Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τιποτα απολυτως, κ. Νεκταριε Αντωνοπουλε, δεν διδαχθηκες και δεν πηρες, απο τον Αγιο Λουκα της Κριμαιας; Απολυτως τιποτα;

Τιποτα απολυτως, κ. Νεκταριε Αντωνοπουλε, δεν διδαχθηκες και δεν πηρες, απο τον Αγιο Λουκα της Κριμαιας;

Απολυτως τιποτα;

====================

Ποιοί Σεβ/τε είναι «αγύρτες και θεομπαίχτες ρασοφόροι»; Όσοι ενημερώνουν το λαό για την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του Οικουμενισμού, ή όσοι (σαν του λόγου σου) τον κοιμίζουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ

Ο ΣΕΒ/ΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Κεραυνοί Νεκτάριου: Ανησυχῶ γιὰ τοὺς ἀνθρώπους ποὺ εἶναι τόσο εὔπιστοι στὶς ἀνοησίες τοῦ κάθε ἀγύρτη καὶ θεομπαίχτη ρασοφόρου

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο μητροπολίτης  κ. Νεκτάριος στις  8/9 και ανεγνώσθη σε όλους τους ιερούς ναούς κατ΄εντολήν του την Κυριακή  11 /9   (δημοσιεύεται στὸ τέλος) προκάλεσε  έκπληξη και ανησυχία.

Η συνεχόμενη ανάγνωση αυτής από τον Αργολικό  εκκλησιαστικό ραδιοφωνικό σταθμό, και κάποιο περιστατικό που έπεσε σε γνώση μου, με παρ΄ολίγον επεισόδιο στην μονή Καλαμίου  Επιδαύρου από κάποιο προσκυνητή κατά την ανάγνωση της, με προβλημάτισαν και με οδήγησαν στο να γράψω αυτό το άρθρο.

Με όλο τον σεβασμό και την αγάπη, διαβάζοντας επιμελώς την ανακοίνωση θα ήθελα να εκφράσω  κάποιες σκέψεις και απορίες.

Εάν κάποιοι ποιμένες ανησυχούν τόσο πολύ για το ποίμνιο τους που μπορεί να είναι «τόσο εύπιστο στις ανοησίες» και επιρρεπές  στον κάθε «αγύρτη» δεν έχουν πάρα να το κατηχούν  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, να μιλούν,να αρθρώνουν λόγο για τα τεκταινόμενα και όσα συμβαίνουν γύρω μας για όσα βιώνει το πλήρωμα της εκκλησίας  επηρεάζοντας  την ζωή του, την ίδια του την επιβίωση και όχι να σιωπούν και να κωφεύουν. Θα πρέπει να τον ενημερώνουν  για τα σχέδια που προωθούν κάποια κέντρα (εάν υπάρχουν) και τέλος πάντων να ενσπείρουν την καλή ανησυχία που πρέπει να διακατέχει κάθε χριστιανό και όχι να τον διατηρούν σε ύπνωση και αδράνεια.

Εάν πάλι φοβούνται (για την θέση τους η ακόμα  και την ίδια τους την ύπαρξη (βλ. Χριστόδουλος)) από κάποιους εξουσιάζοντες, δεν έχουν παρά να αντλήσουν δύναμη και θάρρος από τον ίδιο τον Κύριο , τους μαρτυρήσαντες  Αγίους  και να πληροφορήσουν το ποίμνιο μετά παρρησίας.

Επίσης καλό θα ήταν όταν γίνεται μια αναφορά σε «αγύρτες και θεομπαίχτες ρασοφόρους» να κατονομάζονται ώστε ενδεχομένως το ποίμνιο να προστατεύεται από αυτούς, καταγγέλλοντας τα παραπτώματα τα λάθη και την πλάνη στην οποία έχουν περιέλθει.
Όπως και να έχει όμως θεωρώ πως οι φράσεις αυτές (αγύρτες θεομπαίχτες, Χριστοκάπηλοι )μεταξύ ρασοφόρων που υπηρετούν τον ίδιο Κύριο, είναι σκανδαλώδεις και προκαλούν σύγχυση στο ποίμνιο.


Εκτός αυτού τέτοιες εκφράσεις πιστεύω πως αποτελούν ακόμα και ποινικό αδίκημα.

Η ανακοίνωση ξεκινά λεγοντας πως «Ἡ εκκλησία μας δὲν εἶναι ἕνας ἀνθρώπινος ὀργανισμός, μία κοσμική ὀργάνωση».
Σαφέστατα και η εκκλησία δεν θα πρέπει να αποτελεί κοσμική οργάνωση, αλλά στις μέρες μας (μετά λύπης) παρατηρείται μια ολίσθηση σε κοσμικά γεγονότα, όπως εκδηλώσεις μουσικές μέσα σε ιερούς ναούς, εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών κατά την περιφορά και λιτάνευση ιερών εικόνων των εορταζόντων Αγίων και διάφορες άλλες νεοταξίτικες ανοησίες.
Όσο για το εάν η εκκλησία είναι «μία κάστα διορρύθμων νθρώπων» πιστεύω πως όλοι μας ως πλάσματα του θεού που φέρουμε «σφραγίς δωρεάς του Αγίου Πνεύματος » είμαστε όλα μέλη του ιδίου σώματος. Ο καθένας με τα προτερήματα,τα ελαττώματα και τις «ιδιορρυθμίες» του αποτελούμε την εκκλησία και το σώμα του Χριστού και στα  μέλη του θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αγάπη ώστε να λειτουργεί αρμονικά το σώμα.

Πόσο αρμονικά όμως συνεργάζεται σήμερα η κεφαλή (ιεραρχία) με το σώμα (ποίμνιο), όταν στους μνημονιακούς χρόνους που διανύουμε το σώμα αυτό δυστυχεί λιμοκτονεί, αυτοκτονεί  και η κεφαλή περί άλλων τυρβάζει,χωρίς να λαμβάνει θέση στα όσα αντίχριστα μέτρα επιβάλουν τα ξένα και εγχώρια κέντρα εξουσίας στο σώμα;

Πού στα κομμάτια είναι η αρμονία όταν επικρατεί μια ιδιόρρυθμη σιωπή στην κατάλυση των πάντων, όταν κάποιοι Άγιοι και Ήρωες έχυσαν παλαιότερα ακόμα και το αίμα τους γι΄ αυτήν την πατρίδα; 

Κάποια όργανα έχουν περιέλθει εις σήψη και το σώμα «δυσλειτουργεῖ, αρρωσταίνει». Κινδυνεύει πράγματι διότι το καρκίνωμα οδηγεί στο θάνατο.

Ποια άραγε όμως είναι αυτά τρελά κύτταρα; Αυτά που αντιδρούν στις θανάσιμες χορηγήσεις φαρμάκων της Νέας Τάξης και του οικουμενισμού που προωθούν οι
σκοτεινές δυνάμεις της δύσης με πρωτοπόρο τον Πάπα (Τον Πάπα να καταράσθε , διότι αυτός θα είναι η αιτία… ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ), ή αυτά τα κύτταρα που έχουν παραδοθεί στην ευγονική θεραπεία του ΣΟΚ και ΔΕΟΣ περιμένοντας τον θάνατο και την αλλοίωση της χριστιανικής συνειδήσεως.

Στην τελική…   ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;


«Ἡ λειτουργία το σώματος τς κκλησίας στηρίζεται στν γία Γραφή κα στος ερούς Κανόνες».
Ποιοι άραγε έχουν παραβιάσει τους κανόνες αυτούς και έχουν παρεκκλίνει του ιερού πηδαλίου;
Ποιοι έχουν συμβάλει στην εκκοσμίκευση της εκκλησίας;
Ποιος ευθύνεται για το ότι το ποίμνιο είναι ανενημέρωτο, αμαθή και ακατήχητο;
Ποιος ευθύνεται για την ηθική κατάπτωση του και για την απώλεια αξιών του;
Ευθύνεται μόνον η πολιτεία για την υιοθέτηση του δυτικού τρόπου ζωής με όλα τα παρελκόμενα;
Ποιος ευθύνεται για την λάθος οδό που διαβαίνει ο λαός και το σκότος το όποιο έχει περιέλθει, χάνοντας την οδό της σωτηρίας, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στα  υλικά αγαθά που μας προσφέρονται με αντάλλαγμα την ψυχή μας, την αγάπη του Θεού και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο ,αυξάνοντας την απληστία και την δυστυχία;
 Ποιοι είναι αυτοί που προκαλούν «στ σμα τς κκλησίας τραύματα βαθύτατα, σχίσματα, κόμη κα αρέσεις»;
Αυτοί που ακολουθούν τους Αγίους πατέρες της ορθοδοξίας και τις παρακαταθήκες που έχουν αφήσει ή αυτοι που ακολουθούν τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα που συμπροσεύχονται στον ένα κοινό θεό, με τους μουσουλμάνους, βουδιστές και εβραίους σταυρωτές του Κυρίου;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

Κι αν όλα αυτά καλώς συμβαίνουν και γίνονται για την σωτηρία της ψυχής μας τότε γιατί χιλιάδες ανά τους αιώνες έδωσαν την ζωή τους και το αίμα τους ομολογώντας ΧΡΙΣΤΟ;
Και γιατί η εκκλησία μας (που πολύ σωστά έπραξε) τους ανακήρυξε ΑΓΙΟΥΣ;   

Αναφέρεται ότι «Ο πραγματικοί γιοι ταν νθρωποι τς πακος». Οι Άγιοι αυτοί έκαναν υπακοή στους πατέρες και στους πνευματικούς τους που ορθοτομούσαν τον λόγο της αληθείας, τον λόγο του Θεού. Ενίοτε όμως έδειχναν και ανυπακοή στους διοικητικά ανωτέρους τους και έρχονταν σε ρήξη, όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μάρκος ο Ευγενικός και τόσοι άλλοι που υπερασπιζόμενοι την ορθή πίστη τους δεν δίστασαν ούτε στο θάνατο.

Γίνεται αναφορά σε κάποιους ρασοφόρους χωρίς να κατονομάζονται που «γυρνον σ᾿ λη τν πικράτειαγι ν σώσουν δθεν τν κόσμο!». Χωρίς να υπάρχει καμιά πρόθεση εξίσωσης, θα ξεχάσουμε τον ρασοφόρο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ που σε δύσκολους καιρούς όργωνε την τοτε υπόδουλη Ελλάδα (με ένα σκαμνί κι ένα Σταυρό) μιλώντας για ΧΡΙΣΤΟ σπέρνοντας στις ψυχές των σκλαβωμένων Ελλήνων την ελπίδα για την σωτηρία της ψυχής και την απελευθέρωση του γένους χτίζοντας στο διάβα του σχολειά;
Όταν αποκαλούνται ρασοφόροι «μοναχοί - μόναχοι» που διαβιούν στο περιβόλι της Παναγιάς ,προσευχόμενοι για την σωτηρία όλων μας «υποκριτές και Χριστοκάπηλοι που εκμεταλλεύονται  τν αγιορείτικη καταγωγή τους» ότι ξεγελούν τους εύπιστους ρίχνοντας στα δίχτυα τους, τοτε πιστεύω πως οδηγούμαστε σε σχίσμα μέσα στην ίδια την εκκλησία του ΧΡΙΣΤΟΥ και η οργή του ΘΕΟΥ δεν θα αργήσει να φανεί.

Άραγε τι συμφέρον μπορεί να έχουν αυτοι οι μοναχοί…
Σε τι κοσμικό μπορεί να αποβλέπουν και θέλουν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους και να τους ρίξουν στα δίχτυα τους;
Εάν κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα θα πρέπει να αποκαλύψουν τα δόλια σχέδια αυτών ώστε να ενημερωθεί το σώμα ,και να προφυλαχτεί. Διαφορετικά σκιές και υπονοούμενα είναι εκ του πονηρού.

Τέλος φοβάμαι μήπως  ήρθε ο καιρός όπως μας είχε πει ο Πατροκοσμάς ότι «θα βγει ο δαίμονας από το καυκί του», δηλαδή ήρθε η στιγμή που διαβιούμε την έκλυση των ηθών, την κατάρρευση των αξιών και την απροκάλυπτη πολιτική εναντίον του θεού και της ορθοδοξίας.

Νόσημα της εποχής δεν είναι η έλλειψη αρμονίας μεταξύ κλήρου;
Νόσημα της εποχής δεν είναι η έλλειψη αρμονίας μεταξύ κλήρου και λαού;
Αυτό δεν προόρισε ο ισαπόστολος λέγοντας : «Στους έσχατους χρόνους οι εκλεκτοί θα γίνουν ασεβέστεροι όλων».

“Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ υμών”
ΕΝΑΣ   ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ   ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ  ΕΚ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Μητροπολίτης Νεκτάριος: 

Ανησυχ γι τος νθρώπους πο εναι τόσο επιστοι
στς νοησίες το κάθε γύρτη κα θεομπαίχτη ρασοφόρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. | ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ἀγαπητοί ἀδελφοί,
Ἡ ἐκκλησία μας δὲν εἶναι ἕνας ἀνθρώπινος ὀργανισμός, μία κοσμική ργάνωση, μία κάστα διορρύθμων νθρώπων, ἀλλά ὅπως λέει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, εἶναι τὸ σῶμα τοῦ Χριστοῦ. Ἕνα σῶμα ἔχειδιάφορα μέλη καὶ ργανα, τ ποία συνεργάζονται ρμονικά γιὰ τὴ σωστή λειτουργία τοῦ σώματος. Ὅλοι οἱ βαπτισμένοι ὀρθόδοξοι χριστιανοί ἀποτελοῦμε τὰ μέλη ατο το σώματος, εἴμαστε τὰκύταρα ποὺ συγκροτοῦν αὐτό τὸ σῶμα. Καὶ ὁ καθένας διακονεῖ τὸ σῶμα ἀνάλογα μὲ τὴν θέση, τὸ ἀξίωμα καὶ τὸ χάρισμα ποὺ ἔχει, ὅπως πολύ ὡραῖα περιγράφει ὁ Ἀπόστολος Παῦλοςστὴν Α΄ πρὸςΚορινθίους ἐπιστολή.
Ὅταν τὰ μέλη ἑνός σώματος δὲν συνεργάζονται, τὸ σῶμα δυσλειτουργεῖ, ἀρρωσταίνει. Δημιουργοῦνται καρκινώματα, ποὺ ὁδηγοῦν στὸ θάνατο τὸ σῶμα. Τὶ εἶναι ὁ καρκίνος; Εἶναι τρελά κύταρα ποὺθέλουν νὰ ζήσουν μόνα τους, ἀνεξάρτητα ἀπό τὰ ἄλλα κύταρα τοῦ σώματος. Καὶ τὶ πετυχαίνουν; Νὰ πεθάνουν καὶ τὰ ἴδια καὶ νὰ πεθάνει καὶ τὸ σῶμα.
λειτουργία το σώματος τς κκλησίας στηρίζεται στν γία Γραφή κα στος ερούς Κανόνες. Ὑπάρχει μία τάξη στὴν ἐκκλησία καὶ δν μπορε καθένας ν κινεται νεξάρτητα κανεξέλεγκτα, δίχως νὰ δίνει λογαριασμό στὴν Ἱερά Σύνοδο, στὸν ἐπίσκοπο, στοὺς ἱερεῖς κτλ.
Δυστυχῶς, κάποια μέλη τῆς ἐκκλησίας ἀγνοοῦν ἤ μᾶλλον περιφρονοῦν τὴν κανονική τάξη καὶ κινονται ατόνομα κα νεξάρτητα, προκαλντας στ σμα τς κκλησίας τραύματα βαθύτατα, σχίσματα, κόμη κα αρέσεις. Εἰδικά στὴν ἐπαρχία μας τελευταῖα κυκλοφοροῦν συχνά ρασοφόροι, ἀκόμα καὶ λαϊκοί, ποὺ δὲν φοβοῦνται οὔτε τὸν Θεό, οὔτε τοὺς ἀνθρώπους. Μοναχοίμόναχοι ποὺἔδωσαν φρικτές ὑποσχέσεις κατά τὴν κουρά τους, προδίδουν τὸ ἀγγελικό σχῆμα, φεῦγουν ἀπό τὰ μοναστήρια τους, παραβιάζοντας τοὺς ὅρκους περί ὑπακοῆς στὸ γέροντά τους καὶ γυρνον σ᾿ λη τνπικράτεια, γι ν σώσουν δθεν τν κόσμο! Αὐτοανακηρύσσονται σωτῆρες, προφῆτες, φωτισμένοι, χαρισματοῦχοι, τελοῦν ἀκόμη καὶ μυστήρια χωρίς νὰ εἶναι ἱερεῖς, ἐξαπατοῦν τοὺς ἁπλούς πιστούςμὲ ἀνύπαρκτα θαύματα, ὀράματα, ἐξορκισμούς, ργανώνουν σ σπίτια σ αθουσες ξενοδοχείων μιλίες, προφητεύουν για τά μελλοντικά γεγονότα, τρομοκρατοῦν τούς ἁπλούς ἀνθρώπους. Ἄλλοικτίζουν μοναστήρια χωρίς τὴν ἄδεια τοῦ τοπικοῦ ἐπισκόπου ἤ μεταβάλλουν τὴν ἐνορία τους σὲ μόνιμο ἐξορκιστήριο καὶ βιομηχανία θαυμάτων, ὁραμάτων, προφητειῶν, χαρισματικῶν καταστάσεων κτλ. Τεχνηέντως διαφημίζουν τὶς ἀρετές καὶ τὰ δῆθεν χαρίσματα ἤ τὶς θεραπευτικές τους ἰκανότητες. Τὰ ὑποτιθέμενα πνευματικά τους παιδιά, στὴν πραγματικότητα οἱ τυφλοί, φανατισμένοι ὀπαδοί τους,ἀναλαμβάνουν τὴ διαφήμισή τους μὲ ἔντυπα, μὲ τὸ διαδίκτυο καὶ ἄλλα σύγχρονα μέσα, προκαλῶντας σύγχυση στοὺς πιστούς. Καὶ βέβαια γιὰ νὰ πετύχουν τὸν σκοπό τους κατηγοροῦν καὶ συκοφαντοῦντὸν ἐπίσκοπο καὶ τοὺς ἱερεῖς, ὥστε νὰ ἀπομακρύνουν τοὺς ἀνθρώπους ἀπό τὴν κανονική ἐκκλησία καὶ νὰ τοὺς μεταβάλλουν σὲ ὀπαδούς τους.
Κάθε συζήτηση μ λους ατούς τος «δθεν» χαρισματούχους ποβαίνει μάταιη. Γιατί δυστυχς νας μαρτωλός μπορε πολύ πι εκολα ν μετανοήσει, νας πλανεμένος ποτέ, γιατί κατακλύζεται ἀπό ἑωσφορικό ἐγωϊσμό. Δὲν ὑπάρχει πιὸ ἐπικίνδυνη κατάσταση ἀπό τὴν πλάνη. Καὶ οἱ ἴδιοι μὲν τραβοῦν τὸ δρόμο τους «πλανῶντες καὶ πλανώμενοι». Ὅμως, ὡς ἐπίσκοπος τῆς τοπικῆς μαςἐκκλησίας νησυχ γι τος πλούς νθρώπους ποὺ δὲν γνωρίζουν πολλά πράγματα καὶ εἶναι τόσο επιστοι στὶς ἀνοησίες τοῦ κάθε ἀγύρτη καὶ θεομπαίχτη. Συγκινοῦνται ἀπό τὸ ὕφος, τὴν ἐξωτερικήἐμφάνιση, τὴν ποκριτική συμπεριφορά το τάδε ρασοφόρου, ὁ ὁποίος μπορεῖ νὰ κμεταλεύεται τν γιορείτικη καταγωγή του καὶ νὰ ξεγελάει εκολα, κα λοι ατοί ο νθρωποι πέφτουνστ δίχτυα τους.
Ἀδελφοί μου ὅ,τι λάμπει δὲν εἶναι χρυσός. Γνωρίσαμε τοὺς μεγάλους ἁγίους τῆς ἐποχῆς μας καὶ σᾶς ὁμολογῶ δὲν εἶχαν καμία σχέση μὲ ὅλους αὐτούς ποὺ αὐτοδιαφημίζονται καὶ αὐτοανακηρύσσονται ἅγιοι.Ο πραγματικοί γιοι ταν νθρωποι τς πακος, ἦταν ἄνθρωποι ταπεινοί ποὺ ἤθελαν νὰ ζοῦν στὴν ἀφάνεια, μακριά ἀπό τὰ φῶτα τῆς δημοσιότητας. Οὔτε ποτέ δημιούργησαν ὀπαδούς καὶ χειροκροτητές.
Γι᾿ αὐτό καὶ θερμά σᾶς παρακαλῶ νὰ παραμείνετε στὸν χῶρο τῆς ἁγίας μας ἐκκλησίας, «μὴ παντί πνεύματι πιστεύετε, ἀλλά δοκιμάζετε τὰ πνεύματα εἰ ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστίν ὅτι πολλοί ψευδοπροφῆται ἐξεληλύθασιν εἰς τὸν κόσμον» (Α΄ Ἰω. 4,1) ὅπως μᾶς διδάσκει ὁ Εὐαγγελιστής Ἰωάννης.
Ἡ Χάρη τοῦ τριαδικοῦ Θεοῦ νὰ μᾶς φωτίζῃ ὅλους καὶ νὰ μᾶς χαρίζῃ τν μεγίστη τν ρετν, τ διάκριση, γι ν μν πέφτουμε θύματα στος πλανεμένους κα χριστοκάπηλους.

Μ λόθερμες εχές

  ργολίδος Νεκτάριος

Ναύπλιο 08-09-2016

16 σχόλια:

  1. ο κ νεκταριος ειχε λυσσαξει να γινη μητροπολιτης
    και ο ιερωνυμος παρηγκονισε τον σεμνον επισκοπον επιδαυρου
    κατεπατησε την επιθυμια του αειμνηστου αργολιδος ιακωβου
    ενω ικανοποιει τις επιθυμιες των φιλων του τρικης και ζακυνθου ο δε νεκταριος εαν ειχε ταπεινο φρονημα δεν θα δεχοταν να εκλεγη στην αργολιδα εφ οσον ειναι ο επισκοπος
    οσο δε δια τον οσιο λουκα τον ιατρο ειναι μια αλλη υποθεση...... προβολης κυριως του νεκταριου....μετο αζημιωτον πετρος κυριτσης αργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E, οχι και ....λυσσαξε να γινη μητροπολιτης.
      Εγω τον συναντησα σαν αρχιμανδριτη στον αγιο Δημητριο Θεσσαλονικης με καποιους ταξειδιωτες και αφου τον γνωρισα τον πλησιασα και τον μιλησα.
      Μου ειπε οτι με γνωριζει.
      Αφου του ειπα τα σχετικα που γραφει στο βιβλιο του για την ασυμβατη ταχα μεταμοσχευσι του αγιου Λουκα Κριμαιας σηκωτιου χοιρου σε ανθρωπο, μου απαντησε οτι ετσι ακριβως βρηκε αυτη την πληροφορια και την κατεγραψε.
      Πως και δεν σας εκανε ακομα δεσποτη ο Ιερωνυμος τον ρωτησα:
      Αλλους εχει για φιλους του ο Ιερωνυμος, μου απαντησε και οχι εμενα.
      Ομως αποδειχτηκε οτι αυτος ηταν ο πιστοτερος και ο φιλοστοργοτερος φιλος του, υπερεβη ολους σε φιλοοικουμενισμο και σε Φιλοπαπισμο.
      Κρυπτονταν ποιος ακριβως ηταν και εμφανιστηκε εκ των υστερων πολυ φιλοπαπικος και ολιγον τι ορθοδοξος, οπως ο ιδιος εμφανιστηκε σε δημοσιες παπικες εκδηλωσεις.
      Η φιλοορθοδοξια του ξεκιναει μονο στα μακρια γενια του και ισως μεσα του να υπαρχουν και καποια ολιγα τινα αλλα υπολειματα.
      Παντως μεχρι στιγμης υπερκερασε ολους τους αλλους σε Φιλοπαπισμο.
      Αλλοιμονο στον συντηρητικο λαο του Ναυπλιου, θα φτηση μαζι του αιμα.
      Ναναι ετοιμος για αγωνες γιτι ο κυριος αυτος θα τους δημιουργηση, οπως φαινεται απο το φιλοπαπικο θρασος του, πολλα προβληματα.
      Οι Φιλοπαπικοι εχουν αφηνιασει κυριολεκτικα.
      Θα μας πιουν το αιμα...εμας τους συνειδητους Αντιπαπιστας και Παπομαστιγας.

      Διαγραφή
  2. Τόσο ο σεβασμιώτατος τον οποίο γνώρισα από λαϊκό, ως ήπιων τόνων νέο άνθρωπο του τότε μόλις εκλεγέντος επισκόπου και νυν αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, όσο και ο σχολιαστής των δηλώσεών του (όχι ο ιστολόγος της Ομολογίας) σαν να ζουν σε άλλο πλανήτη και σε άλλη εκκλησία. Παρακάμπτω κάποια εξωπραγματικά, απίθανα συμπεριλαμβανόμενα στο βίο του νέου αγίου Λουκά του ιατρού τα οποία προσομοιάζουν με τις υπερβολές των περιπλανώμενων αγυρτών ρασοφόρων και μάλλον κακό προσδίδουν στα πραγματικά στοιχεία της βιογραφίας του Λουκά του ιατρού. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, διότι μέσω της ολισθηράς οδού της θαυματοπλασίας, επιστρέφουν μπούμεραγκ.
    - Δεν γνωρίζει ο σχολιαστής του κειμένου το σεβασμιωτάτου ότι γέμισε ο χώρος της εκκλησίας από δήθεν χαρισματούχους πλανώντες και πλανώμενους, μοναχούς και λαϊκούς και το ποίμνιο κατάντησε ψυχοπλακωμένο ποδηγετούμενο και κατατρομοκρατημένο από ψευδοπροφήτες και αντιχριστολόγους; Γιατί δεν θα πρέπει αυτά τα φαινόμενα της θρησκεμπορικής αγυρτείας και καπηλείας να καταγγέλλονται επώνυμα λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης, επειδήείναι ρασοφόροι; (κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει); Ποιος θα προστατέψει τα κορίτσια του κόσμου τα οποία μαντρώνουν διά βίου κάποιοι παρθενοσυλλέκτες; Επιτέλους θα πρέπει οι επίσκοποι να πιάσουν τη ράβδο. Δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο.
    - Δεν γνωρίζει ο σεβασμιώτατος ότι η εκκλησία, μετά πλέον και την επιχειρηθείσα στην ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου "Συνοδική κατοχύρωση της αιρέσεως της πανθρησκείας" εξευτελίζεται στη συνείδηση του λαό από τα ίδια της τα χάλια και ομοιάζει με πλοίο χωρίς πηδάλιο που άγεται και φέρεται ακυβέρνητο εν μέσω τρικυμιών; Δεν γνωρίζει ο σεβασμιώτατος ότι, και εκτός των νουνεχών υποστηρικτών της Πίστεως τους οποίους αντί να επιβραβεύσει, επιχειρεί να εξουδετερώσει η επίσημη εκκλησία, ηταν προδιαγεγραμμένο ότι θα ενσκήψουν (λόγω της απουσίας έγκυρης στη συνείδηση του χριστεπωνύμου πληρώματος Ηγεσίας), και πλάνοι, την έλευση των οποίων προκαλεί η αντιεκκλησιαστική στάση της επίσημης εκκλησίας; Επιτέλους θα πρέπει οι επίσκοποι να μελετήσουν το ιερό Ευαγγέλιο. Δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο. Ή να παραιτηθούν για να έρθουν άξιοι, ικανοί να επιβάλουν την Εκκλησιαστική Τάξι και στα θέματα των αιρέσεων και στα θέματα των αγυρτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oυxiθεομπαικτης.....με πονο και μεγαλη θλιψι ακουσα τον π κυριλλο απο το αγιο ορος να λεει στο ναυπλιο που μιλουσε
    δεσποτη μου αυτος εμπαιζει τον θεο η εσυ και οι ομοφρονες σου τι λογια ειναι αυτα////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "... Τό θέμα δέν εἶναι μόνο τό οἰκονομικό, πού πολλές φορές συνάγονται οὐκ ὀλίγα χρήματα. Τό θέμα κυρίως εἶναι πνευματικό καί θεολογικό. Δημιουργεῖται ἡ ψευδαί­σθησις στό λαό, ὅτι τακτοποιήθηκε μέ τόν Θεό καί τή συνείδησί του, προσκυνώντας κάποιο λείψανο, ἀμφιβόλου κάποτε γνησιότητας. Καί προβάλλεται ἕνας μαγικός τρόπος εὐλαβείας καί σωτηρίας.
    • Τώρα τελευταῖα δέν ἔχουμε μόνο ἀθρόες ὑποδοχές λειψάνων καί εἰκόνων, ἀλλ’ ἔχουμε καί ὑποδοχές καί προσκυνήματα ἀντικειμένων ἤ ἐνδυμάτων ἁγίων, κυρίως νεο­φανῶν.
    Στήν ἕδρα νησιώτικης Μητροπόλεως ἔτρεξαν πολλοί νά προσκυνήσουν τήν «παντόφλα» (ἐμβάδα) τοῦ ἁγίου (τάδε)! Σέ μεγάλη πόλι τῆς Βορείου Ἑλλάδος ἔτρεξαν χιλιάδες νά προσκυνήσουν τό «ρασάκι» τοῦ τάδε νεοφανοῦς ἁγίου! Ἀλλοῦ ἔτρεξαν νά προσκυνήσουν τό σκουφάκι του, ἄλλου τή φανέλλα του καί ἀλλοῦ τόν τόπο, ὅπου ὁ ἅγιος ὑπηρέτησε… στρατιώτης!!!
    • Τελικά θά μεταβάλλουμε τήν Ἐκκλησία τού Σταυροῦ καί τῆς Ἀναστάσεως σέ θρησκεία τῆς… παντόφλας, τοῦ σκούφου, τοῦ ράσου, τῆς φανέλλας!

    Εὐλαβώς παρακαλοῦμε τήν Ἱ. Σύνοδο νά παρέμβη. Διότι πίσω ἀπό ὅλα αὐτά δέν κρύβεται τυπολατρεία μόνον, ἀλλά κάποτε καί «εὐσεβής» ἀπάτη καί ἀγυρτεία..."

    πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/04/%cf%84%ce%af-%ce%bb%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%af-%cf%84%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%bf%e1%bf%a6%ce%bc%ce%b5.html#ixzz4KUX7XqI2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς έρχονται κυβιστηδόν τα πράγματα! Στη μητρόπολή του έμελλε να συμβεί το εξευτελιστικό γεγονός, να γεμίσει ένα χωριό και το διαδίκτυο με αφίσες, ότι στον ιερό Ναό, τον επίσημο και όχι κάποιου περιφερόμενου, θα εκτεθούν για προσκύνημα ...

      http://ellinikahoaxes.gr/2016/07/15/proskunima-sta-gualia-tou-agiou-paisiou/

      Αν αυτό δεν είναι επίσημη αγυρτεία, τότε τι είναι; Δεν γνώριζε ο Επίσκοπος; Μα αυτός είναι ο σκοπός του, να είναι επί σκοπόν, και κυρίως οι επίσκοποι οφείλουν να ενημερώσουν τους εφημερίους ΠΟΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ότι απαγορεύονται διά ροπάλου οι θρησκευτικές αγυρτείες.

      Διαγραφή
  5. Η ανακοίνωση δεν καταδικάζει ευθέως μία συγκεκριμένη εκδήλωση ή τους συγκεκριμένους ομιλητές και αν την διαβάσει κάποιος χωρίς να ξέρει οτι ο επίσκοπος είναι οικουμενιστής και με αυτήν χτυπά αντι οικουμενιστες θα πεί τι ωραία που τα λέει !

    Οι αγύρτες εμφανίσθηκαν αρχικά ως ιερείς που περιερχόμενοι διάφορους τόπους στην αρχαιότητα με ξόανα θεών μάζευαν χρήματα με την υπόσχεση θαυματουργικών θεραπειών .

    Ο λαός επικρίνει τους υποκριτικά ευσεβείς, για τους οποίους έχει πλάσει τη λέξη «θεομπαίχτης»,όπως και το παλιότερο «θεοτούμπης»

    Και βέβαια, οι πολίτες ξέρουν ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, να διακρίνουν ποιοι,έχουν χέρια καθαρά και είναι Θεοσεβείς , ποιοι είναι θεοφοβούμενοι και ποιοι αθεόφοβοι και ποιοι δεν έχουν το Θεό τους, και ποιοι είναι του Θεού και ποιοι του Σατανά !
    Ξέρουν να διακρίνουν
    Το λυπηρό είναι οτι αν και ξέρουν οτι ο οικουμενισμός = σατανισμός και ομολογούν οτι είναι παν αίρεση όμως ούτε αποτάσσονται τον σατανά ούτε συντάσσονται με τον Χριστό


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΓΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟΥΣ. ΒΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ.... ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕΒ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ...

      Διαγραφή
  6. Που να καταφύγει ο Ελληνικός λαός; Ξέρει τι του γίνεται; Ακατήχητος παρέμεινε κι όσο πάει "του αλλάζουν την πίστι" συνειδητά. Αν ρωτήσεις 100 πολίτες πόσα είναι τα Ευαγγέλια, θα σου απαντήσουν 12. Αν ρωτήσεις ποιοι είναι οι 12 Απόστολοι, οι 99 στους 100 δεν θα γνωρίζουν. Αν ρωτήσεις τι σημαίνει: "Στώμεν καλώς" θα σου απαντήσουν "να λέμε καλά λόγια με το στόμα". Και, αν ρωτήσεις: Πόσες φορές διάβασες την Καινή Διαθήκη (όλη); το πιθανότερο είναι, να απαντήσουν: ΚΑΜΜΙΑ! διότι, κάποιοι θεολόγοι ή γεροντάδες του είπαν ότι δε χρειάζεται η μελέτη Γραφής διότι αυτά είναι για τους προτεστάντες, ενώ για τους ορθοδόξους αρκεί να προσκυνούν "ματογιάλια αγίων"! Αφού, επικαλούνται, "και τα ιμάτια των Αποστόλων είχαν θαυματουργικές ικανότητες"!!! Αλλά, κύριοι, διαστρέφετε τας Γραφάς αποκρύπτοντας από το λαό, ότι,
    α) οι Απόστολοι ήσαν απόστολοι δηλ. απεσταλμένοι από τον ίδιο το Θεό, με έκτακτες δυνάμεις και μετά τη στερέωση της Εκκλησίας δεν χρειάζονται έκτακτα σημεία.
    β) Οι απόστολοι ποτέ δεν δίδασκαν να προσκυνούμε και να τιμούμε ως ιερά τα ιμάτιά τους (ναι, εκείνα στο άγγιγμα των οποίων γινόταν το θαύμα), διότι το θαύμα το έκανε εκτάκτως ο Θεός διά των Αποστόλων και όχι οι φανέλες και τα πασουμάκια.
    Ποτέ οι πρώτοι Χριστιανοί δεν προσκύνησαν ως ιερά, μαντήλια και ιμάτια, όπως δεν προσκυνούσαν ούτε τους ίδιους τους Αποστόλους. Όταν ο Κορνήλιος γονάτισε για να προσκυνήσει τον Απόστολο Πέτρο, ο ίδιος ο Απόστολος τον έπιασε, τον σήκωσε και τον επέπληξε - "Σήκω επάνω, άνθρωπος είμαι κι εγώ όπως εσύ!!!". Δεν είμαι θεός για να με προσκυνάς! Αν δεν άφησε να προσκυνήσει τον ίδιο, θα επέτρεπε να προσκυνήσουν τις παντόφλες ή τη φανέλα του;

    Οι Απόστολοι του Χριστού δεν παραμελούσαν την αποστολή τους που ήταν το Ευαγγέλιο, ούτε χάριν των άλλων μυστηρίων όπως της βαπτίσεως. "Θα αφήσω το κήρυγμα και θα ασχολούμαι με βαπτίσεις"; έλεγε ο Απ. Παύλος. Οι σύγχρονοι συνεχιστές των Αποστόλων, οι μεταΧρυσοστομικοί πατέρες, επίσκοποι και πρεσβύτεροι παραμέλησαν την ανάγνωση και ερμηνεία του Ευγγελίου και ασχολούνται με καλολογίες, φιλοσοφίες, βίους αγίων, και κυρίως με τα τελετουργικά ενώ υπερασπίζονται, αφελώς, τις προσκυνήσεις "ιερών" αντικειμένων γνησίων ή αμφιβόλου γνησιότητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποιος είναι χριστιανός προχωράει στην διακοπή του μνημοσύνου του παν αιρετικού Βαρθολομαίου αλλά και διακοπή κοινωνίας με όσους έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τον Αιρεσιάρχη και ας τον κάνουν αποσυνάγωγο και ας υποστεί διωγμούς .
    Οποιος δεν δύναται να κάνει το σωστό ας μη ωραιοποιεί την αμέλεια του , και μάλιστα να μη κατηγορεί όσους κάνουν το σωστό .Αλλά ας κάνει ότι δύναται . Δεν μπορείς να κάνεις το 100% κάνε το 50% , το 30% το 10%
    Η τουλάχιστον μην έρθει ενάντια σε όσους αγωνίζονται .
    Μπορείς να αναθεματίσεις τον παναιρετικό και κάθε αίρεση και να κόψεις το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου και όσων τον μνημονεύουν ? έκαμες το 100%
    Μπορείς να κόψεις το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου και όσων τον μνημονεύουν έκαμες το 50%
    Μπορείς να κόψεις το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου και όσων είναι οικουμενιστές φανεροί αλλά να κοινωνάς μόνο αντι οικουμενιστές (πχ τον Πειραιώς ? ) και να στηρίζεις τους αποτειχισμένους και να μέμφεσαι τον εαυτό σου που δεν δύνασαι να κάνεις κάτι περισσότερο ? Σε καλό δρόμο είσαι και είθε ο Θεός να σου δώσει την δύναμη να κάνεις το αναγκαίο δια την σωτηρία σου .

    Ο δεχόμενος προφήτην εἰς ὄνομα προφήτου μισθὸν προφήτου λήμψεται, καὶ ὁ δεχόμενος δίκαιον εἰς ὄνομα δικαίου μισθὸν δικαίου λήμψεται.καὶ ὃς ἐὰν ποτίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων ποτήριον ψυχροῦ μόνον εἰς ὄνομα μαθητοῦ, ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀπολέσῃ τὸν μισθὸν αὐτοῦ.

    Αλλά έχετε τις ελπίδες σας στον Θεό οι εργάτες του Θείου Λόγου οτι ο απτόμενος υμών ως ο απτόμενος της κόρης του οφθαλμού Αυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξερω ποιους εννοει ο Αργολιδος Νεκταριος Αντωνοπουλος και αν εννοει τον σεβαστο Σαββα Αγιορειτη. Για καλο και για κακο, καλο ειναι να δωθει μια απαντηση απο τον π. Σαββα στην ανακοινωση αυτη.
    Ο π. Σαββας δεν εχει καμμια σχεσι με ολους αυτους τους χαρακτηρισμους της ανακοινωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια αιτία της κακοδαιμονίας ίσως είναι η "αταξία" η άλλως αποκαλούμενη "εκκλησιαστική τάξις", ποιμαντικώς. Στην Κεντρική και Νότια στεριανή Ελλάδα δεν μνημονεύουν Βαρθολομαίο. Ο Βαρθολομαίος μνημονεύεται από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών μεταξύ των άλλων πατριαρχών και προκαθημένων αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Στις "Νέες χώρες" (νησιά Β.Αιγαίου, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο) και στην Κρήτη μνημονεύουν Βαρθολομαίο. Δεν τον μνημόνευαν στη Β.Ελλάδα προ κάποιων δεκαετιών αλλά η μνημόνευση επανήλθε εκβιαστικά, το 2004 επί μακαρίτη Χριστόδουλου που πήγε για μαλλί (δεν έστειλε για ...έγκριση !!! κατάλογο αρχιερέων στον "πάπα" της Ορθοδοξίας) και βγήκε κουρεμένος. Ιδού τα χάλια μας, ένας υπόδουλος θρόνος, ένας εσβεσμένος αστέρας, ένας επίσκοπος με ελάχιστο ποίμνιο και υπήκοος Κράτους υπό την Ημισέληνο να θεωρείται ότι κυβερνάει ποιμαντικώς την Εκκλησία μιας ελεύθερης χώρας, υπό τον Σταυρό ως εθνόσημο, ενώ οι επίσκοποί της δεν έχουν λόγο στην εκλογή του (!!!) κι ενώ πλέον η πρωτεύουσα του Κράτος έχει μεταφερθεί. Του έδωσε βέβαια προνόμια εθνάρχου του γένους των Ορθοδόξων ο ... Μωάμεθ ο Β ο Πορθητής!!! Αλλά, απελευθερωθήκαμε από τον Οθωμανικό ζυγό, (ή μήπως όχι) θα ισχύουν αιωνίως εκείνα τα κιτάπια;. Φρίξον ήλιε και στέναξον γη, και αναστέναξον ουρανέ σε τι εκκλησία υπαγόμαστε, οι Ορθόδοξοι.

    Αν ισχύουν λοιπόν τα ανωτέρω, τότε
    *Στην παλιά στεριανή Ελλάδα, κάποιοι αντιοικουμενιστές επίσκοποι που δεν αποδέχονται ως Ορθόδοξες τις αποφάσεις της ψευτοσυνόδου του Κολυμπαρίου εξ ορισμού δεν μνημονεύουν Βαρθολομαίο και δεν έχουν άμεσο θέμα. Θέμα θα υπάρξει αν η επίσημη Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδριάσει και αποδεχτεί το κείμενο της ψευτοσυνόδου. Υπήρξε τέτοια συνεδρίαση και αποδοχή; Αν ναι, τότε, ΟΥΑΙ!!!
    *Στην Ιερά Σύνοδο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος δεν συμμετέχουν οι επίσκοποι της Κρήτης, ως ημιαυτόνομης Εκκλησίας με δική της Σύνοδο (!!!) (λες και δεν είναι Ελλάδα η Κρήτη - με συνέπεια να "βρίσκουν πάτημα" και κάποιοι γραφικοί αυτονομιστές και κάποιοι Τουρκόφιλοι).
    *Στην Ιερά Σύνοδο της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετέχουν όμως οι επίσκοποι των νέων χωρών (π.χ. Μακεδονίας - Θράκης - Ηπείρου) που μνημονεύουν Βαρθολομαίο ως ...υπαγόμενοι ποιμαντικά σε εκείνον!. Αλλά μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Κράτος και όχι από το Κράτος στο οποίο υπάγεται διοικητικώς η Κωνσταντινούπολη, στο Στρατό του οποίου Κράτους υπηρέτησε υπό την ημισέληνο, ως Αξ/κός, ο επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως. Εκείνοι, οι επίσκοποι των νέων χωρών, υποθέτω ότι, δεν θα είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν αρνητικά για αποδοχή ή όχι των αποφάσων της ψευδοσυνόδου του Κολυβαρίου. Και τι καραγκοζιλίκια είναι αυτά, σε μια σύνοδο αυτοκέφαλης Εκκλησίας, της Ελλάδος, οι μισοί επίσκοποι να μνημονεύουν την Σύνοδο της Εκκλησίας αυτής και τον προκαθήμενο αρχιεπίσκοπό της και οι άλλοι μισοί να μνημονεύουν τον επίσκοπο ... Κωνσταντινουπόλεως ενώ οι επίσκοποι της μεγαλονήσου Κρήτης να μην ανήκουν καν στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διότι η Κρήτη έχει ... δική της Εκκλησία!!! ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Επιτέλους η Εκκλησία ας ενωθεί σε ΜΙΑ αυτοκέφαλη Εκκλησία ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που θα συμπεριλαμβάνει και τη στεριανή Νότια και Κεντρική Ελλάδα, και τα νησιά και την Μακεδονία και τη Θράκη και την Ήπειρο και την Κρήτη και όλοι οι επίσκοποι θα είναι ισότιμα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος. Διαφορετικά αν θεωρούμε ότι έχουμε ΕΝΑΝ "πάπα" της Ορθοδοξίας, και μάλιστα στου οποίου την εκλογή δεν συμμετέχουν οι επίσκοποι της Ελλάδος, ακόμα και των νέων χωρών που τον μνημονεύουν, τότε, θα είναι εύκολο διαχρονικά εάν τον τουμπάρουν οι παπικοί ή οι αλλόθρησκοι ή οι μασώνοι, κι εάν αυτό ποτέ συμβεί Θεός φυλάξοι, θα επικρατήσει πανωλεθρία σε όσους υπάγονται σε έναν, ενώ θα έπρεπε να υπάγονται σε Σύνοδο επισκόπων της Ελληνικής Επικράτειας και μάλιστα μίας Συνόδου. Οι άγιοι Απόστολοι δεν υπήγοντο σε κάποιον "πρώτον" απόστολο και όποτε είχαν κάποια θέματα προς διευθέτηση, συνεδρίαζαν ισότιμα όλοι συμμετέχοντος κλήρου και λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδας, διήνυσε τα 17 πρώτα χρόνια της ως ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ !!!

      Κάτι που τώρα μας φαίνεται αδιανόητο.

      Αυτή είναι η νοημοσύνη του Φαναρίου, το οποίο αντί να χορηγήσει πάραυτα την ανεξαρτησία στην Εκκλησία της Ελεύθερης Ελλάδος, και έπειτα και των "νέων χωρών" και της Κρήτης, ώστε ως Εκκλησία ελεύθερου Κράτους με Σύνταγμα υπό το όνομα της Αγίας Τριάδος, επίσημη θρησκεία την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστι και τον Χριστιανικό Σταυρό στι Εθνόσημο, στη Σημαία του Κράτους, στις Κρατικές Σφραγίδες, και στα πηλίκια Στρατιωτών και Αξιωματικών, να ανοίξει τα φτερά της, να ανδρωθεί και να ανακάμψει από την πολύχρονη σκοταδιστική περίοδο της Σκλαβιάς με τις αργυρώνητες τοποθετήσεις επισκόπων και πατριαρχών (αυτά τα ξεχάσαμε). Υπάρχει και ο αντίλογος, ότι, δεν το επέτρεπαν οι διπλωματικές εξαρτήσεις από το Τουρκικό Κράτος, ή ότι υπήρχαν φόβοι αντιποίνων. Σκλαβωμένη Εκκλησία. Ζητάμε έστω και τώρα Ελεύθερη και Ζωντανή Εκκλησία, να ανοίξει ανεπηρέαστη από φόβους δυναστών τα φτερά της και να διαδώσει το Ευαγγέλιο σε όλη την Υφήλιο.

      Διαγραφή
  10. Ανησυχῶ γιὰ τον Αργολιδος Νεκταριο Αντωνοπουλο ποὺ εἶναι τόσο εὔπιστος
    στὶς ἀνοησίες τοῦ ἀγύρτη καὶ θεομπαίχτη ρασοφόρου φιλοθεου φαρου.
    https://youtu.be/jysHs9QI6UE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια η επίσημη εκκλησία δεν έχει ελέγξει τον π. Φ.Φ. όμως αντίθετα έχει αφορίσει, ή ελέγξει, ή παραπέμψει σε εκκλ. δικαιοσύνη τους Σωτηρόπουλο, π. Ευθύμιο, π.Σάββα, π.Π.Παπαδόπουλο. Άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά.

      Παρά ταύτα για όποιον δει τα βίντεο και ακούσει τις ομιλίες του, ο π. Φ. κάνει και κάτι αποκαλύψεις φοβερές και τρομερές για την ηθική διαγωγή τινων καθωσπρεπιστών ρασοφόρων (σιγανών ποταμιών) τους οποίους κανένας δεν αποκαλεί αγύρτες κ.α.

      Διαγραφή
    2. ο φιλοθεος φαρος δεν κανει αποκαλυψεις αντιθετως εκβιαζει και κρατα σε ομηρια ολη την ιεραρχια

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου