Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ
==============================

του κ. Παναγιώτου Τελεβάντου


Ευχαριστούμε θερμά τον Αγιο Κονίτσης που μας εμψυχώνει με τις ορθές θέσεις που παίρνει για όλα τα θέματα.

Παραθέτω χαρακτηριστική παράγραφο από πρόσφατη δήλωση του Σεβασμιότατου κ. Ανδρέα:

"Πότε καταργώντας τα υπουργεία Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου, πότε αφαιρώντας τον όρο «εθνικός» από τα υπουργεία Παιδείας και Αμύνης, πότε καταργώντας την παρουσία των μηχανοκινήτων τμημάτων από τις παρελάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και πότε επιχειρώντας την νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών προς άγραν ψήφων, φρονώ ότι ξεπουλάμε ουσιαστικά την Πατρίδα μας, στην οποία, όπως πάμε, θα καταντήσουμε να είμαστε ξένοι..."

Είναι τόσο εύγλωττη η θέση του Σεβασμιότατου ώστε τα σχόλια περιττεύουν.

Ολα εκτός από ένα:
Ο Κονίτσης Ανδρέας, να πάρει η ευχή, ποιμαίνει μια ακριτική Μητρόπολη και ο Ιερώνυμος Β΄ είναι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Σκάζεις για δεν σκάζεις από την πικρία σου!

Αυτή είναι η τραγωδία της Ελλαδικής Εκκλησίας!

Ενώ διαθέτει θαυμάσιο δυναμικό, εκατοντάδες (επαναλαμβάνω εκατοντάδες) άγαμους κληρικούς που έχουν όλα τα πνευματικά, διοικητικά και θεολογικά προσόντα για να χειροτονηθούν επίσκοποι, αντί αυτών επιλέγονται, πλείστες όσες φορές, οι κάθε λογής Ζακύνθου, Μεσσηνίας, Ιωαννίνων, Δημητριάδος, Διδυμοτείχου και λοιποί Μπεζενίτηδες.

Μη μου πείτε, πατέρες και αδελφοί, ότι δεν πικραίνεστε επειδή δεν θα σας πιστέψω.

Να υπάρχουν εκατοντάδες κληρικοί που τιμούν το ράσο και έχουν ορθόδοξο φρόνημα και αντί αυτών να επιλέγονται τόσο συχνά οι χείριστοι είναι ότι πιο απαράδεκτο μπορεί κάποιος να διανοηθεί.

Για πολλές άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και Πατριαρχεία υπάρχει το ελαφρυντικό της τεράστιας λειψανδρίας που αντιμετωπίζουν.
Οχι φυσικά ότι υπάρχει δικαιολογία για την προαγωγή ανάξιων επισκόπων αλλά αντιλαμβάνεσαι τη σκληρή πραγματικότητα ότι αυτοί υπάρχουν αυτοί προάγονται.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όμως, δεν δικαιολογείται καθόλου να επιλέγει ως επισκόπους πολλές φορές ότι χειρότερο υπάρχει μεταξύ των άγαμων κληρικών.

Και όμως!

Σκεφτείτε τι επισκόπους όπως τον Αγιο Κονίτσης και τόσους άγαμους κληρικούς διαμάντια έχει η Ελλαδική Εκκλησία!

Εντούτοις!

Οι τρεις τελευταίοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών ήταν παρακαλώ: Ο Σεραφείμ Τίκας, ο Χριστόδουλος Παρασκευαίδης και τώρα ο Ιερώνυμος Λιάπης!!!

Σκάζεις για δεν σκάζεις από την πίκρα σου;

3 σχόλια:

  1. -Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες.
    -Μας έκαναν ΄Ελληνες ενώ δεν ήμασταν.
    Αυτά είναι λίγα από τα μαργαριτάρια της διά βίας γενομένης Ελληνίδας κ. Δραγώνα η οποία τυγχάνει και Καθηγήτρια Πανεπιστιμίου αν και στερείται βασικού τίτλου σπουδών, σύμφωνα με βεβαίωση του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. με ημερομηνία 24-1-1986.
    Όμως τι το ψάχνετε, το φυσιολογικό και λογικό στην Ελλαδίτσα μας πλέον θεωρείται εξωπραγματικό.
    Να σχολιάσουμε τι; Αφού έτσι κι αλλιώς μυαλό δεν βάζουμε. Μας την έφεραν οι γαλάζιοι, μας την έφεραν οι πράσινοι, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους κόκκινους κι εμείς ακόμα τους έχουμε και τους καμαρώνουμε και τους εκλέγουμε.
    Το μόνο που μας σώζει είναι να ψάλουμε όλοι μαζί το "Σώσον κύριε τον λαόν σου..."
    Π.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστε η κυρία Δραγώνα δεν έχει καν αναγνωρισμένο πτυχίο; Πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σώσον Κύριε το λαόν σου, ανώνυμε, έπρεπε να το ψάλλουμε πάντα. Οχι μόνον τώρα που απογοητευτήκαμε από τους άρχοντες και τους υιούς των ανθρώπων στους οποίους ΠΟΤΕ δεν έπρεπε να έχουμε εμπιστοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου