Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009




Καλό δρόμο, αδελφέ μας,
στην μόνιμη πατρίδα μας,
στην Ανω Ιερουσαλήμ.



ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙ


Κατά την υπόσχεσί μας, δημοσιεύουμε σήμερα τις συνομιλίες του άρτι κοιμηθέντος αγωνιστού αδελφού μας Απόστολου Σταφυλή (που έχει το ψευδώνυμο "ΒΛΑΣΙΟΣ")στο φόρουμ ορθοδοξία, γιά να δήτε τους προβληματισμούς του αλλά και των άλλων εκεί αγωνιόντων και αγωνιζομένων χριστιανών συνομιλητών γιά το ζήτημα της ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ.
Το πνεύμα του δυναμικότατου αδελφού μας υπερίπταται υπεράνω ημών και είμεθα βέβαιοι ότι επιχαίρει που δημοσιοπούμε τις μεγάλες και αγωνιώδεις ανησυχίες του γιά την περαιτέρω εξέλιξι των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων και τις ορθόδοξες απόψεις του που θα επιθυμούσε να είναι και απόψεις όλων μας.
Επισημαίνουμε χαρακτηριστικά ότι το ε-μέϊλ του αδελφού Απόστολου Σταφυλή ήταν το apoteixisi@gmail.com.
Τα ψευδώνυμα των συνομιλητών του, μας είναι άγνωστα (εκτος ενός) και του υπευθύνου του blog μας, που ειναι το "ΕΥΣΕΒΗΣ".
Ο αδελφός "ΒΛΑΣΙΟΣ" έχει γράψει και βιβλίο με τον τίτλο "ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΛΑΝΗ" το οποίο προσπαθούμε να βρούμε και να το καταχωρήσουμε ολόκληρο στο blog μας. Ολες οι συνομιλίες έγιναν κατά την διάρκεια του 2008.



ΒΛΑΣΙΟΣ
============
Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν και να παραβρεθούν στην συνάντηση των Ελλήνων αποτειχισμένων Ορθοδόξων υπό το πάτριο ημερολόγιο να επικοινωνήσετε στο mail:apoteixisi@gmail.com
Η συνάντηση θα γίνει στην Λάρισα στα μέσα Ιουλίου περίπου.
Σημαντικό να ειδοποιηθούν όλοι οι αποτειχισμένοι ιερείς και μοναχοί.
Σημαντικό να έρθουν όλοι οι αποτειχισμένοι λαϊκοί.
Στο παραπάνω mail να δηλώνετε πόσοι λαϊκοί, μοναχοί και ιερείς θα έρθουν, καθώς και ποιοί (το πολύ 2) από κάθε ομάδα(παρακαλω να δώσετε και ένα όνομα στην ομάδα σας για να προσκαλήστε στην έδρα ομιλίας) θα μιλήσουν (για 10 λεπτά ο καθένας).
Παρακαλώ να δηλώσετε και mail στο οποίο θα λαμβάνετε ενημέρωση σχετικά με την Συνάντηση, (ώρα, μέρα, τόπος) και στο οποίο θα σας αποσταλεί και αριθμός τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία.
Ας μην μένουμε στα λόγια είρθε η ώρα για έργα.
(όταν ένα κλαδί είναι μόνο του σπάζει εύκολα, όταν είναι πολλά κλαδιά μαζί δύσκολα σπάζουν, ετσι να είμαστε όλοι μαζί και μαζί με τον Χριστό και θα είμαστε ανίκητοι)


ΕΥΣΕΒΗΣ
==========
Χριστος Ανεστη.
Δηλαδη ποιους, αδελφοι, εννοειτε αποοτειχισμενους ; Τους παλαιοημερολογιτες ;
Μα αυτοί αφού καποτε αποτειχισθηκαν, δημιουργησαν δικες τους μανδρες ο καθενας.
Μιλάμε ασφαλως για νεους, καινουργιους, παρθενους αποτειχισμενους.
Που ήταν μέχρι σημερα ειτε στο νέο , ειτε στο παληο και αυτην την στιγμη, σημερα, αυριο, αποχωρουν ειτε από δω , ειτε από εκει, για διαφορους λογους ο καθενας και παυουν κάθε επικοινωνία με την μέχρι σημερα εκκλησια τους και στεκονται αποτειχισμενοι.
Στεκονται λέγω αποτειχισμενοι, δηλαδη μέσα σε αυτην την συγχυσι και θολουρα που σημερα επικρατει, παυουν να μνημονευουν οποιονδηποτε αυτοκρατορα - αρχιεπισκοπο, αυτοκρατορα - επισκοπο, αυτοκρατορα - μητροπολιτη, και μνημονευουν μόνον πασης επισκοπης ορθόδοξων.
Αυτή δεν είναι η φιλοσοφία σας, αδελφοι ;
Τώρα αν θέλετε και να είναι ηδη με το παληο, ε, τοτε ασφαλως εννοειτε μονο τους παλαιημερολογιτες, τους τεως και νυν παλαιοημερολογιτες. Η καμνω λαθος ;
Συμβαινει τιποτα διαφορετικο ;
Δημιουργηθηκε σημερα γυρω μας καποιο άλλο σκηνικο και δεν το βλέπω και δεν το αντιλαμβανομαι ; Για να χαρω δηλαδη. Για να το χαρει η καρδουλα μου.
Που υποψιαζεστε να υπαρχουν τετοιοι αποτειχισμενοι λαϊκοι ;
Που υποψιαζεστε να υπαρχουν τετοιοι αποτειχισμενοι ιερεις και μοναχοι ;
Ασφαλως αν υπαρχουν οφειλουν ναχουν το θαρρος να το δηλωσουν. Δημόσια. Να που το ονομα τους, να καννουν και καποιες δηλωσεις και καποιες αανακοινωσεις, όπως ειχε κανει ο π. Δημαρας, αν δεν απατωμαι.
Εδώ κρυβομαστε όλοι μας πισω από καποια ανωνυμια. Και κανουμε τους γενναιους.
Ρωτηστε τους φιλολογους να σας πουν πως ονομαζομαστε στην ελληνικη γλωσσα οσοι δειλιαζουμε να εμφανισθουμε στο προσκηνιο και να δωσουμε μια τετοια ηρωϊκη μαχη και ταυτοχρονα κρυβομαστε πισω από τις καρεκλες και πισω από τα τραπεζια!!!
Δεν θελω με αυτά όλα να ειρωνευθω και να γελοιποιησω κανεναν.
Ο αγαπητος Πατιεντ ποσες φορες δεν μου τοπε : Ούτε αυτό δεν κανεις ,ευσεβη.
Μα του ειπα εγω ειμαι μια μοναδα και δεν θα συμβη τιποτα και να αποχωρησω εγω από την Εκκλησία της Ελλαδος. Σιγα που τους ενδιαφερω εγω εάν δεν παω ξανα στις εκκλησιες μας. Εσκασαν.
Αυτές τις μερες προκαλεσα έναν «γενναιο» αδελφο μου που χρονια τώρα με κατηγορει ότι συμπραττω και συνεργαζομαι με τους αντιδρωντες ορθοδοξους του νεου ημερολογιου και δεν ειμαι σαν αυτόν που ριχνει πετρες εναντιον τους και τους αποκαλει οργανα του Βαρθολομαιου και τιποτα περισσοτερο. Και ταυτοχρονα πηγαινει αυτός και τα παιδιά του και κοινωναει σε εκκλησιες του νεου ημερολογιου.
Λοιπόν, του ειπα κατι τολμηρο.
Ελα να κανουμε αποτειχισι εσυ, εγω, και καποιος τριτος που κανει και εκείνος τον γενναιο.
Και τοτε που θα κοινωναμε εμεις και τα παιδιά μας, μου ειπε ;
Α, τον ειπα, πουθενα. Θα μεινουμε στην αποτειχισι, θα διαβαζουμε τα γραμματα , θα κανουμε τις ακολουθιες χωρις κληρικους, εκτος και αν παρουσιασθουν ξαφνικα τιποτα τετοιοι.
Αμ δε, φιλοι μου. Άμα τον ξαναειδατε, τον ξαναειδα.
Γι αυτό ξαφνιαζομαι με την τολμηρη προτασι σας.
Ποιους εννοειτε, που τους βρηκατε όλους αυτους που εννοειτε, και είναι τοσοι πολλοί, ώστε να κανετε και συσκεψι των ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ;
Λιγο ξαφνιαζομαι, ρε παιδιά, και θελω να μαθω περισσοτερα.
Ειμαι υποψηφιος αποτειχισμενος. Δεν δικαιουμαι να μαθω ;
Και αφού ειμαστε υποψηφιοι αποτειχισμενοι και προτεινετε συναντησι στην Λαρισα, τι λετε δεν θα παμε στις 15 τρεχοντος να αποδοκιμασουμε τον Βαρθολομαιο, ή εστω να κανουμε μια σιωπηρη με πανω διαμαρτυρια ; Πολλοί τροποι υπαρχουν, αν φοβομαστε μην μας συλλαβουν, όπως εγραψε και η ΡΟΜΦΑΙΑ.


ΑΡΣΕΝΙΟΣ
=============
Αγαπητε ευσεβιε,τι θα πει υποψηφιος αποτειχισμενος?Εισαι υπο σκεψη δηλαδη?15 ΜΑΙΟΥ θα πας να διαμαρτυρηθεις και μετα θα μνημονευσετε ολοι τους επισκοπους σας ,τον Αρχιεπισκοπο σας και τον Πατριαρχη σας και παλι απο την αρχη.


ΕΥΣΕΒΗΣ
===========
Χριστος Ανεστη Αρσενιε
Ασφαλως τον γνωρίζω τον αγιο Μαρκο, αρκετα καλα.
Αφού εδωσα το ονομα του και στο στερνοπαιδι μου, αλλά και σε ναϊσκο που έχω στην αυλη του σπιτιου μου.
Επισης εκαμα ολοκληρα αφιερωματα στον αγιο που προκαλεσαν κολακευτικοτατες κρισεις και σχολια.
Ο Αγιος Μαρκος, φιλτατε Αρσενιε, εκαμε την αποτειχισι του αλλά δεν προσχωρησε πουθενα αλλου ή δεν κατασκευασε καποια ένωση αποτειχισμενων ή δεν διεκοψε κάθε επαφη με την Εκκλησία, αλλά διεκοψε προσωρινα επικοινωνία και μνημονευσι με τους λατινοφρονας και περιμενε την οριστικη λυσι από το Θεο. Και εφερε την λέσι ο Θεός πολύ συντομα.
Εμείς όμως, τι κανουμε σημερα ;
Συγχυζουμε και περιπλεκουμε τα πάντα.
Ειμεθα αξιοι οικτου.
Ο Θεός θα επιτρεψη την συνεχισι της τρικυμιας φρενων.
Πυρσος ουδαμου. Χριστος καθευδει.

ΣΑΚΙΣ
==============
Τι σημαίνει αποτοιχισμένος ????
Μήπως εκτός της "Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας"????????
Πόσες "εκκλησίες" υπάρχουν????
Μπορώ όταν δεν συμφωνώ με τον εκάστοτε Πατριάρχη να δημιουργήσω δική μου "εκκλησία"?????
Μήπως μερικοί εδώ μέσα πρέπει να ξαναδιαβάσουν το σύμβολο της πίστεως?????????


ΒΛΑΣΙΟΣ
=================
Μάθετε λοιπόν οτι πίσω από τις ειρωνείες και τους χλευασμούς σας κρύβεται μια αδυναμία η οποία ελπίζω να μην είναι κολάσιμη.
Τώρα όσοι μας εύχονται ευχαριστούμε για τις ευχές τους και θέλω να πω οτι όταν κάποιος βγάζει μια ανακοίνωση για συνάντηση τότε ή συμφωνείς και πας ή διαφωνείς και δεν πας. Το να κρίνεις και να προσαθείς να πείσες τον κόσμο οτι αυτό που κάνουν οι άλλοι είναι ανοησία δεν είναι παρά τίποτα άλλο από εγωστικό αλλά και δυστυχώς δαιμονικό.
Δηλαδή οι Άγιοι που αποτειχίστικαν ήταν ανόητοι αυτό μας λέτε; και αυτοί που υποτάχτηκαν στην αίρεση της εποχής τους καλά κάνανε γιατί δεν μπήκαν σε καμμία φασαρία;
Τόνισα στην ανακοίμωση ότι θα γίνει συνάντηση για να γνωριστούμε και να λάβουμε κάποιες αποφάσεις. Εσείς όμως πήγε το μυαλό σας μήπως και τυχόν γίνει καμμία νέα παράταξη ή καμμία φοβερή σύνοδο. Μάθετε λοιπόν οτι τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Τιποτα άλλο παρά μια συνάντηση αλλά και ανταλλαγή απόψεων.
Εαν σας ενοχλεί αυτό πηγαίνετε στην Ιερά Σύνοδο και ειδοποιήστε τους μην τυχόν και τους πάρουμε την θέση...
Επαναλαμβάνω αποτείχηση με το πάτριο και συνάντηση στην Λάρισα επικονωνία στο apoteixisi@gmail.com.
Χριστός Ανέστη.


ΠΑΤΙΕΝΤ
===========

sakis έγραψε:
Τι σημαίνει αποτοιχισμένος ????
Aυτός που διακόπτει εκκλησιαστική κοινωνία με την αίρεση (του Οικουμενισμού για τα σημερινά δεδομένα)
sakis έγραψε:
Μήπως εκτός της "Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας"????????
Αν ήταν εκτός Εκκλησίας οι αποτειχισμένοι επί Νεστορίου , επί μονοθελητισμού όπως ο άγιος Μάξιμος, επί Εικονομαχίας όπως οι άγιοι Δαμασκηνός και Θεόδωρος Στουδίτης κ.α. πολλοί, τότε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε.
sakis έγραψε:
Πόσες "εκκλησίες" υπάρχουν????
Μία. Και σίγουρα σε αυτή δεν συνυπάρχουν Οικουμενιστές και Αντιοικουμενιστές. Οπως δεν συνυπάρχει το ψέμμα με την Αλήθεια και ο Χριστός με τον Βελίαλ.
sakis έγραψε:
Μπορώ όταν δεν συμφωνώ με τον εκάστοτε Πατριάρχη να δημιουργήσω δική μου "εκκλησία"?????
Το θέμα δεν είναι αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τον Πατριάρχη, αλλά εάν αυτός είναι αιρετικός ( Οικουμενιστής για τα σημερινά δεδομένα) ή όχι.
Αν είναι αιρετικός τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΣΤΕ από τους ιερούς κανόνες , την Ιερά Παράδοση και την διδασκαλία και πράξη των Αγίων Πατέρων να ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
Απλά πράγματα.
Ούτε εκκλησία δημιουργείς ούτε τίποτε πρωτόγνωρο.
Ετσι έπρατταν οι άγιοι όλων των εποχών, τους οποίους επικαλούμαστε να μεσιτεύουν προς τον Χριστό καθημερινά.
Τα περί εκκλησιών που αναφέρεις είναι απλά εκφοβισμοί πρός ανησυχούντες χριστιανούς για να μην διαπράξουν το θεάρεστο βήμα της αποτείχισης.
sakis έγραψε:
Μήπως μερικοί εδώ μέσα πρέπει να ξαναδιαβάσουν το σύμβολο της πίστεως?????????
Ναι. Πρώτος και καλύτερος εσύ , αφού ο Πατριάρχης σου όπου σταθεί και βρεθεί ομιλεί διαρκώς περί "ενότητος των ΑΔΕΛΦΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ"
Αρα είναι ο πρώτος που το καταπατεί αφού δεν πιστεύει στην Μία Αγία Καθολική Αποστολική Εκκλησία.


ΕΥΣΕΒΗΣ
==========
Χριστος Ανεστη αδελφοι και φιλοι αγαπητοι.
Ειρηνη υμιν και ημιν.
Ο αγαπητος Βλασιος ξεκινησε μια προσπαθεια συγκεντρωσης όλων των αποτειχισμενων (υπαρχουν και υποψηφιων αποτειχισμενων(υπαρχουν και άλλοι εκτος από μενα υπο το πατριο ημερολογιο, όπως ειπε, και ηρθα και ζητησα καποιες διευκρινισεις.
Αλλά πισω από τα ερωτηματα μου, ο Βλασιος, διαβλεπει ειρωνειες και χλευασμους.
Αγαπητε Βλασιε, κανεις λαθος. Δεν έχω έναν τέτοιο κακο λογισμο ή τετοια προθεσι για σενα. Διευκρινισεις ζητησα.
Υπο το πατριο, λες.
Κατ’ αρχας, αυτό νομίζω θα ρθη αργοτερα. Εγώ δεν ειμαι στο πατριο. Ειμαι πιστός και αγωνιζομαι να γινω ευσεβης (αν και προκαταβολικα υπεκλεψα το ευσεβης, κατά τους ευσεβείς ποθους μου) μέσα στο νέο ημερολογιο.
Ένα άλλο που αναρωτιεμαι είναι εάν άνθρωποι που είναι ηδη στο πατριο και είναι εντεταγμενοι στις διαφορες παραταξεις, θα κανουν αποτειχισι.
Αποτειχισι δεν εκαναν αυτοί ; Και γιατι θα κανουν παλι τώρα ;
Ξερεις, επιτρεπεται η αποτειχισι και για αλλους λογους. Π.χ. ο αγιος Θεοδωρος ο Στουδιτης επαυσε το μνημοσυνο του πατριαρχου για ένα γαμο και μονο και στη συνεχεια διαλυθηκε η περιφημος Μονη των Στουδιου αφού, οι εγκαταβιουντες εν αυτή, υπεφεραν τα πανδεινα.
Επισης μπορει να γινη αποτειχισι και εξ αιτιας αποδεδειγμενα μεγαλων σκανδαλοποιων κληρικών. Έτσι λεει ο Μεγας Αθανασιος.
Δεν κατηγορω καθολου τις συναντησεις, οποιες και ναναι αυτές. Ισα-ισα, τις επαινω.
Ένα άλλο ζήτημα που θα πρέπει να προσεξουμε είναι αυτό που παρατηρειται σε πολλους αδελφους να λένε ότι εκείνος θα σωθη και ο άλλος θα καταδικασθη.
Αυτό νομίζω ότι είναι αναρμοστο να το λεμε. Ο Θεός δεν μας πηρε για συμβουλους Του, ούτε και για συν-κριτας Του. Εκείνος είναι ο Κριτης και όχι εμεις οι …σκωληκες της γης.
Και εγω πιστευω ότι θα σωθουν ακόμα και αλλοθρησκοι, ακόμα και ειδωλολατρες, ακόμα και άλλοι πολλοί.
Και φοβουμαι, και με τρομοκρατει η σκεψι, μηπως δεν σωθω εγω, ο λεγομενος ορθοδοξος. «Ο γνους και μη ποιησας, δαρησεται, πολλας», λεει η Αποκαλυψι.
Το βεβαιωνει ο Παυλος, ότι οι άνθρωποι θα κριθουν συμφωνα με τον νομο της συνειδησεως τους. Την ημερα εκεινη θα εκπλαγουμε.
Ας μην σπευδουμε εμεις οι …εξυπνοι να στελνουμε αλλους στην Κολασι και αλλους στον Παραδεισο. Είναι αναιδεια χειριστου ειδους αυτη. Να συνελθουμε λιγο, ρε παιδιά. Τι λεμε ; Παλαβοσαμε ;
Ένα άλλο που θα ηθελα να πω είναι αυτό που παρατηρω σε καποιους αδελφους υπερλιαν ευαισθητους που θυμωνουν πολύ ευκολα και κοβουν τον διαλογο και αλλα πραττουν….
Μα αν πιστευει καποιος για τον άλλο ότι δεν είναι καλοπροαιρετος, δεν ανοιγει διαλογο μαζι του.
Αν πιστευει ότι είναι ειλικρινης, και διαλογο ανοιγει και συνδιαλεγεται με τους αλλους.ταπεινα και ευχαριστα.
Νομίζω ότι θα πρέπει οσοι είναι κακοπροαιρετοι, να γινουν καλοπροαιρετοι και απεραντα ειλικρινεις.
Το «κρυφτουλη» δειχνει ανειλικρινεια και εμπαιγμο του συνδιαλεγομενου.
Και για τον φιλο Πατιεντ, έχω να πω ότι πολύ σωστα λεγει ότι ο αποτειχιζομενος είναι και παραμενει συνεχεια μέσα στην σφαιρικη Εκκλησία.
Και ο αποτειχισμος αποτελεί, το έσχατο μεσο διαμαρτυριας.
Φιλε Πατιεντ, δεν είναι κακο ο Πατριαρχης να αγωνιζεται για την ένωση των «εκκλησιων». Κακο είναι όταν υποχωρουν από τις ορθοδοξες θεσεις και από την γραμμη των αγίων Πατερων.
Ίσως ακόμα και καποιες ανεπιτρεπτες εκφρασεις θα μπορουσαμε να τις ανεχθουμε.
Όπως εκανε και ο Αγιος Μαρκος, στην (δεν ήταν Οικουμενικη) συνοδο Φεραρας-Φλωρεντιας. Δηλαδη προσφωνησεις και λοιπα.
Όμως, όταν διαπραττουν μειοδοτικες προφορικες και γραπτες συμφωνιες, συμπροσευχες και άλλες υποχωρητικοτητες, αυτά είναι οντως πρακτικοτητες επικίνδυνες και προδοτικες της ακραιφνους πιστεως και αληθειας.

ΒΛΑΣΗΣ
================
Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί,
επειδή ορισμένοι ρωτάνε διευκρινίζω οτι στη συνάντηση πρέπει να λάβουν μέρος όσοι έχουν αποτειχιστεί από τους Οικουμενιστές Επισκόπους προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το πως πρέπει να πορευτούμε περαιτέρω.
Με αγάπη Βλάσιος.


ΕΥΣΕΒΗΣ
============
Αγαπητε Βλασιε Χριστος Ανεστη.
Δεν πηρα μέχρι στιγμης τις απαντησεις που ζητησα.
Γιατί, αδελφε, δεν δινεις περισσοτερες πληροφορίες ;
Εσυ, λες, εισαι αποτειχισμενος. Πολύ καλα. Που ησουνα και αποτειχισθηκες , γιατι δεν το λες ; Αυτό λεγεται …κρυψινοια.
Απαντησε καπως συνεσκιασμενα, αν καποιους φοβασαι. Και τι φοβασαι, ποιους φοβασαι ; Ανωνυμος εισαι, Βλασιε, τι φοβασαι ;
Λες ότι υπαρχουν και κληρικοι αποτειχισμενοι. Μα αυτό είναι αποκαλυψι. Περισσοτερες πληροφορίες δεν μπορεις να δωσης ;
Αδελφε, δεν σαμποταρω, τις προτάσεις σου. Μην μας βλεπετε καχυποπτα.
Ναμαστε πλερια ειλικρινεις.

ΒΛΑΣΗΣ
================

Αγαπητέ Ευσεβή, εγώ διατελούσα από την στιγμή της βάπτισης μου στο νέο ημερολόγιο και τώρα μετά από τις γνωστές καταστάσεις αλλά περισσότερο μετά από την γνωστοποίηση των γεγονότων σε εμένα (των φιλοιοικουμενιστικών Επισκόπων) ναι αποτειχίστικα. Το ερώτημα μου είναι πόσο καιρό θα παραμείνω στην αποτείχηση; Θα πρέπει να προσχωρήσω σε παράταξη του παλιού που τουλάχιστον δεν είναι οικουμενιστές; (και πως θα είμαι σίγουρος για αυτό
Πάντως αφού δεν βλέπω καμμία παράταξη του παλιού προς το παρόν θα μείνω στην αποτείχιση και θα δούμε τι θα γίνει. τι να πω.
Ιερείς αποτειχισμένοι που δεν μνημονεύουν κανένα υπάρχουν πολλοί, ακόμη και στο Άγιον Όρος εμφανίζεται νέα τάση αποτείχισης. Ναι είναι αλήθεια πλέον και ιερομόναχοι του Αγίου Όρους δεν μνημονεύουν κανέναν.
Τώρα η συνάντηση καλό είναι να γίνει για όσους είναι έτσι, αποτειχισμένοι από το νέο και επιθυμούν να δουν την πορεία της αποτείχισης τους.
Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που είναι η εκκλησία μήπως στα συλλείτουργα και στις συμπροσευχές; Μήπως εκεί που είναι 2-3 συναγμένοι στο όνομα του Κυρίου;
Αναμένω mails στο apoteixisi@gmail.com
Συγχωρέστε με για όποια ασάφια δεν είμαι θεολόγος αλλά αποτειχισμένος απλά, και με πρωτοβουλία μου αφού τόσοι μιλούν για αποτείχιση και ισχυρίζονται οτι θα αποτειχιστούν ή είναι ήδη αποτειχισμένοι ας συναντηθούμε να μιλήσουμε για αυτά τα θέματα.


ΕΥΣΕΒΗΣ
==============
Συμφωνώ μαζι σου Sotirio.
Πολύ καλα εκθετεις την εννοια της αποτειχισης.
Και ο αγιος Μαρκος ο Ευγενικός αυτό επραξε. Αποτειχισθηκε και άφησε στο Θεό να λύση το ζήτημα. Δεν προχωρησε σε πλήρη διακοπή σχεσεων με την Εκκλησία, αλλά έλεγε το ζήτημα ας το λύση ο Θεός.
Πιστεύω βεβαια ότι τοτε υπηρχαν πολλοί κληρικοι και επισκοποι ανθενωτικοι που λειτουργούσαν και κοινωνουσαν οι πιστοί.
Υπάρχει βέβαια αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα για μας τους λαϊκους σημερα.
Που θα λειτουργούμεθα, που θα κοινωνουμε ;
Θα απαντούσαμε, πουθενά.
Αφού δεν υπάρχουν αποτειχισμένοι κανονικοί κληρικοί, τι θα κάνουμε ;
Εδώ χρειάζονται σοβαρές κανονολογικές απαντήσεις.
Το κειμενο που παραθετεις στο τελος, ποιανου είναι ; Είναι ΩΡΑΙΟ.


ΒΛΑΣΗΣ
==============
Χριστός Ανέστη, Χαίρετε,
Παρακολουθώ την συζήτηση σας αλλά τελικά δεν κατάλαβα κάτι.. ο αποτειχισμένος τελικά τι κάνει; πηγαίνει στην εκκλησία, συμμετέχει στα μυστήρια; τι κάνει; φιλάει το χέρι άλλων ιερέων μη αποτειχισμένων;έχει επικοινωνία μαζί τους; ποιές είναι οι αρμοδιότητες του τελικά; τι κάνει ο αποτειχισμένος τελικά;
και θα ήθελα και ένα ιστορικό αποτειχισμένων αγίων αλλά και του ιστορικού της αποτείχισης γενικότερα. Υπάρχει κάποια οικουμενική σύνοδος που λέει κάτι τέτοιο για αποτείχιση; Πως εφαρμόστηκε τελικά η ιδέα αυτή;
ευχαριστώ πολύ, χαίρετε, την ευχή σας. Βλασιος


ΒΛΑΣΗΣ
=============
Χριστός Ανέστη, Χαίρετε,
Παρακολουθώ την συζήτηση σας αλλά τελικά δεν κατάλαβα κάτι.. ο αποτειχισμένος τελικά τι κάνει; πηγαίνει στην εκκλησία, συμμετέχει στα μυστήρια; τι κάνει; φιλάει το χέρι άλλων ιερέων μη αποτειχισμένων;έχει επικοινωνία μαζί τους; ποιές είναι οι αρμοδιότητες του τελικά; τι κάνει ο αποτειχισμένος τελικά;
και θα ήθελα και ένα ιστορικό αποτειχισμένων αγίων αλλά και του ιστορικού της αποτείχισης γενικότερα. Υπάρχει κάποια οικουμενική σύνοδος που λέει κάτι τέτοιο για αποτείχιση; Πως εφαρμόστηκε τελικά η ιδέα αυτή;
ευχαριστώ πολύ, χαίρετε, την ευχή σας.


ΠΑΤΙΕΝΤ
=============
Αγαπητέ Βλάσιε , καλώς όρισες.
Κάπου μέσα στο παρόν φόρουμ έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο θέμα της αποτείχισης.
Εν συντομία θα σου πώ ότι όσοι αποτειχίζονται - και αυτό γίνεται για λόγους πίστεως δηλ. κήρυξη αιρέσεως - σαφώς και έχουν εκκλησιαστική κοινωνία μεταξύ τους.
Αν μάλιστα ανάμεσα στους αποτειχισμένους βρίσκονται και ιερείς και επίσκοποι ακόμη καλύτερα. Και σαφώς δεν συνεκκλησιάζονται σε ναούς με ιερείς που συνεχίζουν την κοινωνία και το μνημόσυνο με τον κηρύσσοντα την αίρεση.
Παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα στην Ιστορία. Ανέφερα κάπου παραπάνω την αποτείχιση των Κων/πολιτών επί Νεστορίου.
Η τακτική αυτή εφαρμόστηκε ανέκαθεν από τους πιστούς.
Για παράδειγμα η περίπτωση που μόλις είπα προυπήρξε σχετικών κανόνων.
Ο σχετικότερος κανόνας πάντως είναι ο 15ος της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.
Και κάτι σημαντικό.
Έγραψε παραπάνω ο ευσεβής ότι δεν είναι υποχρεωτική η αποτείχιση.
Αυτό είναι μεγάλη πλάνη , διότι άν κηρυχθεί αίρεση και το γνωρίζει ο πιστός χριστιανός , η συνείδησή του δεν τον αφήνει να συνεχίσει να έχει σχεση με τους αιρετικούς. Οι Πατέρες τις αιρέσεις τις αποκαλούν πορνεία.
Ο σχετικός κανόνας μάλιστα ΕΠΑΙΝΕΙ όσους διέκοψαν κοινωνία με τον αιρετικό ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ.
Αρα δεν μπορεί να επαινείται ο διακόπτων την κοινωνία και να χαρακτηρίζεται ορθόδοξος ενώ ο συνεχίζων την κοινωνία με την αίρεση , να είναι επαινετός και αυτός.
Ο Χριστός μας είπε να λέμε "το ναί ναί και το ού ού" και όχι "ναι μεν,αλλά ..."
ΥΓ Ο ευσεβής απο τη μια μας λέει ότι στην κήρυξη αίρεσης δεν είναι υποχρεωτική η


????????????

Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 09, 2008 1:04 am Θέμα δημοσίευσης: Re: Τελικά τι είναι ο αποτειχισμός;

________________________________________
vlasios έγραψε:
αποτείχιση , από την άλλη δεν πιστεύει ότι κηρύσσεται αίρεση σήμερα από το Οικ. Πατριαρχείο.
Διαπιστώνω μια στάση ταλαντευόμενη και φοβισμένη.
Συμφωνεί ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση αλλά δεν μας λέει ποιοί είναι οι Οικουμενιστές. Εχει ξαναδεί κανείς ποτέ ΑΙΡΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ;
Τον έχω παρακαλέσει άλλοτε να χαρακτηρίσει τις κατά καιρούς ενέργειες των επισκόπων αλλά αποφεύγει.
Ολα αυτά αποδεκνύουν ότι στις τάξεις των "αντιδραστικών" σήμερα υπάρχει μια παγίδευση η οποία δεν τους αφήνει να δούν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
Ε'ύχομαι οι αδελφοί αυτοί να κάνουν το γενναίο βήμα της αποτείχισης.
_________________Ε

ΕYΣΤΑΘΙΟΣ
======================
Ο αδελφός Βλάσιος ρώτησε χθές:
Παράθεση:
Παρακολουθώ την συζήτηση σας αλλά τελικά δεν κατάλαβα κάτι.. ο αποτειχισμένος τελικά τι κάνει; πηγαίνει στην εκκλησία, συμμετέχει στα μυστήρια; τι κάνει; φιλάει το χέρι άλλων ιερέων μη αποτειχισμένων;έχει επικοινωνία μαζί τους; ποιές είναι οι αρμοδιότητες του τελικά; τι κάνει ο αποτειχισμένος τελικά; και θα ήθελα και ένα ιστορικό αποτειχισμένων αγίων αλλά και του ιστορικού της αποτείχισης γενικότερα. Υπάρχει κάποια οικουμενική σύνοδος που λέει κάτι τέτοιο για αποτείχιση; Πως εφαρμόστηκε τελικά η ιδέα αυτή;
Θα ήθελα να απαντήσω στον αδελφό Βλάση:
1. Ένας πιστός που έχει αποτειχιστεί από τον επίσκοπό του παύει την «κοινωνία» με τον επίσκοπο αυτό. Αυτό σημαίνει δεν εκκλησιάζεται σε ναούς σε που μνημονεύεται ο επίσκοπος αυτός. Δεν εκκλησιάζεται ούτε σε άλλους ναούς, που μνημονεύονται επίσκοποι, που έχουν «κοινωνία» με τον επίσκοπό του, που έπαυσε την «κοινωνία» του.
2. Δεν συμμετέχει στα μυστήρια που τελεί ο επίσκοπος αυτός, του οποίου έπαυσε την «κοινωνία», ούτε στα μυστήρια που τελούν κληρικοί, που τον μνημονεύουν, ή κατά οιοδήποτε τρόπο «κοινωνούν» μαζί του.
3. Δεν φιλάει το χέρι του επισκόπου αυτού, του οποίου έπαυσε την «κοινωνία», ούτε κανενός άλλου κληρικού, που εξακολουθεί να έχει «κοινωνία» με τον επίσκοπο αυτό.
4. Ο αποτειχισμένος πιστός, εάν υπάρχει άλλος επίσκοπος, η οιοσδήποτε άλλος κληρικός, που δεν έχει «κοινωνία» με τον επίσκοπό του, του οποίου έπαυσε την «κοινωνία», «κοινωνεί» μαζί του, ωσάν αυτός να είναι ο κανονικός του επίσκοπος, και αυτός είναι πλέον!
5. Ο αποτειχισμένος πιστός, αλλά και κάθε πιστός, δεν έχει αρμοδιότητες στην Εκκλησία. Στην Εκκλησία έχουμε όλοι μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα!
6. Παραδείγματα αποτειχισμένων αγίων έχουμε πολλά. Ενδεικτικά αναφέρω τον άγιο Μάξιμο Ομολογητή, τον άγιο Υπάτιο, τον άγιο Θεόδωρο Στουδίτη, τους εικονόφιλους αγίους προ της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, τον άγιο Μάρκο Ευγενικό κ.ά.
7. Ως προς το ζήτημα της αποτείχισης πρέπει να πούμε πάρα πολλά, που δεν είναι εύκολο εδώ. Το μόνο, που μπορούμε εδώ να πούμε είναι ότι τόσο η Αγία Γραφή, όσο και οι άγιοι Πατέρες μας συμβουλεύουν να απομακρυνόμαστε από τους αιρετικούς, προπαντός όταν αιρετικοί είναι οι επίσκοποί μας, οι ποιμένες μας! Γιατί, όταν ένας ποιμένας της Εκκλησίας είναι αιρετικός, αυτός δεν είναι πραγματικός ποιμένας, δεν είναι πραγματικός κληρικός, είναι ψευδοποιμένας και ψευδοκληρικός (ψευδεπίσκοπος κλπ.)!
Η Αγία Γραφή λέγει: « τις συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαρ»
(Β΄ Κορ. 6, 15)!
΄Ολοι δε οι Πατέρες επιτάσσουν να παύουμε το μνημόσυνο κάθε Επισκόπου, που κηρύττει αίρεση, γιατί είναι ψευδεπίσκοπος (15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας Οικουμενικής Συνόδου! Υπάρχει πληθώρα Πατέρων, που ορίζουν τα ίδια πράγματα!


ΒΛΑΣΙΟΣ
================
Αγαπητοί αδελφοi, χαίρετε εν Κυρίω,
ευχαριστώ τον αγαπητό Ευστάθιο δια την κατατοπιστική του απάντηση αλλά και όσους έδραμαν δια να μου απαντήσουν.
Βλέπω οτι σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν αδερφοί που τελούν υπό αποτεισιχμό και το ερώτημα μου είναι που βρίσκουν και εκκλησιάζονται; Τα μυστήρια τους που τα τελούν; Με νέα απόφαση της Ιεράς Συνόδου απαγορεύονται σε ιδιωτικές εκκλησίες η τέλεση των μυστηρίων και δεν καταλαβαίνω την αιτία...για να μην κάνουν μυστήρια οι αποτειχισμένοι;
Ένα άλλο επίσης είναι πως εαν υπάρχουν αποτειχισμένοι όπως άλλωστε οδεύω και εγώ (προς αποτειχισμό) θα πρέπει να γίνει μια συνάντηση όλων των αποτειχισμένων χριστιανών στην Ελλάδα. Σκοπός είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας αλλά και να ανταλάξουμε απόψεις όμως και να κάνουμε και κάτι άλλο να επιτελέσουμε ένα είδος συνόδου αποτειχισμένων και να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας για το μελλον. Επίσης θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο Ορθοδόξων Χριστιανών με αποτεισιχμένους και να έχουμε και νομικά δικαιώματα. Νομίζω ως σύλλογος δικαιούμαστε να έχουμε εκκλησίες και να τελούμε και μυστήρια αφού θα ανήκουν στους συλλόγους. Όσο είμαστε αποτειχισμένοι ένας εδώ και άλλος εκεί δεν τους προβληματίζουμε αλλά όταν γίνουμε πολλοί και μια ομάδα θα αρχίσουν να μας βλέπουν αλλιώς. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε Οργάνωση. Προτείνω να γίνει συνάντηση όλων των αποτειχισμένων στην Λάρισα, εκεί θα είναι και ο Τρικαμηνάς και όλοι οι άλλοι αποτειχισμένοι ιερείς που πρέπει να έρθουν από Σπέτσες, Θεσσαλονίκη, Άγιον Όρος και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Νομίζω οτι πρέπει να κάνουμε συγκέντρωση όλων των αποτειχισμένων. Πρέπει να κάνουμε σύλλογο. Να βρεθούμε όλοι και να πάρουμε Ορθόδοξες αποφάσεις. Όχι όμως να κάνουμε νέα παράταξη, ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι σε νέα παράταξη, εάν έχουμε σύλλογο νομίζω θα είμαστε νομικά κατοχυρωμένοι αλλά και δεν θα χρειαζόμαστε Επίσκοπο.
Παρακαλώ σας αδερφοί να λάβετε σοβαρά υπόχι την παραπάνω πρόταση επικοινωνήστε με τους αποτειχισμένους ιερείς και μοναχούς και μιλήστε για συνάντηση στην Λάρισα. Απο προσωπικές πληροφορίες μέσω αλληλογραφίας με Άγιον Όρος έμαθα πως υπάρχουν αποτειχισμένοι μοναχοί και εκεί. Άλλος αποτειχίστηκε για ένα μήνα και δεν είχε που να πάει διότι δεν τον δέχονταν ούτε οι ζηλωτές εκεί πατέρες. Άλλος τελεί μυστήρια και φέρνει ιερείες από την Θεσσαλονίκη που δεν μνημονεύουν κανένα, για να κοινωνήσει. Εαν γίνει συνάντηση θα είναι μια αρχή.
Με αγάπη Κυρίω σας γράφω πως εαν αυτό το κίνημα το αφήσουμε έτσι θα χαθούμε και αλίμονο στην νέα γενιά.
Καλή ιδέα θα ήταν όλοι με το παλιό να γίνουν μια παράταξη αλλά δεν γίνεται έιναι άνθρωποι βαρύγνωμοι που δεν έχουν δογματικές διαφορές αλλά προσωπικές και ανθρωπινους εγωισμούς και για αυτό δεν ενώνονται.
Ας κάνουμε σας παρακαλώ μια συνάντηση, ενημερώστε τους όλους και θα δούμε τι θα γίνει με την χάρη του Κυρίου μας Ισησού Χριστού. Αμήν. Συγνώμη για την αναστάτωση αλλά και για την προτροπή και ελπίζω να μην σας φέρει ανησυχία.



ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
===============
Αγαπητέ Βλάσιε,
Χαίρομαι για τον ορθόδοξο προβληματισμό σου να πορευθείς στην αποτείχισή σου. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το πρώτο καλό βήμα, για τη σωτηρία της ψυχής σου, η οποία για να επιτευχθεί, όπως λένε οι Πατέρες, χρειάζεται ορθή πίστη και ορθός βίος.
Σκέπτεσαι να αποτειχιστείς, όπως γράφεις. Να αποτειχιστείς από τον επίσκοπό σου μόνο, ή και από όλους τους άλλους επισκόπους, που «κοινωνούν» με αυτόν;
Εάν ναι, γιατί; Τους θεωρείς όλους αιρετικούς; Θεωρείς δηλ. όλη την Εκκλησία του Νέου αιρετική; Εάν, ναι, τότε καλά σκέφτεσαι! Και καλά θα κάνεις, να προχωρήσεις στην αποτείχισή σου! ΄Ετσι, είναι!
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ένα σωρό άλλα ζητήματα, τα οποία όπως βλέπω από το ποστ σου, ή σε απασχολούν, όχι όμως κατά σωστό τρόπο, ή, ίσως ακόμα δεν άρχισαν να σε απασχολούν, και τα οποία πρέπει σύντομα να σε απασχολήσουν, για να μη μείνεις και εσύ με τη χαρά της αποτείχισης για ένα μήνα, όπως ο αγιορείτης εκείνος μοναχός, για τον οποίο ο ίδιος εσύ έγραψες.
Πιστεύω όμως, ότι επειδή είσαι καλοδιάθετος, και ζητάς ταπεινά τη βοήθεια του Θεού, θα οδηγήσει ο Κύριος τα βήματα σου στη σωστή πορεία, για να μην πλανηθείς, όπως οι Προτεστάντες, και μας γράφεις αύριο, ότι συ μόνος σου λειτουργείς στο σπίτι σου και μεταλαμβάνεις από το ψωμί και κρασί που ευλόγησες! ΄Ετσι, θα γίνεις θηριάλωτος από τον νοητό εκείνο λέοντα, που περιπατεί ωρυόμενος, ζητών τίνα θα καταπίει!
«Πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ, τω Θεώ ημών παραθώμεθα»!
Ευσταθιος


ΒΛΑΣΙΟΣ
=============
Αγαπητοί αδερφοί χαίρετε εν τω μέσω της νυχτός...
Χαίρομαι και εγώ παρόλο που η σημερινή μου ανησυχία δεν με αφήνει να κοιμηθώ. Αποτειχίζομαι λοιπόν και εγώ από όλους τους Οικουμενιστάς του νέου και του παλιού (εάν υπάρχουν σε αυτό τέτοιοι). Ναι το θελω, θέλω να είμαι με την Εκκλησία του Χριστού. Έτσι λοιπόν αποτειχίζομαι, όμως για να οργανωθώ καλύτερα και να χτυπήσω τον Οικουμενισμό και τους Οικουμενιστάς Επισκόπους οργανώνομαι ανασυντάσσομαι και συστρατεύομαι. Δεν φοβάμαι κανέναν ούτε τους αφορισμούς τους κλπ. Γιατί να μην έχουμε μια συνάντηση και να οργανωθούμε; να αντιταχθούμε στα θηρία ομαδικά και να παλέψουμε;
Όταν είναι ο καθένας μόνος του τότε κινδυνεύουμε να χαθούμε ενώ μαζί όλοι και με τον Χριστό μαζί θα νικήσουμε.
Τα παραδείγματα που ανέφερατε είναι παραδείγματα Αγίων και εγώ επειδή δεν είμαι άγιος αλλά αμαρτωλός και αδύνατος ψυχικά θέλω βοήθεια. Το πρόβατο που θα φύγει από το μαντρί θα το φάει ο λύκος... γιατί να μην φτιάξουμε λοιπόν ένα μαντρί και να είμαστε εκεί ;(Προσοχή δεν μιλώ για επίσκοπους και δημιουργία παράταξης).
Σκεφτείτε το....
Βλασιος


ΒΛΑΣΙΟΣ
==============
Αγαπητοί αδερφοι saki kai eusevi,
γράφω σε εσάς τους δυο για ένα και μόνο λόγο φανερά για να το δούνε και οι άλλοι.
Αντιδράτε όχι απο ενδιαφέρον για αυτά που γράφω και για το εαν είμαι σε πλάνη αλλά όπως φαίνονται τα πράγματα γιατι φοβάστε για κάτι. Την θέση σας; Οι τύψεις δεν σας αφήνουν; τι να πω; Βάζετε στο forum λόγια που φαίνεται σαν να τα γράψαμε εμείς γιατί; Για να διαβάλετε; Πράγμα που κάνει ο διάβολος;
Παράθεση από τον euseviΑσφαλως τον γνωρίζω τον αγιο Μαρκο, αρκετα καλα.
Αφού εδωσα το ονομα του και στο στερνοπαιδι μου, αλλά και σε ναϊσκο που έχω στην αυλη του σπιτιου μου.
Επισης εκαμα ολοκληρα αφιερωματα στον αγιο που προκαλεσαν κολακευτικοτατες κρισεις και σχολια.
Ο Αγιος Μαρκος, φιλτατε Αρσενιε, εκαμε την αποτειχισι του αλλά δεν προσχωρησε πουθενα αλλου ή δεν κατασκευασε καποια ένωση αποτειχισμενων ή δεν διεκοψε κάθε επαφη με την Εκκλησία, αλλά διεκοψε προσωρινα επικοινωνία και μνημονευσι με τους λατινοφρονας και περιμενε την οριστικη λυσι από το Θεο.
Αδερφέ οτι έκανε ο Άγιος Μάρκος το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς αλλά σε ρωτώ γιατί τοσο ζορι εαν οι αποτειχισμένοι βρεθούν και μιλήσουν;
εσύ τι πιστευεις οι Άγιοι αποτειχισμένοι δεν βρισκόταν και μιλούσαν μαζί; Τι έκαναν; Μάθε και ένα άλλο τα γεγονότα που αναφέρεις για το όνομα του παιδιού σου αλλά και του ναού σου δεν έχουν καμμία σχέση με την ορθοδοξία και τους χριστιανούς. Για να τιμήσεις έναν άγιο πρέπει να τον μιμηθείς κανε και εσυ καμμία κίνηση σαν του Αγίου και μετά πες την για να χαρούμε πνευματικά και όχι κοινωνικά και ανθρώπινα όπως αυτά που λες εσύ. Τί να τις κάνω τις εκκλησίες και τα ονοματα; Εγώ σε διαβάζω και λυπούμαι αλλά σκέψου μια στο εκατομμύριο να λυπείς εσύ τον Άγιο που μας λες οτι "ξέρεις" τόσο καλά. Λυπάμαι αλλλά πραγματικά ψάξε να βρεις τα πραγματικά αίτια της σύγχυσής σου. Ειλικρινά λυπαμαι που δεν μπορώ να σου βρω λύση σε όλη αυτή την αντίδραση αλλά και μίσος που βγάζεις για τους αποτειχισμένους αλλά και τους πατριοημερολογήτες. Πραγματικά θα τελέσω σήμερα Παράκληση διαβάζοντας και το ψευδώνυμο σου (ο Κύριος ξέρει ποιός είσαι), διότι για τους ομόδοξους έαν είσαι τέτοιος καίγομαι πραγματικά από αγάπη αλλά για όχι και για τους αιρετικούς.
Μιλάς όμως τόσο άσχημα για την αποτείχιση και το πάτριο όπως δεν σε έχω δει να γράφεις για τον πάπα και τους αιρετικούς. Βρε αδερφέ απο τι πάσχεις πνευματικά; Βγάζεις το μάτι του αδερφού και το πας στον πάπα να χαρεί; Εσύ αλλά και ο sakis με τα γραφόμενα σου φαίνεστε σαν να έχετε φθόνο για τους αποτεισιμένους. Μήπως κάνουν κάτι που εσείς δεν έχετε το σθένος να κάνετε;
Γράφεις με ζήλεια και φθόνο και μου θυμίζεις έντονα κάποιον που ήταν κοντά στον Κύριο αλλά τον πρόδωσε στο τέλος.
Προσοχή στους εσχάτους χρόνους δεν θα υπάρχει εκκλησία με τη μορφή που την βλέπουμε σήμερα.
Ο Θεός να μας δίνει αγάπη την οποία πρώτα να χρησιμοποιούμε μεταξύ μας και όχι στους άλλους.
(και ένα τελευταίο εαν δεν είσαι Ορθόδοξος μπορείς να μας το πεις αυτό δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε να μιλάμε μαζί σου απλώς δεν θα σε μνημονεύω στην παρακληση)


WIND
===========
Ο αδελφός vlasios γράφει:
Παράθεση:
Χαίρομαι και εγώ παρόλο που η σημερινή μου ανησυχία δεν με αφήνει να κοιμηθώ. Αποτειχίζομαι λοιπόν και εγώ από όλους τους Οικουμενιστάς του νέου και του παλιού (εάν υπάρχουν σε αυτό τέτοιοι). Ναι το θελω, θέλω να είμαι με την Εκκλησία του Χριστού. Έτσι λοιπόν αποτειχίζομαι, όμως για να οργανωθώ καλύτερα και να χτυπήσω τον Οικουμενισμό και τους Οικουμενιστάς Επισκόπους οργανώνομαι ανασυντάσσομαι και συστρατεύομαι. Δεν φοβάμαι κανέναν ούτε τους αφορισμούς τους κλπ. Γιατί να μην έχουμε μια συνάντηση και να οργανωθούμε; να αντιταχθούμε στα θηρία ομαδικά και να παλέψουμε;
Όταν είναι ο καθένας μόνος του τότε κινδυνεύουμε να χαθούμε ενώ μαζί όλοι και με τον Χριστό μαζί θα νικήσουμε.
Τα παραδείγματα που ανέφερατε είναι παραδείγματα Αγίων και εγώ επειδή δεν είμαι άγιος αλλά αμαρτωλός και αδύνατος ψυχικά θέλω βοήθεια. Το πρόβατο που θα φύγει από το μαντρί θα το φάει ο λύκος... γιατί να μην φτιάξουμε λοιπόν ένα μαντρί και να είμαστε εκεί ;(Προσοχή δεν μιλώ για επίσκοπους και δημιουργία παράταξης).
Σκεφτείτε το....


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
==================
Αγαπητέ Βλάση, σε συγχαίρω για την απόφασή σου να αποτειχιστείς «από όλους τους οικουμενιστάς του Νέου»! Υποθέτω, ότι εννοείς, ότι αποτειχίζεσαι από όλους τους επισκόπους του Νέου, που όλοι τους είναι Οικουμενιστές;, δηλαδή αιρετικοί! Με άλλα λόγια αποτειχίζεσαι με τη λεγόμενη «Νεοημερολογίτικη Εκκλησία», στην οποία μέχρι τώρα προφανώς ανήκες, γιατί την θεωρείς σχισματική και αιρετική!
Εκείνο, που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι αυτό που λες, ότι αποτειχίζεσαι και από τους Οικουμενιστές «του παλιού, εάν υπάρχουν σε αυτό τέτοιοι»!
Φίλε Βλάση, για να αποτειχιστείς από κάπου, αυτό σημαίνει, ότι πρώτα, πρέπει να ήσουν ενταγμένος εκεί! Εσύ, τελικά, που ήσουνα ενταγμένος, στην Εκκλησία του Νέου, ή του Παλιού; Δεν μπορεί να ήσουνα ταυτόχρονα και στις δύο Εκκλησίες, γιατί η μία αναιρεί την άλλη!
Και ακόμα, λες, ότι αποτειχίζεσαι από τους Οικουμενιστάς (επίσκοπους) του Παλιού «εάν υπάρχουν σε αυτό τέτοιοι»!
Αγαπητέ μου, δεν μπορείς να αποτειχίζεσαι με την υποψία ότι μπορεί να υπάρχουν αιρετικοί στην Εκκλησία! Εάν πιστεύεις, ότι υπάρχουν, τους κατονομάζεις, τους καταγγέλεις και αποτειχίζεσαι! Εν πάση περιπτώσει, στην Εκκλησία του Παλιού ημερολογίου, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν Οικουμενιστές επίσκοποι, ή οπαδοί άλλων αιρέσεων, όπως συμβαίνει με τους Νεοημερολογίτες επισκόπους, που ενώθηκαν με τον πάπα!
Ένας συνειδητός Ορθόδοξος πιστός αγαπητέ Βλάση, αποτειχίζεται για να σώσει την ψυχή του. Μένοντας στην αίρεση του Οικουμενισμού και του παπισμού, που είναι βουτηγμένη η Νεοημερολογίτικη κατάσταση, δεν μπορεί να σωθεί, όπως λένε οι άγιοι Πατέρες! Κιβωτός της σωτηρίας του ανθρώπου είναι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία και αυτή είναι μακρυά από κάθε αίρεση! Συνεπώς, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καμιά σχέση με τους Οικουμενιστές και Λατινόφρονες του Φαναρίου, και των συν αυτοίς!
Η περαιτέρω οργάνωση και συντονισμός της δράσης των αποτειχισμένων, δεν είναι ο σκοπός της αποτείχισης, αλλά το μέσον με το οποίο οι αποτειχισμένοι θα μπορέσουν καλύτερα να βοηθήσουν την Εκκλησία, να καταπολεμήσει τις κακοδοξίες του Νεοημερολογιτισμού, που δυναστεύει σήμερα μεγάλη μερίδα Ορθοδόξων, που από έλλειψη ενημέρωσης έπεσαν στα δίχτυά τους και οδηγήθηκαν στον παπισμό, χωρίς να το καταλάβουν!
Υπό την έννοια αυτή, κάθε προσπάθειά σας να οργανωθείτε, είναι ευλογημένη και καλοδεχούμενη, εφόσον γίνει σε ορθές εκκλησιολογικές βάσεις! Εγώ, πάντως, με όλη τη δύναμή μου, σας συγχαίρω και προσεύχομαι ο Θεός να σας στηρίζει και ευλογεί!


WIND
===============
Ο Sakis έγραψε:
Παράθεση:

Παράθεση:
vlasios έγραψε:
Το πρόβατο που θα φύγει από το μαντρί θα το φάει ο λύκος... γιατί να μην φτιάξουμε λοιπόν ένα μαντρί και να είμαστε εκεί ;(Προσοχή δεν μιλώ για επίσκοπους και δημιουργία παράταξης). Σκεφτείτε το....
Λυπάμαι φίλε μου αλλά δυστυχώς υπάρχει μόνο ένα "μαντρί", και δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας άλλου...
"ΕΙΣ ΜΙΑΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ" λέμε κάθε βράδυ στην προσευχή μας, αλλά μάλλον δε βασανίσαμε τις λέξεις και δεν καταλάβαμε το νόημα..........
Η λύση είναι μία, αγώνας εναντίον του οικουμενισμού αλλά πάντα εντός της Εκκλησίας.
Είναι ολοφάνερο ότι με τη «μαντρί», για το οποίο μίλησε ο Βλάσης, δεν αναφέρονταν, αγαπητέ Σάκη, στην Εκκλησία του Χριστού, γιατί ρητά υπογράμμισε ότι δεν εννοεί «επισκόπους και δημιουργία παράταξης». Εννοεί, όπως το έχει εξηγήσει και άλλες φορές, τη διοργάνωση των αποτειχισμένων σε μια ομάδα, που να έχει νομική υπόσταση, για να μπορεί να εργάζεται καλύτερα!
Είναι, λοιπόν, άλλο αυτό το οποίο προφανώς εννοεί ο Βλάσης, και άλλο αυτό το οποίο προσπαθείς εσύ να καταλαβαίνεις!
Κατά τα άλλα, συμφωνώ, απόλυτα με αυτό που γράφεις, ότι «η λύση είναι μία, αγώνας εναντίον του οικουμενισμού αλλά πάντα εντός της Εκκλησίας»!
Με τη διαφορά, ότι κατά σε, «εκκλησία» είναι η αιρετική κατάσταση του παπισμού, με την οποία ενώθηκαν τα κακόδοξα πατριαρχεία σας, με τις λοιπές αυτοκέφαλες κοινότητές σας, που είναι πλέον όλες αποκομμένες από το σώμα της Μιας αγίας καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, η οποία είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, ακολουθεί αείποτε το Παλιό Ημερολόγιο και δεν αλώθηκε ποτέ από την παναίρεση του Οικουμενισμού και παπισμού!
Όσοι, λοιπόν είναι Οικουμενιστές, ή Λατινόφρονες, είναι «εκτός Εκκλησίας»!
Για να καταλαβαινόμαστε!

8 σχόλια:

  1. Διαβάσαμε με πολύ προσοχή τους διαλόγους και τα διάφορα ερωτήματα, που ανακύπτουν, όπως τι είναι Οικουμενισμός, ποίοι είναι Οικουμενιστές, τι είναι αποτείχηση και ποιοί είναι οι αποτειχισμένοι, αν είναι κάποιος εντός Εκκλησίας ή εκτός και πολλά άλλα.
    Ένα μόνο δεν είδαμε. Κανένας δεν αναφέρει, αν ρώτησε τον πνευματικό του και τι τον συμβούλευσε; Π.χ. να γίνει Σύλλογος αποτειχισμένων ή όχι; Εκτός αν κανένας δεν τελεί υπό πνευματική παρακολούθηση και προσπαθεί να βρει άκρη, ρωτώντας ο ένας τον άλλον.
    Βέβαια, αν έχει κανείς πνευματικό, δεν ρωτάει ποιού ιερέα θα φιλήσει το χέρι.
    Αν δεν έχει πάλι πνευματικό, πως προσέρχεται στη θ. κοινωνία, χωρίς εξομολόγηση;
    Πάντως, πως μπορεί να υπάρξει σύναξη μελλόντων να αποτειχιστούν, αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των πνευματικών τους; Είναι δε γνωστό, ότι για κάθε οδηγία που δίνει ο πνευματικός, αυτός έχει και την ευθύνη.
    Απλώς, βάλαμε αυτόν τον παράγοντα του πνευματικού, για να υπάρξει ο σχετικός προβληματισμός.
    Αιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανοιχτή Επιστολή προς τους εν Ελλάδι Ορθοδόξους Αρχιερείς

    Η ένοχη σιωπή έναντι της MEGAλης βλασφημίας σας εκθέτει ανεπανόρθωτα
    Ανοιχτή Επιστολή προς τους εν Ελλάδι Ορθοδόξους Αρχιερείς
    (05/03/2009 13:38)

    Τι κάματε και τι κάνετε για την συνέχεια του Λυτρωτικού έργου του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού ως άγρυπνοι και αφοσιωμένοι ποιμένες στον κόσμο αυτό! Στην πατρίδα αυτή! Στην Ελλάδα αυτή!

    Κηρύξατε Πανελλαδικήν ημέραν εθνικής Μετανοίας προς συγχώρησιν της τερατώδους βλασφημίας του μεγάλου Θεού, Κυρίου δε ημών Ιησού Χριστού!

    Γράφει ο π. Χαράλαμπος Αντ. Μπισλάνης

    Αξιοσέβαστοι, άγιοι Αρχιερείς,

    Αυτή η προσφώνησή μου προϋποθέτει την καλή μου πίστι και διακαή επιθυμία ότι κατά την εκλογή και χειροτονία σας, επληρούντο όλες οι προδιαγεγραμμένες αναγκαίες ιδιότητες, οι οποίες κατεκυρούντο από την ελευθέρα υπόσχεσή σας ενώπιον Θεού και λαού ότι θα τις καταξιώσετε με την ανάληψη των καθηκόντων σας!
    1)Η αλώβητη αγαμία, 2) Η ακτημοσύνη, 3) Το ζην και πάσχειν υπέρ του Χριστού, της εκκλησίας και του ποιμνίου σας υπογραμμός γενόμενοι προς μίμησι δια πάντας τους πιστούς, 4) Ότι η εκλογή σας και συνεπώς η χειροτονία σας είναι αμιγώς Θεόκλητος και λαοπρόβλητος, μακράν πάσης φανεράς η άλλης διαμάχης, υπόπτου σκοπιμότητος, ασυμβιβάστων μηχανορραφιών, επεμβάσεων η νοθείας της κατά Χριστόν εκλογής και αναδείξεως! Κοντολογής ότι πληρούτε όλους τους αρχαιόθεν πατερικούς όρους για το επισκοπικό αξίωμά σας! Χωρίς να επιβαρύνεσθε βεβαίως από την φιλαρέσκειαν και έλξι φιλαρχίας υποδαυλιζομένης υπό της ροπής του θεαθήναι, με τις ματαιόδοξες επιδείξεις του κληρονομηθέντος υπό αρχομανούς κατ’ αποκλειστικότητα Πατριάρχου (τέλη 12ου αιώνος) αυτοκρατορικού σάκκου μετά των φαιδρών κωδωνίσκων, και λοιπών πατριαρχικών μεταγενεστέρων εμβλημάτων.
    Περιορίζομαι σε Σας, αξιοσέβαστοι, άγιοι Αρχιερείς, αγνοώντας κάποιους άλλους της αυτής τάξεως υπολοίπους, που κρυφοσυζητούν και κρυφοασπάζονται τον «Μύθο Ιησού!», αλληλοσπαραζόμενοι, αλληλουβριζόμενοι, αλληλοαπειλούμενοι και υποστηριζόμενοι με τον σκοπό της τηρήσεως των απορρήτων της «εν Χριστώ βιωτής των»!

    ΜΕΡΟΣ Α

    Μετά την μακράν αυτή αναγκαία εισαγωγή μου σας ερωτά ένας μικρός, μηδαμινός, ασήμαντος, αμόρφωτος, σχεδόν αναλφάβητος παπαδάκος που δεν κέρδισε την ζωή του από την ιερωσύνη του και που πιστεύει μέχρι θανάτου στον «Μύθο Ιησού».
    Σας ερωτά απευθυνόμενος σε έναν –ένα χωριστά και ταυτοχρόνως στην άπασαν εν εαυτή και περί εαυτήν Αρχιερατικήν Σύνοδο.
    Τι κάματε και τι κάνετε για την συνέχεια του Λυτρωτικού έργου του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού ως άγρυπνοι και αφοσιωμένοι ποιμένες στον κόσμο αυτό! Στην πατρίδα αυτή! Στην Ελλάδα αυτή! Την κοινωνία αυτή, με όλα τα πολιτιστικά και τα πολιτισμικά της πλοκάμια πάσης φύσεως! Και πάρα πέρα: Τι κάματε συγκεκριμένα για την Εκκλησία, πάει να πη για τις ανάγκες του χριστεπωνύμου πληρώματος στην υπηρεσία του οποίου νυχθημερόν πρέπει να ευρίσκεσθε και που άνευ αυτού η παρουσία σας είναι περιττή και άνευ νοήματος! Για να σας πιστέψη όντως για αποστολικούς συνεχιστές στην ανιδιοτελή διακονία σας, δηλαδή να σας αναγνωρίζη πράγματι σαν τέτοιους από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα Εκείνων που υποτίθεται ότι οπωσδήποτε φέρετε, διαφορετικά η γνησιότης της αντιπροσωπεύσεως των δεν αληθεύει, και αποτελεί πλαστοπροσωπία!
    Και τώρα εξηγήστε μου ως σπουδαγμένοι θεολόγοι κ.λ.π., σε μένα τον καθυστερημένο αγράμματο! Όταν απαγορεύεται από τον ίδιο εντολοδόχο Θεό να λαμβάνεται αυτό και μόνον αυτό το Όνομα Του επί ματαίω, ποιές άρρητες λέξεις υπάρχουν για να εκφράσης, να χαρακτηρίσης εν τρόμω και φόβω το υπέρτατα ανείπωτο έγκλημα της ι ε ρ ο σ υ λ ι α ς ενάντια κατά μέτωπο, του ίδιου του Θεού, του αιωνίου, απερινοήτου, απεριγράπτου, ακαταλήπτου, του ενσαρκωμένου από Αγάπη Θεού, του δημιουργού, σωτήρος, λυτρωτού και ευεργέτη, και Κυρίου Ιησού Χριστού;!
    Επαίσχυντη δειλία
    Σεις! Ναι Σεις! Με την εγκληματική Σας αδράνεια, την ανοχή και επαίσχυντη δειλία Σας, χωρίς το ελάχιστο ερύθημα και μετανοίας, καταφύγατε στα χθόνια σκότη ενόχου Σιωπής, καίτοι από μακρού σας ήτο γνωστή η απόπειρα καθυβρίσεως και εξευτελισμού αυτού του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, με την προετοιμαζομένην προβολή ενός άνευ προηγουμένου, τερατώδους κινηματογραφικού έργου με τον τίτλον « Κώδικας Da Vinci». Ένα δυσώδες, αχρείο κατασκεύασμα σατανικής επινοίας και εκτελέσεως, υπό μέχρι μυελού οστέων πεπωρωμένων, ξενοκίνητων -καθυστερημένων μογγολοειδών άχυρο -εγκεφάλων παρανοϊκών βουρκοϋπανθρωπαρίων!
    Και Σεις οι πρόμαχοι, οι υποτιθέμενοι φύλακες της Κιβωτού της Σωτηρίας, όχι των Μωσαϊκών Πλακών και της Ιουδαϊκής Τορά, που θα αιματοκυλίετο η οικουμένη εάν συνέβαινε όμοια βεβήλωσις των, αλλά η εμπροσθοφυλακή και φρουρά για την διαφύλαξη της Θεοτιμής και λατρευτικής προσκυνήσεως του ενσαρκωμένου Θεού, εις επονείδιστον φυγήν τραπέντες και υπνοβατούντες εις τα ζοφερά σκότη ακαταλογίστου σιωπής, αναμυρικάζατε το εσχάτης μωρίας λογοπαίγνιον: της μη αναμίξεως!
    Και ως νέο-Ιούδες φιλήματι σιωπής, παραδίδατε τον Κύριον στα χέρια ιερόσυλου -μιαιοφόνου ληστοσυμμορίας!
    Άγρυπνοι εντολοδόχοι εν διαρκή επιφυλακή, Αξιοσέβαστοι, πανάξιοι άγιοι Πατέρες-Αρχιερείς, Εύγε Σας! Εύγε Σας! Εύγε Σας!
    Ουαί τοις αναξίοις!
    Σας υπενθυμίζω εν πάσει ταπεινώσει κάποια θεοδίδακτα λόγια βαθέων νοημάτων, συνταρακτικών στην απλοτητάτων ως συνήθως είναι: οι πλήρεις πνεύματος και ευωδίας λόγοι αγίων ανδρών. Εδώ περί της ιερωσύνης: όπου συντόμως καθορίζεται το για που και το γιατί του σκοπού της κλήσεως, χωρίς τις αυτονόητα εξαγόμενες προεκτάσεις.
    Κατά ταύτα Σεβαστοί Συνοδικοί, εκλήθητε, ως και ο παρών, ο γράφων αφελής, μικρός ιερωμένος καίτοι ανάξιος και αχρείος δούλος του Θεού εις «τον άγιον και υπερμέγιστον βαθμόν της ιερωσύνης, και εισελθείν εις το ενδότερον του καταπετάσματος, εις τα Άγια των Αγίων, όπου παρακύψαι Άγγελοι επιθυμούσι, και ακούσαι της ευαγγελικής φωνής Κυρίου του Θεού, και θεάσασθαι αυτοψεί το πρόσωπον της Αγίας αναφοράς και απολαύσαι της Θείας και ιεράς Λειτουργίας’ ο καταξιώσας (ημάς) με ιερουργήσαι τα επουράνια Μυστήρια και προσφέρειν (τω Κυρίω) δώρα τε και θυσίας υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων». ΕΣΕΙΣ ωστόσο, την αποφασιστικήν της κρίσεως στιγμήν πανικοβληθέντες, εν ριπή οφθαλμού επιλήσμονες της ως άνω υψίστης τιμής, ερρίψατε τα Άγια των Αγίων τοις κυσίν και τοις χοίροις, περίγελως γενόμενοι των δαιμόνων και όλων των σατανόβλητων Μαζικών Μέσων της ατυχούς πατρίδος μας, κατασπιλώσαντες με το αξίωμά σας την Εκκλησία δηλαδή αυτό το «μυστικό Σώμα του Κυρίου Ιησού Χριστού» ομού με την καταρράκωσι κάθε σεβασμού και γοήτρου ενώπιον του νοήμονος και τα πάντα σφυγμομετρούντος Λαού! Ουαί τοις αναξίοις! Δι’ οις το σκάνδαλον έρχεται’ «Καλόν εστιν αυτοίς μάλλον ει περίκειται λίθος μυλικός περί τον τράχηλον αυτών και βέβληται εις την θάλασσαν»!
    Αποδείξατε ότι δεν έχετε ουδεμίαν ιδέαν αυτοσεβασμού απέναντι του υπερβατικού αξιώματος της αιωνίας ιερωσύνης!
    Με εννοήσατε; Αντί ως άνδρες τίμιοι, έτοιμοι δια κάθε θυσίαν, σύσσωμοι με τα θάρρη λεόντων, άκαμπτοι και αγέρωχοι με την έσω δύναμι Θεού του Υψίστου να μαστιγώσετε άνευ οίκτου τα δαιμονιώντα ανθρωπάρια, που καταγελάστως δειλά δεν έχουν παρά γλωσσοδέτην στο λεπροφαγωμένο στόμα τους για να ειπούν το ελαχιστότερο εναντίον των κωμωδών του Ισλαμικού Lobby και του Ιουδαϊκού Σιωνιστικού παραληρήματος, καταφεύγοντα ως τρωκτικά εις τα υπόγεια της Σιωπής και της απεριγράπτου θρασυδειλίας των, εσείς καταφύγατε στο εξευτελιστικό αίσχος της ανοχήςκαι σιωπής άνευα της παραμικράς αντιστάσεως, ωσάν να ήτο η Εκκλησία του Θεανθρώπου, κατωτέρα του Ισλαμικού Τεμένους, το οποίον απηγόρευσε αυστηρώς την προβολήν του τερατουργήματος, προσβάλλοντος την ιεράν μορφήν ενός κατά τους αντιπροσώπους του μεγίστου προφήτου! Τρομοκρατηθέντες μέχρι θανάτου υπό των πανικόβλητων μογγολοειδών μικρο-ανθρωπαρίων, ωσάν η δισχιλιετής Ορθοδοξία η αρρήκτως ηνωμένη με όλα τα υπαρξιακά μόρια της Πολιτείας, η ηγέτις του ανανεωτικού, πραγματιστικού θεανθρωπίνου πανευρωπαϊκού πολιτισμού, να μην υπήρχε έμφοβος από τους παρόντας «αντιπροσώπους» της Μαφίας καταφεύγατε ως οι μογγολοειδείς ανθρωποδαίμονας εις τα σκοτεινά υπόγεια των αρουραίων της Σιωπής!
    Θανάσιμη ενοχή!
    Αλλά «άγιοι», «αξιοσέβαστοι» μοι πατέρες κάθε σιωπή, σιωπή όταν προκαλείται και ατιμάζεται ο Κύριος είναι θανάσιμη ε ν ο χ η! Αμαρτία που εγγίζει της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος; Η αγνοείτε και αυτό ακόμη; Τότε περιφέρετε μίαν θλιβεράν ύπαρξιν που αποτελεί ζων διαρκές σκάνδαλον δια πιστούς και απίστους!
    Και τώρα γονυπετής παρακαλώ έναν-ένα από Σας τους υπευθύνους. Κηρύξατε δι’ όλων των διατεθειμένων σας μέσων, ιερέων, κηρύκων εκκλησιαστικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών κ. α. Πανελλαδικήν ημέραν εθνικής Μετανοίας προς συγχώρησιν της τερατώδους βλασφημίας του μεγάλου Θεού, Κυρίου δε ημών Ιησού Χριστού! Μίαν ημέραν προσευχής στους ναούς και οικίας μετά νηστείας δια τους υγιείς ενήλικας δι’ άρτου και ύδατος. Φοβείσθε ότι δεν θα εισακουσθήτε; Ο λαός τρισήμισυ εκατομμυρίων υπογραφών δια την διατήρησιν του θρησκεύματος επί των ταυτοτήτων ο οποίος σκαιώς και ατίμως κατεπροδώθη υπό πάντων (Πολιτείας τε και Εκκλησίας) είναι εάν ορθώς αντιληφθή την ειλικρινή, θαρραλέαν μεταβολήν σας δια της μετανοίας, θα σας ακολουθήση. Ο λαός των τρισήμισυ εκατομμυρίων πιστών άνευ τέκνων και ανηλίκων δηλαδή η συμπαγής ελληνική πλειοψηφία τουλάχιστον επτά εκατομμυρίων Ελλήνων. Σ’ αυτήν στηρίζεται το μέλλον της Ελλάδος και όχι εις τον εσμόν των σατανόψυχων ε ξ ω μ ο τ ω ν, των νόθων ψευδοελλήνων και αθέων προδοτών που μαίνονται ως υλακτούντα κυνάρια προ των πυλών του Έθνους!
    Επαναφέρετε το θέμα των ταυτοτήτων
    Και όχι μόνον αυτό! Να επαναφέρετε μετά της προσηκούσης αυθεντίας το θέμα της αθετήσεως των υποσχέσεων σχετικώς με την αναγραφήν του θρησκεύματος και πάλιν επί τάπητος. Και αυτό μεθ’όλων των συνεπειών και κατά τρόπον άκαμπτον. Έχετε την δύναμιν ενός λαού που καταφώρως αγνοείτε, διότι είσθε εις τας ανάγκας του μακράν αυτού έως τώρα.
    Και δεν θα έρχεσθε εις πλήρη σύγκρουσιν, όπως συμβαίνει εις συνειδήσεις που το λεπτόν νεύρον του ήθους υπέστη μοιραίαν φθοράν και αδυνατούν να συλλάβουν το μέγεθος της πτώσεως και καταπτώσεως, όταν κατά την ανάγνωσιν των ευχαριστιακών ευχών προς της θείας μεταλήψεως πρέπει να επαναλάβουν το: «του δείπνου σου του μυστικού, σήμερον Υιέ Θεού, κοινωνόν με παράλαβε’ ου μη γαρ τοις εχθροίς σου το Μυστήριον είπω’ ου φ ι λ η μ α σοι δώσω καθάπερ ο Ιούδας’ αλλ’ ως ο ληστής ομολογώ σοι’ Μνησθητί μου, Κύριε εν τη βασιλεία σου» η και το: «έθελξας πόθω με Χριστέ και ηλλοίωσας τω Θείω σου έρωτι...».

    Μιαιφόνος ασυνειδησία

    Διότι η προδοσία του Χριστού στην προκειμένη ανήκουστη περίπτωσι περί ης ο λόγος, ισοδυναμεί με πολλαπλάσιον υστεροβούλου μίσους και μιαιφόνου ασυνειδησίας φίλημα του Ιούδα! Και μόνον όταν η θλιβερά πενία του ηθικού αισθητηρίου έχει φθάσει στο Ναδίρ της απονεκρώσεως, έχει την ανεπανάληπτον αναισθησία να εύρη κενούς λόγους προς αναίσχυντον δικαιολογίαν. Όσον για θείον έρωτα που αλλοιώνει από ουράνιον πάθος τον προσερχόμενον, ακούεται ο απόηχος των λόγων, ως σαρδώνειος γέλως δαιμόνων!
    Εσείς τι λέγετε άγιοι πατέρες, επίσκοποι του χριστεπωνύμου ποιμνίου, στα αγαπητά Σας τέκνα; Δεν θα επαναλάβετε με τον πτωχούλη, ανίδεο και ανίσχυρο παπαδάκο την ανάγκη, την ανυπέρθετη ανάγκη ιλασμού δια της βαθυτάτης, συντριπτικής μετανοίας;
    Γιατί αυτός ο άνευ σημασίας, αφανής παπαδάκος στην αφελή του ευπιστία έχει πάρει στα σοβαρά με το ανίκανο, για εξηγητικές μεταφορές και παρομοιώσεις των «μεγάλων» εικοκλαστικών θεολόγων μυαλουδάκι του, τους απλούς λόγους του Ιησού Χριστού και πιστεύει αμετακίνητος, στην κόλασι και τον παράδεισο’ ότι υπάρχει βρυγμός και τριγμός οδόντων και σκότος εξώτερον. Και μάλιστα πολύ πιο απίστευτο από το κενό και το σκότος του μηδενός όταν η συνείδησι συνθλίβεται και φλέγεται περισσότερον από τη φωτιά ηφαιστειακού κρατήρος και που μάτην ζητάει στην ολοσχερή αμετανόητη σκλήρυνσι και απομόνωσί της να αυτοδιατηρηθή (όχι επιζήση), στον αμείλιχτο και αδήρητο αυτόν, τον δεύτερο θάνατο, την ασύλληπτη, όσο και τραγική αυτή πραγματικότητα και όπου ναυαγεί κάθε παρ-εξηγητική, παρ-ερμηνευτική θεολογική δολιχοδρομία στους μονοσήμαντους λόγους του Κυρίου! Που πιστεύει επίσης ότι υπάρχει παραδεισιακή, ανείδωτη και ανάκουστη, ανυπέρβλητη χαρά, ειρήνη, μακαριότητα Ζωής αιωνίου, που υψώνεται και αυγάζεται από δόξης εις δόξαν εντός του θεοκτίστου φωτός!
    Αυτά τα απλά βιβλικά, θεοδίδακτα πατερικά διδάγματα πιστεύει και ακόμη ότι όσο ζει κανείς, ποτέ δεν είναι αργά για γνήσια μετάνοια και σωτηρία ανεξαρτήτως πλήθους και μεγέθους αμαρτιών. Μετάνοια που διαμπερώς ξεσκίζει την καρδιά και όπου το παντοδύναμο αίμα του Εσταυρωμένου, ως σεισμική δόνησι διαρκείας, εξαφανίζει στα χάη του μη –είναι τον παλαιό άνθρωπο για να προετοιμάση στην ανάδυσι τον νέον εν Χριστώ. Αφού γι’ αυτό και μόνον αυτό εσαρκώθη.
    Αλλά και γι’ αυτό μας καλεί σε αγώνα κραταιό, χωρίς ψευδαισθήσεις εν μέσω λύκων! Μέχρι θανάτου! Και υπέδειξε το αδύνατον του δουλεύειν εις δυό Κυρίους! Και ότι εάν δεν τον αγαπά τις έτοιμος για κάθε θυσία παρρησιαζόμενος και εγκαταλείποντας αν παραστή αναπόφευκτος αναγκαιότης, οικία, οικογένεια, περιουσία και οτιδήποτε άλλο γήϊνο εμπόδιο στην υπέρτατη αποστολή που ανέθεσε να έρθη σε πέρας είναι ανάξιος αρνητής του! Και θα τον αρνηθή και εκείνος ενώπιον του ουρανίου πατρός του! Σεις τι λέτε; Ψεύδετε η λάθεψε ο Ιησούς; Η είναι ένα παραμύθι του «Μύθου Ιησού»;!

    Ίτε παίδες Ελλήνων-Χριστού! Ελευθερούτε
    Πατρίδα-Ελλάδα-Εκκλησία Χριστού! Αμήν

    ΥΓ Άγιοι Πατέρες Αρχιερείς του Υψίστου, από τα διαλαμβανόμενα αυτόθι αν κάτι δεν είναι αληθές ως προς την πραγματική αφοσίωσί σας, κατά τις εντολές του Κυρίου, συγχωρήσατέ με! Ο Κύριος οίδεν!

    (Συνεχίζεται)


    Συντάκτης: π. Χαράλαμπος Μπισλάνης
    Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    http://agiooros.freeforums.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρός τι όλος αυτός ο λίβελλος, πάτερ, εναντίον των "αγίων" Επισκόπων, των εις τύπον και τόπον Χριστού ευρισκομένων;
    Και από πότε, εκτός της προσωπικής μετάνοιας, υπάρχει και ομαδική μετάνοια και μάλιστα εθνική; Ποίοι Πατέρες το περιγράφουν και που; Μετά την ομαδική μετάνοια, επακολουθεί και ομαδική εξομολόγηση;
    Τα βουρκοϋπανθρωπάρια δεν είναι εικόνες Θεού, έστω και μαυρισμένες και εμείς, οι -υποτίθεται- καθαροί, δεν θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καθαρίσουμε;
    Ο Παύλος μιλάει και συστήνει την ταυτότητα του Χριστιανού να είναι σ' ένα χαρτί ή μέσα στην καρδιά; "Αρχόμεθα πάλιν εαυτούς συνισταίνειν; ει μη χρήζομεν, ως τινες συστατικών επιστολών προς υμάς ή εξ υμών συστατικών; η επιστολή ημών υμείς εστέ, εγγεγραμμένη εν ταις καρδίαις ημών, γινωσκομένη και αναγινωσκομένη υπό πάντων ανθρώπων, φανερούμενοι, ότι εστέ επιστολή Χριστού διακονηθείσα υφ’ ημών, εγγεγραμμένη ου μέλανι, αλλά Πνεύματι Θεού ζώντος, ουκ εν πλαξί λιθίναις, αλλά εν πλαξί καρδίαις σαρκίναις" (Κορ. Β΄ 3. 1-3).
    Μετά, τι είναι αυτές οι εκρήξεις: "Ίτε παίδες Ελλήνων-Χριστού! Ελευθερώστε Πατρίδα-Ελλάδα-Εκκλησία Χριστού!"; Ποίοι είναι αυτοί οι παίδες-Ελλήνων Χριστού και ποιά Πατρίδα και ποιά Εκκλησία είναι σκλαβωμένες;
    Αυτά τα τελευταία, μας θυμίζουν τις γελοιότητες, που προστέθηκαν στη λειτουργία του Χρυσοστόμου: "Υπέρ του ευσεβούς ημών Έθνους..... και του φιλοχρήστου ημών Στρατού". Έχουμε διαπιστώσει, ότι το Έθνος μας είναι ευσεβές και ο Στρατός μας φιλόχρηστος και δεόμεθα στον Κύριο να παραμείνουν έτσι;
    Τι εκρήξεις εθνοφυλετισμού είναι αυτές, κάτι που έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία μας;
    Θεωρείτε και εσείς εαυτόν συνήγορον του Κυρίου μας; Μήπως με τον τρόπο αυτό κερδίζεται η Βασιλεία των Ουρανών;
    Με όλο το σεβασμό στο σχήμα σας.
    ΝΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η ανάρμοστη μίξι της υπερεθνικής Πίστεως του Χριστού με τα διάφορα Εθνη, πρέπει κάποτε να σταματήση γιατί αποτελεί αίρεσι.

    Να αφήσουμε και εμείς οι Ελληνες κατά μέρος τους Ελληνοχριστιανικούς πολιτισμούς και να περιορίσουμε την Πίστι του Χριστού μας στα καθαρά εκκλησιαστικά της όρια.

    Τί σχέσι έχει η πυγολαμπίδα με τον Ηλιο;

    Τί σχέσι έχει ο Ελληνισμός με το Χριστιανισμό;

    Να σταματήσουμε να μιλάμε και γιά τον Πατριάρχη του Γένους.
    Ποιού Γένους;
    Των Ελλήνων ή των Χριστιανών;

    Ημών το Πολίτευμα εν Ουρανοίς υπάρχει.

    Η Πίστι του Χριστού έχει Αιώνιο Μέγεθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί κείμενο είναι και αυτο του παραπάνω κληρικού;

    ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΕΝΝΟΙ.

    Ποιός γνωρίζει αυτόν τον κληρικό;
    που εμφανίσθηκε από το πουθενά και μάλιστα με μια τέτοια περίεργη ελευθεροστομία;

    Εχουμε τέτοιους κληρικούς και δεν τους γνωρίζουμε;

    Αν κάποιος τον γνωρίζει, τον παρακαλούμε να μας πή.

    Και το όνομα αυτού π. Χαραλαμπος Μπισλάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ

    http://www.youtube.com/view_play_list?p=8AC41858734AEB9E

    Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ

    http://www.youtube.com/view_play_list?p=88DFDE9308625B2F

    ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

    http://www.youtube.com/view_play_list?p=0F090E8386331E28

    ΤΟ ΛΥΜΑ

    http://www.youtube.com/view_play_list?p=F5C418B95FB2B66A


    ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

    http://www.youtube.com/view_play_list?p=00A3E33A8945B37C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. < ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ >

    ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΣΗΕΑ 1ος ΟΡΟΦΟΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ,DVD ,ΒΙΒΛΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΟΜΟΛΟΓΙΤΗΣ 2105220741 ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΥΡΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν σας καταλαβαινω.............

    Προκειται περι αιρεσεως ή μη?
    Προκειται περι σχισματος παλαιου ημερολογιου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου