Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012



Αλλού φυλακίζονται,

εδώ ασύδοτοι

του αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη



Αλλού, ακόμα και αρχηγοί κρατών οδηγούνται στη φυλακή, όταν η ζωή τους αποτελή προκλητικό βιασμό των νόμων.
Στην Ελλάδα, όλοι οι υψηλά ιστάμενοι, καλύπτονται από κάποια άγραφη ή γραπτή ασυλία!

● Στο Ισραήλ, ο πρώην πρόεδρος του Κράτους Μοσέ Κατσάβ ωδηγήθηκε στη φυλακή, όπου θα εκτίση ποινή επταετούς καθείρξεως για βιασμό και σεξουαλική κακοποίησι.

● Στη Γαλλία, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κράτους Σιράκ καταδικάστηκε σε διετή φυλάκισι, διότι ως δήμαρχος Παρισίων υπεξαίρεσε χρήματα.

Σε άλλα κράτη, «ουδείς ευρίσκεται υπεράνω των νόμων».

Στην Ελλάδα οι νόμοι είναι για τους μικρούς, όχι για τους μεγάλους.
Εδώ είδαμε προ ετών πρόσωπα να οργιάζουν εις βάρος της ηθικής και της οικογενειακής τιμής, και όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκαν επί ατιμία, αλλά τιμήθηκαν με το ύψιστο αξίωμα, «αγκαζέ» με τη… μοιχαλίδα!

Βλέπουμε πρώην υπουργούς να βαρύνωνται με καταχρήσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, και όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Βλέπουμε περιτυλιγμένους με τα αλεξίσφαιρα της ασυλίας και της ασυδοσίας πολλούς άρχοντες (πολιτικούς, οικονομικούς, εκκλησιαστικούς κ.ά.).

● Και γιατί μια αποδεδειγμένη κατάχρησις η ένας αποδεδειγμένος σεξουαλικός βιασμός αποτελούν ατιμίες και εγκλήματα προς φυλάκισι, και δεν αποτελεί έγκλημα ο πλουτισμός ενός δημοσίου προσώπου;
Τα σκανδαλώδη περιουσιακά στοιχεία πολιτικών, που ήρθαν στο φως (20 Δεκεμβρ. 2011) με το «Πόθεν έσχες;», δεν είναι βιασμός του δημοσίου συμφέροντος;

● Δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες νοιάζονται όχι για το «έσχες», αλλά κυρίως για το «πόθεν;».
Η ηθική όμως του Ευαγγελίου δεν νοιάζεται μόνο για το «πόθεν;»∙ νοιάζεται και για το «έσχες».
Το πρώτο μπορεί να κρύβη διαφθορά και κλοπή.
Το δεύτερο οπωσδήποτε κρύβει υλισμό και μαμωνολατρεία.

Πώς μπορούν να έχουν οι πολιτικοί ηγέτες τόσα διαμερίσματα και τόσες καταθέσεις, όταν μεγάλο μέρος του λαού δεν έχει «που την κεφαλήν κλίναι», πώς να πληρώση το ηλεκτρικό ρεύμα, πώς να προσφέρη στο παιδί του τα αναγκαία;

Το έγκλημα αναζητείται και στο «έσχες» και στο «πόθεν;».
Και στη μεγάλη περιουσία και στον τρόπο αποκτήσεώς της∙ και στην κτήσι και στη χρήσι.
Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

3 σχόλια:

  1. Αυτή είναι η Ελλάδα, αφήνει σε ατιμωρησία τους ενόχους, αλλά δολοφονεί τα παιδιά της.

    Οι κεφαλές συνήθως δεν δίνουν το καλό παράδειγμα. Για λίγα ή πολλά χρήματα του μαμωνά ο άλλος πουλάει την ψυχή του, για να πλουτίσει, με επίγεια αγαθά. Αν η πράξη του έχει συνέπεια να καταστραφούν ανθρώπινες ζωές, και η Πατρίδα, δεν τον νοιάζει! Ατιμώρητος στην επίγεια ζωή. Αλλά υπάρχει και η Θεία Δίκη.

    Μαζί τους θα τα πάρουν, όσοι δεν ντρέπονται να χυδαιοβιούν σε κότερα, πισίνες, βίλες, λιμουζίνες, ελικόπτερα, ταξίδια και κρουαζιέρες, χλιδή και πολυτέλειες, όταν στον διπλανό τους λείπει μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα για το παιδί του;

    Ἐνας Ιωάννης Καποδίστριας δολοφονήθηκε, ένας Ιωάννης Μακρυγιάννης κυνηγήθηκε σαν εγκληματίας, ένας Νιλόλαος Πλαστήρας, ο μαύρος καβαλλάρης, πέθανε πάμφτωχος στο σπιτάκι του των 45 τετραγωνικών, πάνω στο κρεβάτι εκστρατείας.

    «...αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά»

    (Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης στο Γάλλο στρατηγό Δεριγνὐ).

    «Η Ελλάς κύριε πρέσβυ, υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλιας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Όμως μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει, θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας ένδοξος πολιτισμός, ο Ελληνικός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»

    (Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας στον Άγγλο Πρέσβυ Λίντλεϋ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ, ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΕΡΔΑΙΝΟΥΝ"

    http://apotixisi.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

    Συγνώμη Στρατηγέ που εμείς σήμερα δεν είμαστε εθνικιστές σαν εσένα, και παραχωρούμε ..."πατρώαν γην και ύδωρ"... για να κοιμόμαστε ήσυχοι ..."αν ετσι νομίζουμε, κούνια που μας κούναγε"...
    Συγνώμη που εμείς τα μάρμαρα για τα οποία πολεμήσατε, τα χαρίζουμε σήμερα στους ..."δανειστές μας"...
    Συγνώμη Στρατηγέ που καταντήσαμε από @ρχιδ..... φουστανελάδες ηγέτες, να έχουμε σήμερα ..."συνεργασία για συνεννόηση για τον τρόπο αυτοκτονίας μας".... Τόσα χρόνια πέρασαν Στρατηγέ, και άκομα όμως κανείς μας δεν διδάχτηκε…)

    Απάντηση Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη:

    «Εκεί οπούφκιαχνα τις θέσες εις τους Μύλους (Κοντά στο Ναύπλιο) ήρθε ο Ντερνυς (Derigny Anri Gautier, Γάλλος ναύαρχος) να με ιδή. Μου λέγει. ‘Τι κάνεις αυτού; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες. Τι πόλεμον θα κάνετε με τον Μπραϊμη αυτού;’ – Του λέγω, είναι αδύνατες οι θέσεις κι’ εμείς, όμως είναι δυνατός ο Θεός όπου μας προστατεύει. Και θα δείξωμεν την τύχη μας σ’ αυτές τις θέσεις τις αδύνατες. Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος,παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά.
    ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ, ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΕΡΔΑΙΝΟΥΝ"

    Απάντηση δική μας στο Στρατηγό:

    Απελθέτω αφ΄ ημών, α πα πα, όχι και να πάρουμε την απόφαση να πεθάνουμε! Άσε στρατηγέ μας, θα κάνουμε αντίσταση διαμαρτυρίας, μυξοκλαίγοντας και μουρμουρίζοντας σαν γρηές στους καναπέδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, και αυτός, ο σούπερ θρησευόμενος, με το αζημίωτο πήρε μια ολόκληρη έκταση.

      ΙΚ

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου