαιμόνιον της φιλαργυρίας! Είναι ο «παράς»! Είναι το χρήμα. Είναι ο χαμοθεός! Ο θεός του αιώνος τούτου. Είναι ο Μαμωνάς! Το δαιμόνιον αυτό του χρήματος σπρώχνει τον άνθρωπο να κυνηγάει το χρήμα, όπως ο κυνηγός κυνηγάει στο δάσος τα θηράματα, έτσι τρόπον τινά σήμερα ο άνθρωπος κυνηγάει το χρήμα! Όπου είναι χρήμα, εκεί σπεύδει. Χρήμα! Και πάλι χρήμα! Και πάλι χρήμα! Είναι ο κίτρινος πυρετός! Λέει κάποιος, ότι, ηρώτησαν λέει το χρυσάφι, -το χρυσάφι είναι κίτρινο-,  λέει ηρώτησαν το χρυσάφι: –Γιατί, λέει, είσαι κίτρινο; Απ’όλα τα μέταλλα εσύ είσαι κίτρινο, έγινες κίτρινο. Και απήντησε, λέει, το χρυσάφι: Έγινα κίτρινο από το φόβο μου, εκιτρίνισα από το φόβο μου γιατί με κυνηγούν όλος ο ντουνιάς με κυνηγάει, και εκιτρίνισα!
Το χρήμα λοιπόν! Δίψα του χρήματος! Δίψα του αργυρίου! Αυτό σπρώχνει, αυτό το χρήμα, αυτό το δαιμόνιο της φιλαργυρίας σπρώχνει τον άνθρωπο να διαλύσει την φιλία, να αθετήσει υποσχέσεις, αυτό το χρήμα, το χρήμα σπρώχνει τον άλλο και πηγαίνει στο Δικαστήριο για το τίποτα, μέχρι τον Άρειο Πάγο! Αυτό το χρήμα σπρώχνει τους ανθρώπους και πάνε στα Δικαστήρια και «παλαμίζουν», χιλιάδες χέρια, χιλιάδες χέρια κάθε μέρα «παλαμίζουν» στα Δικαστήρια τα Ευαγγέλια μόνον και μόνον για τα χρήματα, για τα συμφέροντά τους. Αυτό το χρήμα διαλύει αδέρφια, διαλύει οικογενείας, πολλές καταστρέφει το χρήμα αυτό. Αυτό το χρήμα κάνει τους πολέμους τους παγκοσαμίους, αυτός ο Μαμωνάς είναι ο θεός του αιώνος.
Αυτό ακόμα το χρήμα, φτάνει στο σημείο να προδώσει και το Χριστό! Ποιος επρόδωσε το Χριστό; Τα τριάκοντα αργύρια!  Το χρήμα λοιπόν κάνει τον άνθρωπον Ιούδα. Ώστε ένα δαιμόνιο, το πρώτο δαιμόνιο που έχει μπει μέσα εις την κοινωνία και ταράσσει την κοινωνία είναι το δαιμόνιον της φιλαργυρίας.



Το δαιμόνιο της σαρκολατρείας



Αλλά εκτός από το δαιμόνιον της φιλαργυρίας,  που υπάρχει στα στήθια μικρών και μεγάλων, πλουσίων και πτωχών ανεξαιρέτως, αυτό το δαιμόνιον που υπάρχει  μέσα, υπάρχει και ένα άλλο ακόμα δαιμόνιον.
Ποιο είναι το δαιμόνιον;
Είναι το δαιμόνιον της σαρκός. Αυτός ο Σατανάς δεν αφήνει ήσυχο τον άνθρωπο, αυτό το δαιμόνιο κάνει τον νέο… κοιτάξτε με τι τέχνη δουλεύει ο Διάβολος, με τι τέχνη εργάζεται ο Σατανάς: Αυτό το δαιμόνιον της σαρκολατρείας, λέγει, σφυρίζει στους νέους, κάνει τους νέους; Τι κάνει τους νέους; Να μισᾶνε το γάμο! Η γενεά μας σήμερα, μισᾶει  τον γάμο! Το γάμο που είναι μυστήριο μεγάλο! Το γάμο που ευλόγησε ο Χριστός! Το γάμο που είναι το κύτταρον και η ρίζα του κόσμου, το γάμο που ευλογούν οι Ουρανοί, τον γάμον αυτόν σήμερα οι νέοι τον μισούνε. Γελούνε, μυκτηρίζουνε! Εκτός από τον γάμο, θέλουν να ικανοποιήσουν τας ορμάς των!
Και το δαιμόνιον αυτό της σαρκός δίνει μια σπρωξιά!
Βλέπω το δαιμόνιον αυτό, με τα μαύρα του χέρια να παίρνει τους νέους και να τους σπρώχνει, σε τρία βράχια τους σπρώχνει: Σήμερα, αφ’όσον οι νέοι δεν θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια, να ικανοποιήσουν τας φυσικάς ορμάς μέσα εις τον γάμον, το δαιμόνιον της σαρκός τους σπρώχνει σε τρεις γκρημνούς: Άλλους νέους  τους σπρώχνει στον γκρημνόν της πορνείας. Άλλους νέους τους σπρώχνει στον γκρημνόν της μοιχείας και άλλους νέους τους σπρώχνει στον γκρημνόν της ασελγείας και των ακαθάρτων παθῶν. Το δαιμόνιον αυτό, έχει διαλύσει την οικογένεια! Το δαιμόνιον αυτό κάνει τον άντρα να μισήσει την γυναίκα και τα παιδιά του και να τρέχει πίσω από πόρνας και παλλακίδας. Το δαιμόνιον τούτο εγέμισε διαζύγια την Ελλάδα. Το δαιμόνιον αυτό ταράζει τον κόσμον ολόκληρον. Το δαιμόνιον αυτό έχει κάνει τον κόσμο Σόδομα και Γόμορρα.  
Από το ένα μέρος ο Μαμωνάς!
Από το άλλο μέρος ο Σατανάς της πορνείας βασιλεύει στον κόσμο.
Και από το άλλο;
Υπάρχει! Υπάρχει και από το δαιμόνιο της φιλαργυρίας, και από το δαιμόνιο της πορνείας, υπάρχει ένας άλλος σατανάς.


Το δαιμόνιο της υπερηφανείας.



Εγώ τουλάχιστον,  αδέρφια μου, αν με ρωτήσετε, φοβάμαι και το δαιμόνιον της φιλαργυρίας, φοβάμαι και το δαιμόνιον της πορνείας και της μοιχείας, αλλά παραπάνω από αυτά τα δαιμόνια φοβάμαι ένα άλλο δαιμόνιο. Πολύ μεγάλο δαιμόνιο! Ποιο δαιμόνιο; Είναι το δαιμόνιον της υπερηφανείας.
Σήμερα οι άνθρωποι…
Δείξατέ μου, δείξατέ μου  ένα άνθρωπον ταπεινόν! Δεν υπάρχει ταπεινός. Άντρες και γυναίκες, λαϊκοί και κληρικοί, σήμερα ταπεινοί δεν είμεθα. Δεν είμεθα πλέον ταπεινοί, όπως ήτανε οι άγιοι, δεν είμεθα ταπεινοί όπως ήτον ο Αβραάμ, που έλεγε ότι εγώ ειμί γη και σποδός, δεν είμεθα ταπεινοί όπως ήταν ο Μωϋσής, δεν είμεθα ταπεινοί όπως ήτο η υπεταγία Θεοτόκος, δεν είμεθα ταπεινοί όπως ήτο ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός. Τι έχουνε; Ἐχουν σήμερον  οι άνθρωποι υπερηφάνεια. Κανένας, κανένας δεν θεωρεί τον άλλο ανώτερό του! Εάν μάλιστα ο άνθρωπος, εάν μάλιστα ο άνθρωπος μάθει μερικά γράμματα, και πάει στο σχολείο, και πάει στο γυμνάσιο, και πάει στο πανεπιστήμιο, και πάρει ένα χαρτί, και αν μάλιστα πάει στο εξωτερικό και μάθει μερικές γνώσεις, τότε πλέον αυτός είναι «μπαλόνι», «αερόστατο», που δεν πατάει τη γη, αλλά θέλει να τα γκρεμνίσει όλα, αν ήταν δυνατόν, φτάνει η υπερηφάνειά του μέχρι τοιούτου σημείου ώστε να θέλει ακόμα και τον Θεό να γκρημνίσει από τα άστρα.



Αγαπητοί μου χριστιανοί,


Σας έδειξα σήμερα ότι μέσα εις το Ευαγγέλιον είναι η φωτογραφία της σημερινής κοινωνίας.
Σας έδειξα ότι τρία είναι τα μεγάλα δαιμόνια που ταράσσουν ολόκληρον την γην.
Το ένα δαιμόνιον είναι ο Μαμωνάς,  το άλλο δαιμόνιον είναι η σαρξ (της σαρκολατρείας) και το άλλο δαιμόνιον είναι η υπερηφάνεια.
Για κλείστε αδέλφια μου τα μάτια σας και φανταστήτε, φανταστήτε μια κοινωνία, που να μη υπάρχουν μέσα εις την κοινωνίαν αυτήν τα τρία δαιμόνια, φανταστήτε μια κοινωνία!
Θα έρθη αυτή η κοινωνία! Αλλά θα περάση από πολλά βάσανα ο κόσμος!
Θα’ρθη μια κοινωνία, αγία κοινωνία!
Θα έρθη η κοινωνία αυτή!
Θα πέση η Βαβυλών!
Τα Σόδομα και Γόμορρα θα πέσουν!
Τα κάστρα της ανομίας θα πέσουν!
Θά’ρθη μια κοινωνία που το χρήμα δεν θα είναι ο Θεός! όχι, όχι!
Θα έρθη μία κοινωνία που τα χρήματα δεν θα είναι τα τριάκοντα αργύρια!
Θα έρθη μια κοινωνία που η πορνεία και η μοιχεία δεν θα είναι η απόλαυση του κόσμου!
Θα έρθη μια κοινωνία που ο γάμος θα είναι μέσα στα άστρα!
Θα έρθη μία κοινωνία που δεν θα υπάρχουν διαζύγια!
Θα έρθη μία κοινωνία που οι άνθρωποι δεν θα είναι υπερήφανοι!



Θα έρθη μία κοινωνία!
Ώ, Χριστέ! Ώ, Χριστέ! Ώ άγιοι!
Δώς  μας δυνάμεις, μικροί και μεγάλοι, να αγωνιστούμε ώστε μέσα από την κοινωνία αυτή να φύγει η αδικία, να φύγει ο Μαμωνάς, να φύγει η σαρκολατρεία, να φύγουν όλα, και να επικρατήσει…
-Τώρα τι είναι η κοινωνία;
-Μη μου μιλάτε αδέρφια μου, μη μου μιλάτε ούτε για λαοκρατίες, ούτε για δημοκρατίες, ούτε για διάφορα πολιτεύματα! Αν πάρεις όλα τα πολιτεύματα του κόσμου, αν πάρεις όλα τα πολιτεύματα του κόσμου, και τα βάλεις στο «χημείο», στο «χημείο», όπως παίρνεις τα διάφορα και τα πας στο χημείο, αν πάρεις τα διάφορα αυτά πολιτεύματα στον κόσμο, είτε λαοκρατία, είτε δημοκρατία, είτε βασιλεία, είτε οιοδήποτε άλλο πολίτευμα, αν πάρεις τα πολιτεύματα αυτά και τα «ζυγίσεις» επάνω στο Ευαγγέλιο, θα δεις ότι τα πολιτεύματα όλα του κόσμου δεν είναι πολιτεύματα του Θεού!
Δεν είναι το Κράτος του Θεού! 
Δεν είναι το Κράτος του Θεού!
Τι είναι;
Είναι Σατανοκρατία!
Σήμερα επικρατεί στον κόσμο Σατανοκρατία  πέρα ως πέρα!
Ας εργαστούμεν όλοι όσοι πιστεύομεν εις το άγιον και ιερόν Ευαγγέλιο, όσοι πιστεύομεν εις τον Βασιλέα των όλων, «ως τον Βασιλέα των όλων», όσοι πιστεύομεν εις Σταυρόν και Εσταυρωμένον, όσοι έχομε μέσα φωτιά, όσοι αγωνιζόμεθα για τον Χριστό,  ας αγωνιστούμε να πέσει αυτή η βρωμερά κοινωνία,  να έρθη ο Χριστός, να επικρατήσει η Αλήθεια, το Φως, και τότε μέσα σε μια κοινωνία Άγγελοι και Αρχάγγελοι να ψάλλουν: «Αινείτε και υπερυψούτε Αυτόν εις πάντας τους αιώνας».
Αμήν.

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο ιστολόγιο, όχι μόνο για την ανάρτηση απομαγνητοφωνημένων ομιλιών του π.Αυγουστίνου αλλά και για την "κατά λέξη" πιστή απομαγνητοφώνηση, η οποία μεταφέρει τη χάρι της προφορικής κηρυκτικής δεινότητος του π.Αυγουστίνου, του οποίου ο προφορικός Χρυσοστομικός λόγος είχε το "αλάτι και το πιπέρι"!

    Η ίδια ομιλία, σε περίληψη όμως, αναρτάται σε άλλα ιστολόγια, φτιασιδωμένη, με προσθήκες ή αφαιρέσεις, με άλλες λεκτικές διατυπώσεις και ...διορθωτικές επεμβάσεις!!!!!! χωρίς όμως να αναφέρεται ότι είναι περίληψη ή μετάλλαξη της γνήσιας ομιλίας του π.Αυγουστίνου!

    Ως προς το περιεχόμενο του ιερού κηρύγματος του αγίου επισκόπου, τα πονηρά πνεύματα μας "παίζουν στα δάκτυλα", αφού οι πειρασμοί μέσω τηλεοράσεως, διαδικτύου και διά ζώσης σε μια έκφυλη και σαρκολατρική κοινωνία δεν είναι πλέον απαγορευμένοι, αλλά θεωρούνται φυσιολογικοί, και οι μη υποκύπτοντες στη φιλαργυρία, σαρκολατρεία, αλλαζονεία, θεωρούνται "προβληματικοί"! Και επί πλέον, όπως ολόσωστα παρατηρεί ο π.Αθανάσιος στην προ-προηγούμενη ανάρτηση, μόνοι τους οι γονείς και η κοινωνία, εκπαιδεύουν τα παιδιά στα "μαγικά", είτε με τα τραγούδια, είτε με τα αναγνώσματα, είτε ενίοτε και με τα ... σχολικά βιβλία, μάλιστα κυκλοφορούν και παιχνίδια, εκπαιδευτικά της "μαγείας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΗΤΑΝ Ο Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙΣ? ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΙΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΣΤΕΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΑΣΤΕΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ,ΑΣΤΕΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΜΑΣ ,ΣΕΒΑΣΤΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόλεμος και τίποτ' άλλο που σας κάνουν, σημαίνει ότι ακολουθείτε τη γραμμή του. Δεν τον άφηναν σε χλωρό κλαρί -δεν τους άφηνε όμως κι εκείνος-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όυσιαστικός εκκλησιαστικός λόγος από έναν άγιο επίσκοπο.Ανατέμνει την κοινωνική πραγματικότητα υπό το φως του Ευαγγελίου.
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΥΠΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕ ΕΠΙΣΚΟΠΕ!

    ΞΥΠΝΑ ΠΡΟΦΗΤΗ, ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ,
    ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎΣ
    ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙΣ ΤΟ ΟΡΦΑΝΕΜΕΝΟ ΛΑΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΗ ΤΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΕΙΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου