Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

 ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ




 του κ. Λ.Ν.





Ατενίζοντας κάποιος απροκατάληπτος χριστιανός τη θεματολογία των συνελεύσεων της μελλούσης να συνέλθει τον προσεχή Οκτώβριο ιεράς συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος καταλαμβάνεται από απέραντη θλίψη που ταχέως μετατρέπεται σε αγανάκτηση.


Η Ιεραρχία στρουθοκαμηλίζει! Ναι! Στρουθοκαμηλίζει όσο κι αν η προβολή τη εν λόγω αλήθειας ενοχλεί κάποιους.


Η διαλεκτική του μητροπολίτη Καλαβρύτων σπάει κόκκαλα.


Πολλά έγκριτα ιστολόγια βοούν από καιρό για την αποφυγή ουσιαστικής, μεθοδικής και συστηματικής ενασχόλησης από της πλευράς των ποιμένων με ουσιώδη και φλέγοντα ποιμαντικά-εκκλησιαστικά προβλήματα όπως π.χ. ο συγκρητιστικός οικουμενισμός,η ποικίλη εκκοσμίκευση,η μετατροπή του χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό-κατηχητικό σε θρησκειολογικό την οποία απεργάζονται τα γνωστά μέλη της φράξιας του ΚΑΙΡΟΥ,τα δεσποτικά φεστιβάλ που επιφέρουν το σκανδαλισμό του ποιμνίου,οι κακοδοξίες των νεονικολαιτών-νεοορθοδόξων,οι αμβλώσεις,οι μεταμοσχεύσεις,οι μεικτοί γάμοι,η διακωμώδηση του μυστηρίου του γάμου με την ταυτόχρονη τέλεση του γάμου και της βαπτίσεως του εξωγάμου τέκνου του ζεύγους,η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑΣ,το θείο κήρυγμα,η διαστρέβλωση της θρησκευτικής αλήθειας και της εθνικής μας Ιστορίας που επιχειρείται διά μέσου των σχολικών εγχειριδίων,το άθλιο φαινόμενο της νεοειδωλολατρείας-ελληνολατρείας και αρχαιολατρείας,ο εξοβελισμός των ιερέων απ τα σχολεία,η σχέση επισκόπων και μοναστηρίων που πολλές φορές δεν είναι η αρμόζουσα με συνέπεια τη δημιουργία και διαιώνιση τριβών και εντάσεων,η αναγκαιότητα επαναφοράς της εκκλησιαστικής παιδείας στο φυσικό της φορέα, η κατάργηση του απαρχαιωμένου νόμου 5383/32 περί εκκλησιαστικής δικαιοσύνης και ο εκσυγχρονισμός της τελευταίας που θυμίζει μεσαίωνα και όζει δεσποτοκρατίας,η ΚΑΘΑΡΣΗ του σώματος της Εκκλησίας από διαβεβοημένους κληρικούς,ο πόλεμος κατά της μασσωνίας,η ποιμαντική στα νοσηλευτικά ιδρύματα,η ίδρυση νοσοκομείου κληρικών κατά τα πρότυπα του επί Ιερωνύμου του Α΄δημιουργηθέντος ΝΙΚΕ και πολλά άλλα ζητήματα που απαιτούν συζήτηση και λήψη αποφάσεων.


Ιδιαίτερη μνεία κάνω και για το συνεχιζόμενο άγος της εξορίας απ το ποίμνιό του, του κανονικού μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Νικοδήμου, του αδικηθέντος καταφώρως και φέροντος το σταυρό του μαρτυρίου επί 38 συναπτά έτη.
Η συνεχιζόμενη αδικία στο πρόσωπό του αποτελεί ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Λ.Ν.

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Λ.Ν. όλα ωραία που λες, (αν και αυτό με το Νοσοκομείο των κληρικών φαντάζει ουτοπικό, πόσο μάλλον όταν υπήρξε και δεν μπόρεσε να στεριώσει για πολλούς λόγους)όμως η ειδική μνεία στον πρώην Αττικής μάλλον δείχνει ότι η αναφορά σου μόνο γι αυτό έγινε. Κρίμα μετά από σαράντα περίπου χρόνια να παρασύρετε τον Νικόδημο σε μία υπόθεση που χρόνια τώρα ανθρωπίνως είναι χαμένη, και την έχει αναλάβει ο Θεός. Μην προσπαθείτε να δικαιώσετε τον Γέροντα στα μάτια των ανθρώπων, αφήστε τον δικαιώμενο στα μάτια του Θεού. Θα κατάλαβες ποιός είμαι φαντάζομαι και θα θυμάσαι ότι αυτά τα έλεγα από το 1990 και δυστυχώς δικαιώθηκα από την εξέλιξη των γεγονότων. Ούτε Χριστόδουλος, ούτε Ιερώνυμος άλλαξαν τίποτα. Ούτε νέος Αρχιεπίσκοπος να εκλεγεί θα αλλάξει κάτι.... Ένας φίλος (και αδελφός) απ τα παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι φιλε δεν μας τα λες καλα.
    Καλα κανει ο Θεος και την εχει αναλαβει, αν την εχει αναλαβει την υποθεσι Νικοδημου.
    Το καθηκον το δικο σου και των λοιπων χριστιανων ποιο ειναι;
    Δεν ειναι να φωναζουμε για τους αδικουμενους;
    Τι θα πη παρασυρουμε τον Γεροντα και το θεμα του εχει αναλαβει ο Θεος;
    Και δεν ντρεπεσαι που τα λες σαν να εισαι παρεα με το Θεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε απ τα παλιά χαίρε εν Κυρίω!Δεν κατάλαβα ποιος είσαι, δυστυχώς!Μπορούμε όμως να τα πούμε αν θέλεις τηλεφωνικά για να θυμηθούμε και τα παλιά!Αναφορικά με το Νοσοκομείο των κληρικών αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η σεραφειμική διοίκηση που διαδέχτηκε αυτήν του μακαριστού Ιερωνύμου.Παρέλαβε ένα εύρωστο,λειτουργικά και οικονομικά νοσηλευτικό ίδρυμα,και λόγω κακοδιοίκησης το παρέδωσε αναγκαστικά στο κράτος και σήμερα λειτουργεί στα πλαίσια του ΕΣΥ με την επωνυμία Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πατησίων,ευρύτερα γνωστό σαν πρώην παπάδων.Σε ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ότι η αναφορά μου δεν έγινε για να προβάλλω το θέμα Νικοδήμου.Έχω απόλυτα ήσυχη τη συνείδησή μου εν προκειμένω ότι δεν έγραψα το σχόλιό μου με αφορμή την περίπτωση Νικοδήμου.Η αναφορά μου όμως στη συνεχιζόμενη περιπέτειά του κατέστη εκ των πραγμάτων αναπόφευκτη.Ο μητροπολίτης Νικόδημος και ηλικίαν έχει,και γνώση των εκκλησιαστικών πραγμάτων ου την τυχούσαν,και δόκιμον νουν και ευαισθησία.Δε νομίζω ότι μπορούμε να τον παρασύρουμε εμείς.Σου θυμίζω αγαπητέ μου φίλε μία ρήση του μακαριστού Χριστοδούλου:αν μάθαινε ο λαός τα τεκταινόμενα γύρω απ την υπόθεση των δώδεκα εκπτώτων θα σιχαινόταν τους κάθε είδους μεγαλόσχημους!Φοβερός λόγος!Ο Νικόδημος κατά την ταπεινή μου άποψη επιμένει στον αγώνα του όχι για την ατομική του εξασφάλιση,άλλωστε όπως κι εσύ τόνισες ανθρωπίνως κάτι τέτοιο τυγχάνει απίθανο,αλλά για να μην θεσμοθετηθεί άνευ αντιστάσεως η αδικία στην Εκκλησία.Μια αδικία που βοά μέχρι τον ουρανό.
    Με εκτίμηση,
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ φίλε Οδυσσέα για τον κόπο που κάμεις να απαντήσεις εσύ στο σχόλιο μου. Αλλά γιατί αυτή η αντίδραση στα λεγόμενά μου; Τι σημαίνει "αν έχει αναλάβει ο Θεός την υπόθεση Νικοδήμου"; Υπάρχει περίπτωση ο Θεός να έχει κλείσει τα μάτια σε μια αδικία; Να έχει αποστραφεί ένα παιδί του και μάλιστα Αρχιερέα; Μή γένοιτο. Και μόνο αυτό σε καθιστά υπόλογο απιστίας. Και δεν ντρέπομαι όπως λες όχι γιατί είμαι παρέα με τον Θεό (άπαγε της βλασφημίας) αλλά γιατί έχω μάθει στην ζωή μου να προχωρώ με βάση το Ευαγγέλιο και τους λόγους του Κυρίου. Αυτή ήταν και η διαφορά μας με κάποιους αδελφούς από την πρώτη στιγμή της απομάκρυνσης του Γέροντα από το θρόνο. Αυτό είναι το πρώτο καθήκον και μετά η διαμαρτυρία. Και ο λόγος του Χριστού παραμένει "χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας". "Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην ότι αυτοί χορτασθήσονται...Μακάριοι εστέ όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ' ημών ψευδόμενοι ένεκεν εμού. Χαίρετε και αγαλλιάσθε, ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς". Κατάλαβες λοιπόν φίλε Οδυσσέα που παρασύρετε το γέροντα; Να ανταλλάξει αυτό το μισθό με αυτόν του Δεσπότη. Και μάλιστα όχι τον μισθό σε μετρητά που ευτυχώς λαμβάνει, δείγμα και αυτό της ενοχής των διωκόντων, αλλά το "μισθό" του "Δεσπότη" με όλα αυτά τα θεατρινίστικα που βλέπουμε, τύπου επισκέψεως Πατριάρχη στην Καστοριά. Αυτή τη χαρά θα στερήσετε στο γέροντα. Τη χαρά του Σταυρού και της Αναστάσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευκαίρως ακαίρως, όσοι τουλάχιστον έχουν καθαρόν τον βίον τους και την καρδιά τους και έχουν πίστη ως κόκκο σινάπεως, καλώς αναφέρονται επωνύμως, οι δε άλλοι ανωνύμως, στην περίπτωση αδικίας κατά του Κανονικού επισκόπου Αττικής και Μεγαρίδος π. Νικοδήμου όπως και στου κ.Ν.Σωτηρόπουλου και σε κάθε άλλη περίπτωση αδικίας, διωγμού και συκοφαντίας σε πατέρα και αδελφό εν Χριστώ, διότι, αφενός, όταν δεν υπερασπίζεσαι το δίκαιον και τον αδικούμενο, ας μην έχεις την επιθυμία να σε υπερασπιστούν άλλοι όταν ο ίδιος αδικείσαι, διώκεσαι και συκοφαντείσαι, αλλά και κυρίως, βλ. στην προηγούμενη ομιλία του π.Αυγουστίνου, που διδάσκει ότι ενώ όταν υφιστάμεθα προσωπικές αδικίες οφείλουμε να είμαστε πράοι, όταν αδικούνται οι άλλοι, πρέπει να είμαστε λέοντες ως "διψώντες και πεινώντες την δικαιοσύνην", κατ' εντολήν Θεού.

    Δεν υπέπεσε σε κάποιο ηθικό παράπτωμα ο π.Νικόδημος, απεναντίας διάγει κρυστάλλινον βίον. Δεν έσφαλε, περί την Ορθοδοξίαν, τουναντίον με τον περίφημο επισκοπικό λόγο του, προφορικό και γραπτό, την λαμπρύνει, όσο ελάχιστοι ιεράρχες. Αντικανονικώς και εντιευαγγελικώς εκθρονίσθηκε, άνευ απολογίας, συνεπώς είναι ο κανονικός Μητροπολίτης, και συνεπώς ο κ. Λ.Ν και ο κ. Οδυσσέας στο θέμα αυτό καλώς "αγωνίζονται υπέρ της αληθείας" όχι για τον εαυτό τους αλλά για την αλήθεια, και το δίκαιον, εφαρμόζοντες Θείαν εντολήν.

    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Κρίμα μετά από σαράντα περίπου χρόνια να παρασύρετε τον Νικόδημο σε μία υπόθεση που χρόνια τώρα ανθρωπίνως είναι χαμένη, και την έχει αναλάβει ο Θεός.

    Μην προσπαθείτε να δικαιώσετε τον Γέροντα στα μάτια των ανθρώπων, αφήστε τον δικαιώμενο στα μάτια του Θεού. ".

    Αυτα ολα που μας λες τι ειναι;
    Ο Θεος γνωριζει τα εσωτερικα ολων μας και του Νικοδημου.
    Οσα διεπραχθησαν σε βαρος του Νικοδημου ειναι κακουργηματα.
    Δικαιωθηκε και απο τους νομους του Κρατους και οι δεσποταδες βρηκαν αλλη διοδο ανομιας για να επιδειξουν την πονηρια και την μοχθηρια τους.
    Και γι αυτο δεν θα συγχωρηθουν ουτε μετα θανατον.
    Οι δεποταδες που εχουμε σημερα ειναι απιστοι και ασεβεις στην πλειοψηφια τους.
    Και διεπραξαν μολις χθες και νεα κακουργηματα.
    Την κατατμησι της μητροπολεως Αττικης σε χιλια κομματια και την τοποθετησι σε αυτην αναξιοπρεπων τερατων μοιχεπιβατων.

    Το να αγωνιζομαστε εμεις για το δικαιο του αλλου ειναι η πρωτη υποχρεωσι μας και οχι η τελευταια ή και η δευτερη.
    Ο Νικοδημος ζηταει την εφαρμογη των Ιερων Κανονων και μονον.
    Παλαια υποχωρησε και δεχθηκε και μονον τα Λιοσια αλλα ο μοχθηρος Σεραφειμ και οι αλλοι αλητες με ρασα τον ενεπαιζαν.
    Καταλαβαν οτι ο Νικοδημος δεν ηταν ...κατηχητοπουλο και δεν θα τοβαζε κατω με τιποτα.
    Και ο Θεος τον διατηρει στη ζωη ακομα για να τσιγαριζει αυτα τα καθαρματα με τα ρασα, με την ελεγκτικη γλωσσα του.
    Εμεις ομως οι πιστοι τι θα πρεπει να κανουμε;
    Να κλεισουμε το θεμα για να στεφανωση ο Θεος τον Νικοδημο;
    Μα τα δικαια Κυριου Παντοκρατορος υπερασπιζεται και υπεραμυνεται ο Νικοδημος που ζηταει την δικαιωσι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε Λ.Ν. χάρηκα πολύ για την απάντησή σου και ευχαριστώ. Και χαίρομαι πιο πολύ που έπεσα έξω στην εκτίμησή μου για το σχόλιό σου. Έτσι όπως ακριβώς τα λες είναι για το ΝΙΚΕ γιατί τα έζησα από πρώτο χέρι μαζί με τον τότε Πρόεδρο του ΝΙΚΕ τον π. Ελευθέριο Πετριτσόπουλο. Όταν τέλη Αυγούστου θα επιστρέψω στην Ελλάδα ξέρω πως θα σε βρω να θυμηθούμε τα παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ποιά είναι "τα δίκαια Κυρίου Παντοκράτορος" Οδυσσέα; Ποιός τα ορίζει; Σου απάντησα μέσα από το Ευαγγέλιο και μου απαντάς με άλλα λόγια. Η δικαιοσύνη του Θεού στον εμπαιγμό του Χριστού αυτή ήταν; Είπε στους μαθητές Του η πρώτη υποχρέωσή σας είναι να αγωνίζεσθαι για το δίκαιο του άλλου; Η απάντηση πάνω στο Σταυρό ήταν να τους τσιγαρίσει με την ελεγκτική Του γλώσσα; ή "΄Αφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τί ποιούσι". Και πραγματικά πιστεύεις ότι αυτοί τσιγαρίζονται με αυτά που γράφει ο γέροντας; Ξεγραμμένο τον έχουν και ούτε που νοιάζονται. Τι λοιπόν θα αλλάξει με όλες αυτές τις αντιδράσεις; Γιατί για να αντιδράς σε κάτι σημαίνει πως περιμένεις και αποτέλεσμα. Τώρα γιατί διατηρεί ο θεός στη ζωή τον γέροντα, πως το ξέρεις εσύ;Είσαι εσύ μήπως παρέα με το θεό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε φιλε
    δεν γνωριζω αν εσυ διαβαζεις αλλο Ευαγγελιο και εγω αλλο.
    Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι ο Νικοδημος κακως διεκδικει το δικαιο του τοσα χρονια και θα πρεπει να αφηνουμε τους θρονους να τους γεμιζουν οι αλητες;
    Αληθεια;
    Γι αυτο καταντησε η Εκκλησια μας οπως καταντησε.
    Δεν εχουμε αρχιερεις πλεον αλλα μαριονετες που αφηνουν τα παντα στο ελεος τους.
    Γι αυτο δεν διεξαγεται καμμια μαχη απο την Εκκλησια και οι πιστοι ...τρεχουμε και δεν φτανουμε....
    Τα θρησκευτικα εγινε πλεον θρησκειολογικο μαθημα.
    Σε λιγο θα ισχυη ο νομος των κανιβαλικων μεταμοσχευσεων.
    Κ.Λ.Π., Κ.Λ.Π.,Κ.Λ.Π.
    Αγαπητε φιλε το Ευαγγελιο λεει αυτο που ερμηνευουν οι Αγιοι Πατερες.
    Λεγουν οι Πατερες λοιπον:

    ΟΤΑΝ ΤΙ ΑΔΙΚΟΝ ΓΕΝΗΤΑΙ ΜΗΔΕΙΣ ΕΣΤΩ ΝΩΘΗΣ....Ιερος Χρυσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έυτυχώς φίλε Οδυσσέα φθάσαμε στο σημείο συνάντησης. Αγώνας, ναι! Ατελείωτος, αδιάκοπος, συνεχής! Για όλα όσα μας πονούν μέσα στην Εκκλησία. Η διαφορά μου είναι ότι η περίπτωση του γέροντα Νικόδημου ναι μεν αποτελεί σημείο αναφοράς για την κατάντια της Διοικούσας Εκκλησίας αλλά όπως ανέφερα και στον παλαιό μου φίλο Λ.Ν. είναι ατελέσφορη η προσπάθεια αποκατάστασής του από τον εν λόγω σύστημα. Και μόνο η κατάτμηση της πάλαι ποτέ Μητροπόλεως Αττικής και Μεγαρίδος φτάνει. Δίκιο λοιπόν έχεις ως προς τον αγώνα αλλά εγώ ήθελα να τονίσω το προσωπικόν του θέματος του γέροντα Νικοδήμου. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου