Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Απαντησι στους ΨΕΥΤΕΣ της ΝΕΤ 

και ....στους αλλους


αδιστακτους αποδεκτες...

----------------------------------

Η ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΗ 

ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΚΛΟΓΗ 

ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΟΤΣΩΝΗ




"Μηχανη του χρονου"  ονομασαν καποιοι γελοιοι πρασινοδημοσιοΚΑΦΡΟΙ της κρατικης ΝΕΤ, που κουβαλαει επανω της φαλαγγα δαιμονιων, για να διαστρεφουν κατα τον αθλιοτερον τροπον, την αληθεια και την πραγματικοτητα.
Ειναι ικανοι να διαστρεβλωνουν και να διαφθειρουν τα παντα. 
Αυτη η ΝΕΤ ειναι ενα απο τα χειροτερα και ενα απο τα σατανικοτερα καναλια. 
Εφθασε στο σημειο πρωϊνη παρουσιαστρια το ονομα Μαριλιτσα να αρνειται να πη το Χριστος Ανεστη, να ειρωνευεται τα ονοματα των αγιων και να ριπτη το δηλητηριο της σε διαφορα εκκλησιαστικα ζητηματα.
Αυτοπτες μαρτυρες ειμαστε εμεις οι ιδιοι.
Και αυτο το αξιοθρηνητο γυναιο πληρωνεται απο τις τσεπες του Ελληνικου λαου.



Χθες μας παρουσιασαν ενα βιντεο για την "επαρατη" Επταετια - που το ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ οτι ο λαος ηταν πιο ευχαριστημενος απο την σημερινη ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - και προσκαλεσαν να συνεισφερουν στην προσκομιδη των αθλιοτητων τους τον ψευδολογο μητροπολιτη Περιστεριου Χρυσοστομο Ζαφειρη - παλαια καρα....βανα σε τετοια και παρομοια - και τον διαβοητο εκπαραθυρωτη του Γενναιου και Θρυλικου Ψαρουδακη χρεωκοπημενο πολιτικο Μανωλη Μηλιαρακη.
Και οι δυο ειπαν ψεμματα, καραμπινατα ψεμματα τουλαχιστον γι αυτο που ρωτηθηκαν, οσον αφορα τον Αρχιεπισκοπο ΙΕΡΩΝΥΜΟ Κοτσωνη.
Οτι δηλαδη ο σεμνος και ευλαβης Ιερωνυμος ....ηταν ο εκλεκτος της Επταετιας!!!!
Που το ειδαν αληθεια;
Δεν ντραπηκαν να βγουν στις οθονες και να πουν αυτα τα τερατωδη ψεμματα;
Και καλα οι δημοσιοΚΑΦΡΟΙ δεν λενε ποτε την αληθεια, οπως αυτη η καραβανα του οργανωμενου ψευδους η αλανιαρα Παπουτσακη, που καλυψε με την παρουσιασι της ολα εκεινα τα βρωμερα ρασοφορα καθαρματα και υποκειμενα που μπηκαν μεσα στην Εκκλησια για να την βρωμισουν και να την εξευτελισουν και ο Ιερωνυμος εθεσε ως πρωτο μελημα του να ξεβρωμιση ολη αυτη την κοπρο του Αυγειου.



Ο δε ψευδολογος μητροπολιτης Περιστεριου τελειως, μα τελειως αδιαντροπα και ξετσιπωτα ειπε οτι ο Παττακος και ο Παπαδοπουλος πηγαν στην αιθουσα της Συνοδου και αφου εβγαλε ο δευτερος το πιστολι του επανω στο γραφειο, ζητησε να εκλεξη η συνοδος για αρχιεπισκοπο τον Ιερωνυμο!!!
Ιδου το ΠΕΛΩΡΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΨΕΜΜΑ που το διακηρυττει δια μεσου των ερζιανων ανα τα περατα του κοσμου ενας μητροπολιτης που γνωριζει ολοκληρη την αληθεια και την αποκρυπτει και την διαστρεβλωνει ωμα και απροκαλυπτα και αθεοφοβα.



ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ Χρυσοστομε Ζαφειρη, ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΕ ΨΕΥΔΟΛΟΓΕ μητροπολιτα Περιστεριου, ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.



Η αληθεια για τον μακαριωτατο Ιερωνυμο Κοτσωνη ειναι πολυ διαφορετικη και κατατεθηκε απο τον τοτε Γενικο Διευθυντη Θρησκευματων, καθηγητη της Θεολογικης Σχιολης Αθηνων Μαρκο Σιωτη ο οποιος ηταν παρων μεσα στην συνοδο.
Εχει δημοσιευθει επιστολη του στην εφημεριδα ΟΡΘ.ΤΥΠΟΣ που οταν την διαβασαμε μας κατεπληξε κυριολεκτικα και πιστεψαμε οτι η εκλογη του Ιερωνυμου ηταν πραγματικα  θαυματουργικη και θεοπροβλητη και πολυ αξιοθαυμαστη, εκεινες τις κρισιμες στιγμες της πατριδος μας.
Ο Θεος παρενεβη "ινα εκγελασεται τους εχθρους" αυτου του αγαθου και θαυμασιου ανθρωπου, που η ολη μετεπειτα διαδρομη του ηταν ευεργετικη για την Εκκλησια μας και αποκαλυψε στην εκκλησιαστικη διαδρομη του, ολοκληρο το βρωμικο παρασκηνιο της επικρατουσας εκκλησιαστικης, αλλα και της πολιτικης αθλιοτητας.
Δεν ηταν ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος ο εκλεκτος της Επταετιας, αλλα ο εκλεκτος της Επταετιας ηταν ο Καστοριας Δωροθεος και αυτον και μονον υποστηριζε η Δικτατορια και αυτον και μονον ζητησε η Τριανδρια της Δικτατοριας απο την Συνοδο να εκλεξη, αλλα δεν προλαβε, γιατι ηδη ειχε εκλεγει ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ.
Παρακολουθειστε ολοκληρη η ΑΛΗΘΕΙΑ απο το στομα του καθηγητου κ. ΣΙΩΤΗ:



Στίς 22 Νοεμβρίου τοῦ ἔτους 1989, ὅλοι ἐκεῖνοι, πού ἀγαποῦσαν καί σέβονταν τό σεπτό πρόσωπο τοῦ ᾿Αρχιεπισκόπου ῾Ιερωνύμου, συγκεντρώθηκαν στή μεγάλη αἴθουσα τῆς ᾿Αρχαιολογικῆς ῾Εταιρείας ᾿Αθηνῶν σέ ἕνα φιλολογικό μνημόσυνο τοῦ ἀληθινοῦ ποιμένα καί κορυφαίου Πανεπιστημιακοῦ δασκάλου. 
῞Ενας ἀπό τούς ὁμιλητές, ἦταν ὁ καθηγητής τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου ᾿Αθηνῶν, κ. Μᾶρκος Σιώτης. 
Πρέπει νά σημειωθεῖ, ὅτι ὁ καθηγητής κ. Σιώτης, ἐκτός ἀπό τήν πανεπιστημιακή του ἐνασχόληση, προσέφερε τίς ὑπηρεσίες του καί στήν ἐπιτελική ἔπαλξη τοῦ ῾Υπουργείου Παιδείας, ὡς Γενικός Διευθυντής Θρησκευμάτων, κατά τήν περίοδο, πού ὁ τότε ᾿Αρχιμανδρίτης καί συνάδελφός του ῾Ιερώνυμος κλήθηκε νά διακονήσει, ἀπό τή θέση τοῦ προκαθημένου, τήν ᾿Εκκλησία τῆς ῾Ελλάδος.
Μετά τήν παρουσίαση τοῦ εὐρύτατου καί βαθύτατου ἐπιστημονικοῦ ἔργου τοῦ ᾿Αρχιεπισκόπου ῾Ιερωνύμου, ὁ καθηγητής κ. Σιώτης αἰφνιδίασε τό ἀκροατήριό του, κάνοντας μιά ἀποκάλυψη. 


Δήλωσε μέ ἔμφαση, ὅτι ὁ ῾Ιερώνυμος Κοτσώνης δέν ἦταν ὁ ἐκλεκτός τοῦ στρατιωτικοῦ καθεστῶτος, ὅπως ἀνιστόρητα ὑποστηρίζουν κάποιοι παράγοντες τῆς πολιτικῆς καί τῆς δημοσιογραφίας. 
Καί ὅτι, κατά τή μέρα τῆς ἐκλογῆς του, ἐπιτροπή τῶν κυβερνητικῶν στελεχῶν ἐπισκέφτηκε τήν ῾Ιερά Σύνοδο, γιά νά ζητήσει τήν ἀνάδειξη ἄλλου προσώπου στόν ἀρχιεπισκοπικό θρόνο τῶν ᾿Αθηνῶν.
Μεταφέρουμε ἐδῶ τό σχετικό ἀπόσπασμα ἀπό τή διάλεξη τοῦ καθηγητῆ κ. Σιώτη. 


«... Εἰς τό βιβλίον του “Τό δρᾶμα ἑνός ᾿Αρχιεπισκόπου” ἐκφράζει τήν πικρία του, ὅτι δέν ἔτυχε τῆς συμπαραστάσεως τῆς τότε κυβερνήσεως. 
Λυποῦμαι, ὅτι δέν εἶχεν ἐγκαίρως πληροφορηθεῖ ἀπό ἁρμοδιωτέρους αὐτό, τό ὁποῖον μόλις ἕν ἔτος πρό τοῦ θανάτου του ἔμαθεν ἀπό ἐμέ. 
῞Οτι δηλαδή ἡ τότε κυβέρνησις δέν τόν ἤθελεν ἀπ᾿ ἀρχῆς. 
Οἱ ἀνώτατοι ἐκπρόσωποί της εἶχον καταφθάσει εἰς τήν αἴθουσαν τῶν Συνεδριῶν τῆς ῾Ιερᾶς Συνόδου, ἐνῶ αὐτή συνεδρίαζε, μέ μόνον θέμα τήν ἐκλογήν του, καί ἠξίωσαν νά διακοπῆ ἡ συνεδρία, πρός ματαίωσιν τῆς ἐκλογῆς του. 
Τοῦτο βεβαίως δέν ἔγινε, διότι κατά τήν ὥραν τῆς ἀφίξεώς των εἶχεν ὁλοκληρωθῆ ἡ ἐκλογή. 
Κατ᾿ ἐμέ ἀπό τῆς στιγμῆς ἐκείνης εἶχε διαγραφεῖ τό δρᾶμα τοῦ ᾿Αρχιεπισκόπου ῾Ιερωνύμου. 
Τοῦτο ἐπηύξησαν καί ἄλλοι λόγοι, ἡ ἀναζήτησις τῶν ὁποίων ἀπόκειται εἰς τόν ἱστορικόν τοῦ μέλλοντος. 
῾Ημεῖς εἴμεθα βέβαιοι ὅτι ἡ μνήμη του θά παραμείνη αἰωνία, ὡς τήν ἐγγυᾶται τό πολύπλευρον ἔργον του».



6 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΤΙ 2 ΔΕΣΠΑΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΑΤΜ, ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΠΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 13 Αυγούστου 1976 ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αείμνηστος Ιωάννης Παπάλης, συνοδικός τότε, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της τότε ΔΙΣ εξ αιτίας του οργίου των παρανομιών που είχε διαπράξει η σεραφειμική πλειοψηφία της συνόδου. Στο ιστορικό κείμενο της παραιτήσεώς του το οποίο πρέπει να σκανάρω και αποστείλω ολόκληρο όταν μπορέσω, δυστυχώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε διαθέτω ικανό χρόνο, αναγράφονται και τα κάτωθι αφορώντα στην εκλογή σε τιτουλάριο μητροπολίτη Γαρδικίου του νυν μητροπολίτου Περιστερίου: η εκλογή του αρχιμ.Χρυσοστόμου Ζαφείρη ως μητροπολίτου αποτελεί και αύτη ομοίαν με την ανωτέρω ΠΑΡΑΒΙΑΣΙΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ωδηγήθη δε και αύτη ως και η προηγουμένη, εις την κρίσιν του Συμβουλίου της Επικρατείας.
    Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο παιδείας την ίδια ημέρα δηλαδή στις 13/10/1976 αναγκάστηκε να αποστείλει έγγραφο προς την παρανομούσα ΔΙΣ με το οποίο καυτηριάζοντας τις σεραφειμικές εκτροπές κάνει λόγο για παράβαση ρητών διατάξεων της κειμένης εκκλησιαστικής νομοθεσίας και για την αναγκαιότητα αναστολής κάθε παιρετέρω διαδικασίας ολοκληρώσεως των αποφάσεων της διαρκούς ιεράς συνόδου πράγμα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στα νεότερα εκκλησιαστικά χρονικά!
    Λ.N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε και τον κ. Λ.Ν. και εσάς για τα στοιχεία που μας δίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ΡΕ Οδυσσέα και Λυκούργε,η"αριστίνδην" σύνοδος,που συγκρότησε
    η χούντα και η εξ αυτής εκλογή-από 8 ανθρώπους- του Ιερώνυμου ήταν
    κανονική;Αν αυτό ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ,τότε είσθε ή ΗΛΙΘΙΟΙ ή ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ με
    χουντικά ιδανικά!!
    Ο Ιερώνυμος πάντως μου ήταν όχι μόνο συμπαθέστατος,αλλά και τραβού-
    σε το σεβασμό και την αγάπη του κόσμου ΧΩΡΙΣ φανφάρες και επίδει-
    ξεις!!Θυμάμαι το πρώτο απόγευμα στην Αθήνα,που ανέβηκα να παρουσια-
    σθώ στο στρατό (24-7-1967) και οδηγούμενος από χάρτη,που είχα αγο-
    ράσει στη μητρόπολη,μπήκα να ανάψω κερί και να την δω.Εκείνη τη στι
    γμή ακριβώς δίπλα μου ήρθε ΜΟΝΟΣ του και άναψε σαν απλός παπάς το κερί του κι ο Ιερώνυμος!Παρά τα 20 χρόνια μου ΤΑΡΑΧΤΗΚΑ,αλλά αμέ-
    σως συνήλθα και τον προσκύνησα φιλώντας του το χέρι!!Προχώρησε μέ-
    σα στο ναό και μετά τον πήραν χαμπάρι,ενώ ανέβηκε στο ψαλτήρι και ως ψάλτηςέψαλε στον εσπερινό!!!Από τότε τον έβαλα στην καρδιά μου και όταν το 1994 πέρασα από τα Υστέρνια πηγα στο λόφο,που είναι θαμμένος και προσκύνησα τον τάφο του,αλλά ξέχασα να σημειώσω το ψαλ
    μικό,που είναι χαραγμένο στην πλάκα!Ό,τι έγινε έγινε με όλους!Καλό είναι να τους αφήσουμε "εις την ανάπαυσίν των"!
    Όσο για τον Περιστερίου είπε μεν για το όπλο,αλλά αυτό "δεν ξερου-
    με,αν είναι αλήθεια"!Τον βρίζεις Οδυσσέα,αλλ'αυτό το σημείο το ΑΠΟ
    ΚΡΥΠΤΕΙΣ!!Όπως σε κατηγορούν πολλοί,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πουθενά παρά μό-
    νο στο τομάρι και τα κατώτερα ένστικτα-υβριστική γλώσσα-,που σε διέ
    πουν!!Γιατί,αν πιστεύεις,τότε ΚΑΛΗ ΚΟΛΑΣΗ και στους δυο μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου Οδυσσέα, καλησπέρα.
    Όντως ο Ιερώνυμος ΚΟτσώνης δεν ήταν ο εκλεκτός της Χούντας. Προσωπικά γνωρίζω ότι (μεταξύ άλλων;)απευθύνθηκαν οι στρατιωτικοί στπν μακαριστό μητροπολίτη Τρίκης και Σταγών Διονύσιο (Χαραλάμπους) για να αναλάβει ως αρχιεπίσκοπος. Ο Διονύσιος απάντησε ότι υπάρχοντος ενός Ιερωνύμου Κοτσώνη δεν αποδέχεται ναα εκλεγεί αυτός και τους προέτρεψε να απευθυνθούν στον καθηγητή του Κανονικού Δικαίου Ιερώνυμο Κοτσώνη. Οι στρατιωτικοί είδαν ότι επειδή ο Ιερώνυμος ήταν πρωθιερεύς των ανακτόρων, η εκλογή του θα ήταν ένα σημείο προσέγγισης του στρατιωτικού καθεστώτος προς τον βασιλέα. Γι' αυτό προέκριναν τον Ιερώνυμο. Δεν ήταν λοιπόν η επιλογή τους, αλλά ένας ελιγμός τους. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι μπορούσε και τι δεν μπορούσε να κένει ο αρχιεπίσκοπος για το πολιτειακό ζήτημα. Πάντως για τα εκκλησιαστικά θέματα (εκτός του νόμου 214) θεωρώ ότι ήταν ανεπανάληπτος. Έβλεπε έναν αιώνα μπροστά.
    Ταρίφας, Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στον ταρίφα για το σχόλιό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου