Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Κοζάνης: ''Ήρθε ο Κουρουμπλής να μας κάνει μάθημα. Δεν ντρεπόνται λίγο! Οι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ!!! υπουργοι και βολευτες του ΣΥΡΙΖΑ;;;''

kozanis


Φανερά ενοχλημένος για το γεγονός ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεν επισκέφτηκε τον ίδιο, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στην Κοζάνη, αλλά και για το χαρακτηρισμό «Αντίχριστο», που χρησιμοποίησε – ο Υπουργός – σε δηλώσεις του για τον ιερέα που δεν ήθελε να πάνε πρόσφυγες στη Βέροια, εμφανίστηκε σήμερα, στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, στην τελετή άφιξης του τεμαχίου των ιερών Λειψάνων των Αγίων ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος.
Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας και τα γράμματα που έστειλε ο κ. Κουρουμπλής σε όλους τους Μητροπολίτες της Ελλάδος: "Ο κ. Κουρουμπλής δεν καταδέχτηκε να επισκεφτεί τον Μητροπολίτη ….Έστειλε γράμματα σε όλους τους Mητροπολίτες της Ελλάδος και μας κάνει μεγάλη Χριστολογία και Θεολογία για τους πρόσφυγες …Έρχεται να μας κάνει μάθημα. Δεν ντρέπονται λίγο!"
"Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να διακονήσουν το λαό …Αλλά δε λέει ο κ. Κουρουμπλής στους Υφυπουργούς του, που είναι όλοι εκατομμυριούχοι: "Εσείς δώστε πρώτοι κι αφήστε το λαό" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος.

1 σχόλιο:

  1. Με τον προσήκοντα σεβασμό στο αρχιερατικό αξίωμα... άραγε, γιατί οι πτωχοί χριστιανοί θα έπρεπε να εξανιστάμεθα εκκλησιαστικώς για τα πλούτη κάποιων αριστερών τυχόν εκατομμυριούχων υπουργών; Εκείνοι είναι κοσμικοί. Θα κριθούν από τους ψηφοφόρους πολιτικώς ως προς την αριστεροφροσύνη τους (κομμουνισμός = κοινοκτημοσύνη) και όχι εκκλησιαστικώς ως προς την ...εκκλησιαστικότητα, την οποία άλλωστε δεν επεκαλέστηκαν όταν ζήτησαν την ψήφο του λαού. Ήσαν στο θέμα αυτό ειλικρινείς, ειλικρινέστεροι άλλων.
    Αντίθετα, το πτωχό εκκλησιαστικό κοινό, ο τίμιος λαοτζίκος, ή μέρος του, μπαίνει σε πειρασμό με πολλές πολλές πνευματικές συνέπειες, όταν βλέπει τους αρχιερείς εκκλησιαστικούς ποιμένες του υψηλομίσθους (καίτοι ιερομόναχοι ακτήμονες άγαμοι), χρυσοστόλιστους και χρυσοντυμένους, με φανταχτερά πανάκριβα αρχιερατικά κοστούμια (και πιθανώς όχι μια ή δυο στολές έκαστος) αμφίων αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, με χρυσές αυτοκρατορικές μίτρες, εγκόλπια και ράβδους και με πολυτέλειες στις τελετές. Διαβάζουμε στην Ά Πέτρου: "Στολίδια (των γυναικών) δεν πρέπει να είναι τα εξωτερικά, όπως η περίτεχνη κόμμωση, τα χρυσά κοσμήματα και τα εντυπωσιακά φορέματα, αλλά τα εσωτερικά..." και απορούμε, πώς είναι δυνατόν για μεν τις χριστιανές γυναίκες να είναι πνευματικώς απρεπή τα χρυσά κοσμήματα και τα εντυπωσιακά φορέματα και να είναι αποδεκτά για τους άνδρες ποιμένες και αρχιερείς μας. Ας καταργηθούν ή ας ανασταλεί η χρήση τους σε καιρό πενίας του Γένους και του λαού μας. Προκαλούν.

    Πρέπει επίσης να επιλέξει η Εκκλησία αν θέλει να είναι Κρατικός Φορέας Δημοσίου Δικαίου της Νόμω Κρατούσας Πολιτείας και οι Αρχιερείς δημόσιοι υπάλληλοι ή όχι, οπότε, όπως άλλες "ομολογίες" ή θρησκείες θα εφαρμόσει για τα μέλη της π.χ. για τα διαζύγια, τις βαπτίσεις, τους γάμους, τους Νόμους της Εκκλησίας κι όχι του Κράτους. Μέχρι στιγμής η Εκκλησία στην πράξη δίνει το δικαίωμα στο Κράτος να επιβάλλει τη θέλησή του στα "χωράφια" του Ευαγγελίου και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με κάποιους Νόμους καθαρά αντιχριστιανικούς που η Εκκλησία τους εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα. (αιτίες διαζυγίων πλέον που ορίζει το Κράτος, τρεις επιτρεπτούς γάμους, το Κράτος επίσης νομοθετεί την αποποινικοποίηση της μοιχείας σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο, το Κράτος νομοθετεί κάποιες δικαιολογίες για επιτρεπόμενες εκτρώσεις, μεταμοσχεύσεως οργάνων χωρίς ενίοτε να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, το Κράτος νομοθετεί ότι αποδέχεται την νομιμοποίηση της συμβίωσης ομοφυλοφίλων και τα "κληρονομικά τους" και "φορολογικά" τους σαν κανονικό ζεύγος ανδρογύνου, το Κράτος νομοθετεί για την καύση των νεκρών που δεν είναι στην παράδοσή μας κ.λπ. Τα αναφέρω, διότι αυτά τα σοβαρά κι αντιευαγγελικά και αντιχριστιανικά και αντιορθόδοξα δεν ενοχλούν κάποιους αρχιερείς μας, ενώ φαίνεται ότι τους ενοχλούν οι ελάσσονος σημασίας προτροπές για ανοχή των προσφύγων από Υπουργούς της Κυβερνήσεως η οποία Κυβερνά και Προϊσταται του Κράτους στο οποίο η Εκκλησία είναι υφιστάμενη αρχή, Δημοσίου Δικαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου