Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

OMΟΛΟΓΙΑ: Το Σιγονταροοικουμενιστικο μοναστηρι του "αγ.Αρσενιου του Καππαδοκη" ..θησαυρισε κυριολεκτικα εξ αιτιας του ονοματος του αγιου ΠαΪσιου και του αγιου Αρσενιου που εκεινος τιμουσε. Ολοι αυτοι οι τυποι "παιρνουν" ειτε οι ιδιοι, ή και τα μοναστηρια τους ονοματα αγιων που "ΤΡΑΒΟΥΝ" και "ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ" . Κατα τα αλλα ειναι ...τεκνα του Αγιου Παϊσιου. Απο που και ως που; Τι σχεσι εχουν αυτοι με τον π. Παϊσιο; Ως φαινεται η αγιογδυσια στις μερες μας θεωρειται ...αγαπη στους αγιους και σαν υποχρεωσι των αγιων απεναντι τους. Ξερετε ο ....ψευτοευσεβης κατανταει καποτε και βεβαιοτατα ΑΣΕΒΗΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και "αλήθειες" ...χωρίς την αλήθεια!

Ανακοίνωση του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015


            Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου  του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς  και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
        Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!

    Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην  Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.

        Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.

      Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.

     Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.
Ο Καθηγούμενος
Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας
και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
πηγή

____________________________________

Μετά ἀπὸ αὐτὴ τὴν μή ...ἀπάντηση τοῦ Καθηγουμένου καὶ τοῦ π. Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη, γιὰ νὰ ἀποφύγουμε ἄλλες ἀναλύσεις, παραθέτουμε τὴν θέση τοῦ ἱστολογίου "Ὁ Παιδαγωγός" ποὺ ἤδη δημοσιεύσαμε:
"Όσο καλοπροαίρετος κι αν ήταν ο ηγούμενος και όσο καλόπιστα κι αν είδε την πρόσκληση του μητροπολίτη Αυστρίας  να επανδρώσει με μοναχούς το "μοναστήρι" αυτό (ο μητροπολίτης Αυστρίας ενθρονίστηκε σε Παπικό ναό!, δείτε εδώ και εδώ), και όσο κι αν προσπαθεί ο π. Αρσένιος να καλύψει το μοναστήρι του, νομίζουμε ότι πριν "αλέκτωρ φωνήσαι" αποκαλύφθηκε ότι έφαγαν το "δόλωμα" των Οικουμενιστών και έπεσαν στην παγίδα τους. Οφείλουν να πάρουν θέση και να ανακαλέσουν άμεσα πίσω τους μοναχούς τους".

Ὡς πρὸς δὲ τὴν διαβεβαίωση καὶ ὑπόσχεση:

"Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον",

ρωτάμε:

Αὐτὰ δίδασκε ὁ ἅγιος Παΐσιος; Τὶς συμπροσευχὲς μὲ αἱρετικοὺς καὶ τὴν ἐπάνδρωση Οἰκουμενιστικῶν Μοναστηριῶν, ποὺ ἱδρύονται ὑπὸ τὶς μολυσματικὲς "εὐλογίες" τοῦ Πάπα καὶ τοῦ Οἰκουμενιστὴ Πατρ. Βαρθολομαίου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου