Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

 κουνούπια και καμήλες...



 
 
«Αλλοίμονο σας Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί διυλίζετε το κουνούπι και καταπίνετε την καμήλα”, είπε ο Χριστός πριν δύο χιλιάδες χρόνια.

Και η σύγκριση της καμήλας με το κουνούπι δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας των αρχόντων στην εφαρμογή των νόμων.


Αφορμή η σύλληψη μιας παράνομης επιχειρηματία από τις δυνάμεις της οικονομικής αστυνομίας.


Επειδή, ενώ διαχειρίζεται εστιατόριο στη Ύδρα, δεν εκδίδει αποδείξεις, παρακρατώντας έτσι το ΦΠΑ που αναλογεί στο κράτος.


Προφανώς δεν είναι ο μόνος επιχειρηματίας ή πολίτης αυτού του τόπου που φοροδιαφεύγει.


Και αποτελεί καθήκον μιας ευνομούμενης πολιτείας να προστατεύει τα συμφέροντα του κράτους από τους καπηλευτές του δημοσίου χρήματος και άρπαγες του δημοσίου πλούτου.


Με αφορμή αυτό το προφανές αδίκημα όλα τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του συστήματος, άνδρες και κυρίως γυναίκες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αδίκως εξεγέρθηκε ο κόσμος της Ύδρας ενάντια στην οικονομική αστυνομία.


Προς ενίσχυση της οποίας κατέφθασαν στο νησί με πλοίο της γραμμής άνδρες των ΜΑΤ και με ειδικά ναυλωμένη φρεγάτα οι εκπρόσωποι των αρχών.


Με ένα κόστος που προφανώς υπερβαίνει τις απώλειες του Δημοσίου από την φοροδιαφυγή της εν λόγω κυρίας.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και υποστηρίζει τους παρανομούντες.


Προς έκπληξη και αγανάκτηση όλων των “νομίμων” φαρισαίων:

 
Δημοσιογράφων, πολιτικών και “εντίμων” διανοουμένων, που υπηρετούν το σύστημα και κόπτονται, τάχα, για την νομιμότητα.
Εκπλήσσονται που ο λαός υποστηρίζει έναν μικροκατεργάρη.

Και δεν εκπλήσσονται ούτε δημιουργούν θέμα για το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο Γ. Παπανδρέου.


Που ψευδόμενος δημοσίως, λέγοντας ότι «λεφτά υπάρχουν» παρέσυρε το εκλογικό σώμα σε μία πλάνη, ζημιώνοντας το Δημόσιο με δισεκατομμύρια!

Τη στιγμή μάλιστα που ήδη είχε έλθει σε προ-συνεννόηση με τον τότε διευθυντή του ΔΝΤ, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος, αλλά και μέλη του ιδίου οργανισμού.

Εθελοτυφλούν για το ότι ο Κ. Σημίτης έκανε τα στραβά μάτια στην υπόθεση του χρηματιστηρίου!


Που ζημίωσε τους Έλληνες αποταμιευτές με δισεκατομμύρια και τους απέτρεψε από την πραγματική παραγωγική επένδυση οδηγώντας τους στην ανέγερση ακινήτων που τώρα φορολογούν μανιωδώς.


Αδιαφορούν για το ότι υπουργοί με αποδεδειγμένη ενοχή στην κατασπατάληση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος κυκλοφορούν ελεύθεροι.


Ενώ μερικοί από αυτούς συγγράφουν μάλιστα τα απομνημονεύματα τους για το πώς οι ίδιοι έδιναν επιδοτήσεις σε κομματικούς οπαδούς και προσελάμβαναν δημοσίους υπαλλήλους…


Κατηγορώντας εκ των υστέρων το σύνολο του λαού ότι τάχα «μαζί τα φάγαμε».

Είναι προφανές ότι το κόστος της «επιχείρησης Ύδρα», που όπως ήδη ανέφερα υπερβαίνει κατά πολύ την απώλεια της συγκεκριμένης φοροδιαφυγής, δεν έγινε για την υπεράσπιση των υπαλλήλων της οικονομικής αστυνομίας!


Αλλά προφανώς για την πρόληψη τυχόν εξέγερσης ενός αγανακτισμένου λαού που ζει υπό την βία της κοινωνικής αδικίας και την έλλειψη μέτρου στην εφαρμογή των νόμων.



Οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση για να καλύψουν δικές τους παρανομίες και του δημιουργούν αισθήματα ενοχής.


Για πραγματικές μεν παρανομίες που όμως συγκρινόμενες με τις δικές τους καταχρήσεις δίνουν ακριβώς το μέτρο σύγκρισης της καμήλας με το κουνούπι.


Εάν δεν απομακρυνθούν από την εξουσία με νόμιμο τρόπο και δεν δικασθούν από ανεξάρτητους δικαστές θα οδηγήσουν το λαό σε εμφύλιο σπαραγμό με απρόβλεπτες συνέπειες.


Αυτός, προφανώς, είναι ο εφιάλτης τους και η ευθύνη είναι όλη δική τους και κατόπιν αυτών που καραδοκούν για κάτι τέτοιο!…


Ηλίας Σταμπολιάδης

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
21/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου