Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΙΔΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!

 

Περί προσεχούς Ημερίδος 

Μητροπόλεως Πειραιώς 

αναφορικώς της ΑΒ’ Συνόδου 

 

του Θεολογου Νικολάου Πανταζή

Η εν λόγω Ημερίδα-Αγουρίδα, άργησε κατά πολύ να ορισθεί και τα νυν ανασταίνεται εν τόπω και χρόνω. Λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά. 
Σα φάντασμα και ξωτικό ξεσπά και εξορκίζει κάθε αίσθηση Εκκλησιαστικού Δικαίου. 
Διαβρώνει κάθε έννοια ισότητος και ισοπεδώνει κάθε αρχή δημοκρατίας. 
Εγκαθιδρύεται η Βασιλεία της Διπλωματίας. 
Δεν κρατεί διόλου των αγγέλων ο Δήμος. 
Τουναντίον η Δεσποτοκρατία καλά κρατεί. 
Κι’ επικρατεί ο καλπάζων ορθολογισμός, η τυραννία της άνοιας, η αποθέωση της παράνοιας και η άνομη μετάθεση Πατερικών Ορίων “α έθεντο οι Πατέρες ημών…”
Στεφανώνεται η Άρχιμανδριτική υποκρισία και απολυτοποιείται η θύραθεν διακομματική φατρία. 
“Μεμέρισται ο Χριστός” σε Μητρομανή κόμματα και διαμελίζεται η Αλήθεια σε γεροντομανίας καμώματα. 
Οικειοποιείται η σκοτεινή, παρασκήνια πρακτική των τεκτονικών στοών, “κεκλεισμένων των θυρών”, των αγίων Συνοδικών το “Δι’ ευχών”, αποκλεισμένων των Αποτειχισμένων. 
Και επικροτείται επιτυχέστατα ο Σατυρικός Θίασος: “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!”
 
 
Εάν θέλουν οι υπεύθυνοι Οργανωτές να έχουν ανεγνωρισμένη τιμιότητα, Ορθοδοξοπρεπή αξιοπρέπεια και πρωταποστολική ευθύνη, θα πρέπει, έστω και στο “παρά πέντε” να αναθεωρήσουν το άδικον της ακάρπου μεθοδεύσεως, θέτοντας φρένο στη διακωμώδηση των Ελληνορθοδόξων θεσμών, στο χλευασμό των αξιών και διασυρμό Κανονολογικών προϋποθέσεων. 
 
Με χαρτοπολεμικούς παλινδρομισμούς και παιδαριώδεις χαρταετούς της Τσικνοπέμπτης, δεν γκρεμίζεται του Οικουμενισμού το Κάστρο.
 
 
Με απότομη στροφή 180 μοιρών, θα πρέπει πάραυτα:
 
 
  • να προσκαλέσουν επισήμως και εντίμως, την τετιμημένη, υπερευλογημένη, επιτακτική και άκρως αποκαλυπτική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ράσκας Αρτεμίου, ο οποίος – υπ’ όψιν – θα ευρίσκεται εντός Ελλάδος τω καιρώ εκείνω, (καθόλου τυχαίο, όχι όμως μεθοδευμένο και ενορχηστρωμένο)
     
     
  • να προσκαλέσουν επίσης τους δύο υπέρ δικαιοσύνης Χριστού δεδιωγμένους συνονόματους πατέρες Ευθυμίους και λοιπούς Αποτειχισθέντες αδελφούς, χωρίς να εξαιρεθούν και αποκλεισθούν αξιότιμες και σεβαστές γυναίκες
     
     
  • Να προσκαλέσουν δίχως να προδικάσουν, δίχως να περιθωριοποιήσουν, δίχως δολιότητα και διαπλοκή, δίχως φόβο και πάθος, δίχως επιφύλαξη και ενδοιασμούς, δίχως ουδεμία προκατάληψη και χρονίζουσα αισθητή εμπάθεια.
     
     
  • Να τους προσκαλέσουν ολοψύχως και συνάμα να τους παρακαλέσουν να φέρουν όποιον αγαπάνε!
     
     
  • Να τους προσφέρουν απλόχερο και απεριόριστο βήμα.
     
     
  • Να επιτρέψουν ζωντανή κάλυψη με παρουσία οποιονδήποτε εκπροσώπων καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και ιστολόγων.
     
     
  • Να επιτρέψουν ζωντανή μετάδοση από το διαδύκτιο και συμμετοχή πιστών από κάθε γωνιά της γης με ερωτήματα και παρεμβάσεις.
     
     
  • Να επιδιώξουν τηλεφωνική-τηλεοπτική συμμετοχή του Πατριάρχου ή έστω εκπροσώπησή του από εντεταλμένη, εξουσιοδοτημένη οντότητα.
     
     
  • Να δηλώσουν γραπτώς και υπευθύνως πως δεν θα αρκεστούν σε γνωματεύσεις, πορίσματα και σοφίσματα αλλά σε περίπτωση καθορισμού, προσδιορισμού, εντοπισμού, ευρέσεως και αποδοχής της Αγιοπατερικής Μεθόδου, Διδασκαλίας και Γραμμής, να κηρυχθεί πάση τη Οικουμένη, ουχί διά λόγων αλλά πράξεων και δια-Μητροπολιτικών Διατάξεων και Προκηρύξεων, η κατεπείγουσα, ουσιαστική ανάγκη ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.
 
 
Προς άμεσο καθησυχασμό των γερόντων, θα μπορεί εν τέλει να παγιωθεί και υπογραμμισθεί Δήλωση Κατηγορηματική των Ηγετικών Επισκόπων πως δεν θα προβούμε σε ουδεμία δημιουργία Νέας Συνόδου και ανεξέλεγκτες, ανυπόστατες χειροτονίες. 
 
Η Ημερίδα εν τέλει και υπερτελείως, θα σταθεί και μία τέλεια αφορμή για επίσημη ένωση και επανένταξη των Παλαιοημερολογιακών Παρατάξεων μετά της Επισήμου, Αποτειχισθείσης, Όντως Αντι-Οικουμενιστικής και πλέον Υποστατικής, Διαχρονικής του Χριστού Εκκλησίας, η οποία ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΠΑΠΑ.
 
ΙΔΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ…

7 σχόλια:

  1. Κύριε Πανταζή σεις ωραία τους τα γράφετε, αλλά μην περιμένετε,κατά την γνώμη μου, να πραγματοποιηθεί το παραμικρό από όσα προτείνετε, άλλωστε δεν είμαστε στην αρχή του προβλήματος που όλοι αντιμετωπίζουμε, αλλά φθάνουμε στο αποκορύφωμά του, ιδιαίτερα μετά την θρονική εορτή στο Φανάρι στις 30 Νοεμβρίου. Ο Πειραιώς και οι άνθρωποί του πιστεύω ότι έχουν επαρκώς ήδη ξεκαθαρίσει την θέση τους και την πρακτική τους όσον αφορά το θέμα της Αποτείχισης και γενικότερα του Οικουμενισμού. Θεωρητικά καταδικάζουν την Αίρεση έχοντας αντιληφθεί πλήρως την ανατομία της. Πρακτικά αρνούνται να ακολουθήσουν την γραμμή των Πατέρων και να Αποτειχισθούν, από την ώρα και την στιγμή που δημοσίως και από Εκκλησίας εξαγγέλθηκε με λόγους, διακηρύξεις και πράξεις η Αίρεση του Οικουμενισμού , αλλά έθεσαν οι ίδιοι τα δικά τους όρια αναμονής που είναι ή το κοινό Ποτήριο ή η DE JURE διακήρυξη της Ψευδοενώσεως, διότι και αυτοί και όλοι μας γνωρίζουμε ότι η DE FACTO Ψευδοένωση ήδη από ετών υφίσταται. Το δικό μου ερώτημα ως προς την στάση των ανθρώπων αυτών είναι εάν όντως θα σεβαστούν μελλοντικά τα όρια που οι ίδιοι έχουν δημοσίως προβάλει ή θα επαναληφθεί για μία ακόμη φορά στην Εκκλησιαστική ιστορία η στάση κάποιων κληρικών, οι οποίοι σε καιρό Αιρέσεως παρέμεναν ενωμένοι με τους Αιρετικούς προφασιζόμενοι, ότι δήθεν έπραξαν ότι έπραξαν για να διαφυλάξουν τα ποίμνιά τους από τους βαρύτερους από αυτούς φορείς της Αίρεσης, που θα αναλάμβαναν, εάν εκείνοι διεχώριζαν την θέσης τους, την διαποίμανση των περισσοτέρων πιστών τους. Ελπίζω ειλικρινά, έστω και αυτή την ύστατη ώρα που όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς τα δικά τους όρια, οι αδελφοί μας αυτοί να αποδειχθούν γενναίοι, συνεπείς στα όσα οι ίδιοι έχουν κατά καιρούς διακηρύξει και να συνταχθούν με την πλευρά των Ορθοδόξων, δηλαδή την πλευρά της Αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως αγαπητέ Ορθόδοξε Πιστέ! Άριστα έγραψες, δυναμικά εμίλησες και θαυμάσια τα εξής κατακεραυνωτικά σου λόγια:

    "Θεωρητικά καταδικάζουν την Αίρεση έχοντας αντιληφθεί πλήρως την ανατομία της. Πρακτικά αρνούνται να ακολουθήσουν την γραμμή των Πατέρων και να Αποτειχισθούν, από την ώρα και την στιγμή που δημοσίως και από Εκκλησίας εξαγγέλθηκε με λόγους, διακηρύξεις και πράξεις η Αίρεση του Οικουμενισμού , αλλά έθεσαν οι ίδιοι τα δικά τους όρια αναμονής που είναι ή το κοινό Ποτήριο ή η DE JURE διακήρυξη της Ψευδοενώσεως, διότι και αυτοί και όλοι μας γνωρίζουμε ότι η DE FACTO Ψευδοένωση ήδη από ετών υφίσταται."

    Όσο για το καίριο, ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ δικό σου ερώτημα (που είναι και δικό μας) "ως προς την στάση των ανθρώπων αυτών εάν όντως θα σεβαστούν μελλοντικά τα όρια που οι ίδιοι έχουν δημοσίως προβάλει" δυστυχώς θα απαντήσω απαισιόδοξα διότι τα χείλη τους και η καρδιά τους ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ στάζουν....

    ΔΕΝ σεβαστούν τα δικά τους όρια που οι ίδιοι έθεσαν κι όταν τελικά συμβεί το αναπόφευκτο, τότε εωσφορικά θα εφεύρουν άλλα νέα όρια και συνεχώς, συστηματικώς θα ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ τα όρια που έθεσαν ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ημών! Οι θιασώτες τότε της Μοντέρνας Αιρέσεως του Αχρικαιριτισμού θα αναδειχθούν κίβδηλοι και κάλπικες, τρύπιες σιγονταροοικουμενιστικές δεκάρες!

    Υποσημ. Σε ευχαριστώ εκ βάθους για την αγάπη και καλοσύνη σου. Το σχόλιό σου με τιμά και σε τιμώ δεόντως. Να ξέρεις πως το μοναδικό όπλο που τσακίζει, ανατριχιάζει και ξετινάζει τους οικουμενιστές είναι: ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ! Η ΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. "Και εδόθη τω Νικόντι ίνα νικήσει!" Ναι! "Αύτη η ΝΙΚΗ η νικήσασα τον κόσμον!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί ο συγγραφέας να δίνη οδηγίες στους διοργανωτές, για το ποιούς θα καλέσουν, ας κάνουν οι αποτειχισμένοι μία ημερίδα, και να καλέσουν τον Αγιο Πειραιώς, τον Ζήση , τον Μεταλληνό, για να διαφωτίσουν το αποτειχισμένο ακροατήριο, και να το ωφελήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί ο ανώνυμος να δίνη οδηγίες στους Αποτειχισμένους, ας εξετάσει πρώτα την εκ διαμέτρου αντίθετη έννοια του "δίδω οδηγίες" (που μόνον Οργανωτές μπορούν στην ουσία και κυριολεξία να κάνουν) και καταθέτω προτάσεις "επί ίσοις όροις". Σημασία μεγίστη έχουν ο σκοπός και τα κίνητρα μιας τέτοιας Ημερίδος καθώς και η ενδεχόμενη ύπαρξη διαθέσεως να γίνει ΠΡΑΞΗ η οποιαδήποτε θεωρητική ΑΝΕΥΡΕΣΗ της Αγιοπατερικής Οδού. Εάν όμως είναι ένα συνηθισμένο κι απλό μηχανολογικό "τυποποιημένο σεμινάριο" έτσι για να βρισκόμαστε και να απαλλαχτούμε από την δημόσια κατηγορία και κατακραυγή πως δεν εκπληρώσαμε την δημόσια υπόσχεσή μας και μοιάσαμε στους πολιτικούς με τα "θα", τότε καλύτερα ο Πειραιώς να υποσχεθεί τη δημιουργία και κτίσιμο "Κλειστού Αεροδρομίου" μη παύουν κάνα "άσθμα" τ' αεροπλάνα....

      Διαγραφή
  4. Να παει και ο π.Εθυμιος Τ.(3 ωρες ειναι απο το σπιτι του),auto εχει.Αν παει ο π.Ευθυμιος,μπραβο του.Αν δεν παει,ντροπη.Να παει και ο κ.Σηματης.Αν παει μπραβο του.Αν δεν παει,ντροπη.Ο κ.Τσολογιαννης θα παει;Εμεις θα παμε και στα 3!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ, αγαπητέ/ή Α.Ι.Π. να πάω, ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ, πίστεψέ με θα το έκανα πάση θυσία αλλά δεν έχω τέτοια οικονομική δυνατότητα αλλ' ούτε και θα δεχόμουν από τον Πειραιώς (μιας και μας συνδέει η Αυστραλία) τέτοια υποτιθέμενη προσφορά ή κάλυψη αεροπορικών ναύλων διότι αυτό θα ήταν κατάχρηση του δημοσίου κορβανά της Μητροπόλεως. Σε λίγο όμως, όταν οι Διαμαντοστόλιστοι, χλιδοκέντητοι και Μερσεντοκίνητοι Μητροπολίτες θα διαθέτουν και Προσωπικά-Επισκοπικά-Προεδρικά Τζετ για να τελούν με άνεση τις ακριβές εγχειρήσεις τους και κανιβαλικές μεταμοσχεύσεις, τότε δεν θα υπάρχει ούτε καν κουβέντα, όχι "ανάγκη", μιας τέτοιας Παρωνυχίδος-Ημερίδος...

      Η αλήθεια είναι πως τα ονόματα που ανέφερες είναι υπέραρκετά και όντως ικανά να εκπροσωπήσουν θριαμβευτικώς και να ασπροπροσωπήσουν Αγιοπατερικώς τους Αποτειχισμένους. Εύχομαι να πάνε όλοι, ακόμη και φίλοι μας που δεν Αποτειχίστηκαν και το σκέπτονται. Ακόμη και οι εχθροί μας για να αντιληφθούν ποιοί είναι οι πραγματικοί εχθροί της Αληθείας.

      Διαγραφή
  5. Το "εμείς θα πάμε και στα 3" δεν το κατάλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου