Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Επί της Επιστολής του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά για την Χειροτονία του Σεβ. Αρτεμίου


Επί της Επιστολής του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά για την Χειροτονία του Σεβ. Αρτεμίου


Η Επιστολή του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά πρωτοδημοσιεύθηκε εδώ:
http://paterikiparadosi.blogspot.com.au/2015/06/blog-post_2.html


Ανώνυμος4 Ιουνίου 2015 – 2:35 μ.μ.
Ειλικρινά λυπάμαι για όσα διάβασα παραπάνω. Όποιος θέλει να είναι ειλικρινής πρέπει να συμφωνήσει πως αυτά τα πισωγυρίσματα και οι διακοπές – επαναλήψεις εκκλησιαστικής κοινωνίας, θυμίζουν τα τερτίπια των παλαιοημερολογιτών από το 1935 έως το 1939. Ετσι φτλάσαμε στο 2015 και έχουν πάνω από 50, τι λέω, 70 επισκόπους οι οποίοι αλληλουβρίζονται και αναθεματίζονται.Το δε ποίμνιό τους, δεν ξεπερνά τις 5000 σε όλη την Ελλαδα.
Πολύ σας παρακαλώ π. Ευθύμιε να επιστρέψετε στην Εκλλησία. Η χειροτονία σας έγινε από επίσκοπο που είχε παραβεί πολλούς ιερούς κανόνες, όμως την δεχτήκατε. Ζητήστε από τον Άγιο πατέρα Φιλόθεον Ζερβάκο την προσευχή του για να βρείτε τον δρόμο σας προς την αλήθεια και τον Παράδεισο. Δεν νομίζω να θεωρείτε τον εαυτό σας αγιότερο εκείνου που θαυματουργεί καθημερινά! Όμως εκείνος έμεινε στην εκκλησία, δεν έκανε σχίσματα και ας γνώριζε πως πολλοί αρχιερείς της εποχής του, θα τον σκότωναν ευχαρίστως.
Κύριε Οδυσσέα, πολύ σας παρακαλώ, αν όντως τιμάτε τον άγιο Αυγουστίνο τον νέο της Φλωρίνης, μιμηθείτε την αφοσίωσή του στην εκκλησία. Δεν έκανε αποτείχιση και ας ήξερε πως πολλοί ιεράρχες της εποχής του, δούλευαν μόνο για τη μασωνία. Αυτοί τι ήσαν, ψευτοορθόδοξοι και είστε εσείς πιο ορθόδοξοι από αυτούς που φύγατε και υβρίζετε όποιον δεν σας ακολουθεί στην αποτείχιση;
Ο κ.Σημάτης τσακώθηκε με τον άγιο Καλαβρύτων και έκανε αποτείχιση… Δεν έκανε όταν έλεγε τα αιρετικά του, το 1990, τώρα τα τελευταία δέκα χρόνια τα θυμήθηκε όλα. Όλοι πονάμε για τις προδοσίες, αλλά και ο άγιος Αττικής Νικόδημος έλεγε: «Εν πρώτοις μνήσθητι, Κύριε, της Ιεράς ημών Συνόδου.» Μήπως εσείς που τόσο τον εγκωμιάζετε, τον ξεχνάτε εκεί που δεν σας συμφέρει;
Δεν σας κάνω τον δάσκαλο, αλλά φοβάμαι ότι κάτι κάνετε λάθος. Πολύ σίγουροι είστε και δεν μου αρέσει. Όπως ο κ. Πανταζής που εν ονόματι της αποτείχισης του, γίνεται λοίδορος των πατέρων και αδελφών του. Ο Απόστολος Παύλος, σε ποια επιστολή του λοιδωρεί; Σε ποια επιστολή του εμπαίζει; Ας διαβάσει τι γράφει ο Άγιος Νεκτράιος στο «Γνώθι σ’αυτόν» για τους λοίδορους και ας μετανοήσει. Είθε αυτό να κάνω και εγώ ο ανόητος. Καλύτερα μην το δημοσιεύσετε, αγαπητέ κ. Οδυσσέα, εγώ απλώς ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας. Ίσως τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή. Καλό απόγευμα! Λ.

Απάντησή μου:
Ανώνυμε “Λ”
Μιας και αναφέρεσαι ονομαστικώς και σε μένα, το έχω αρχή μου να απαντώ, έστω και σε ανωνύμους που δεν τιμούν τον ίδιο τους τον εαυτό, τι τιμή να σου αποδώσω εγώ;
Άγνωστε «Χ», άγνωστε «Λ» = ΛΑΘΟΣ. Είσαι πολύ λάθος σε όλα όσα διακατεχόμενος από δειλία γράφεις. Κι είναι ντροπή, για να μην πω αήθης αναίδεια και μικροπρέπεια βολική να κρύβεσαι πίσω από μια διαδυκτιακή οθόνη.

Είναι ντροπή να επιτίθεσαι και να συκοφαντείς ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ με τη κουκούλα της ανωνυμίας. Να μιλάς για “λοιδορία” και να επικολλάς ένα “Λ”. Τί να υποθέσω; “Λάμπρος, Λεωνίδας, Λούθηρος, Λιλιπούτειος, Λύκος, Λίτσα, Λορέτα, Λεμονιά, Λόρδος Βύρων, Λωζάνη-τι Λωζάνη-τι Κοζάνη, Λάζαρος, Λάζαρε δεύρο έξω και βγες επιτέλους από της ανωνυμίας το τάφο που ασφυκτικά σε πλακώνει…
Και πού ακριβώς η συκοφαντία σου; Να καταλογίζεις το ακαταλόγιστο στον πατέρα μας Ευθύμιο και να του επικολλάς την αισχρή ρετσινιά του σχισματικού και του ζηλωτικού. Να τον αποκαλείς υποκριτή που δέχτηκε χειροτονία από οικουμενιστή και να τον λοιδορείς εσύ πως προσποιείται τον σούπερορθόδοξο!
Να αναφέρεσαι σε Επώνυμο συνάδελφο θεολόγο, τον Παναγιώτη Σημάτη και να του κολλάς την ανεπίτρεπτη ρετσινιά του εμπαθή και ιδιοτελή που έκανε αποτείχιση για δήθεν προσωπικούς «τσακωμούς» με το δεσπότη του και όχι για “τα αιρετικά του 90″…. Να τον ειρωνεύεσαι με ατιμία και να τον κοροϊδεύεις πως “τωρα τα τελευταία δέκα χρόνια τα θυμήθηκε όλα….”
Έπειτα αναφέρεσαι και σε μένα ως κάποιον αχάριστο που αντί ευγνωμοσύνης “γίνεται λοίδορος των πατέρων και αδελφών του…» Ποίων πατέρων ακριβώς και ποίων αδελφών; Και ποιες λοιδορίες για ποιο θέμα επί ποίου προσώπου; Και πετάς και το χωρίο του Αποστόλου Παύλου για δημιουργία εντυπώσεων!

Πρώτον, δεν είμαι Απόστολος Παύλος, ούτε μου αρέσει να προσποιούμαι τον Απόστολο για να αποκομίσω εντυπώσεις. Έχω και εγώ τις αμαρτίες μου, τα λάθη και τα πάθη μου. Δεν διεκδίκησα ποτέ τελειότητα εκφράσεως και συμπεριφοράς. Όμως, μιλώ και γράφω επώνυμα και αναλαμβάνω υπεύθυνα με συνέπεια και εντιμότητα κάθε ευθύνη των λεγομένων. Δεν κρύβομαι. Δεν χτυπώ απόκρυφα κι ανέντιμα, κάτω από τη μέση. Γράφω με ευθύτητα. Μιλώ με παρρησία.
Εσύ όμως, που κάνεις το φρονιμότερο όλων και νουνεχή εκκλησιολόγο, θα σου κάνω μία ερώτηση και ας ΜΗΝ μου απαντήσεις. Απάντησε μόνο μέσα σου, ενδιάθετα, αυτό μου φτάνει. Δεν έχω σκοπό να σε θίξω ούτε να σε πειράξω. Και δεν με ενδιαφέρει η απάντησή σου όπως δεν με ενδιαφέρεις κι εσύ ως ανώνυμος. Αν ήσουν επώνυμος κατήγορος, θα σου έδειχνα διαφορετική αντιμετώπιση και τον απαιτούμενο σεβασμό. Σεβάσου λοιπόν εσύ τον εαυτό σου πρώτα και έπειτα όλους αυτούς τους επωνύμους που επιτίθεσαι και κατηγορείς εν κρυπτώ.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Πιστεύεις στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων πως η Μνημόνευση του επισκόπου αποτελεί (ορθοδόξου ή αιρετικής) πίστεως αποδοχή και ένωση μυστηριακή των πιστών μετά του ιερέως και του Μνημονευομένου Επισκόπου, κατά τον ίδιο τρόπο που ενώνονται οι πιστοί εν τω Μυστηρίω της Θείας Ευχαριστίας, μια ένωση που επισφραγίζεται πάλι δια του Μνημοσύνου του Αριχερέως, καθότι εάν ο Μνημονευόμενος Επίσκοπος κηρύττει αίρεση γυμνή τη κεφαλή ή ο ίδιος μνημονεύει «πρόεδρο» ο οποίος κηρύττει αιρέσεις γυμνή τη κεφαλή, τότε έχουμε ΜΟΛΥΣΜΟ Μυστηρίων ΚΑΝ Ορθόδοξος εστί ο αναφέρων;
Ή απλώς πιστεύεις πως η αναφορά αυτή δεν είναι καθόλου λατρευτική και μυστηριακή αλλά σκέτη δήλωση τιμητική και απλή απόδοση σεβασμού (κολακείας και δουλοπρεπείας) προς τον κάθε Δεσποτοκράτη;
 


Η απάντησή σου θα ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ που βρίσκεσαι και που πρέπει να στέκεσαι! Θα αποκαλύψει επίσης εάν ευθύνεσαι για αυτή σου την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΕΝΟΧΗ με αρχιερείς που ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ αναπόσπαστα και δογματικά με το Παγκόσμιο Συμβούλιο ΒΛΑΣΦΗΜΙΩΝ και παράλληλα κηρύσσουν «ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ» και εσύ, εν ονόματι Αγίων Χαρισματούχων Γερόντων, παραμένεις στην αίρεση αυτή και παρατείνεις την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ και ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΕΣΑΙ μυστηριακώς με ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ, λόγια ΟΧΙ δικά μου, μα ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ οι οποίοι ΔΟΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ πως οι Διακόπτοντες την Μνημόνευσιν και Αποτειχίζοντες ευαυτούς της βλασφήμου και μολυσματικής αυτής ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΤΕΛΟΥΝ ΣΧΙΣΜΑ!!! «ΟΥ σχίσματι την Ένωσιν της Εκκλησίας κατέτεμον!»
Λοιπόν ανώνυμε, για να τελειώνει το ΠΑΡΑΜΥΘΙ, η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση των πιστών, ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΕΚΔΟΧΕΣ υπάρχουν:

Α) Ή λες εσύ και οι συνευδοκούντες μετά σου την ΑΛΗΘΕΙΑ και ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ και ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μετά αιρετικών και ΒΛΑΣΦΗΜΩΝ, μετά ΛΥΚΩΝ, ΟΦΕΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΩΝ και εμείς ΚΑΚΩΣ ερμηνεύουμε την ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και ΚΑΚΩΣ απομακρυνόμαστε από αυτούς και είμαστε ΟΝΤΩΣ «σχισματικοί» ή

Β) ΨΕΥΔΕΤΑΙ το ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ και μας παραπλανούν σε σχίσμα οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ αποδεικνύοντες εαυτούς ως οι μεγαλύτεροι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ εφ’ όσον αυτοί ΨΕΥΔΩΣ μας καθησυχάζουν διά Θεοπνεύστου, Αγίας, Αποστολικής Συνόδου με ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΥΧΟΝΤΑ Πρόεδρο αλλά τον ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΦΩΤΙΟ (κι αυτός ΨΕΥΤΗΣ και ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ;;;;;) πως ΔΕΝ τελούμε σχίσμα και έρχεσαι ΕΣΥ και οι ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ σου να μας πείτε «σχισματικούς εκτός εκκλησίας».

Όταν τελικώς αντιληφθείς πως η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ δεν ενώνεται συνουσιακώς με βλασφημίες, πλάνες και αιρέσεις, πως η ΝΥΜΦΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ υπανδρεύεται με ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ «Παναγιώτατο» και «Πρώτο», πως πάντα χορηγεί το ΠΝΕΥΜΑ το ΑΓΙΟΝ αλλά ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τελιεί και να «Αγίους» να ποιεί, πρώην δεδηλωμένους ΜΑΣΩΝΟΥΣ και ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ του Δωδεκαθέου, και πως Ο ΘΕΙΟΣ ΧΙΤΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΔΕΝ ΣΧΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΕΡΙΖΕΤΑΙ, δεν διαμελίζεται σε «αδελφές εκκλησίες βαπτισματικές», ούτε ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ σε Παλαιά, Παλαιομοδίτικη και Νέα Ημερολογίτικη Εκκλησία διότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ η Αγία Τριάς να ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ και να ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ από όποιονδήποτε Παγανιστή Ιούλιο Καίασαρα ή από οποιονδήποτε Γρηγόριο Πάπα, τότε θα συνειδητοποιήσεις πως ΔΕΝ ανήκεις στην Αληθινή, Διαχρονική, Αποστολική Εκκλησία των Αγίων Πατέρων, αλλά σε μια ΝΕΑ, Μοντέρνα, Οικουμενιστική «εκκλησία» (κοινότητα πιστών), η οποία ναι μεν διατηρεί ΟΛΑ τα εξωτερικά γνωρίσματα της Εκκλησίας, τα Μυστήρια, τις Εικόνες και τους Οίκους, όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙ!!!

Μα, θα μου πεις, καλά…. τόσοι Μεγάλοι, Νέοι Άγιοι, τόσα χαρίσματα ουράνια και υπερφυσικά, τόσες ιάσεις και νεκραναστάσεις… ΠΟΥ πάνε όλα αυτά, τα διαγράφουμε με μία μονοκονδυλιά;;;
ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Είναι ακριβώς ΑΥΤΗ Η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του Θεού που οικονομεί, συγκαταβαίνει και μακροθυμεί, επιτρέπει ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΝ διά τους αδαείς, τους απλούς και αθώους, τους αγαθούς και καλοπροαιρέτους που δεν γνωρίζουν όσα εσύ και εγώ, και ΔΕΝ ευθύνονται για όσα εσύ κι εγώ, και δεν θα «ΔΑΡΟΥΝ πολλάς», όσο εσύ κι εγώ….

Αντί λοιπόν να κάθεσαι να μας παρακαλάς να επιστρέψουμε εμείς στην ΑΝΤΙΘΕΟ, Αντορθόδοξη, Αντιπατερική και ΑντιΚανονολογική ΕΝΩΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τους Αιρεισιάρχες Οικουμενιστές οι οποίοι «ΤΗΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΦΘΟΡΑΝ ΚΑΤΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ» και θα κολαστούν εάν δεν μετανοήσουν, καλύτερα αδελφέ μου «Λ» Λυκόφωτε και Λαμπρινέ, ας ΛΑΜΨΕΙ το ΦΩΣ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ (αυτό θα πεί «Έλλην = Φωτεινός!) και ας επιζητήσεις το φωτισμό και τη χάρι των Ήλιων και Αστέρων του Νοητού Στερεώματος της Εκκλησίας να σε καθοδηγήσουν στην ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΥΤΗΝ την Αλήθεια, να απαιτήσεις από τον εξομολόγο, πνευματικό σου να σου πει: ΠΟΙΟΝ Μνημονεύει, και εκείνος ο Μνημονευόμενος υπ’ αυτού ΠΟΙΟΝ Μνημονεύει και ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ στα διάφορα Συλλείτουργα και ΕΑΝ και ΕΦ’ ΟΣΟΝ σε ΕΝΩΝΕΙ με Αιρετικούς Επισκόπους Οικουμενιστές, τότε ΓΙΑΤΙ σου ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ αυτή την ΑΛΗΘΕΙΑ και δεν εφαρμόζει όπως ΟΦΕΙΛΕΙ την Εντολή του Θεού και των Πατέρων να ΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ και να ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ από αυτό το Σώμα που Ενώνεται με το ΒΕΒΗΛΟ και ΘΕΟΜΙΣΗΤΟ Π.Σ.«ε».

ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΙΣΤΟΙ!
ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ,
ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ
ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
 

ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΘΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!
ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ – ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.
 

ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ,
ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ,
«ΤΗΛΙΚΑΥΤΗΣ ΑΜΕΛΗΣΑΝΤΕΣ
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΩΣ!»


Νικολαος Πανταζης Θεολογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου