Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ

Την Παρασκευή  4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό  Κέντρο ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα:
«Ὁ ρόλος τῶν λαϊκῶν μέσα στὴν Ἐκκλησία μετὰ τὴν “Πανορθόδοξη Συνοδο”».
μιλητής ὁ Ἀπόστολος Σαραντίδης
θεολόγος - δάσκαλος.
Σ’ αυτή συντάχτηκε
– Ψήφισμα - συμπαράστασης στον Αρχιμανδρίτη π. Παΐσιο Παπαδόπουλο
     «[…] Ο π. Παΐσιος Σεβασμιότατε διέκοψε το μνημόσυνό σας, όχι γιατί έχει κάτι εναντίον του προσώπου σας, αλλά διότι εσείς συνεχίζετε, σαν να μην έγινε τίποτε, να μνημονεύετε τον παναιρετικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
    Διώκοντας όμως εσείς τον π. Παΐσιο, διώκετε και κάθε ορθόδοξο λαϊκό, μοναχό ή κληρικό που αντιστέκεται στην μεγάλη αυτή προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως».
  Ψήφισμα - διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας  κ. Θεόκλητο 
«[…] Γι΄ αυτό λοιπόν παρακαλούμε να επιληφθείτε ορθοδόξως του θέματος, δίνοντας την δική σας ομολογία στην άμεσα προγραμματιζόμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι ο λαός σας εξουσιοδοτεί και σας προτρέπει να υποστηρίξετε την μη αποδοχή αυτής της Συνόδου ως «Αγίας και Μεγάλης», και την μη εφαρμογή των αποφασισθέντων και ψηφισθέντων, αντικανονικώς, προδοτικών κειμένων, που κλονίζουν και σκανδαλίζουν πρωτοφανώς το σώμα της Εκκλησίας μας.
Σας ευχόμαστε καλή φώτιση και καλή δύναμη».
ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ''ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ'':
Ο επίσκοπος που διώκει ιερέα, ενώ αυτός υπερασπίζεται ορθώς την Ορθόδοξη πίστη μας, θεωρείται ως αιρετικός.

«Μία θρησκεία μόνο εἶναι, ἡ Ὀρθόδοξος χριστιανικὴ Θρησκεία. Καὶ τὸ πνεῦμα αὐτὸ τὸ ὀρθόδοξον εἶναι τὸ ἀληθές. Τὰ ἄλλα πνεύματα εἶναι πνεύματα πλάνης καὶ οἱ διδασκαλίες τους εἶναι μπερδεμένες….»(Λόγος τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου).

3 σχόλια:


  1. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΉ Π. ΠΑΪΣΙΟ. ΜΗΝ ΠΤΟΕΊΣΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ. ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ. Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλοι αυτοί οι εκατοντάδες ομολογητές που συγκεντρόθηκαν στη πτολεμαϊδα, γιατί ήταν πάνω από χίλια άτομα μέσα στην αίθουσα αλλά τα κάναλια το κρύψανε θα αγιάσουν!!!Πάτερ Παίσιε μη φοβάσται όλοι εμείς έστω και μακριά θα ήμαστε μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κράτα γερά πάτερ Παΐσιε και Κύριος πολεμήσει υπέρ σου. Εσύ βάλε την προαίρεση και όλα τα άλλα θα τα κατευθύνει ο προστάτης Άγιός σου, ο θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο κήρυξ του φωτός και της Χάριτος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Ολοι οι συνειδητοί Ορθόδοξοι χριστιανοί ανά την Ελλάδα και το Εξωτερικό, όλοι οι Ομογενείς όπου γης είμαστε μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου