Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η καθ΄υποτροπην πτωσις επιφερει μεγαλυτερη την ποινη.ο σκληροτραχηλος ...ουκ ηβουληθη συνιεναι.

Η καθ΄υποτροπην πτωσις 
επιφερει μεγαλυτερη την ποινη.

Και παλι το ιστολογιο Πατερικη Παραδοσι επανερχεται ΚΑΘ΄ΥΠΟΤΡΟΠΗΝ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟ και καταφερεται κατα του μητροπολιτη Λαγκαδα οτι ταχα δεν βαφτισε ορθοδοξα τον Ιταλο καθηγητη. Γραψαμε και περιγραψαμε  αναλυτικοτατα την βαπτισι οτι εγινε ορθοδοξοτατα. Ομως ο καθ΄υποτροπην ψευδομενος συνεχιζει το ...βιολι βιολακι του. Και ετσι αποδειχθηκε περιτρανα ποσο δικαιο ειχαμε. Ο ανθρωπος δεν τρωγεται με τιποτα. Και ξυνει τα νυχια του χωρις συγκρατημο. Τετοιο πεισμα και τετοια κακοηθια μονο σε αχριστιανους θα μπορουσες να συναντησης που δεν γνωρισαν το θελημα του Θεου και οχι σε χριστιανο ορθοδοξο, μαλιστα σουπερ ορθοδοξο.
Οντως μεγαλη η δυναμι του ....κάλου στον εγκεφαλο και της εμπαθειας στους πλησιον..."αδελφους" και σε ενα καλο μητροπολιτη. Ο δε παρανομως ψευδομενος και σκληροτραχηλος ...ουκ ηβουληθη συνιεναι. Δεν εχουμε παρα να επαναλαβουμε το δημοσιευμα μας στο οποιο διαζωγραφιζεται ολοκληρη η αληθεια μαζι και με τα ερμηνευτικα σχολια https://apotixisi.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82
Ιδου και το νεο (σημερινο) σχολιο της πατερικης παραδοσης που χαρακτηριζεται ως ψευδεστατο καθ' ολοκληριαν. 

 Ἐδῶ ὁ π. Εὐστράτιος βαπτίζει ὀρθόδοξα κι ὄχι ὅπως βάπτισε πρόσφατα ὁ οἰκουμενιστὴς μητροπολίτης Λαγκαδᾶ! 
------------------------------------------------------------------------------------
EΞΩ ΠΑΣ Ο ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΩΝ ΨΕΥΔΟΣ.(Απ.κβ΄15)
--------------------------
 Ενα απο τα απαραδεκτα δημοσιευματα:

Ὁ Μητροπολίτης Λαγκαδᾶ βάπτισε μὲ "ραντισμὸ" στὸ Ἅγιον Ὄρος Ἰταλὸ καθηγητή (ΦΩΤΟ)
 ---------------------------------
Καποια γνωστα κακοηθη ιστολογια - που απο την πολύ Κατανυξι παθαινουν υπνηλιες και οι διαχειριστες τους πασχουν από πολλες περιεργες υπνοβασιες - προεβησαν εσκεμμενα σε μια απαραδεκτη  δημοσιευσι  οτι ταχα ο μητροπολιτης Λαγκαδα κ. Ιωαννης, βαπτισε ΛΑΤΙΝΟ Καθηγητη του Ιταλικου Πανεπιστημιου στην παραλια της μονης Ιβηρων κατα τα ...λατινικα προτυπα και οχι κατα τα ορθοδοξα τοιαυτα. ΟΥΔΕΝ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟΝ. Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Λαγκαδα ελεγε: Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Περιβόλιτης Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Ιερού Χρίσματος έμπροσθεν του Καθίσματος της Παναγίας της Πορταΐτίσσης, σε Καθηγητή της Μεσαιωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου της Ιταλίας, ο οποίος και θα έχει συνεργασία με την Θεολογική Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. 
Όμως τα διαβοητα αυτά ιστολογια δεν αρκεσθηκαν στην ανακοινωσι αυτή, αλλα χωρις να κανουν καποια εγκυρη επιβεβαιωσι, ως οφειλαν, προεβησαν μονα τους στην ψευδεστατη δημοσιευσι  ότι ο βαπτισθεις Καθηγητης ραντισθηκε και δεν βαπτισθηκε. Εφ΄οσον ειχαν μια τετοια πληροφορησι από τους γνωστους διαρροεις ψευδοχριστιανους, θα μπορουσαν να παρουν καποιο τηλεφωνο στην μητροπολι Λαγκαδα και να ζητουσαν να μαθουν ποια είναι ακριβως ολοκληρη η αληθεια. Ομως η ταπεινωσι είναι ακριβη και δυσκατορθωτη αρετη και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν ευδοκιμει εις αυτά τα συγκεκρυμμενα ιστολογια που δημοσιευσαν αυτην την ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ ειδησι. Αυτη η απαραδεκτη κακοηθια ειναι πολυ προκλητικη και ειδικα κατα του μητροπολιτη Λαγκαδα, που στο ζητημα αυτο το βεβαιωνει και η ΟΜΟΛΟΓΙΑ, αλλα και πολλοι αλλοι κληρικοι και λαικοι, οτι εφαρμοζει ακριβως οσα προβλεπονται απο τους Ιερους Κανονες σχετικα με το μυστηριο του βαπτισματος και μεχρι της τελευταιας λεπτομερειας. Οσον αφορα τον εν λογω ΛΑΤΙΝΟ Καθηγητη, η αληθεια είναι ότι η βαπτισι του εγινε εντος της θαλασσης και μαλιστα ο βαπτισθεις εβαπτισθη κατά τροπον κανονικοτατον και δεν ραντισθηκε αλλα βαπτισθηκε και μαλιστα κρατουσε τη μυτη του εντος του υδατος για να μη πνιγη. Το ιδιο ακριβως συνεβη και με αλλον Καθολικο Καθηγητη που ζητησε  μαλιστα ο ιδιος να βαπτισθη και ο μητροπολιτης Λαγκαδα τον βαπτισε σε βαπτιστηριο γνωστης μονης της περιοχης του και κατα τα ορθοδοξα προτυπα και ηταν αυτοπται και αυτηκοοι μαρτυρες ολοι οι μοναχοι αυτης.
Αντι τα κακοηθη αυτά ιστολογια, να χαρουν και να επαινεσουν το γεγονος Καθολικοι Καθηγητες να ζητουν να γινουν Ορθοδοξοι και μαλιστα να ζητουν επιμονα να βαπτιζονται κατά το ορθοδοξο  τυπικο,  αυτοι εχουν ετοιμη την δαιμονικη κακοηθια να γινονται αισχροι συκοφανται ενός επισκοπου, αμαρτημα που δεν συγχωρειται, ουτε εξαλειφεται τοσο ευκολα. Ειναι ντροπη, πατερες και αδελφοι, να συκοφαντειτε κατά τροπον αισχρον ενα μητροπολιτη, που περαν των διαφωνιων που θα μπορουσε καποιος απο σας να επικαλεσθη, τετοιες πραξεις αποτελουν δοξα και εγκαυχησι για την Ορθοδοξια και όχι ονειδος. Ονειδος αποτελουν εκεινοι  που εφαρμοζουν τετοιες τακτικες που είναι το ολιγοτερον απαραδεκτες.


                         Εδω τον μεταδιδει το Αγιο Χρισμα


  
Ιδου και ο μαρτυς ο ΑΨΕΥΔΗΣ και αληθινος, που τσακιζει τα ασεβη και απυλωτα στοματα των Ασεβων .....χριστιανουληδων, που καθολου δεν συμπαθουμε αλλα μαλλον απεχθανομαστε. Αν νομιζετε οτι οι μαρτυρες που εμπαιναν στα αμφιθεατρα ηταν σαν εσας ....κανετε λαθος. Εσεις αποτελειτε ξεφτιλα και εντροπη του Ευαγγελιου. Ενταξει κυρα Μελπω που μας σιχτιρισες, ενταξει κυρα ...κατσικα αϊ στην κουζινα σου ή στο παχνι σου!!! που κανετε και τους εξυπνους ...Χαϊμαλια.... Αντε να μην θυμηθω και τον αλλο εαυτο μου!!!! και σπευσουν οι ευπαθεις γεροντοπληκτοι να μας πετροβολησουν. Ενταξει; Οταν μπαινετε εδω μεσα να καθαριζετε τα ....βρωμικα παπουτσια σας και την απρεπη γλωσσα σας...Παντα.

Εδω ο νεοφωτιστος εισερχεται στην θαλασσα για να βαπτισθη
Eδω ριχνει αγιασμο στον νεοφωτιστο και για την εν συνεχεια αναγκαια χρησιμοποιουμενη πετσετα. Αρα χρειαζεται η κανατα, οπως μας πληροφοτησαν κληρικοι.

9 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μαζί σας ότι ορισμένες φορές το παρατραβάει πολύ το μπλογκ του κ. Σημάτη. Τα ίδια δεν κάνει και με τον καλό μητροπολίτη Φλωρίνης; Και ο μητροπολίτης Λαγκαδά μου φαίνεται καλός μητροπολίτης, όχι κακός και νεωτεριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει πουθενά η νέα ανάρτηση που επικρίνετε. Ίσως την κατέβασαν μετά τις αντιδράσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από όσα έμαθα στο δημοτικό και στη λειτουργική και κατήχηση,οι καθο
    λικοί ΔΕΝ ξαναβαπτίζονται,αλλά ο κληρικός μέσα σε ειδική ακολουθία
    απλώς τους χρίει με χρίσμα διαβάζοντας κατάλληλες ευχές!!Αυτό ΔΕΝ το ξερει ο κ.Τασσιάς;; Ή αλλιώς δεν διδαχτήκαμε σωστά ΤΌΤΕ!!Κανονίστε τι συμβαίνει επί του προκειμένου!!Γιατί,αν συμβαίνει αυτό,που διδάχτηκα,τότε ο κ.Τ έκανε παράσταση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιταξε.
      Ναι οι καθολικοι δεν ξαναβαπτιζουν, γι αυτο επειδη ο Λαγκαδα Βαπτισε και μετα εχρισε εκανε ορθοδοξο βαπτισμα.
      Οι αλληθωροι μονο δεν βλεπουν αλλα τους κολησε η κανατα στο κουτελο.
      Ρωτησα κληρικο και μουπε και βεβαια χρειαζεται η κανατα και για την πετσετα να την βρεξουμε με αγιασμο.

      Διαγραφή
  4. Πόσο λυπάμαι.....τα αγαπημένα μου ιστολόγια αντί να είναι μονιασμένα και να κοιτάξουν να τα βρουν να τα βλέπω να τσακώνονται έτσι κ μάλιστα εν καιρώ τέτοιας αιρέσεως....πολύ κρίμα...Όποιος και αν κάνει λάθος μην ρίχνετε άλλο λάδι...Ρίξτε τους εγωισμούς σας και μιλήστε! Είναι τόσο πολύ κρίμα δύο στηρίγματα της Ορθοδοξίας να ξεκατινιάζονται δημόσια προς τέρψιν πολλών αιρετικών και αιρετίζοντων για ένα τέτοιο θέμα αντί να σηκώσετε το ρημάδι το ακουστικό σας και να τα βρείτε με ταπείνωση μεταξύ σας και να βγάλετε και οι δύο ένα κείμενο που ο ένας να στηρίζει και να τιμά τον άλλο....Έχεις δίκαιο πιθανώς Οδυσσέα αλλά σταμάτα και λίγο αυτό το οξύθυμο στόμα σου που παίρνει φόρα και δεν σταματά λες και αγωνίζεσαι απέναντι στον χειρότερο εχθρό σου...σταμάτα και συ να σταματήσει και ο άλλος μήπως και καταλάβει το λάθος του και σηκώσετε επιτέλους τα τηλέφωνα σαν αδελφοί και να τα βρείτε...άντε μπράβο δώστε τόπο στην οργή και στους εγωισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tην ετερα πλευρα δεν θα την ελεγξετε ποτε;
      Μονο τον Οδυσσεα εχετε στο στοχαστρο;
      Πιθανως να μην εχω δικαιο, αλλα πιθανως και να εχω(μου κανετε και το κοπλιμαν) αλλα που θα το βρω και ποιος θα μου το δωση;
      Δεν ζητω τιποτα απο κανενα.
      Ζητω να με αφησετε να εχω πλεον μια τετοια επιλογη.
      Ο ιδιος μαλιστα ειχε πει αφου δεν τα βρισκουμε ας παψουμε να εχουμε μεταξυ μας καθε επικοινωνια.
      Αυτο επιζητουσε και αυτο επιζητει συνεχεια.
      Λοιπον μαζι του αποχη για καλυτερα.
      Και το τηλεφωνημα ακομα το κατηγορει.
      Δεν θα με κοψετε απο τους εφ ορου ζωης φιλους μου.

      Διαγραφή
  5. Δεν ξερω πιος εισαι αλλα ξερεις οταν υποχωρει ο ενας παντοτε και συνεχεια και ο αλλος ποτέ αλλα παραμενει μαρμαρο και βραχος μαλλον καποιο λαθος κανουμε να υποχωρουμε, κακο τον κανουμε, αυξανουμε τον εγωισμο του.
    Αν γνωριζατε τι τραβαμε εδω και πολλα χρονια θα με δικαιολογουσατε.
    Το αποφασισα και τερμα μεχρι εδω, δεν θελω αλλα παρε δωσε μαζι του, δεν ειναι κακο αφου δεν τα βρισκουμε.
    Παντως ακομα δεν πηγα στο αντιθετο στρατοπεδο.
    Αν δω να το τραβουν και αλλο καποιοι το σχοινι, τοτε δεν ξερω τι θα κανω.
    Τογραψα, βαρεθηκα τους προβληματικους.
    Εχω ενα καρο προβληματα και τον διαβολο να με σφυροβολει συνεχεια δεν εχω αλλη διαθεσι μεχρι εδω πια.
    Και μεσα στους Αποτειχισμενους εχουμε και τετοιους.
    Μην το συζητατε.
    Γινονται επικινδυνοι.
    Χρειαζεται ξεκαθαρισμα η κοπρος.
    Και υστερα μετρησες ποσα εγκωμια εψαλα μεχρι σημερα;
    Μπορεις να τα μετρησης;
    Το καλο το επαινω ακομα και στον εχθρο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ναμαι ειλικρινης και με τον εαυτο μου και με τους αλλους, δεν εννοω κοπρο τον Παν Σηματη, αλλοιμονο, εγω τοσα εγκωμια του εψαλα που για αλλον ανθρωπο δεν το εκανα.
      Καποιους αλλους εννοω που γυροφερνουν πλαϊ μας, ανθρωποι προβληματικοι και μαλλον ψυχασθενικοι αναμφιβολα που περιφερονται στους γερονταδες και τους ρασοφορους σαν παθιασμενοι γατογλυφτες και δημιουργουν μια αρρωστημενη περιρρεουσα καταστασι.
      Οποιοι δεν βλεπουν αυτο το αρρωστο φαινομενο ειναι τυφλοι.
      Δεν δωσαμε τους χαρακτηρισμους για ολους τους αποτειχισμενους, θαμαστε αδικοι.
      Αν θελετε να κανετε κατι καλο, ψαξτε τους να τους βρητε αυτους τους τυπους, ισως να υπαρχουν και σε καποια γυναικαρια με τα μακρια φουστανια και τις περικαλεις μαντηλες που κολαν στους πατερες σαν βδελλες.
      Εμεις δεν αστοχουμε καθολου στο φαινομενο που προκαλει και αυριο η καταστασι θα επιδεινωθει.
      Η διακριβωσι μας ειναι πολυετης και ειναι βεβαιο οτι δεν κανουμε λαθος.

      Διαγραφή
  6. Μακάρι όλες οι γυναίκες να ήταν σεμνές σαν τις γυναίκες με τα μακρυά φουστάνια και τις περικαλείς μαντήλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου