Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΑΘΑΝΑΤΕ, ΜΟΝΑΔΙΚΕ, ΘΡΥΛΙΚΕ ΜΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ; ΕΓΕΙΡΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...ΕΓΕΙΡΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΕ διοτι απορφανισθημεν Πατερων και Ποιμενων και εφορμησαν οι ΛΥΚΟΙ οι ΒΑΡΕΙΣ μεσα στην ΜΑΝΔΡΑ....

Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΑ ΑΤΟΠΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΟΤΑΝ Ο ΑΜΒΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΣ! 

Σημερα υπαρχει επισκοπος στη Φλωρινα για να τα στηλιτευση;

Οπου ναναι οι Ελληνες θα λατρευουν δημοσια ακομα και τον Σατανα και δεν θα ενοχλειται κανενας.

 "Οι φωτιές της Φλώρινας έχουν τις ρίζες τους σε παγανιστικές, πυρολατρικές τελετές προχριστιανικής εποχής. Ηλιος - φως - γονιμότητα - αναγέννηση. Οι μέρες συμπίπτουν με το χειμερινό ηλιοστάσιο (21 Δεκέμβρη), τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, και η φωτιά λατρευόταν από αρχαιοτάτων χρόνων ως προάγγελος του φωτός και του ήλιου, της καλοκαιρίας και της καρποφορίας".  

 

Τώρα στις εορτές των Χριστουγέννων υπάρχει ένα έθιμο. Μερικοί άνθρωποι, που θέλουν να λέγονται χριστιανοί, ιδίως νέοι, κανουν επιδρομή: Βγαίνουν στους δρόμους, μαζεύουν ξύλα, λάστιχα αυτοκινήτων, μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών και αρπάζουν ό,τι πρόχειρο, τα στοιβάζουν όλα σ ένα μέρος, και τη νύχτα της παραμονής  των Χριστουγέννων βάζουν φωτιά, μαζευονται γύρω από τη φωτιά, πηδούν τις φλόγες, βγάζουν κραυγές, αισχρολογούν, τραγουδούν κοσμικά τραγούδια, πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, παίζουν όργανα, κορίτσια και αγόρια χορεύουν, νομίζοντας ότι έτσι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα!

Αλλά το έθιμο αυτό της φωτιάς, αγαπητοί μου, δεν είναι χριστιανικό. Η Εκκλησία, όπως μπορεί κανείς να δει διαβάζοντας τον 65ο κανόνα της ΣΤ' Οικουμενικής Συνόδου, η Εκκλησία απαγορεύει τις φωτιές αυτές. Και οι χριστιανοί πρέπει να υπακούσουν στη φωνή της Εκκλησίας.
Οι φωτιές αυτές και από άλλη άποψη πρέπει να καταργηθούν. Με την πρόφαση της φωτιάς κλέβονται πόρτες, παράθυρα, κάρρα, και άλλα χρήσιμα πράγματα και, και από τις κλοπές αυτές προκαλούνται έχθρες και μίση που καταλήγουν στα Δικαστήρια.
Αλλά και κίνδυνος πυρκαιών υπάρχει, όπως συνέβη σε ένα χωριό όπου οι κάτοικοι κάλεσαν έντρομοι την Πυροσβεστική, για να σβήση τη φωτιά που έπαιρνε διαστάσεις. Η πόλις ιδίως της Φλωρίνης νομίζει κανείς ότι πυρπολείται από βαρβαρική επιδρομή.
Από τα λάστιχα δε που καίγονται βγαίνει πυκνός μαύρος και δυσώδης καπνός, σαν καπνός κολάσεως, που καλύπτει ολόκληρη την πολη και δημιουργείται ασφυκτική ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια, που τόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία και τόσο το κράτος αναγκάζεται να τα περιορίση. Η δε μαύρη στάχτη πέφτει σαν βροχή πάνω σε ρούχα, σπίτια, εκκλησίες και ρυπαίνει τα πάντα.
Φρονούμε, ότι για τους λόγους αυτούς το έθιμο αυτό πρέπει να καταργηθή. Όχι μόνο ο Επίσκοπος, αλλά κάθε Αρχή υπευθυνη για την υγεία, την ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια, πρέπει να συντελέση στην κατάργηση του εθίμου αυτού. Ερωτώμεν: Επιτρέπεται ένας, επειδή έτσι του κατέβηκε, να μαζέψη ξύλα και να ανάψη φωτιά στους δρόμους και τις πλατείες, να προκαλέση θόρυβο και ανησυχία;΄Το επιτρέπουν αυτό οι ποινικοί νόμοι; Όχι! Αλλ εκείνο που δεν επιτρέπεται να γίνεται τις άλλες μέρες, πώς επιτρέπεται να γίνετα την παραμονή των Χριστουγέννων, να αναστατώνονται τις άγιες αυτές μέρες χωριά και πόλεις, να καίγονται ξένα περιουσιακά στοιχεία, να μολύνεται επικινδύνως η ατμόσφαιρα και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική να διατελούν σε επιφυλακή;
Ως επίσκοπος παρακαλώ όλους τους χριστιανούς της πόλεως και της περιφερείας όχι μόνο να μην ανάψουν φωτιές, αλλά και να μην λάβουν μέρος. Με τέτοιες εκδηλώσεις δεν τιμάται ο Χριστός, δεν γιορτάζονται Χριστούγεννα. Η φωτιά που ανάβουν δεν έχει καμμιά σχέση με τη φωτιά που οι βοσκοί της Βηθλεέμ άναψαν τη νύχτα της γεννήσεως του Χριστού.Όχι! Οι φωτιές που ανάβουν έχουν σχέση με ειδωλολατρικά έθιμα των αρχαίων προγόνων μας, που με φωτιές γιόρταζαν τον ήλιο, τα ηλιοτρόπια. Τούτο απέδειξε επιστημονική έρευνα ιδικών μας και ξένων επιστημόνων, που ασχολήθηκαν ειδικά με το θέμα τούτο.
 
Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ 340/9-12-1979 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ
ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΟΜΝΗΣΕΙΣ ΣΕΛ.390, ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. Πάτερ Αυγουστίνε, άγιε επίσκοπε, σε σχέση με τους υπολοίπους είσασταν ο επαναστάτης κι ο ταραξίας της "καθως πρέπει" "εκκλησίας". Καλά τα λέγατε και σας ευχαριστούμε, αλλά δυστυχώς η δίστομη ρομφαία σας, η του πνεύματος, έφτανε σε επιφανειακούς ιστούς, επιδερμικά κι όχι μέχρι το κόκκαλο, όπως θα ήταν επωφελέστερο. Εφόσον μάλιστα ενίοτε σας ακούσαμε μακρυά από τα μικρόφωνα και τη δημοσιότητα να εκμυστηρεύεστε ότι η πηγή του κακού δεν είναι ο ακατήχητος και αδαής λαός αλλά σκοτεινοί άνθρωποι που σε σκοτεινούς χρόνους κατέλαβαν τους εκκλησιαστικούς θρόνους, κι εξελίχθηκαν σε διώκτες των Χρυσοστόμων, σε εμπαίκτες του θεού και σε παραπλανούντες τον ευσεβή λαό εις το διηνεκές. Την παρακαταθήκη του, εξ'άλλου, μας την άφησε ο Χρυσόστομος Ιωάννης, ομολογώντας "ουδέν δέδοικα ως τους επισκόπους πλην ενίων".
    Γιατί να φταίει, συνεπώς, πρωταρχικά, ο λαός που ταυτίζει την ειδωλολατρικό θεό ήλιο με τα χριστούγεννα κι ανάβει ειδωλολατρικές πυρές; Διότι, τον λαό κατηγορείτε άγιε, πάτερ Αυγουστίνε,μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα να κατηγορήσετε εκείνους που έφταιξαν και φταίνε απείρως περισσότερο, δηλαδή τους "εκκλησιαστικούς" που "φρόντισαν" η επέτειος της του Χριστού γεννήσεως, να μεταφερθεἰ από τις αρχές Σεπτεμβρίου και να εορτάζεται άρα να ταυτίζεται με την επέτειο του ειδωλολατρικού θεού ἠλιου καταμεσίς του χειμώνα! Ένώ ο Κύριός μας δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου αλλά στις αρχές Σεπεμβρίου και τότε εορταζόταν τα Χριστούγεννα, από την εποχή βέβαια που η Εκκλησία άρχισε κατά μίμηση των ειδωλολατρών να έχει και άλλες εορτές πλην του Πάσχα και των Κυριακών, δηλ. των εορτών της Αναστάσεως. Για να μη χάσουν την αντιγραφή της εορτής από τους Δυτικούς, που για να προσελκύσουν και κρατήσουν τους ειδωλολάτρες πυρολάτρες, ή μάλλον τους χριστιανούς να μην επιστρέψουν στην ειδωλολατρεία, απεφάνθησαν ... τί "θεός Ήλιος", τι Χριστός, οπαδούς να έχουμε... κι έτσι μας έρριξαν όλους στην ειδωλολατρεία. Δεν τους πείραξε και πολύ η ταύτιση των εορτών, ούτε εμάς τους συγχρόνους χριστιανούς μας πολυπειράζει, ενώ θα έπρεπε! Επιπλέον οι "εκκλησιαστικότατοι" αυτοί άνδρες αντέγραψαν και μυθικές πληροφορίες από τα απόκρυφα και σήμερα στην υμνολογία της Εκκλησίας μας πλην αρκετών άλλων, πέρασε ο μύθος ότι ο Χριστός γεννήθηκε σε σπήλαιον!!! Κι΄έτσι, εορτάζουμε Χριστούγεννα με τα απόκρυφα, με τα σπήλαια, με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των παγανιστικών ειδωλολατρικών θρησκειών των Δρυϊδων και με τον δήθεν Αη Βασίλη που είναι ο ειδωλολατρικός θεός χρόνος ως Σάντα Κλάους μετονομαζόμενος ως Αη Νικόλας ως άλλος ειδωλολατρικός Ποσειδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πέρασε η εποχή που όλα τα σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά........του Χομεϊνί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβέρα και σκλαβιά είναι η λατρεία ειδώλων και πυρομανών θεοτήτων.

      Διαγραφή
  3. Εσύ κύριε 23 Δεκ 2016 μετά από τη συμμετοχή σου στις πυροβασίες θα απαιτήσεις από την εκκλησία να σου βαφτίσει το νήπιο, να σε κοινωνήσει, να σε παντρέψει, να σε στεφανώσει;

    Και γιατί δεν ανάβεις τις ειδωλολατρικές φωτιές στα ιδιωτικά χωράφια σου και στις ιδιωτικές αυλές του σπιτιού σου ώστε να μην μπορεί κανένας χομεϊνί να επέμβει στις πυροβασίες σου; Αν όμως θέλεις και συμμετέχεις σε αναβιώσεις ειδωλολατρικών εθίμων και ταυτόχρονα να ονομάζεσαι χριστιανός και να κοινωνείς και να βαπτίζεις τα παιδιά σου αλλά και θέλεις να ανάβεις φωτιές σε δημόσιους χώρους, καταπιέζοντας ΧΟΜΕΪΝΙΚΩΣ και όσους δεν γουστάρουν τέτοιες εκδηλώσεις σε δημόσιες πλατείες, και μάλιστα στο όνομα των Χριστουγέννων, τότε με συγχωρείς αλλά εσύ είσαι χομεϊνί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου