Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Η ΕΚΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ

ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΟΠΟΙΝΙΤΩΝ

ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» “το Πατριαρχείο Γεωργίας, κατέθεσε σήμερα στο γραφείο της Εισαγγελίας της Γεωργίας, μια έκθεση σχετικά με το θέμα των κρατουμένων να δουλεύουν σε Μονές.
Να αναφερθεί, ότι την έκθεση αυτή προσυπογράφουν, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Γεωργίας, ανώτατοι εισαγγελείς και το Τμήμα Νομικής Βοήθειας”.

Να και μια ωραία είδηση.

Δεν είμαι μόνο θαυμάσια ως ιδέα αλλά είναι και το γεγονός ότι την προσυπογράφουν έγκριτοι νομικοί και εισαγγελείς παράλληλα με εκπροσώπους του Πατριαρχείου.

Προσέξτε μόνο μην το λέτε φωναχτά μήπως και το πληροφορηθεί η αντίστοιχη αρχή προσωπικών δεδομένων και όσοι υποστηρίζουν χωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας μήπως και παρέμβουν για να μην εφαρμοστεί ένα “αντιδημοκρατικό” μέτρο που προσβάλλει τον “κοσμικό” χαρακτήρα του κράτους.

Θα μου πείτε: Καλά μέχρι αυτού;

Απαντώ: Αν διαθέτουν κανένα Δαφέρμο και καμιά Δραγώνα, κανένα Ανδρουλάκη και καμιά Ρεπούση, στη Γεωργία, όλα να τα περιμένετε.

Ας ευχηθούμε, μάλιστα, όχι μόνον να μην υπάρχουν Δραγώνες, Ρεπούση και Δαφέρμοι αλλά να μην υπάρχουν προπαντός ομόφρονες της ομάδας Ιερώνυμου Β΄, Μεσσηνίας Χρυσόστομου, Ζακύνθου Χρυσόστομου, Γιαγκάζογλου, Πέτρου Βασιλειάδη κτλ. που προλειαίνουν το δρόμο όσων απεργάζονται την αποχριστιανοποίηση του ευλογημένου μας Γένους.

Επιδιώκουν, ισχυρίζονται, καθεστώς διακριτών ρόλων Εκκλησίας-Πολιτείας και καθιέρωση θρησκειολογικού-πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Λες και τώρα υπάρχει σύγχυση των ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας επειδή τελείται αγιασμός, κατά την έναρξη των εργασιών της βουλής ή επειδή υπάρχει η εικόνα του Κυρίου στα δικαστήρια.

Και όμως! Υπάρχουν επίσκοποι και ακαδημαικοί θεολόγοι που βάζουν το χεράκι τους για να απογαλακτίσουν το ευλογημένο μας Γένος από την Εκκλησία.

Κρίμα που δεν παραδειγματίζονται από την Εκκλησία της Γεωργίας.

1 σχόλιο:

  1. Βεβαίως και υπάρχει σύγχυση των ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας, όχι επειδή τελείται αγιασμός στη Βουλή ή υπάρχει η εικόνα του Κυρίου στα δικαστήρια, αλλά από τη διαβεβαίωση του Επισκόπου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι: «Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιερωσύνη μου, ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνες και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

    Έτσι, καλείται ο Επίσκοπος να τηρήσει απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνες και τις ιερές παραδόσεις της Εκκλησίας και να μην εγκρίνει το μεταθετό Επισκόπου (σύμφωνα με τους: ιδ΄ Αποστ. ιε΄ της Α΄ και α΄ της Σαρδικής) και να εγκρίνει το μεταθετό Επισκόπου (σύμφωνα με τον Ν. 590/1977, περί του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος). Και συνήθως προτιμά τον Νόμο από τον Κανόνα.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου