Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο χειροτερος Πατριαρχης της ιστοριας


 

Είναι λυπηρό, ο Πατριάρχης με τις δηλώσεις του, να προκαλεί γενική θυμηδία!







του ιατρου κ. Λυκουργου ΝΑΝΗ




Προφανώς ο κ.Βαρθολομαίος θεωρεί ότι όλοι, οι προς ους απευθύνεται, τρέφονται με... κουτόχορτο ή κατάγονται απ το...κοροιδοχώρι! 




Δυστυχώς, για τον αρχιοικουμενιστή και καταπροδίδοντα με τα καμώματά του την Ορθοδοξία πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, υπάρχουν ντοκουμέντα, διάσπαρτα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που πιστοποιούν τη μειοδοτική του πολιτική στο θέμα των διαχριστιανικών και διαθρησκειακών σχέσεων και τα οποία ουδόλως δύνανται να αμφισβητηθούν!  




Και ακριβώς η ύπαρξη και αναδίφηση των εν λόγω ντοκουμέντων, κρυστάλλινης οικουμενιστικής διαύγειας, καθιστούν τη σημερινή δήλωσή του τουλάχιστον φαιδρή! 
Συνάμα και προκλητική! 




Είναι οπωσδήποτε λυπηρό ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως με τις δηλώσεις του να προκαλεί γενική θυμηδία!

 


Εμείς οικουμενιστές; 
Αλλοίμονο, αυτά είναι διαδόσεις των...εχθρών μας που επιδιώκουν να μας...πλήξουν! 
Ξύπνησαν οι τελευταίοι μια ωραία πρωία και είπαν: δεν τα βάζουμε με το Βαρθολομαίο έτσι για να περνά η ώρα;
 



Εμείς απλά αναγνωρίζουμε εκκλησιαστική υπόσταση και αποστολική διαδοχή στις σχισματοαιρετικές προτεσταντικές και παπικές κοινότητες αποκαλώντας τις "αδελφές εκκλησίες", απλά συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς, αλλοθρήσκους, μάγους, ειδωλολάτρες και κάθε καρυδιάς καρύδι μπροστά σε ομοίωμα της ..."θεάς" Γαίας στη Γροιλανδία, αφού πρώτα φροντίσαμε στη διδακτορική μας διατριβή να χαρακτηρίσουμε ως "στερούμενους αγάπης" τους θεόπνευστους ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές, απλά στο Πόρτο Αλλέγκρε υπογράφουμε κείμενα που χαρακτηρίζουν τις πλανεμένες διδαχές "διαφορετικές διατυπώσεις της μίας πίστεως", απλά αναγνωρίζουμε στο Μπάλαμαντ τη "βαπτισματική θεολογία", απλά χαρακτηρίζουμε "θύματα του αρχεκάκου όφεως, που μάλιστα θα δώσουν λόγο!!! τους πατέρες μας που μας κληροδότησαν τη διάσπαση", απλά διακηρύσσουμε ότι "οι διαφορές χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν τις ρίζες τους στην πολιτική κι όχι στην πίστη", απλά δωρίζουμε το "άγιο κοράνιο", απλά προσφέρουμε σαν δώρο ένα άγιο ποτήριο στον ουνίτη ψευδεπίσκοπο Αθηνών, απλά υποδεχόμαστε τον αιρεσιάρχη της Ρώμης στο Φανάρι με κωδωνοκρουσίες, θυμιατίσματα, ασπασμούς, λειτουργικές δεήσεις και αιτήσεις υπέρ αυτού, ευλογημένος ο ερχόμενος, πολυχρόνια, κοινή ευλογία, δώρα, απαγγελία του «Πιστεύω» και του «Πάτερ ημών» από τον πάπα σέ Θ. Λειτουργία στό Φανάρι, απλά ακυρώνουμε την έννοια της Ιεραποστολής προς τους ετεροδόξους και αλλοθρήσκους ισχυριζόμενοι ότι "Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία δέν ἐπιδιώκει νά πείση τούς ἄλλους περί συγκεκριμένης τινος ἀντιλήψεως τῆς ἀληθείας ἤ τῆς ἀποκαλύψεως, οὔτε ἐπιδιώκει νά τούς μεταστρέψει εἰς συγκεκριμένον τινά τρόπον σκέψεως», απλά αφορίζουμε άνευ αιτίας, άνευ δίκης και απολογίας εκλεκτούς αντιαιρετικούς και αντιοικουμενιστές θεολόγους και την ίδια στιγμή συγκαλύπτουμε τις φρικαλέες Χαρκιανάκειες και Ζηζιούλειες κακοδοξίες και τα "κατορθώματα" των μητροπολιτών Γερμανίας και Γαλλίας, απλά ζητούμε την κεφαλήν επί πίνακι ομολογητών Ελλαδιτών ιεραρχών, απλά σκανδαλίζουμε και πυροδοτούμε εντάσεις και σχίσματα, απλά το ένα, απλά το άλλο, απλά το...παράλλο, έτσι απλά, τόσο απλά!

26 σχόλια:

  1. Ζαχαρίας Τομπούλης είπε...

    Η διγλωσσία της εκκλησιαστικής διπλωματίας σε όλο της το Πατριαρχικό μεγαλείο !!!

    Η αθώωση της Ουνίας στο Balamand to 1993 δεν ήταν προδοσία της αλήθειας ;;;

    Η απόδοση εκκλησιαστικών τιμών στον αιρεσιάρχη Πάπα πολλάκις δεν ήταν προδοσία της Ορθοδοξίας ;;;

    Η προσπέραση όλων των δογματικών θεμάτων και η προσπάθεια επίλυσης του θέματος του Πρωτείου, ώστε να ενωθούμε, δεν είναι πρόβλημα, ε;;;

    Η διαπίστωση στο επίσημο κείμενο του Π.Σ.Ε. το 2006 στο Πόρτο Αλέγκρε, ότι χωρίς τις άλλες "εκκλησίες" του Π.Σ.Ε. είμαστε "πτωχευμένοι" (impoverished) ήταν ομολογία Ορθοδοξίας !!!

    Τέλος, διαβάστε τί νεοεποχίτικα και μασονικά λέει ο Οικουμενικός στο βιβλίο του "Η αλήθεια ελευθερώσει ημάς" (1993) για να έχετε πλήρη εικόνα του πατριαρχικού εμπαιγμού !!!

    Ντροπή, ντροπή, ντροπή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Οικομενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος: Με τους "διαλόγους" δεν προδίδουμε την Ορθοδοξία!
    Σαφές μήνυμα προς όλους όσοι στρέφονται εναντίον των Διαχριστιανικών διαλόγων έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την υποδοχή στο Σεπτό Κέντρο της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, Πατριάρχη Νεόφυτο.
    http://imverias.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4578.html




    ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Δεν προδίδουμε την Ορθοδοξία - Δεν είμαστε οικουμενιστές
    http://talantoblog.blogspot.com/2013/09/blog-post_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο κατα Ιωαννην Ευαγγελιο,η προσευχη του ΚΥΡΙΟΥ εχει ως εξης.
    Φανερωσα το Ονομα Σου στους ανθρωπους, που μου εδωσες απο τον κοσμο.Τα λογια που μου εδωσες,εδωσα σε αυτους και αυτοι τα δεχτηκαν και πειστηκαν,οτι απο Σενα Προηλθα και πιστεψαν ,οτι Συ Με απεστειλες.
    Εγω γι αυτους παρακαλω,δεν παρακαλω για τον κοσμο.Δεν παρακαλω
    μονο γι αυτους αλλα και για οσους θα πιστεψουν με κηρυγμα τους Σε Εμενα, για να ειναι μεταξυ τους ενα , οπως Εμεις ειμεθα ΕΝΑ, ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, για να εχουν φθασει σε ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ . ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΩΝ - ΧΡΙΣΤΟΥ - ΘΕΟΥ. Η αγαπη με την οποια με αγαπησες να ειναι μεσα τους και ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.
    Συμφωνα με το κατα Ιωαννην Ευαγγελιο η ενοτητα ειναι μονο με την αποδοχη των αληθειων του Ευαγγελιου ητοι του λογου του Θεου που κηρυξε ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος και οι αποστολοι.

    Οι ετεροδοξοι Καθολικοι και Ευαγγελικοι κ.λ.π. δεν αποδεχονται ολες τις αληθειες που κηρυξε ο Χριστος με τις προσθαφαιρεσεις που εισηγαγαν στα δογματα τους.και συμφωνα με το λογο του Ευαγγελιου:ο ενοχος εν ενι γεγονε παντων ενοχος.
    Και εφ οσον δεν αποδεχονται ολες τις αληθειες του Ευαγγελιου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ειμαστε ΕΝΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ, ΕΙΠΕ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ.
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.

    Ο Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος ,λεει ,οτι ο Θεος διαλεγεται αει μεθ ημων,αλλα ποσοι τον δεχτηκαν και εγκολπωθηκαν τον Λογο του.
    Μετα πρωτης και δευτερας νουθεσιας παραιτου,διοτι εχει εκτραπη ο τοιουτος και ειναι αξιοκατακριτος .

    Εσεις Παναγιωτατε ποσα χρονια διαλεγεσθε με τους ετεροδοξους διχως καμια μεταμελεια εκ μερους τους, δεν νομιζετε , οτι ματαιοπονειτε και χανετε το χρονο σας στο διεθνες συμβουλιο (εκκλησιων.);
    Λετε ,οτι διαλεγεσθε μετα παντων, που θελουν να ακουσουν τα δογματα της Ορθοδοξιας και να μαθητευσετε παντα τα εθνη.
    Πως μαθητευετε παντα τα εθνη, οταν λετε και οι αλλες θρησκειες σωζουν
    και χαριζετε αντι του Ευαγγελιου Κορανιο σε Μωαμεθανους.
    Ειναι κηρυγμα του Ευαγγελιου η του Κορανιου σε παντα τα εθνη;
    Για να ακριβολογουμε μεχρι στιγμης μαλλον δεν μαθητευετε παντα τα εθνη.Αλλα κηρυττετε αλλο Ευαγγελιο, απο αυτο που κηρυξε ο Χριστος και οι Αποστολοι.

    Πως μπορει να υπαρχει ενοτητα μεταξυ μας ,την οποια πολυ επιθυμειτε, οταν δεν υπαρχη ενοτητα στην πιστη, διοτι η ενοτητα μεταξυ των ανθρωπων ,επιτυνχανεται με την πιστη στο Χριστο,Διοτι ο Χριστος ειπε:(ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΜΠΕΛΟΣ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΥΜΕΙΣ ΤΑ ΚΛΗΜΑΤΑ. ΠΑΝ ΚΛΗΜΑ ,ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΡΠΟΝ ΑΙΡΗ ΑΥΤΟ,ΙΝΑ ΠΛΕΙΟΝΑ ΚΑΡΠΟΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝ ΚΛΗΜΑ ΜΗ ΦΕΡΩΝ ΚΑΡΠΟΝ ΚΑΘΑΙΡΗ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΡΙΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙΕΤΑΙ.
    Απο την Αμπελο του Χριστου αποκοπηκαν οικειοθελως οι ετεροδοξοι και δεν αποτελουν Εκκλησια μαζι μας, πολυ περισσοτερο οι αλλοθρησκοι και ως εκ τουτου οσο και αν τους αγαπουμε ως συνανθρωπους μας δεν μπορουμε να συμπροσευχομαστε μαζι τους,
    ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται" παναγιώτατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδιάντροπος Αιρετικός, αδιαντροπος.Δεν πιστεύει τίποτα μόνο στη δόξα του και στα απειρα χρήματα που τροφοδοτειται από παντού το πατριαρχείο.ΟΥΔΕΠΟΤΕ εδωσε εναν απολογισμό των χρημάτων που λαμβάνει από μύριες πηγές.Σαν μαχαραγιάδες ζούν εκεί στο Φανάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περιμένουν κάποιοι ακόμη και δεν του διακόπτουν το μνημόσυνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://e-theologia.blogspot.gr/2013/09/blog-post_21.html
    Η ΒΟΘΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΗΣΙΩΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο αμεθυστος για τον Λυκουργο Νανη

    ΣΧΟΛΙΟ: ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΦΑΣ
    Δυστυχώς η αργολογία του καφενείου στην πολύπαθη σημερινή Ορθοδοξία έγινε το δόγμα της σωτηρίας μας.
    Η Ορθοδοξία η οποία γνώρισε κάποτε την λάμψη των θεολόγων της, φωτίστηκε στο Θαβώρ, είδε τον Κύριο, η Ορθοδοξία της Θεοπτίας και της Θεογνωσίας κατήντησε σήμερα να Θεολογεί απο το πνευματικό ύψος της συνάξεως του καφενείου. Λυπούμαστε που Θεολογικά ιστολόγια φιλοξενούν τέτοια κείμενα. Η ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    Αμέθυστος
    http://apotixisi.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2083.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται να απαντήσω αδελφέ. Ο καθείς έχει τις απόψεις του.
      Λ.Ν.

      Διαγραφή
    2. Και πολύ καλά κάνεις γιατρέ! Δεν αξίζει τον κόπο!

      Διαγραφή
    3. Δεν το είπα για να απαντήσετε απλά ενημέρωσα.

      ο 9,15μμ
      Φιλήσυχος

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ αγαπητέ φιλήσυχε!
      Λ.Ν.

      Διαγραφή
  9. http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2874.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Τέλος, διαβάστε τί νεοεποχίτικα και μασονικά λέει ο Οικουμενικός στο βιβλίο του "Η αλήθεια ελευθερώσει ημάς" (1993) για να έχετε πλήρη εικόνα του πατριαρχικού εμπαιγμού !!!».

    Ἀγαπητέ 6:41 μ.μ., θά μπορούσατε νά παραθέσετε κάποια ἐνδεικτικά ἀποσπάσματα ἀπό τό ἐν λόγῳ βιβλίο γιά νά βγάλουμε κί ἐμείς, πού δέν τό ἔχουμε τό βιβλίο, τά συμπεράσματά μας.

    Εὐχαριστῷ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τρελλαίνεσαι δηλαδή!
    Ο αμέθυστος που έχει γράψει ολόκληρα σεντόνια κατά του Βαρθολομαίου κατηγορεί το Λ.Νάνη για κατάκριση!
    Αυτό κι αν δεν προκαλεί θυμηδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είπαμε απο την αρχή ότι είναι μεθυσμένος
      αλλά δεν μας ακούσατε ούτε εσείς ούτε ο κ. Οδυσσέας.

      Διαγραφή
  12. Προς Αμέθυστον:
    ἱ. Χρυσόστομος: «Τό "μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῆτε" περί βίου ἐστι, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O "AMΕΘΥΣΤΟΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς αυτοαποκαλούμενο "αρχαίο χριστιανό", το alter ego του μεθυσμένου: φίλε πιωμένος είσαι;
    Μάλλον "πιωμένος χριστιανός" πρέπει να λέγεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://syghorisis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_22.html
    Θαυμάσια και νηφάλια προσέγγιση της τουλάχιστον ατυχούς πατριαρχικής δήλωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Oδυσσέας ονόμασε τον Αμέθυστο ως τον μεγαλύτερο ΥΠΝΟΒΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ και είχε δίκηο.Δεν βλέπει μπροστά του ο ανόητος, δεν ξέρει τι του γίνεται, τον σκέπασαν οι βλακώδεις φιλοσοφίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Οδυσσέας άργησε πολύ να τον ονομάσει έτσι.

      Διαγραφή
  17. ΑΜΕΘΥΣΤΕ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΒΡΙΖΕΣ ΤΟΝ Π. ΕΥΘ. ΤΡΙΚΑΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ; ΜΗΠΩΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ;(ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ). ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ, ΕΚΠΕΜΠΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με μία ερμηνεία του χωρίου από τον αγιο Χρυσόστομο απάντησε στον Αμέθυστο ο παραπάνω επισκέπτης.
    Οί Πατέρες της Εκκλησίας είναι καταπέλτες γιά τους Κακόδοξους σαν τον Αμέθυστο που χαρακτήρισε τις Αιρέσεις του Βαρθολομαίου σαν κατακρίσεις. Οι βλακείες του όριο δεν εχουν.
    Ο αγιος Χρυσόστομος του απαντάει:

    Προς Αμέθυστον:
    ἱ. Χρυσόστομος: «Τό "μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῆτε" περί βίου ἐστι, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4119.html
    Τη μεγαλύτερη πλάκα την έχει ο Τελεβάντος που δεν αναφέρει το Λυκούργο Νάνη με το ονοματεπώνυμό του αλλά μιλάει για συντάκτη της ανάρτησης που υπογράφει με τα αρχικά Λ.Ν. στο μπλογκ Θρησκευτικά! Το καλό πάντως είναι ότι συμφωνεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου