Παρασκευή 27 Απριλίου 2012


Ποιος φόρος 

δολοφόνησε τον Καποδίστρια;


 
Όσοι από εσάς ξέρετε καλή ιστορία θα διαμαρτυρηθείτε. Τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια τον δολοφόνησε η οικογένεια Μαυρομιχάλη με την οποία είχε διαφορές.
Ποιες όμως ήταν...
αυτές οι διαφορές. Ο ίδιος ο αρχηγός της οικογένειας είχε δηλώσει πως "Εγώ δεν έχω τίποτε με τον κυβερνήτη. Ας μου δώσει την Εύβοια να την νέμομαι και όλα θα είναι καλά"


Δυστυχώς για αυτόν ο Καποδίστριας ήταν πολύ τίμιος για να δεχθεί μια παρόμοια λύση και τον σκότωσαν. Οι πολιτικοί που τον διαδέχθηκαν όμως έμαθαν το μάθημά τους Λέγεται φόροι υπέρ τρίτων.

Θέλουν οι δικηγόροι λεφτά; Το κράτος φτιάχνει έναν ειδικό φόρο που πληρώνεται για λογαριασμό των δικηγόρων από όσους μεταβιβάζουν ακίνητα ή δημιουργούν επιχειρήσεις.

Θέλουν οι δημοσιογράφοι λεφτά; Το κράτος φτιάχνει έναν ειδικό φόρο που πληρώνεται για λογαριασμό των δημοσιογράφων από όσους διαφημίζονται στα ΜΜΕ.


Φυσικά για να τηρούνται τα προσχήματα το χρήμα δεν πηγαίνει άμεσα στην τσέπη δικηγόρων, δημοσιογράφων κ.λπ. Πηγαίνει στο ασφαλιστικό ταμείο τους για να πληρώνουν λιγότερες ή καθόλου εισφορές και να απολαμβάνουν περισσότερες παροχές από τους απλούς θνητούς που δεν μπορούν καν να διανοηθούν πως το κράτος μπορεί να τους βοηθήσει να βάλουν χέρι στα εισοδήματα των άλλων Ελλήνων.


Όπως και πολλά άλλα πράγματα που αναφέρονται στα μνημόνια 1 και 2 η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως οι φόροι υπέρ τρίτων θα καταργηθούν. Αλλά φυσικά δεν θα ακούσετε κανέναν να μιλάει για αυτό. Φαίνεται πως οι φόροι υπέρ των προνομιούχων ομάδων είναι πιο ιεροί από τους μισθούς και τις συντάξεις που περικόπτονται όλο και περισσότερο. Γιώργος Επιτήδειος

4 σχόλια:

  1. Δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί, γιατροί και φαρμακοποιοί, οι βουλευτές! Ένας βοσκός βρε παιδιά; Ἐνας εργαζόμενος; Ένας παπάς;

    Ψηφίστηκε λοιπόν να είναι υποχρεωτική η παρουσία δικηγόρου σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου, δεν αρκεί η Νομική επάρκεια του Συμβολαιογράφου, είναι πλέον απαραίτητο το ... ενεργειακό πιστοποιητικό από πολιτικό μηχανικό, ακόμα και σε κάθε ενοικίαση ακινήτου, αρκετοί θα αναγκαστούν να προσφύγουν σε λογιστές για τις φορολογικές δηλώσεις, με τα καινούργια συστήματα, τα πασγουόρντ, και τους κλειδάριθμους διότι πώς αλιώς ο φτωχός εργαζόμενος που δεν έχει κομπιούτερ και σύνδεση ιντερνετ να υποβάλη μόνος του τη φορολογική δήλωση! Δουλειά του Κράτους είναι η φορολογική δήλωση των πολιτών, φὀρους θα εισπράξη, οφείλει να έχει υπαλλήλους που με την προσκόμιση των στοιχείων θα συντάσσουν τις φορολογικές δηλώσεις στους πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας παπάς, γιατί το απαγορεύουν οι Κανόνες της Εκκλησίας.

      ΙΚ

      Διαγραφή
  2. AIΣΧΟΣ

    Ειναι φοβερό αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους δικηγόρους.
    Συμβολαια κάνουμε, γονικές παροχές κανουμε, οτι χαρτιά και να κάνουμε, ο νόμος μας υποχρεώνει να παρίσταται δικηγόρος επί ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΜΟΙΒΗ για λίγα λεπτά της ωρας.
    Και οχι μονον.
    Υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε και το ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ τα αντίστοιχα ή περισσότερα χρήματα.
    Πού ακούστηκε αυτό να πληρώνουμε εμείς οι ....είλωτες Ελληνες το ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ;
    Εμεις μόνοι μας πληρώνουμε τα ταμεία μς εμας κανενας αλλος δεν μας πληρώνει, αυτούς τους δικηγόρους πως είναι δυνατόν να πληρωνουμε εμεις το ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ τους;
    ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φανταστή κανείς ότι κάνουν πάντοτε σωστή δουλειά οι δικηγόροι; Μήπως ενίοτε είναι διαπλεκόμενοι; ή ανεπαρκείς; Σε παλιότερη υπογραφή σχεδίου και συμβολαίων για αντιπαροχή, ενώ με τον εργολάβο συμφωνήσαμε σε ένα σχέδιο, όταν ήρθε η ώρα της υπογραφής στον Συμβολαιογράφο, παρουσία του δικηγόρου μας, ο εργολάβος μας προσκόμισε και υπογράψαμε άλλο σχέδιο, χείρον του πρώτου, και το υπογράψαμε χωρίς να καταλάβουμε την απάτη, διότι είχαμε εμπιστευθεί τον Δικηγόρο! ο οποίος δεν αντελήφθη τίποτε!!! Τζάμπα τα λεφτά της παρουσίας του. Αν δεν ήταν ο Δικηγόρος, θα ψάχναμε τα σχέδια μόνοι μας, και θα καταλαβαίναμε την απάτη, αλλά εμπιστευθήκαμε την νομική του επιστημονική επάρκεια!

      Βέβαια, όταν καταλάβαμε την απάτη ενώ μπορούσαμε να κινηθούμε δικαστικώς εφόσον είχαμε και μάρτυρες, και η αλλαγή σχεδίου έγινε και σε άλλον ιδιοκτήτη, αποφασίσαμε να δώσουμε τόπο στην οργή, αποδεχόμενοι την κατάσταση έστω θιγόμενοι. Ο εργολάβος είναι επίτιμο μέλος της κοινωνίας και ονομαστός, ο συμβολαιογράφος και ο δικηγόρος επίσης!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου