Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ο ...πενης 
μαχαραγιας του Βοσπορου


Γραφουμε και ξαναγραφουμε οτι οι πηγες που ρεει πακτωλος χρηματων στο ..."ταπεινο και κακοποιημενο" Φαναρι ειναι πολλες και ποικιλλες. 
Και ποτε δεν εδωσαν εναν απολογισμο.
Ποτε.

Φαταουλες.


Bλέπετε από πόσες μεριές έτρωγε και τρώει ο Αρχιαιρεσιάρχης Βαρθολομαίος;
Και απο τις πολλες ΜΚΟ του.
Μεσα απο τις τσεπες του Ελληνικου λαου.



Κατά τα άλλα πενεται....ο πενης των του Χριστού πενήτων...


Ιδου που πηγαιναν τα χρηματα του Ελληνικου λαου στα θεατρα και στα καραγκιοζλικια του Αρχιαιρεσιαρχου ανα τα περατα της γης.



Περιμενετε και αλλα πολλα θα βγουν, που δεν τα ξερετε. 



Θα τριβετε τα ματια σας.

Οι παραπάνω αποκαλύψεις αναφορικά με τις άκρως δαπανηρές δραστηριότητες της ΜΚΟ που τελεί υπό την αιγίδα του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου βυθίζουν το λαό του Θεού σε ανείπωτη θλίψη και αγανάκτηση.

Ικανό ποσό χρημάτων του ελληνικού δημοσίου και μάλιστα σε περίοδο δυσβάσταχτης λιτότητας και μεσούσης μιας των χειρότερων οικονομικών κρίσεων που γνώρισε ποτέ ο δύσμοιρος αυτός τόπος ξοδεύεται για την προώθηση ουσιαστικά του συγκρητιστικού οικουμενισμού υπό τη λεοντή της καλλιέργειας της διεθνούς συνεργασίας με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της οικολογικής ευαισθησίας.


Τα παραπάνω έρχονται δυστυχώς να προστεθούν στο νωπό ακόμη από πλευράς δημοσιογραφικού θορύβου θέμα του υπέρογκου κόστους της πατριαρχικής επισκέψεως στην Κοζάνη και την Καστοριά που τόσο μα τόσο πολύ ζημίωσε το κύρος της Εκκλησίας.


Ο ρόλος του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως πρωτίστως και κατά κύριο λόγο συνίσταται στην προαγωγή της ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας του πληρώματος της Μίας,Αγίας,Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας,τουτέστιν της Ορθοδόξου τοιαύτης,σε μια εποχή που τη χαρακτηρίζει η σχετικοκρατία,ο συγκρητισμός και ο δογματικός μινιμαλισμός και όχι η στράτευσή του και γιατί όχι η υιοθέτηση από μέρους του ηγετικού ρόλου στην επιχείρηση δημιουργίας μιας παγκόσμιας πανθρησκειακής συνείδησης.


Κάποιοι φιλοπατριαρχικοί κύκλοι ευκαίρως-ακαίρως διατείνονται ότι δεν επιτρέπεται να επιχειρείται κριτική των ενεργειών και πρακτικών που μετέρχονται ηγετικά στελέχη του Φαναρίου διότι κατ αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται η ισχύς του πατριαρχείου εν μέσω δυσμενέστατου-εχθρικού περιβάλλοντος.


Παρόλο που η εν λόγω άποψη εκ πρώτης όψεως φαίνεται λογικοφανής εν τούτοις κάθε άλλο παρά αντέχει σε σοβαρή κριτική ανάλυση καθόσον η ακλινής προσήλωση στο γράμμα και το πνεύμα των ιερών κανόνων της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπέρκειται ποιοτικά και αξιολογικά οιασδήποτε γήινης και ενδοκοσμικής σκοπιμότητας.


Τα πιστά μέλη της Εκκλησίας αλγούν ψυχικά όταν φέρονται εις γνώσιν τους οι δηλώσεις του πατριάρχη Βαρθολομαίου που κατονομάζουν σαν αδελφές Εκκλησίες τις αιρετικές κοινότητες της Δύσεως.


Υποφέρουν και αγανακτούν όταν αντικρύζουν υπεροχικά εκκλησιαστικά πρόσωπα να δωρίζουν τα βέβηλα και δαιμονικής εμπνεύσεως και προελεύσεως κοράνια σε μουσουλμάνους αξιωματούχους αφού πρώτα τα χαρακτηρίσουν άγια!


Εξανίσταναται και αγανακτούν όταν μπαίνουν ορθόδοξες υπογραφές σε κοινές μετά των αιρετικών δηλώσεις με βάση τις οποίες ενώ η αληθινή πίστη είναι μία εν τούτοις εκφράζεται με πολλές και διάφορες...διατυπώσεις!


Τις προδοτικές αυτές συμπεριφορές το ορθοδόξως φρονούν ποίμνιο τις αποδοκιμάζει στεντορεία τη φωνή!


Απομένει στους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους που ηγούνται των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών να αφουγκρασθούν την αγωνιώδη κραυγή του ποιμνίου τους και να μεταβάλλουν γραμμή πλεύσεως.


Ειδάλλως προβλέπεται να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις με ορατό πλέον τον κίνδυνο δημιουργίας ενός απευκταίου σχίσματος!
Λ.Ν.

9 σχόλια:

  1. Ντροπή και ξεφτίλα!Να τους χαίρονται οι υποστηρικτές τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι υποστηρικτές τους τώρα είναι απασχολημένοι με τον Καλαβρύτων που τους ξευτέλισε με όσα έγραψε και το φυσάνε και δεν κρυώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τους νοιάζει κε Νάνη αυτούς αν γίνει σχίσμα.Πού τέτοιες ανησυχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Καλαβρύτων αυτόν το καιρό "το φυσάει και δεν κρυώνει" τόσο απ΄ τον Ανδρεόπουλο (βλ. http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=10228), όσο και από τον Σημάτη. βλ. http://www.paterikiparadosi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_27.html). Διαβάστε και θα καταλάβετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τον φιλοπατριαρχικό οικουμενιστή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Καλαβρύτων ανώνυμε 1,27.

      Διαγραφή
    2. Οντως... Τι να φοβηθεί από τον οικουμενιστή θεολόγο (Ανδρεόπουλο) ένα (κρυφο-) οικουμενιστής (βλέπε άρθρο Σημάτη κατά Αμβροσίου) επίσκοπος (Αμβρόσιος Καλαβρύτων);...

      Διαγραφή
  5. Ο Καλαβρύτων τους λιάνισε και του αξίζουν συγχαρηρτήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διακοπή μνημονεύσεως του Βαρθολομαίου ΔΕΝ συνιστά σχίσμα διότι ο Πατριάρχης είναι Οικουμενιστής και κατ εξακολούθηση δημοσίως και εκκλησιαστικώς παραβαίνει το Ευαγγέλιο και τους Ιερούς Κανόνες. Επίσης αν φανερά ο Βαρθολομαίος αδικεί μπορεί να γίνει διακοπή της μνημονεύσεως προ Συνοδικής καταδίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συντονισμένα πυρά προς Αμβρόσιο από ένα οικουμενιστή θεολόγο(Ανδρεόπουλος) κι ένα αντιοικουμενιστή θεολόγο Σημάτης) - ακόμη κι αυτό το κατάφερε ο Καλαβρύτων... (Εύγε του...)

    ΙΕΡΕΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου