Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ

Την Παρασκευή  4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό  Κέντρο ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα:
«Ὁ ρόλος τῶν λαϊκῶν μέσα στὴν Ἐκκλησία μετὰ τὴν “Πανορθόδοξη Συνοδο”».
μιλητής ὁ Ἀπόστολος Σαραντίδης
θεολόγος - δάσκαλος.
Σ’ αυτή συντάχτηκε
– Ψήφισμα - συμπαράστασης στον Αρχιμανδρίτη π. Παΐσιο Παπαδόπουλο
     «[…] Ο π. Παΐσιος Σεβασμιότατε διέκοψε το μνημόσυνό σας, όχι γιατί έχει κάτι εναντίον του προσώπου σας, αλλά διότι εσείς συνεχίζετε, σαν να μην έγινε τίποτε, να μνημονεύετε τον παναιρετικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
    Διώκοντας όμως εσείς τον π. Παΐσιο, διώκετε και κάθε ορθόδοξο λαϊκό, μοναχό ή κληρικό που αντιστέκεται στην μεγάλη αυτή προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως».
  Ψήφισμα - διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας  κ. Θεόκλητο 
«[…] Γι΄ αυτό λοιπόν παρακαλούμε να επιληφθείτε ορθοδόξως του θέματος, δίνοντας την δική σας ομολογία στην άμεσα προγραμματιζόμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι ο λαός σας εξουσιοδοτεί και σας προτρέπει να υποστηρίξετε την μη αποδοχή αυτής της Συνόδου ως «Αγίας και Μεγάλης», και την μη εφαρμογή των αποφασισθέντων και ψηφισθέντων, αντικανονικώς, προδοτικών κειμένων, που κλονίζουν και σκανδαλίζουν πρωτοφανώς το σώμα της Εκκλησίας μας.
Σας ευχόμαστε καλή φώτιση και καλή δύναμη».
ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ''ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ'':
Ο επίσκοπος που διώκει ιερέα, ενώ αυτός υπερασπίζεται ορθώς την Ορθόδοξη πίστη μας, θεωρείτε ως αιρετικός.

«Μία θρησκεία μόνο εἶναι, ἡ Ὀρθόδοξος χριστιανικὴ Θρησκεία. Καὶ τὸ πνεῦμα αὐτὸ τὸ ὀρθόδοξον εἶναι τὸ ἀληθές. Τὰ ἄλλα πνεύματα εἶναι πνεύματα πλάνης καὶ οἱ διδασκαλίες τους εἶναι μπερδεμένες….»(Λόγος τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου).

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει Ορθόδοξη θρησκεία, υπάρχει Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι θρησκείες είναι ο Παπισμός, Μονοφυσιτισμός, Αρειανισμός (Μάρτυρες του Ιεχωβά), Εβραϊσμός, Μουσουλμανισμός, Βουδισμός, Βεδισμός, Ταοϊσμός, Κομφουκιανισμός, Ανιμισμός και ένα σωρό άλλα θρησκεύματα.
    Οι Πατριάρχες και οι Προφήτες της Π. Διαθήκης, οι Απόστολοι και οι Προφήτες της Κ. Διαθήκης και οι διάδοχοί τους γνωρίζουν, ότι η θρησκεία είναι νόσος και ο γενικός αρχίατρος της νόσου αυτής είναι ο Κύριος της Δόξης και της Μεγάλης Βουλής Άγγελος. Αυτός θεράπευσε και προ της ενσάρκωσής του και μετά από αυτήν.
    Ποια είναι όμως η νόσος; Στον εγκέφαλο υπάρχει το κέντρο της λογικής, στην καρδιά το κέντρο του νου. Η ενέργεια του νου εντός της καρδιάς στροβιλίζεται κυκλικά μέσα στην καρδιά με την προσευχή (καρδιακή προσευχή). Όταν αυτός ο στροβιλισμός ξεφύγει προς το κέντρο του εγκεφάλου (την λογική), τότε δημιουργείται βραχυκύκλωμα μεταξύ καρδιάς και εγκεφάλου, οπότε τα νοήματα του εγκεφάλου, που προέρχονται από τον περιβάλλοντα χώρο και κόσμο, γίνονται νοήματα της καρδιάς και τότε εκδηλώνεται η ασθένεια της επίδρασης του περιβάλλοντος κόσμου στην καρδιά και ο ασθενής προσβάλλεται από την ασθένεια του περιβάλλοντος κόσμου, γίνεται δηλαδή δούλος του κόσμου και των παθών του.
    Έτσι, θρησκεία είναι η ταύτιση ακτίστου (Θεού) με το κτιστό δηλ. η ταύτιση παραστάσεων του ακτίστου με νοήματα της ανθρώπινης σκέψης, που είναι το θεμέλιο της λατρείας των ειδώλων, η ταύτιση δε των περί Θεού νοημάτων και ρημάτων της Αγ. Γραφής με το άκτιστο ανήκει και αυτή στον κόσμο της ειδωλολατρίας και είναι το θεμέλιο όλων των αιρέσεων. Το να συγχέει λοιπόν κάποιος τις περί Θεού σκέψεις με τον Θεό, είναι από Ορθόδοξη άποψη ειδωλολατρία, αλλά και από επιστημονική άποψη αγραμματωσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου