Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η Πιστι δεν κλονιζεται 

εις τους αιωνας.

Η επιστημη ερχεται παντοτε 

καθυστερημενη

και επαληθευει την Πιστι.


Eιδαμε στην τηλεορασι τον καθηγητή της φυσικης του Πανεπιστημιου Αθηνων Νανοπουλο να μιλαει υποτιμητικα για την Πιστι και τους Πιστους.

Συμφωνουμε οτι αλλο η Επιστημη που μονον μπορει να παρατηρει τα φαινομενα και αλλο η Πιστι που μιλαει Αυθεντικα για το Θεο και συλλαμβανει υπαρξιακα τον Ολο ανθρωπο, αλλα και τον Συμπαντα Κοσμο.

Αλλα δεν ομολογησε οτι καθε φορα η Επιστημη που παρατηρει τα νεα, αρνειται τα παληα και καθε φορα ανακαλει τα προηγουμενα και δεχεται τα επομενα.

Δεν αναγνωρισε οτι οι Παρατηρησεις του ανθρωπου φθανουν μονον μεχρι ενα σημειο και παραπερα δεν μπορουν αλλο να πανε.

Ουτε ομολογησε μια μεγαλη αληθεια οτι η Επιστημη και οχι ο κομπογιανιτισμος επιβεβαιωνει την Πιστι και τελικα επαληθευει την Πιστι.

Γιατι η Πιστι γνωριζει απο την αρχη, αφού - εν αρχή ήν ο Λόγος - ολη την ΑΛΗΘΕΙΑ γιά τα ορατά και αόρατα και την εκφραζει για ολα τα υπάρχοντα πρόσωπα και πραγματα και οταν η Επιστημη αναγκασμένη υπερπηδαει ολα τα σκοτεινα της σημεια, κουρασμενη και βαρυεστημενη, ερχεται στα λογια και στην Απτη Πραγματικοτητα της Πιστης. 

Ολο υπερφυαλισμους μας εδειξε ο Νανοπουλος και πηγε να βγη και απω επανω.

Ταπεινωσι της ανθρωπινης λογικης και της ανθρωπινης δυνατοτητας δεν μας εδειξε.

Ισως το εχουν οι Ελληνες επιστημονες.

Και οχι ολοι ασφαλως γιατι υπαρχουν και πολλοι Ελληνες πιστοι θεραποντες της Επιστημης και ταυτοχρονα ταπεινοι λατρεις του Σταυρωθεντος και Ανασταντος Κυριου των Ανθρωπων αλλα και του Πανμεγαλοπρεπους Συμπαντος Κοσμου.

8 σχόλια:

  1. "Tου Σταυρωθέντος"είναι στον αόριστο η μετοχή και δε χρειάζεται "Ε"!!Μόνο στον παρακείμενο
    η μετοχή έχει "Ε"λόγω αναδιπλασιασμού!Προσέχετε τι γράφετε!Κατά τα λοιπά αυτές τις μέρες στη θά-
    λασσα διαβάζω ένα βιβλίο,που μου έχει ανατρέψει
    ΠΟΛΛΑ σχετικά με την πίστη προς το Χριστό και τη
    ζωή του!!Όχι μόνο προσπαθεί να αποδείξει ότι ΔΕΝ είναι Θεός,αλλά ένας κοινός κακούργος επανα-
    στάτης,που τον σκότωσαν οι Ρωμαίοι εξ αιτίας της
    οργάνωσης,που είχε και των επαναστατικών δραστη-
    ριοτήτων του!!Και θα με έπειθε,αν δεν αράδιαζε ένα σωρό αμφισβητούμενες πηγές!!Κι όλα αυτά,για
    να αποδείξει ο συγγραφέας την αθωότητα των Εβραίων!!!Έασον ουν αυτούς χαίρειν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν πολύ ψηλά δεν τον σήκωσε τον αμανέ ο κος Νανόπουλος;Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί διακηρύσσει εντελώς αυθαίρετα ότι η επιστήμη συγκρούεται με την πίστη τη στιγμή κατά την οποία πλειάδα απροκατάληπτων θεραπόντων της επιστήμης δε διστάζουν να διατρανώσουν την πίστη τους στο Θεό.Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο εν λόγω κύριος τις ιδεοληψίες του να τις προβάλλει σαν επιστημονικό θέσφατο και να τις περιβάλλει με επιστημονικό μανδύα.Την αθεία του και απιστία του να την κρατήσει για τον εαυτό του!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την σωστή και ορθόδοξη τοποθέτηση.

    Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι οι προσωπικές ή μερικώς ομαδικές διανοητικές εκλάμψεις τους, μπορούν να εκπροσωπούν την Επιστήμη. Δεν έχουν φυσικά το δικαίωμα να εκπροσωπούν όλη την Επιστήμη και όλους τους Επιστήμονες, (κατά το "Η επιστήμη είμαι εγώ" υπερβαίνοντας αυθαίρετα τα όριά της). Τις πλέον ωφέλιμες επιστημονικές ανακαλύψεις, τις έκαναν πιστοί χριστιανοί Επιστήμονες, που ήρθαν μάλιστα σε αντίθεση με το άθεο επιστημονικό κατεστημένο της εποχής τους (π.χ. Παστέρ, Μέντελ). Οι τότε επιστήμονες υποστήριζαν ότι η λάσπη γεννάει σκουλήκια, τα σάπια σταφύλια γεννούν μυγάκια, άρα δεν υπάρχει θεός δημιουργός αλλά "αυτόματη γένεση"!), υποστήριζαν επίσης την εξέλιξη από είδος. Ο μεν Παστέρ ευεργέτησε την ανθρωπότητα αποδεικνύοντας ότι "πάσα ζωή εκ ζωής", ανακαλύπτοντας την παστερίωση, αποστείρωση, χειρουργική ασηψία, ζύμες, μικρόβια, εμβόλια. Σ' αυτόν τον Χριστιανό οφείλουμε τις κονσέρβες, τα εμβόλια, το αντιλυσσικό, την καταπολέμηση του άνθρακα, την Παστερίωση, προς τιμήν του ΠΑΣΤΕΡ, του γάλακτος που πίνουμε κάθε μέρα υγιεινά και πολλά άλλα! Τι να πουν οι άθεοι επιστήμονες γι' αυτά! Ο δε μοναχός Μέντελ, απέδειξε τους περίφημους Νόμους της κληρονομικότητας.

    Στην πραγματικότητα η Επιστήμη και η Πίστη οφείλουν να κινούνται σε διαφορετικές "συχνότητες" και εξ ορισμού δεν πρέπει να αλληλοσυγκρούονται.

    Είναι όμως γεγονός, ότι, όπως αναφέρει το άρθρο, η Επιστήμη τελικά επιβεβαιώνει την Πίστη, εις τους έχοντας νουν: όπως κάθε άνθρωπος θαυμάζοντας τα μεγαλεία της Δημιουργίας και τη Σοφία με την οποία δημιουργήθηκαν και συντηρούνται, αναφωνεί "ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας" και "οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα", πολύ περισσότερο ένας αληθινός Επιστήμονας που γνωρίζει θαυμαστές λεπτομέρειες των δημιουργημάτων υπό τον ήλιο, όσο πιο πολλές γνώσεις έχει, τόσο πιο πολύ θαυμάζει, καταλαβαίνει ότι "πας οίκος κατασκευάζεται υπό τινος ο δε τα πάντα κατασκευάσας Θεός" και δοξάζει το Δημιουργό.

    Αν παρ'όλα αυτά, λέει ότι "δεν υπάρχει Θεός", η κατάστασή του είναι χαρακτηρισμένη στην Καινή Διαθήκη... "Εἰπεν άφρων εν τη καρδία αυτού: ουκ έστι Θεός".

    Εμείς δεν είμαστε άφρονες αλλά εχέφρονες και πιστεύουμε ότι τα πάντα τα δημιούργησε ο Δημιουργός, ο μοναδικός Κυρίαρχος του Σύμπαντος.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμά συγχαρητήρια στο φίλο Ιωάννη Μ. για την υπέροχη διαλεκτική του!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευλογείτε ιατρέ, και εργάζεστε για την ενότητα όλων των Ορθοδόξων, που για ασήμαντες αφορμές διαχωρίζονται, ενώ τους ενώνουν τόσα μεγαλειώδη.

      Ι.Μ.

      Διαγραφή
  5. Κακώς προσπαθούν να αναμίξουν την Επιστήμη με την Κοσμογονία, κακώς, Ευρωπαίοι και χριστιανοί όντες αντλούν νάματα από πανθρησκειακό ινδουισμό και κάκιστα αποφαίνονται για πράγματα που δεν τους πέφτει λόγος, όπως η Δημιουργία. Η ύλη και η ενέργεια, το Σύμπαν και τα όντα, ο άνθρωπος, ο ορατός και ο αόρατος πνευματικός κόσμος έχουν δημιουργό. Η άρνηση δημιουργού είναι επιστημονική φαντασία και όχι Επιστήμη.

    Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό συμφωνούμε με τον ΙΚ στα καθαρώς επιστημονικά. Κανένας δεν διαφωνεί με την παρατήρηση και το πείραμα το οποίο είναι Επιστήμη. Αλλά δεν οφείλουμε να συμφωνήσουμε και με το "φιλοσοφικοθρησκευτικό", που πάνε να περάσουν αναρμοδίως μερικοί επιστήμονες όπως οι του Σερν (ποιος σέρνεται; ο όφις, ας το δούμε κι εμείς έτσι, αφού έτσι το θέλουν), κι έτσι δικαιώνεται και ο κ.Οδυσσέας, και ο άγιος Πειραιώς και όσοι σχολιαστές βλέπουν τα γεγονότα υπό το πρίσμα αυτό. Ναι στην επιστήμη όχι στην επιστημονική φαντασία και στην πανθρησκεία.

      Διαγραφή
  6. Ο πατερας Γεωργιος Μεταλληνος,
    Χθες στον Blue Sky, απαντησε & στους δυο επιστημονας του Πανελ, Νανοπουλον & τον αλλον, τους αφησε δε αφωνους....
    Ευγε πατερα η επεμβαση σας ηταν εκπληκτικα ταπεινη & πληρως τεκμηριωμενη. Κατι σαν νουθεσιες προς τα πνευματικοπαιδια σας, που στο βαθος εδειχναν την αυστηροτητα σας, δια το καλον τους & την Σωτηριαν τους.
    Πατερ Ευλογειτε. Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου