Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του κ. Ν. Φίλη...

Δελτίου τύπου

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του κ. Ν. Φίλη
διαλύουν  την Ορθόδοξη Χριστιανική Αγωγή στην Ελλάδα
Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε τις ανακοινώσεις του κ. Ν. Φίλη που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών. Η έκπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι ένας Υπουργός Παιδείας, αντί να στοιχειοθετεί τις πολιτικές αποφάσεις του με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, προχωρεί σε συνθηματολογικές ανακοινώσεις που αποκαλύπτουν ένα σαφές επιστημονικό έλλειμμα και μια  διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας.
Οι θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) είναι ξεκάθαρες:
1) Ζητήσαμε και ζητάμε ουσιαστικό και υπεύθυνο διάλογο, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ενός τέτοιου διαλόγου. Τέτοιος διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Αν ο κ. Φίλης είχε στοιχειώδεις γνώσεις για τις αλλαγές Αναλυτικών Προγραμμάτων, θα ήξερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο διάλογος προηγείται, δεν έπεται.
2) Ο Υπουργός Παιδείας, προφανώς ιδεολογικά προκατειλημμένος, συνθηματολογεί και δεν κυριολεκτεί όταν μιλάει για το μάθημα των Θρησκευτικών. Είναι εσφαλμένη, παραπλανητική και δεν έχει καμία σχέση με τη σχολική πραγματικότητα, η αφοριστική διατύπωση του κ. Φίλη, ότι το παρόν μάθημα των Θρησκευτικών είναι «κατηχητικό» και «ομολογιακό». Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται, κατά βάση, για
Ορθόδοξη Χριστιανική Αγωγή με διδακτικές ενότητες και στοιχεία από τις χριστιανικές ομολογίες και τις θρησκείες (στη Β΄ Λυκείου το μάθημα είναι καθαρά θρησκειολογικό).
3) Τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών που επιθυμεί ο Υπουργός Παιδείας να εφαρμόσει έχουν αποδομηθεί και αποδοκιμασθεί πλήρως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, από σύμπασα την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, από υψηλού επιπέδου διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια και από έγκριτους και ειδικούς επιστήμονες(παιδαγωγούς, νομικούς, κοινωνιολόγους, πολιτειολόγους, κ.ά.). Αν ο κ. Φίλης γνώριζε τις αξιολογήσεις που έχουν γίνει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για  το μοντέλο διδασκαλίας που προωθεί, θα αντιλαμβανόταν γιατί δεν το έχουν υιοθετήσει τα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν θρησκειολογικό μάθημα. Επίσης, θα γνώριζε ότι προωθείται από οικονομικά συστήματα αγγλοσαξωνικού τύπου, που δεν συνάδουν με την ιδεολογία ενός κόμματος που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό.
5) Η εξαγγελία στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, για βεβιασμένη εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών μόνον! για το μάθημα των Θρησκευτικών(γιατί άραγε, δεν εφαρμόζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών και στα υπόλοιπα μαθήματα;), θα δημιουργήσει τεράστια, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά προβλήματα στη σχολική ζωή, διδασκομένων και διδασκόντων.
Δηλώνουμε ότι τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του κ. Φίλη για το μάθημα, που βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειονοψηφίας του θεολογικού και εκκλησιαστικού κόσμου αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και του Ελληνικού Συντάγματος, του Εκπαιδευτικού Νόμου 1566/1985, του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών Δικαστηρίων, θα τις αντιπαλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

2 σχόλια:

  1. Ο Φίλης ευθυγραμμίζεται στον κανόνα της ληστρικής περί ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ εκκλησιών και περί αυτών θα είναι το μάθημα των θρησκευτικών εναρμονισμένο στα όσα λέει ο παπικός Βαρθολομαίος ο αιρεσιάρχης ο εχθρός του Θεού . Το μάθημα δεν θα είναι "ομολογιακό" για τους ορθόδοξους και στην ουσία θα "ξαναγράψει " την ιστορία για να εξαλείψει ότι εμποδίζει τον οικουμενισμό και την παν θρησκεία . Πλην όμως θα είναι ομολογιακό για τους μουσουλμάνους και προς τούτο οι διορισμοί αποφοίτων και μέσης εκπαίδευσης ισλαμιστικών σχολείων (χωρίς παιδαγωγικό πτυχίο ) ως εκπαιδευτικών του κορανίου και η ανέγερση τζαμιών , η νομοθέτηση προνομίων κτλ . Γιατί "άθεοι" προάγουν την ισλάμοποιηση της χώρας και της ΕΟΚ ? Ναι μεν δηλώνουν ΆΘΕΟΙ αλλά την ίδια στιγμή που ταλαιπωρούν τους χριστιανούς με μύριους τρόπους απο την άλλη εκατομμύρια ευρώ για να χτίσουν πολυτελή τεμένη και προσλαμβάνουν εκατοντάδες μουσουλμάνους θεολόγους . Έσφαλα ! Είναι τόσο βλάκες και δεν καταλαβαίνουν οτι χρηματοδοτούν μια ιδεοληψία που είναι ποιο φασιστική και ποιο φονική απο τον ίδιο το φασισμό ? Δεν είναι βλάκες ουτε ΑΘΕΟΙ αλλά ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΙ του ΣΑΤΑΝΆ ! Ο Υπουργοσ Παιδείας και Θρησκευμάτων, του κ. Νικ. Φίληςέχει κηρύξει τον πόλεμον:κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών,κατά του εκκλησιασμού των Μαθητών,κατά της πρωϊνής προσευχής έχει απαγορεύσει την παρουσίαν των Κληρικών εις τα Δημόσια Σχολεία κτλ κτλ Απο την άλλη εκατομμύρια ευρώ για να χτίσουν πολυτελή τεμένη και προσλαμβάνουν εκατοντάδες μουσουλμάνους θεολόγους για τα Δημόσια Σχολεία . Η χριστιανική προσευχή υπο απαγόρευση ... αλλά η μουσουλμανική "καλή και ευλογημένη " και ενίοτε υποχρεωτική ! κτλ κτλ . Και έχει το κράτος την " ευλογία " του πατριάρχη! Και πως να μην την έχει !. Μοιράζει Κοράνια ο ίδιος ο αντίχριστος Βαρθολομαίος , ο αιρεσιάρχης εχθρός του Θεού και έχει βάλει τους θεολόγους του να προπαγανδίζουν τον αντίχριστο . Παναγιώτης Σκαλτσής πρόεδρος του Τμ. Κοινωνικής Θεολογίας υπέρμαχος της νέας κατευθύνσεως Ισλαμικών Σπουδών : «Επωμιζόμαστε το βάρος της διδαχής της παράδοσης του Ισλάμ» 'οπως διαβάζω στο :
    ΑΚΤΙΝΕΣ: Παναγιώτης Σκαλτσής: «Επωμιζόμαστε το βάρος της διδαχής της παράδοσης του Ισλάμ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μη ξεχνάμε :" .....Ο Νικόλαος Φίλης, ο οποίος, όπως έχει λεχθή, κάποτε ήταν νεωκόρος καί έπειτα ψάλτης σε ιερό Ναό στο κέντρο των Αθηνών!..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου