Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η συνέντευξη της δεκαετίας, μόνο στο ''ΚΑΛΑΜΙ''
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικης καταιγιστικός-συγκλονιστικός:
Μιλά γιά όλα και όλους, ανοιχτά, ''χωρίς να μασάει τα λόγια του''

Γιά Κληρικολαϊκή και Αυτονομία, τα οικονομικά και λοιπά σκάνδαλα, το Πατριαρχείο, τις επιθέσεις που δέχεται, τον ''Κόρακα'' και τον ''φάδερ 'Αλεξ'', τους διάδοχους, τον Χριστιανισμό, το μέλλον της Εκκλησίας στην Αμερική κ.ά.

Το ανάγνωσμα:
''ΚAΛΑΜΙ'': Γέρων, υπέρτιμε και έξαρχε δύο Ωκεανών, τις ευλογίες μου...
Αρχιεπίσκοπος: Τέκνον μου απολωλόν, εγώ δίνω ευλογίες, όχι εσύ ο αμαρτωλός.
''Κ'': Μα άγιε, οι ευλογίες των καλών χριστιανών και ειδικά των ποιμεναρχών, δεν έχουν αξία. Το αντίθετο συμβαίνει, οι ευλογίες των αμαρτωλών προς τους δήθεν αναμάρτητους έχουν αξία, το είπε και ο Κύριος...
Αρχιεπίσκοπος: Ο Κύριος είπε πολλά, αλλά ποιός τον άκουσε; Καλά, καλά, ας μην αρπαχτούμε από τώρα και σε αφορίσω.
''Κ'': Χρέη, αρπαχτές, κακοδιοίκηση, λέξεις ταυτόσημες με την Αρχιεπισκοπή. Τι συμβαίνει; Διαφθορά και στην Εκκλησία;
Αρχιεπίσκοπος: H Εκκλησία δεν είναι λέσχη αγίων, είναι νοσοκομείο αμαρτωλών.
''Κ'': Σεβασμιώτατε, θέλουμε αλήθειες γιά την 44η Κληρικολαϊκή στην Βοστώνη. Γιά τα σκάνδαλα, γιά τα χρέη, γιά όλα. Το ποίμνιο οφείλει να γνωρίζει...
Αρχιεπίσκοπος: Και από πότε το ποίμνιο θέλει να γνωρίζει; Το ποίμνιο οφείλει να ακολουθεί αδιαμαρτύρητα την ευαγγελική ρήση ''πίστευε και μη ερεύνα''. Σε ότι αφορά την Κληρικολαϊκή, όλα έγιναν μιά χαρά. Ούτε ερωτήσεις ουσίας από τους ευλαβείς αντιπροσώπους κληρικούς και λαϊκούς, ούτε απαντήσεις ουσίας από εμάς. 'Ολα καλά και άγια. Σκάνδαλα δεν υπάρχουν. Οι ποιμένες δεν δημιουργούν σκάνδαλα, επίσημα. Το ποίμνιο, ναι. Χρέη και σκάνδαλα αν υπήρξαν, θα τα τακτοποιήσει ο φάδερ 'Αλεξ, με τον ''μπακαλόγατο'' και τις ''αδελφές του ελέους''.




''Κ'': Μα ο φάδερ Άλεξ είναι η προσωποποίηση των σκανδάλων και της αρπαχτής και ο κολλητός του, ο δισεκατομμυριούχος ''φραγκοφονιάς'', ο ''μπακαλόγατος'', δικά του λεφτά δεν έδωσε ποτέ γιά κάποιο έργο της Ομογένειας ή της Εκκλησίας.

Αρχιεπίσκοπος: Φυσικά, γι' αυτό τους έχουμε. Γιά να φαίνονται αυτοί, που ποτέ δεν έδωσαν ένα δολάριο, αλλά θέλουν να έχουν και λόγο στα εκκλησιαστικά.
''Κ'': Ο φάδερ 'Αλεξ, όπου σκάνδαλο είναι μέσα, έχει και το ψευδώνυμο ''εισπράκτορας του πατριάρχη'' στις ΗΠΑ...
Αρχιεπίσκοπος: Ο παναγιότατος, είναι θεοσεβούμενος, αλλά και άριστος επιχειρηματίας. Ξέρει τι κάνει. Μην ξεχνάμε ότι η Εκκλησία σήμερα ζει, επειδή λειτουργεί ως καλοστημένη επιχείρηση. Δεν ήρθε η Εκκλησία με το πιστόλι στο χέρι να ληστέψει. Μόνοι τους οι ευσεβείς χριστιανοί τα δίνουν, ευελπιστώντας να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους και να έχουν μιά θέση στον παράδεισο. Το λένε και οι γραφές: ''Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι''. Σε ότι αφορά τον φάδερ 'Αλεξ, δεν φταίμε εμείς επειδή σε όλα τα σκάνδαλα οικονομικά και εκκλησιαστικά, είναι μέσα. Τα παράπονά σας, στον παναγιότατο. Δική του επιλογή είναι, ως ''άτυπος αρχιεπίσκοπος''.
''K'': Εκατομμύρια μαζεύτηκαν γιά την ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, δεν μας είπατε ποτέ, πόσα. Τετραπλασιάσατε το αρχικό κόστος. Χάθηκαν χρήματα, έγιναν αρπαχτές, το έργο σταμάτησε. Και παράλληλα κλείνουν ελληνικά σχολεία γιά μισό εκατομ. δολάρια.
Αρχιεπίσκοπος: ''Μέγας είσαι Κύριε'' και θαυμαστά τα έργα μας... Τα κάναμε όλα καλά και άγια. 'Ηταν ευκαιρία να μαζέψουμε χρήμα και αυτό πράξαμε, επειδή αυτή είναι βασικά η αποστολή της Εκκλησίας. Ποιός νοιάζεται γιά ελληνική Παιδεία και σχολεία;

''Κ'': Τελευταία, Φαναριώτες και μητροπολίτες εδώ, ''τσίμπησαν'' από το δόλωμα που έριξε το ''ΚΑΛΑΜΙ'', ότι θα τεθεί θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας, στην 44η Κληρικολαϊκή και από τότε αυτοί ομιλούν περί Αυτοκεφαλίας, μαζί με ΜΜΕ, δημιουργώντας θέμα. Πως το σχολιάζετε;
Αρχιεπίσκοπος: Είδαν το τυρί, αλλά όχι την φάκα. Kαι τώρα κλειδώθηκαν μέσα σε αυτήν. Κι εκεί που δεν υπήρχε θέμα, το δημιούργησαν, γιά να τεθεί στην επόμενη Κληρικολαϊκή.
''Κ'': Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις γιά την δήλωση του τραπεζίτη περί Αυτοκεφαλίας, όταν τον κάνατε ''ντόκτορ'', στην Θεολογική Σχολή. Εσείς δεν είπατε κουβέντα.
Αρχιεπίσκοπος: Τι να πω; Να μαλώσω δημόσια έναν καλό χριστιανό και θεολόγο, με μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία και στην Ομογένεια, που είπε αυτό που πιστεύει; Στον μεσαίωνα ζούμε;
''Κ'': Και οι έντονες αντιδράσεις των τριών μητροπολιτών;
Αρχιεπίσκοπος: 'Εγιναν κατ' εντολήν φάδερ 'Αλεξ και Φαναρίου. Το είπαν οι αρχαίοι 'Ελληνες και το αντιγράψαμε οι Χριστιανοί, όπως αντιγράψαμε σχεδόν τα πάντα από αυτούς: «'Αφες αυτοίς· ου γάρ οίδασι τι ποιούσι».
''Κ'': Πιστεύετε ότι εδώ που φτάσαμε θα τεθεί θέμα Αυτοκεφαλίας;
Αρχιεπίσκοπος: 'Ασχετα τι λέμε επίσημα, γνωρίζω ότι η πλειοψηφία του ποίμνιου την θέλει, όπως και η πλειοψηφία των Κληρικών. Αν είναι θέλημα Θεού, θα γίνει.

''Κ'': Δεν σας έκανε εντύπωση η μεγάλη επίθεση που δεχτήκατε από την ελληνική ημερήσια εφημερίδα Αστόριας γιά τα οικονομικά, που ζητούσε παραίτησή σας πολλές φορές, ενώ αφήνει ανέγγιχτο τον σκανδαλιάρη φάδερ 'Αλεξ;
Αρχιεπίσκοπος: Η εφημερίδα κάνει την δουλειά της κι εμείς την δική μας. Ο εκδότης της είναι επιχειρηματίας κι έχει μία αρχή, δηλ. ''δεν δαγκώνει το χέρι που τον ταίζει''. Γι' αυτό δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον φάδερ 'Αλεξ. Απλά αναφέρω, γι' αυτούς, την σοφή φράση του Σωκράτη: «Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει πρώτα τον εαυτό του».
''Κ'': Επανέρχομαι... Η εφημερίδα Αστόριας, ο ''Κόρακας'', τα ίδια έκανε δημιουργώντας ''κλίμα'' με ''κρίση'' και επί Ιάκωβου και επί Σπυρίδωνα, παίζοντας το παιχνίδι του φάδερ 'Αλεξ, με ανταλλάγματα και μάλιστα με τον ίδιο γραφιά, τον Καλμουκίας Θεόδωρο και τον φάδερ 'Αλεξ, από το παρασκήνιο.
Αρχιεπίσκοπος: Και τι να κάνουμε; Θα ασχολούμεθα με τα απωθημένα του κάθε γραφιά της και τα απωθημένα του κάθε παπά, που τους χρησιμοποιούν εκκλησιαστικά και άλλα συμφέροντα; Σε ότι αφορά τον με μικρή κυκλοφορία ''Κόρακα'', ένα έχω να πω στους ενδιαφερόμενους γιά ανωμαλίες, ότι «ακολουθώντας κοράκια, αυτά μόνο σε ψοφίμια θα σε πάνε». Οφείλω να ομολογήσω, επίσης, ότι γιά το φαινόμενο του Καλμουκίας, φταίει ο άγιος Βοστώνης, επειδή δεν τον έκανε παπά ή αρχιμανδρίτη. 'Ετσι, θα είχαμε την ησυχία μας.
''Κ'': Οι Ομογενείς πιστεύουν και τα γεγονότα το πιστοποιούν, ότι δεν ενεργήσατε επικοινωνιακά, όπως θα έπρεπε, στις επιθέσεις.
Αρχιεπίσκοπος: Συμφωνώ... Ο επί των επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής είναι μικρομέτριος, στον ''κόσμο'' του και χάσαμε στον τομέα των εντυπώσεων.

''Κ'': Οι Ομογενείς πιστεύουν ότι ''πέσατε με τα μούτρα'' στο χρήμα τους, ως Αρχιεπισκοπή και δεν αφήσατε τίποτα γιά έργα της Ομογένειας, π.χ. πολιτιστικά Ιδρύματα, ένα πανεπιστήμιο κλπ. Επίσης, πιστεύουν ότι κάνατε επεμβάσεις, καλυμένα, σε ομογενειακές Οργανώσεις με προώθηση ''φελλών-τούβλων'', ώστε αυτές να είναι ανίσχυρες και ανενεργές.Αρχιεπίσκοπος: Τέκνον μου απολωλόν, αν η Ομογένεια ήταν οργανωμένη σωστά με σοβαρούς ηγέτες, με γνώση και οράματα και δεν είχε ''φελλούς'', δηλ. άχρηστα ''τούβλα'', που τέθηκαν επικεφαλείς στις Οργανώσεις με την βοήθειά μας, θα έδινε τα χρήματά της γιά δημιουργία σχολείων, πολιτιστικών Ιδρυμάτων, θα επένδυε γιά τις επόμενες γενιές Ελλήνων στην Αμερική κλπ. Αλλά αυτό θα μας έθετε, ως Αρχιεπισκοπή, στο περιθώριο. Ακολουθήσαμε το διαχρονικό χριστιανικό μας δόγμα: ''Διαίρει, βασίλευε και κονόμα''.
''Κ'': Οι Ομογενείς πιστεύουν, επίσης, ότι μετατράπηκαν οι Εκκλησίες που αυτοί έχτισαν, σε ''εμπορικά μαγαζιά'', ότι ''μετατρέψατε τους οίκους του Θεού'', δηλ. τους ναούς, ''σε οίκους εμπορίου'' με στόχο το χρήμα. Πως το σχολιάζετε;
Αρχιεπίσκοπος: Η ερώτηση χωρά πολύ προβληματισμό. 'Ενα έχω να πω τώρα... 'Οταν ο Κύριος, έδιωξε τους έμπορους από τον Ναό, αυτοί έγιναν, τους επόμενους αιώνες, πιό έξυπνοι και φόρεσαν ράσα, γιά να είναι μόνιμοι και νόμιμοι χονδρέμποροι στους ναούς.

''Κ'': Γιά τους ''άγιους'', τους μητροπολίτες στις ΗΠΑ, τι έχετε να πείτε;
Αρχιεπίσκοπος: Ζουν στον κόσμο τους. Σκουριασμένα ανενεργά μυαλά... Χάρηκα όμως όταν οι περισσότεροι μου ανάγγειλαν στην Κληρικολαϊκή, ότι θα κάνουν δίαιτα γιά να μην είναι πολύ ευτραφείς και να λέγει το ποίμνιο ότι ''τρώνε με δέκα κουτάλες''. Είναι υπέρβαροι λόγω νηστείας και προσευχής, αλλά τώρα θέλουν να γίνουν λυγερόκορμοι, σαν τον άγιο δυτικής ακτής.
''Κ'': Γιατί αυτοαποκαλείστε ''άγιοι'', οι ιεράρχες;
Αρχιεπίσκοπος: Γιά να κάνουμε την διαφορά με το ποίμνιο, που πάντα πρέπει να παρουσιάζεται ως αμαρτωλό και εμείς πάντα να παρουσιαζόμαστε ως αναμάρτητοι σωτήρες, ποιμένες και προστάτες του.
''K'': Το ποίμνιο πληρώνει παχυλούς μισθούς στους μητροπολίτες, πληρώνει επιπλέον και όλα τα έξοδα τους, δηλ. σπίτι, αυτοκίνητο, ασφάλειες κλπ. Αυτοί δεν προσφέρουν τίποτα, ούτε ένα δολάριο, στην Κοινότητα, στην Ομογένεια. Τόσο χρήμα τι θα το κάνουν; Εκτός και αν το χρειάζονται γιά ''επιβήτορες'' ή ''ερωμένες''. Πως το σχολιάζετε;
Αρχιεπίσκοπος: Ευαγγελικά... ''Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής''... 'Ολα γιά τα ''αργύρια''. Σε απλά ελληνικά, ''ελεήσατε τυφλοί και πτωχοί τω πνεύματι, τους ανοιχτομάτες''.

''Κ'': Δηλαδή, καταντήσατε την Αρχιεπισκοπή ''μπορντέλο'' και το ποίμνιο θα λέει με το δίκιο του, ''βάλαμε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα'';Αρχιεπίσκοπος: Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου... Συ είπας...

''Κ'': Στην Κληρικολαϊκή, έγινε συζήτηση και γιά την ομοφυλοφιλία, ομοφυλόφιλους παπάδες, δεσποτάδες κλπ
Αρχιεπίσκοπος: Ναι... Ε, τι να κάνουμε; 'Εχουμε και αδυναμίες. ''Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι''.
''Κ'': Θεωρείτε ότι ο Χριστιανισμός έχει ξεφύγει αρκετά από την αποστολή του;
Αρχιεπίσκοπος: Το έγραψε και ο Νίτσε... «Η λέξη ''χριστιανισμός'' έχει παρανοηθεί, γιατί στην ουσία υπήρξε μόνο ένας χριστιανός, που πέθανε πάνω στο σταυρό», πριν κοντά 2.000 χρόνια.
''Κ'': Αν, σύμφωνα με τις γραφές, ο Κύριος εμφανιζόταν πάλι στην γη, τι θα κάνατε οι κληρικοί, οι ''ιεράρχες'';
Αρχιεπίσκοπος: Δεν νομίζω ότι θα τολμήσει να εμφανιστεί πάλι. Επειδή γνωρίζει άριστα ότι, οι κληρικοί, τον σταυρώνουμε, τον θανατώνουμε καθημερινά. Αν, υποθετικά, ερχόταν πάλι στην γη και δεν προλαβαίναμε να τον εξοντώσουμε, λογικά, θα έπρεπε να μας εκτελέσει ομαδικά, επειδή τον εξευτελίζουμε συστηματικά, κάνοντας αίσχη, αρπαχτές, κακές πράξεις, στο όνομά του.
''Κ'': Ποιόν θεωρεί ο Χριστιανισμός ως τον μεγαλύτερο εχθρό του;
Αρχιεπίσκοπος: Την αρχαία ελληνική φιλοσοφική σκέψη, τα αθάνατα και ανεπανάληπτα δημιουργήματα των αρχαίων Ελλήνων, την γραφή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, που αντιγράψαμε ολικά, στα ευαγγελικά μέτρα μας. Μην ξεχνάμε ότι γιά να επικρατούσε ο Χριστιανισμός στην αρχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί βία, να σφαγούν εκατοντάδες χιλιάδες 'Ελληνες, να καταστραφούν σημαντικά αρχαία ελληνικά μνημεία. Και αυτό πράξαμε, με τους στρατηγούς, όπως π.χ. Δημήτριο, Γεώργιο, με τον εξολοθρευτή κάθε τι του ελληνικού αυτοκράτορα Θεοδόσιο, αλλά και με τον κάθε ''Νίκωνα τον μετανοείτε''. Αυτούς, μετά, τους κάναμε ''άγιους'' της Εκκλησίας μας και σήμερα τους προσκυνάμε μαζί σας.

''Κ'': Γιά διάδοχο του πατριάρχη, ποιόν θα προτείνατε;Αρχιεπίσκοπος: Τον ''πορευόμενο χωρίς ράσο'', τον Αστόριας Νίκο Ανδριώτη, επειδή είναι άγαμος.
''Κ'': Για διάδοχό σας, αρχιεπίσκοπο;
Αρχιεπίσκοπος: Τον Στάθη Βαλιώτη.
''Κ'': Μα αυτός είναι έγγαμος.
Αρχιεπίσκοπος: Και ποιός σου είπε ότι οι αρχιεπίσκοποι είναι άγαμοι, δηλαδή ''οσίες, μωρές παρθένες'';
''Κ'': Γιά επί των επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής;
Αρχιεπίσκοπος: Τον Αποστόλη Ζουπανιώτη.
''Κ'': Γιά μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου;
Αρχιεπίσκοπος: Τον πρόεδρο Θεόδωρο Λαλιώτη.
''Κ'': Γιά μητροπολίτη Νέας Υερσέης;
Αρχιεπίσκοπος: Τον Βικέντιο Μαλαματένιο.

''K'': Πιστεύετε, σεβασμιώτατε, ότι η Εκκλησία μας, η αποκαλούμενη και ''ελληνική Ορθόδοξη'', έχει μέλλον στην Αμερική;
Αρχιεπίσκοπος: 'Οχι... Από την δεκαετία του '80, με κορύφωση τα τελευταία 25 χρόνια, ως Εκκλησία, νεκρώσαμε σιγά-σιγά την ''οργανωμένη Ομογένεια'' και ''πέσαμε με τα μούτρα'' στο χρήμα των Ομογενών. Aυτό έγινε κατορθωτό χάρη στην συστηματική αποβλάκωση που κάναμε στο ποίμνιο, χρησιμοποιώντας, έναντι αμοιβής, ελληνικά ΜΜΕ Νέας Υόρκης. Αρπάξαμε και τους τίτλους ιδιοκτησίας των ενοριών-κοινοτήτων που έχτισαν με κόπους οι 'Eλληνες Ομογενείς, ενεργήσαμε ως αρπακτικά, δεσποτικά και απολυταρχικά. Απαξιώσαμε και κλείσαμε ελληνικά σχολεία. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος μας... Σε 10 χρόνια δεν θα υπάρχει η Εκκλησία μας, ούτε ποίμνιο γιά να το ''αρμέγουμε'', μην έχουμε αυταπάτες. Τι θα γίνει με τα περιουσιακά, κτίρια-οικόπεδα κλπ των περίπου 500 ενοριών-κοινοτήτων στις ΗΠΑ; Τυχερός ο παναγιότατος οικουμενικός και τυχερή η Τουρκία, που αργά και μεθοδικά, ήξερε τι έκανε μέσω του ''Ιδρύματος'', δηλ. μέσω του Φαναρίου. Και μέσω ημών της Αρχιεπισκοπής, με επιθυμία του Φαναρίου, πρώτα ''πέθανε'' τις ομογενειακές Οργανώσεις γιά να μην υπάρχουν αντιδράσεις και μέσω του ''Ιδρύματος'', τελικά, ''πέθανε'' και την Εκκλησία μας, δηλαδή, εμάς. Και όλα αυτά, με την αφελή αδιαφορία της κάθε ανέμελης-ευθυνόφοβης ελληνικής κυβέρνησης.
''K'': Το μήνυμά σας στο ποίμνιο;
Αρχιεπίσκοπος: Στην αιώνια βασιλεία, στον παράδεισο, τα χρήματά σας δεν έχουν αξία. Γι' αυτό είμαστε εμείς οι κληρικοί στην γη, δώστε τα σε εμάς τώρα, να σας τα επενδύσουμε κατάλληλα στους φορολογικούς μας παραδείσους, με την θεϊκή βοήθεια και συμβουλή του παναγιότατου Βαρθολομαίου.
''Κ'': Ευχαριστούμε Γέροντα, γιά τον χρόνο και όλα τα ενδιαφέροντα που είπατε. Τις ευλογίες μου.
Αρχιεπίσκοπος: Δεκτές... Εγώ ευχαριστώ γιά την φιλοξενία στο αμαρτωλό, ανορθόδοξο, ταραχοποιό ''ΚΑΛΑΜΙ'', που πολύ θα θέλαμε να το ρίξουμε ''στο πυρ το εξώτερον''.

Υπογραφή:
+ Ο Αμερικής Καλάμιος
(23 Ιουλίου '18)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου