Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΙΔΗ
 

Αφού ο γίγαντας της Ορθοδοξίας μέγας Αθανάσιος εκφράζεται μή σεμνοτύφως, αλλά έξω από τα δόντια μεν, απαθώς δε, με ρωμαίϊκη ειλικρίνεια και ευθύτητα δηλαδή όπως αναφέρει: οι διαλεγόμενοι πραγματοποιούν ελαφρά τη καρδία το θέλημά τους, ωσάν να ήσαν «αγοραίαι υπάρξεις», και έτσι συσσωρεύουν σύννεφα συγχύσεως και επιτρέπουν τις «ακρίδες» της αιρέσεως να πλήξουν το σώμα της Εκκλησίας, παίρνω κι εγώ το θάρρος να μεταφέρω εδώ αυτό που άκουσα από το στόμα του μεγαλυτέρου Θεολόγου του 20ου αιώνος που είναι κατά την γνώμη μου ο μακαρίτης π. Ιωάννης Ρωμανίδης (+) που είχα την ευλογία να γνωρίσω και να μαθητεύσω στην Πατερική διδασκαλία του. 

Ελεγε: 

Στους Διαλόγους με τους Παπικούς αντί για ανταλλαγή απόψεων και αναζήτηση της αληθείας της Παραδόσεως, γίνεται ανταλλαγή και αναζήτηση ανωμαλίας με παρεχομένους από τον Παπισμό στους ημετέρους ερωτικών συνοδών (ο συνοδός, του συνοδού, γένους αρσενικού...). 

Δεν είναι τυχαίο που πλεονάζουν μεταξύ των συμμετεχόντων στους Διαλόγους οι έχοντες αυτη την ιδιαιτερότητα...

Και εμεις απευθυνόμαστε στον (αγοραίο κατά τον Μέγα Αθανάσιον, εταίρον της ακαδημίας Βόλου) ποιμένα άνευ ποιμνίου, π. Ιωάννη Ζηζιούλα τον σχεδιαστή, πρωτοπόρο και ενθερμο συνεχιστή των διαλόγων με τους Φραγκολατίνους και τον ρωτούμε:

Είναι αληθινή η καταγγελία αυτή;
Οι Φραγκολατίνοι σας παρέχουν ερωτικούς συνοδούς;
Δηλαδή μόνο γι αυτό ...διεξάγονται οι ...διάλογοι; 
Τελικά οι θεολογικοί ...διάλογοι μετατρέπονται σε ...ερωτικούς διαλόγους; 
Ευχάριστα θα καταχωρούσαμε κάποια δήλωσί σας.
Αρνητική ή θετική!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου