Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ολοι, μα ολοι σχεδον οι σημερινοι Σωτηρικοι εχουν ψυχολογικα προβληματα; Θα μας απαντηση καποιος;

Η εσχάτη θλίψη! Διγλωσσία Αντι-Οικουμενιστών, με λάβαρα υπέρ του Πατριάρχη!



Μεταξύ 17 και 21 Απριλίου 2015 οι ενσυνείδητα Ορθόδοξοι της Μητροπόλεως Σερρών γνώρισαν και βίωσαν την απόλυτη θλίψη και απογοήτευση από τα δρώμενα εντός της Μητροπόλεως. Αν σκεφθεί κανείς την διγλωσσία και την δι-πραξία φορέων «χριστιανικών» οργανώσεων, «ιερωμένων» και «μητροπολιτών», απογοητεύεται από την υπάρχουσα κατάσταση εντός της Εκκλησίας, η οποία υποθάλπει την παναίρεση του οικουμενισμού.
Ειδικότερα, σε τεύχος του Ιανουαρίου 2015, στο περιοδικό «Ο Σωτήρ» της «χριστιανικής οργάνωσης “Σωτήρ”» φιλοξενήθηκε  άρθρο με τίτλο «Ο εναγκαλισμός του όφεως», ανυπόγραφο ον από τον συγγραφέα του και για τον λόγο αυτό παραθέτω φωτοτυπία του περιοδικού «Σωτήρ» Ιανουαρίου 2015, προκειμένου να λάβετε γνώση των λεχθέντων από την παραπάνω οργάνωση τον Ιανουάριο του 2015.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2015, η αυτή «χριστιανική οργάνωση» συμμετείχε ενεργά στην υποδοχή του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου στην πόλη των Σερρών, και γνωστοί εκπρόσωποί της κρατούσαν περιχαρείς λάβαρα, και επεφημούσαν τον κατονομαζόμενο από την ίδια ως έχων αιρετικές θέσεις, Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίο.
Να, τα αποτελέσματα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού! Δημιουργεί ανθρώπους επαμφοτερίζοντες. Είναι τουλάχιστον ίδιον χαρακτηριστικό ανθρώπων, που έχουν επηρεασθεί από την προτεσταντική ηθικολογία και τον Οικουμενισμό, να εκδηλώνουν περισσή υποκρισία και φαρισαϊσμό, να έχουν διάσταση ανάμεσα στις απόψεις και τις  πράξεις τους.
Ποιον πρέπει επιτέλους να πιστέψουν οι Σερραίοι; Αυτόν που άλλα λέει και άλλα κάνει; Αυτόν που αγωνίζεται για την καταπολέμηση της αίρεσης του οικουμενισμού φαινομενικά και μετά κουνάει λάβαρα και υποδέχεται με μεσσιακές τιμές τον κύριο εκφραστή της αιρέσεως; Ή μήπως πρέπει ο μέσος σώφρων Ορθόδοξος Σερραίος να αντιληφθεί ότι όλα έχουν ξεπουληθεί στο όνομα της οποιασδήποτε σκοπιμότητας;
Πού είναι η μετάνοια και η υπακοή στον Χριστό του ιερατείου και των χριστιανικών οργανώσεων; Μήπως η συμπεριφορά τους αυτή έχει άμεση σχέση με μια «ειδωλολατρική γεροντολαγνεία», που καμία σχέση δεν έχει με την ειλικρινή αγάπη και την προσφερόμενη αλήθεια του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Κυρίου; Μήπως όλον αυτόν τον καιρό η κλήση προς μετάνοια του λαού, της ηγεσίας της εκκλησίας και των χριστιανικών οργανώσεων ήταν προσχηματική και δεν αφορούσε τους ίδιους αλλά όλους τους υπόλοιπους «αμαρτωλούς», πλην του «φαρισαϊκού» κατεστημένου;
 

ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ, δικηγορος Σερρων

8 σχόλια:

  1. Κάνει λάθος η Ερμινόνη Μουρατίδου να μιλά για προτεσταντική ηθική. Αυτά είναι μπουρδολογίες. Ορθόδοξη ηθική διδάσκουν οι άνθρωποι της Αδελφότητας του "Σωτήρος". Καμμία σχέση με την προτεσταντική ηθική.

    Και δεν πρέπει να την πληρώνουν όλοι, αυτό που έκαναν κάποιοι στη Σέρρες. Εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άλας εμωράνθη. Και ισχύει για όλους. Για ΑΠΑΝΤΕΣ. Είδατε καμιά διαμαρτυρία, καμιά αντίδραση (πλην ενός ιστολογίου) για τα "λείψανα" που μας στέλνουν οι παπικοί; 200.000 λαού προσκυνούν λείψανα, που τα υποδεχθήκαμε με τιμές ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Είναι γνήσια; Πώς προκύπτει ότι οι παπικοί στέλνουν γνήσια λείψανα; Πώς γίναμε φιλαράκια με τους παπικούς; Τι λέγουν οι αδελφότητες, συναινούν με τους επισκόπους να παρακινούν με τη σιωπή τους 200.000 λαού να τα προσκυνήσουν;

    Κάποτε η apotixisi είχε πάρει θέση
    http://apotixisi.blogspot.gr/2011_04_24_archive.html
    «… Πολλά από τα λεγόμενα «λείψανά» τους, είναι ψεύτικα!
    Κατά τις σταυροφορίες, όταν οι Λατίνοι έρχονταν στην Ανατολή, για
    να μη αρπάξουν πραγματικά άγια λείψανα, έπαιρναν ψεύτικα. Οι Ορθόδοξοι
    τοποθετούσαν στις λειψανοθήκες των ναών και των μοναστηριών τους, ως
    «λείψανα αγίων», ανθρώπινα οστά από τα νεκροταφεία!
    Τα οστά αυτά έπαιρναν οι σταυροφόροι και τα μετέφεραν στη Δύση ως «άγια
    λείψανα»!

    Συνέχεια στο επόμενο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε και το ιστολόγιο augoustinos-kantiotis.gr είχε θέση επ΄ αυτού
    https://www.youtube.com/watch?v=Fd-3se8OFM8
    τίτλος «απάτη λειψάνων του Βατικανού».
    π. Αυγουστίνος Καντιώτης: «…Τιμώ τα λείψανα! Αλλά τιμώ τα λείψανα τα αληθινά. Διότι δεν θέλω ποτέ, να μην πάθωμεν ό,τι επάθαμεν μέσα στο Βατικανόν. Διότι ξέρετε ότι τα υπόγεια του Βατικανού είναι γεμάτο από κόκκαλα, κόκκαλα ΔΗΘΕΝ αγίων! Ό,τι μάζεψαν χρόνια ολόκληρα κάτω στα υπόγεια του Βατικανού υπάρχουν τα λείψανα ποικίλων ψευδών και αγίων, έχομεν υπόνοιαν σοβαρά ότι ο πάπας κρατάει τα πραγματικά λείψανα και μας δίδει τα ψευδή λείψανα διά να μας απατήση! ... , δεν θέλω να σκανδαλίσω τας ψυχάς σας, διότι μια ψυχή που πιστεύει, και αν ακόμα το λείψανον δεν είναι πραγματικόν, εάν πιστεύει εις το λείψανον, έχει την χάρι του θεού. Αλλά δεν θέλω να γίνωμεν θύματα απάτης του Βατικανού το οποίον αδειάζει τας αποθήκας του και σκορπίζει δεξιά κι αριστερά και κρατεί τα πραγματικά λείψανα! Κάτι επ’ αυτού, σπουδαίο , είπε ο Τωμαδάκης, ο καθηγητής της Φιλοσοφίας, ο οποίος εμέτρησε κάτω τας κεφαλάς και τας χείρας και απέδειξε ότι εκεί μέσα υπάρχει μία μεγάλη απάτη. Δι΄αυτό ημείς οι ορθόδοξοι, οι πραγματικώς, τιμώμεν τα λείψανα των αγίων, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Νεκταρίου, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Διονυσίου, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Σπυρίδωνος, όπως είναι πραγματικόν λείψανον του αγίου Γερασίμου, αλλά αμφιβάλλω για τα λείψανα, επαναλαμβάνω, τα οποία ξεφουρνίζουν τα υπόγεια του Βατικανού…».

    Το δε μαθητής του π. Αυγουστίνου Κων/νος Σιαμάκης παρότρυνε:
    http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/102-2009-02-15-11-36-00
    «…Μᾶς γέμισαν λείψανα τὰ τελευταῖα χρόνια. καὶ παρατήρησα κάτι. πέντε - δέκα χρόνια πρὶν δρομολογηθοῦν αὐτὲς οἱ δωρεὲς λειψάνων … μία πολυμελὴς ἐπιτροπὴ παπικῶν ἁγιολόγων, κατ᾿ ἀνάθεσι τοῦ πάπα τῆς Ῥώμης, ἐξήτασε κατὰ πόσο εἶναι ὑπαρκτοὶ ὡρισμένοι ἅγιοι. ἡ ἐπιτροπὴ γιὰ 30 περίπου ἁγίους ἔβγαλε τὸ συμπέρασμα ὅτι δὲν ὑπῆρξαν ποτέ, ὅτι εἶναι πρόσωπα ἀνύπαρκτα. κι ὁ ἀλάθητος πάπας τῆς Ῥώμης ἀποδέχτηκε τὸ συμπέρασμά τους ὡς ὀρθό. ἀπὸ κεῖ καὶ πέρα ὁ πάπας ἐκεῖνος καὶ οἱ παπικοί του χάρισαν στοὺς ὀρθοδόξους μία σειρὰ ἀπὸ λείψανα ἁγίων, τοὺς ὁποίους ἡ δική του ἁγιολογικὴ ἐπιτροπὴ εἶχε βγάλει ἀνυπάρκτους. κι ἔτσι ὁ πάπας τῆς Ῥώμης μὲ ἀνταλλάγματα, ποὺ αὐτὸς θεωρεῖ σκουπίδια γιὰ χαζούς, γίνεται στοὺς ὀρθοδόξους μεγαλόδωρος κι ἐξαγοράζει τὶς συνειδήσεις των, ὅπως ἐξαγόραζαν οἱ Ἄγγλοι ἐξερευνηταὶ κι ἀποικιοκράτες τοῦ ΙΗ΄ καὶ ΙΘ΄ αἰῶνος τὰ διαμάντια καὶ τὰ βασίλεια τῶν Κάφρων μὲ χρωματιστὰ γιαλιὰ καὶ κόκκινα κορδόνια.
    Ἀνύπαρκτοι λοιπὸν κατὰ τὴν παπικὴ ἁγιολογικὴ ἐπιτροπὴ κοσκινίσματος ἁγίων οἱ ἅγιοι, τῶν ὁποίων ἡ γριὰ ἀλεποῦ τοῦ Βατικανοῦ χαρίζει στοὺς ὀρθοδόξους καὶ λείψανα καὶ παλιὰ εἰκονίσματα. ἐπειδὴ τὰ θεωρεῖ σκουπίδια. τὰ παλιὰ παπούτσια στὸ φτωχὸ συγγενῆ γιὰ καλόπιασμα…»… «Θὰ ἔλεγα στοὺς ἀδελφούς μου τοὺς ὀρθοδόξους˙ Ἄν, ὃ μὴ γένοιτο, ἀποφασίσετε νὰ πουληθῆτε στὸν πάπα τῆς Ῥώμης, προσέξτε τοὐλάχιστο νὰ μὴν πουληθῆτε τόσο φτηνά. μία ἐκκλησία γιὰ 8 κιλὰ κόκκαλα δὲν εἶναι καλὴ τιμή. ὁ Χριστὸς τὴν ἐκτίμησε ὅσο τὸ αἷμα του, μὲ τὸ ὁποῖο τὴν ἐξαγόρασε καὶ τὸ ὁποῖο εἶναι ἀσύγκριτα ἀνώτερο ἀπ᾿ ὅλα τὰ λείψανα ὑπαρκτῶν καὶ ἀνυπάρκτων ἁγίων. μήπως κατηγορηθῆτε γιὰ σκόπιμο ξεπούλημα τῆς τόσο ἀκριβῆς ἐκκλησίας. κι ἀπὸ τὸν Κύριό της ἔπειτα δὲν σᾶς γλυτώνει κανείς, κακομοίρηδες.».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από το "αντικληρικαλιστικό" ιστολόγιο https://roides.wordpress.com/2008/12/04/4dec08/ (αφού τα ορθόδοξα δεν μας ενημερώνουν) πληροφορούμαστε ότι το Βατικανό " η καθολική εκκλησία απέσυρε από το επίσημο εορτολόγιό του ((την αγ. Βαρβάρα)) στα πλαίσια της μεγάλης αναθεώρησης του 1969, παραδεχόμενη την έλλειψη ιστορικών στοιχείων. Στο αποδιδόμενο στον άγιο Ιερώνυμο μαρτυρολόγιο (4ος-5ος αι.) η Βαρβάρα είναι απούσα.».

    Ερώτηση: Μα στέλνουν λείψανα "ανύπαρκτων" για εκείνους αγίων; Αλλά και να είναι υπαρκτοί, ποιος μας βεβαιώνει ότι είναι γνήσια λείψανα; Ότι
    α) Δεν τα άλλαξαν με απλά οστά στην πάροδο 1000 ετών
    β) Δεν τα άλλαξαν με κοινά οστά, σκόπιμα, για να προσκυνάμε οι αφελείς πλαστά λείψανα;
    γ) Δεν τους δώρησαν οι Βυζαντινοί σκόπιμα "πλαστά" λείψανα
    δ) Δεν άρπαξαν οι σταυροφόροι πλαστά λείψανα που είχαν φροντίσει να αλλάξουν οι Βυζαντινοί, ώστε να μην κλέψουν οι βάρβαροι τα γνήσια.
    ε) Δε ήταν εξ αρχής πλαστά τα λείψανα, εφόσον υπήρχαν καλοθελητές, επί Βυζαντίου, που έπαιρναν κοινά λείψανα από τους τάφους και τα παρουσίαζαν σαν "άγια" λείψανα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απλά αντικληρικαλιστικό το ιστολόγιο https://roides.wordpress.com. Είναι χριστομάχο, εκκλησιομάχο και αντίχριστο πέρα για πέρα!

      Διαγραφή
    2. Προς τον σχολιαστή 15 Μαϊ 2015

      Η επισήμανσή σας χρήσιμη, προς "γνώσιν" των αναγνωστών. Η ουσία όμως είναι αν ακόμα και σε αντιχριστιανικά ιστολόγια, υπάρχουν κάποια έγκυρα ιστορικά ντοκουμέντα τα οποία αποκρύπτονται επιμελώς από τα λεγόμενα θρησκευτικά ιστολόγια, από τα αδιάφορα για την πίστη κοσμικά ιστολόγια αλλά και τους υπευθύνους - αρμοδίους.

      Το ζητούμενο συνεπώς στο παραπάνω σχόλιο που απαντήσατε, είναι ΑΝ αληθεύει η πληροφορία, ότι το Βατικανό, αναγνωρίζει κατόπιν έρευνας της "αγιολογικής επιτροπής του" ως υπαρκτό κάποιον συγκεκριμένο άγιο, ή αν ΔΕΝ αναγνωρίζει ως υπαρκτόν κάποιον άγιο, οπότε αυτοδικαίως θεωρεί και τα λείψανά του πλαστά, "άχρηστα", κοινά οστά από τάφους. Υποτίθεται ότι οι δικοί μας πνευματικοί ηγέτες είναι φιλαράκια με τους παπικούς, αφού εναγκαλίζονται, συμπροσεύχονται, τους θεωρούν αδελφή εκκλησία, αποδέχονται δε τακτικά πλέον επιστρεφόμενα ή δανεικά λείψανα από το Βατικανό (έχει γίνει "έθιμο"!!!). Αν δυο φίλοι έχουν από δέκα λειψανοθήκες ο καθένας, αλλά ο ένας ξέρει ότι η μία από τις δέκα λειψανοθήκες του, περιέχει πλαστά λείψανα ανύπαρκτου αγίου, θα δώσει στον άλλο φίλο να προσκυνάει ως οστά αγίου, και να περιφέρει τη λειψανοθήκη με τα κατ΄ αυτόν κοινά οστά από τάφους, ως οστά αγίου; Πρόκειται για το ύψιστο θέμα, την πίστη, το θεό, δεν πρόκειται για παιδικά παιχνιδάκια.

      Ένα σχετικό άρθρο για τα επιστρεφόμενα από τους παπικούς λείψανα

      http://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/03/blog-post_24.html

      Διαγραφή
    3. Όχι ανώνυμε 9:48 πμ στα αντίχριστα ιστολόγια τα γεμάτα αισχρότητα και μίσος προς την Χριστιανική Πίστη και ηθική, δεν πρέπει να πηγαίνει κανείς. Και Ούτε να τα αναφέρει όπως κάκιστα κάνεις εσύ.
      Διαφορετικά κινδυνεύει να προσπαθεί να γιατρέψει ένα καλό στον εκκλησιαστικό χώρο και να κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό. Δεν θα αγκαλιάσεις τον σατανά και τους ανθρώπους του σατανά για να θεραπεύσεις ένα μικρο κακό.
      Εντάξει;
      Άντε μπράβο!

      Διαγραφή
  5. Κάτι σχετικό γράφει ο π. Δανιήλ http://apotixisi.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5146.html

    «Για την Εκκλησία σπουδαιότατο είναι το θέμα της εγκυρότητας των λειψάνων. Όπως είναι ανευλάβεια το να μην προσκυνήσεις με δέος γνήσια λείψανα, έτσι είναι ασέβεια να προβάλλονται ψεύτικα λείψανα… Η διοίκηση της Εκκλησίας (η Σύνοδος) οφείλει να ασχοληθεί με το θέμα της γνησιότητας των λειψάνων.

    Από ποιον π.χ: πήρε έγκριση ο τάδε ρασοφόρος, περιφέρων λείψανα αγίων παντός είδους και πάσης εποχής; Πού βρήκε πρώτος και μοναδικός αυτός λείψανα, παλαιού αγίου και ύστερα και… συγγενούς του, που δεν βρίσκεται στο αγιολόγιο της Εκκλησίας, και ύστερα πιο παλιά, του Προδρόμου, του οποίου περιφέρει τρίχες από τις… πλεξούδες του και τμήμα από τα οστά του, και ύστερα ακόμα πιο παλιά, λείψανα από το σκηνικό των Χριστουγέννων, ύστερα πιο σύγχρονα, κομματάκι από άμφιο ιερέως, και πιο σύγχρονα, λείψανα αγίων των ονείρων;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου