Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ο λαός ξανασταυρώνεται…

σταύρωση 8.jpg
Η  γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού μας παραπέμπει στη Μεγάλη Βδομάδα και τα Πάθη του Χριστού.
Και, όπως το περιεχόμενο της γιορτής αυτής προκαλεί στο χριστεπώνυμο πλήρωμα έντονα συναισθήματα ευλάβειας, έτσι και σε καθένα σκεπτόμενο άνθρωπο  δημιουργεί εύλογες απορίες  και ερωτήματα. Όπως, για παράδειγμα, είναι το σχετικό με το ποιοι και γιατί σταύρωσαν το Χριστό;
Και η απάντηση, στην προκειμένη περίπτωση, είναι, οπωσδήποτε, ευνόητη: Ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να σταυρώσουν το Χριστό, εκτός από κάποιους διεστραμμένους κακούργους! Και ποιοι ήταν οι κακούργοι; Όχι, βέβαια, κάποιοι λήσταρχοι και φονιάδες και πάσης φύσεως βαρυποινίτες ή κάποιοι απ’ αυτούς, που οι αρχιτρομοκράτες της άρχουσας αναρχίας τους «βαφτίζουν» τρομοκράτες. Όπως ήταν, για παράδειγμα, ο Νταβέλης ή ο Γιαγκούλας ή κάποιοι άλλοι παρόμοιοι. Οι οποίοι διέθεταν, ωστόσο αρκετή λεβεντιά και φιλότιμο, ώστε συχνά απ’ αυτά, που έπαιρναν απ’ τους πλούσιους, να βοηθούνε τους φτωχούς! Ή, όπως ήταν οι περίφημοι κλέφτες, που πρωτοστάτησαν στην εθνική παλιγγενεσία και πρόσφεραν το αίμα τους και τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας.
Δεν ήταν, λοιπόν, αυτοί. Αλλά οι κακουργότεροι μεταξύ των  κακούργων. Όπως είναι σε κάθε εποχή κάποιοι εκπρόσωποι της θρησκείας, του Νόμου και του Μαμωνά. Οι οποίοι συνεργάζονται, για να διαπράττουν σε βάρος των λαών τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
Και πρώτοι-πρώτοι οι εκπρόσωποι της θρησκείας: Οι κλειδοκράτορες του πνευματικού θησαυροφυλακίου, που πωλούν τα πνευματικά πρωτοτόκια, για να πάρουν ως αντιπαροχή υλικά αγαθά και απάνθρωπα προνόμια. Αυτοί, που οφείλουν να είναι στο πλευρό των “ελαχίστων αδελφών” του Χριστού και  γίνονται τα ανήθικα ηθικά στηρίγματα των σταυρωτών του λαού…
Και, βέβαια οι αρχιερείς του Μαμωνά! Που πρωτοστατούν στη σταύρωση εκατομμυρίων αθώων. Αφού τους παίρνουν το ψωμί και τους προσφέρουν το θάνατο. Με την πείνα και τον πόλεμο….


Κι ακόμη οι αξιότιμοι νομοθέτες! Που κάθε, σχεδόν, νομοθέτημά τους υπαγορεύεται από δολιότητα και  συνιστά παγίδα σε βάρος του λαού. Καθεστώς που υπηρετούν, κατά κανόνα, και οι πάσης φύσεως, προνομιακά μισθοδοτούμενοι Ηρακλείς της νομιμότητας. Που υποτίθεται ότι υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Αλλά στην πραγματικότητα συμβιώνουν αρμονικότατα με την αδικία. Και από εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, καταντούν να είναι εκπρόσωποι των πρωταθλητών της αδικίας…
Όπως είναι, εδώ και τώρα, στον τόπο μας και στις μέρες μας η τωρινή και οι πρώην κυβερνήσεις και συλλήβδην η συμμορία των υπέρμαχων των μνημονίων. Οι οποίοι λειτουργούν, όχι βέβαια ως εκπρόσωποι, αλλά ως δολοφόνοι του λαού και ολετήρες της πατρίδας. Με επικεφαλής κάποια κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ και ανδρείκελα της Μέρκελ. Που καταληστεύουν το φτωχό λαό, για να ικανοποιήσουν την αδηφάγο απληστία των τοκογλύφων.
Κι όμως, παρόλα αυτά οι εφιάλτες αυτοί ισχυρίζονται ότι κάνουν τα εγκλήματά τους  νόμιμα. Πράγμα που συμβαίνει, δεδομένου ότι έχουν διαστρέψει κάθε έννοια δικαίου και ηθικής. Αφού έχουν νομιμοποιήσει την κλοπή,  τη ληστεία, την απάτη την αδικία και κάθε είδους διαστροφή και προδοσία . Και θεοποίησαν την κακουργία.
Όπως και οι γραμματείς με τους φαρισαίους, οι οποίοι, στο όνομα της νόμιμης κακουργίας τους δολοφόνησαν το Χριστό: «Εγώ, τους είπε ο Πιλάτος, δεν βρίσκω στον άνθρωπο αυτό καμιά ενοχή». Κι εκείνοι του αποκρίθηκαν: «Εμείς έχουμε νόμο. Και, σύμφωνα με το νόμο μας αυτό, πρέπει να πεθάνει. Γιατί λέει ότι είναι γιος του Θεού»!
Και ασφαλώς, το τελευταίο που ενδιέφερε τους απατεώνες αυτούς, ήταν ο Θεός. Γιατί  το μόνο, που ασφαλώς τους ενδιέφερε, ήταν τα αμαρτωλά τους συμφέροντα. Τα οποία θίγονταν απ’ την διδασκαλία και δράση του Χριστού. Όπως συμβαίνει και με τους σημερινούς τοκογλύφους, οι οποίοι δολοφονούν και σταυρώνουν τους λαούς, στο όνομα της τοκογλυφίας. Την οποία  φροντίζουν να νομιμοποιούν και να θεοποιούν τα απανταχού της Γης εξωνημένα ανδρείκελά τους.
Και το άκρως θλιβερό και αποκαρδιωτικό, στην τωρινή συγκυρία, είναι ότι ο λαός είναι συνυπεύθυνος, δεδομένου ψηφίζει τους δολοφόνους, τους δικούς του και των συνανθρώπων του. Σε αντίθεση με το λαό της εποχής εκείνης, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Οπότε τον χρησιμοποιούσαν οι διάφοροι νταβατζήδες, ανάλογα με τις περιστάσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν ηθικό αντίβαρο στα κακουργήματά τους.
Πράγμα, που κάνουν, κατά κανόνα, οι αιώνιοι φαρισαίοι, όταν θέλουν να εξοντώσουν ένα άτομο ή και έναν ολάκερο λαό: Θυμηθείτε τι έγινε στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, στη Συρία Όπου εφευρίσκουν διάφορα προσχήματα και «προφάσεις εν αμαρτίαις» (Αλκάιντα, πυρηνικά, χημικά, κλπ). Έτσι ώστε να σπιλώνουν τις ηγεσίες και να δημιουργούν τα ανήθικα ηθικά ερείσματα, προκειμένου να αλώσουν τις χώρες  και να εξοντώσουν τους λαούς.
Και βέβαια αρκετά εύγλωττη είναι και η δική μας περίπτωση. Κατά την οποία η φύτρα των, διαχρονικά, μεγαλύτερων κακούργων και δολοφόνων, έκαμαν συστηματική εκστρατεία κατασυκοφάντησης σε βάρος μας. Προκειμένου να δώσουν ηθικά ερείσματα στο δολοφονικό τους σχέδιο. Με πρωταθλητές της συκοφαντικής τους εκστρατείας κάποιους πολιτικούς μας εφιάλτες, που μιλούσαν για «διεφθαρμένο λαό» και άλλα συναφή κακοηθέστατα. Και ύστερα οι αρχιφασίστες και αρχιναζιστές αυτοί έχουν το απύθμενο θράσος να  μιλούν για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Όταν ποικιλοτρόπως μας δολοφονούν και παράλληλα καταπροδίδουν και ξεπουλάνε την πατρίδα μας. Και δίνουν σε βάρος του λαού αλλεπάλληλα ρεσιτάλ νομικής και οικονομικής και αστυνομικής βαρβαρότητας.
Κι αντί να ντρέπονται και να κρύβονται, ξεπροβάλλουν απ’ τις γιάφκες τους, φορώντας το  προσωπείο του σωτήρα. Έτοιμοι να μας παραδώσουν στους διαχρονικούς σταυρωτές μας, σιωνιστές , γερμαναράδες και τουρκαλάδες, προκειμένου να μας ξανασταυρώσουν!…
Παπα-Ηλίας Υφαντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου