Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας εν όψει της επικείμενης συνελεύσεως της Ιεραρχίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ

ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ



   Με μία επιεικώς αυθαίρετη και καταχρηστική παρέμβασή του, που όζει παπόφρονος-εξουσιαστικής νοοτροπίας, ο τείνων διά των κατά καιρούς πρακτικών που μετέρχεται να δικαώσει τον προς το πρόσωπό του προσαφθέντα σκωπτικό τίτλο του σε "πάπα της Ανατολής", πρωθιεράρχης της εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας , δε δίστασε να εισέλθει στα interna corporis της αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να χειραγωγήσει τους ιεράρχες που συγκροτούν τη συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας με προφανέστατο στόχο οι τελευταίοι, στανικώ τω τρόπω, να εγκρίνουν τις ολέθριες αποφάσεις της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου.
Κατόπιν της σημειωθείσης αυτής εξελίξεως οι αρχιερείς που διοικούν την ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ, επαναλαμβάνω, Εκκλησία μας καλούνται σε πρώτη φάση να αποδοκιμάσουν στεντορεία τη φωνή, με δήλωσή τους, που θα καταστεί και επίσημη δήλωση της Ιεραρχίας, τη συντελεσθείσα ¨εισπήδηση¨από την πλευρά του παραπαίοντος Φαναρίου στα εσωτερικά ζητήματα της κατ Ελλάδα Εκκλησίας.
Και, κατά δεύτερο λόγο, μιμούμενοι τους συνεπισκόπους τους, της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, που διέσωσαν την αξιοπρέπεια και το κύρος του επισκοπικού αξιώματος, κολαφίζοντας, ταυτοχρόνως, την εισήλαση του παπικού πνεύματος στη διοίκηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, να απορρίψουν, πανηγυρικώς, τις αποφάσεις της εν Κρήτη ληστρικής συνάξεως, της ξενοκινήτου και αμερικανοπροβλήτου, στιγματίζοντάς τις, από Ορθοδόξου εκκλησιαστικής πλευράς στο διηνεκές και να την προωθήσουν, καταλλήλως, στο περιθώριο και χρονοντούλαπο της εκκλησιαστικής ιστορίας, στο αποθετήριο της και την απορριματοθήκη της, Εκεί, δηλαδή, που της αξίζει και εκεί για την οποία προορίζεται.
Ο έντιμος κλήρος και ο πιστός του Κυρίου λαός κάθεται, κυριολεκτικως, σε αναμμένα κάρβουνα εν όψει της επικειμένης συγκλήσεως της Ιεραρχίας. Επ ουδενί μία δράκα επιόρκων αρχιερέων, από ετών υποδίκων ενώπιον της αδιαφθόρου, πανορθοδόξου εκκλησιαστικής συνειδήσεως, νομιμοποιείται, εκκλησιολογικώς, να επιβάλλει στις συνειδήσεις των πιστών κληρικών και λαικών, τις στρεβλότατες, από πλευράς Ορθοδόξου Δογματικής, Εκκλησιολογίας, Ιεροκανονικού Δικαίου και Ορθοδόξου Ήθους και καμουφλαρισμένα προδοτικές αποφάσεις της.
Αντί οι Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, Περγάμου Ιωάννης, Προύσης Ελπιδοφόρος, Αλβανίας Αναστάσιος, Αμερικής Δημήτριος, Γερμανίας Αυγουστίνος και άλλοι μειοδότες της Ορθοδοξίας να έχουν εδώ και πολύ καιρό καταστεί αντικείμενα εφαρμογής των σχετικών ιεροκανονικών διακελεύσεων, αναφορικώς με την διά λόγων, δηλώσεων, πράξεων και παραλείψεων συμπεριφορά τους στον κατ εξοχήν ευαίσθητο τομέα των σχέσεων Ορθοδοξίας και αιρέσεως και πλάνης και Ορθοδόξων και αιρετικων και αλλοθρήσκων, στον οποίον, ομολογουμένως, έχουν "διαπρέψει", κατασκανδαλίζοντας το ορθοφρονούν ποίμνιο, αυτοί πρωτοστάτησαν, ΕΡΗΜΗΝ του, στη σύγκληση μιας προδοτικής συνάξεως με έντονη και καταθλιπτική την υπερ-ατλαντική πολιτική πίεση.
Και έχει την απαίτηση, κατόπιν τούτου, ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, να στοιχηθούν όλοι οι ιεράρχες με την άνομη και αντορθόδοξη επιθυμία του!
Ελπίζουμε ότι η Ιεραρχία δεν θα υποκύψει στα καλεύσματα του Φαναρίου αλλά θα δώσει ένα παραδειγματικό μάθημα στην αυθαιρεσία και εξουσιαστική νοοτροπία των ενοίκων του Φαναρίου, την καταλυτική του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας μας, αποδεικνύοντας ότι οι συγκροτούντες τη συνέλευση της Ιεραρχίας ιεράρχες δεν αποτελούν λόχο και άθροισμα μουζίκων αλλά υπεύθυνους και ελεύθερους από εξωτερικές δεσμεύσεις, πιέσεις και σκοπιμότητες ποιμένες.
Εν εναντία περιπτώσει, θα αποδείξουν ότι άγονται και φέρονται και τυγχάνουν ανάξιοι του υψηλού υπουργήματός τους.
Αναλαμβάνουν, δε, στο ακέραιο, και την πνευματική ευθύνη για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει από δω και πέρα.
Ο κίνδυνος δημιουργίας σχίσματος, αναλόγου με εκείνο μεταξύ παλαιοημερολογητών και νεοημερολογητών, είναι τόσο ορατός στον πνευματικό ορίζοντα της Εκκλησίας μας όσο ποτέ άλλοτε! Όπως, τότε, ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος (Παπαδόλπουλος) κάμφθηκε προ των αξιώσεων του ολετήρα της Ορθοδόξου Εκκλησίας Μελετίου (Μεταξάκη) υιοθετώντας και επιβάλλοντας όλως αντικανονικώς το νέο ημερολόγιο δημιουργώντας έναν άνευ προηγουμένου σάλο εντός της Εκκλησίας του Χριστού έτσι και τώρα ο νυν αρχιεπίσκοπος και, κυρίως, η νυν Ιεραρχία συμμορφούμενοι με τις αντορθόδοξες και αντικανονικές αξιώσεις του εσβεσμένου Φαναρίου κινδυνεύουν να γίνουν ένοχοι ενός ακόμη απευκταίου σχίσματος.
Σεβασμιώτατοι, αναλογισθείτε το μέγεθος των συνεπειών μίας τυχόν μη ενδεδειγμένης στάσεως από την πλευρά σας ενώπιον της προσεχούς συνελεύεως της Ιεραρχίας! Καλείσθε να λάβετε ιστορικές και ηρωικές αποφάσεις! Μην υποκύψετε σε πιέσεις εξωελλαδικών εκκλησιαστικών και πολιτικών παραγόντων! Απομονώστε τη γνωστή θλιβερή οικουμενιστική δράκα ενίων, ολίγων συνεπισκόπων σας, που κάθε άλλο παρά εκπροσωπεί το ποίμνιο. Αφουγκρασθείτε, επιτέλους, την αγωνιώδη και έμπονη κραυγή του ποιμνίου σας! Μη μας προδώσετε! Διότι η τύχη των προδοτών είναι γνωστή και έχει καταγραφεί στις δέλτους της εκκλησιαστικής και μη Ιστορίας! Θυμηθείτε την αντίδραση του πιστού λαού μετά την υπογραφή, από την πλευρά της συντριπτικής πλειοψηφίας των τότε επισκόπων, της ψευδενώσεως της Φερράρας-Φλωρεντίας και μη παίζετε εν ου παικτοίς! Εσχάτη ώρα εστί!

6 σχόλια:

  1. Θά ήθελα να πώ στον αγωνιστή ιατρό Λυκούργο Νάνη και όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στους άλλους αδελφούς : Οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεστε είναι αποστάτες της πίστεως , εξωμότες , που προσχώρησαν στο αντίπαλο στρατόπεδο εδώ και χρόνια . Λατρεύουν τον χρυσό και όχι τον Χριστό , ζητούν την εξουσία του κόσμου τούτου και όχι την ελπίδα της μεταθανάτιας δικαίωσης.
    Λατρεύουν τον ίδιο "θεό" που λατρεύει ο Βαρθολομαίος , ο Πάπας και κάθε αιρετικός αντίχριστος ραβίνος και ιμάμης κτλ δηλαδή τον σατανά .. Είναι οι πρωτότοκοι του ΣΑΤΑΝΑ .
    Αναφέρεσθε στο "...Ο έντιμος κλήρος και ο πιστός του Κυρίου λαός κάθεται, κυριολεκτικως, σε αναμμένα κάρβουνα .." Φίλτατε ο έντιμος κλήρος και ο πιστός του Κυρίου λαός ,είτε θες να το πιστέψεις είτε όχι ,είναι πλέον μια χούφτα αποτειχισμένοι . Οι άλλοι είναι ο ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ κλήρος και ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ λαός . Σας αρέσουν δεν σας αρέσουν αυτοί η μια χούφτα αποτειχισμένοι ,μια χούφτα "τρελοί" είναι του Θεού. Ολοι οι άλλοι οι "λογικοί" ... αγρόν ηγόρασαν και ζεύγη βοών δέκα ..Ολοι οι άλλοι "Ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε και ότι αρπάξει η τσέπη μας " και δεν τους καίγεται καρφάκι αν στην πραγματικότητα ανάβουν το κεράκι τους στον Κύριο μας Ιησού Χριστό ή στον Αντίχριστο της πανθρησκείας ... Ναι !ΤΟ ξαναλέω ! Δεν τους καίγεται καρφάκι αν στην πραγματικότητα ανάβουν το κεράκι τους στον Κύριο μας Ιησού Χριστό ή στον Βούδα στον ληστή ή τον Ιούδα ... και ακριβώς για αυτό έχουν και τους ιερείς και αρχιερείς που τους αξίζουν Οτι είναι οι "πιστοί" είναι και οι ιεράρχες τους ...ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ!
    Αν βρεθεί έστω και ένας χριστιανός ανάμεσα στους αντίχριστους θα είναι ΘΑΥΜΑ
    Όθεν φίλτατε άλλαξε τροπάρι . Τι λές " Μη μας προδώσετε! " ? Οσο λές " " Μη μας προδώσετε! " τους δίνεις και αξία ..
    Τώρα ΘΑ μας προσδώσουν ? Μας έχουν ήδη ξεπουλήσει ...
    Τώρα ούτε δικοί μας είναι ΟΥΤΕ τους απέμεινε κάτι που δεν ξεπούλησαν ....
    Ζούμε την αποστασία . Εσχάτη ώρα εστί!









    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποστάτης και ο Β. Σακκάς, που δεν ενδιαφερόταν για το θρήσκευμα του συνομιλητή του και συνδιαλεγόταν με Καθολικούς, Προτεστάντες, Εβραίους, Βουδιστές, νεοημερολογίτες και λοιπούς αιρετικούς και αποστάτες και μάλιστα τους επισκεπτόταν και στα σπίτια τους!

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Ν.Κ δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να μας πείτε και αν δεν σας είναι κόπος εξηγείστε μας . Ουτε το δημοσίευμα εδώ , ούτε στο σχόλιο μου επι αυτού αναφέρονται στον Β. Σακκά και δεν τον ξέρω τον άνθρωπο . Αλλά και δεν καταλαβαίνω τι υπαινίσσεστε ... Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω .Αλλά επίσης δεν καταλαβαίνω τον λογισμό σας ... Κάποιος αποστατεί απο ότι ξέρω αν πχ αρνηθεί την ΜΙΑ Αγία καθολική και αποστολική εκκλησία που τον βάπτισε και αυτομολήσει σε αίρεση ή σε σχίσμα ή δεν είναι έτσι ?
    Αποστατεί κάποιος αν "δεν ενδιαφερόταν για το θρήσκευμα του συνομιλητή του και συνδιαλεγόταν με Καθολικούς, Προτεστάντες, Εβραίους, Βουδιστές, παλαιοημερολογίτες και λοιπούς αιρετικούς και αποστάτες και μάλιστα τους επισκεπτόταν και στα σπίτια τους" ? Δεν νομίζω .... Αρκεί τουλάχιστον ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΤΡΕΥΕΙ με οποιοδήποτε τρόπο τον ΣΑΤΑΝΑ που όλοι αυτοί οι αντίχριστοι λατρεύουν ...
    Δεν λέω πχ τον Βαρθολομαίο αποστάτη γιατί έχει καλές κοινωνικές σχέσεις με τους παπικούς , προτεστάντες , μονοφυσίτες , ραβίνους , βουδιστές κτλ αλλά γιατί δέχεται ως ΘΕΟ τον σατανά που όλοι αυτοί στην ουσία λατρεύουν ΚΑΙ ΣΥΝΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ και μετέχει στα θρησκευτικά δρώμενα σε συναγωγές και τζαμιά και φραγκοκκλησιές κτλ αυτού του αντίχριστου " ΘΕΟΥ " .
    Προσωπικά και συνομιλώ και συντρώγω και έχω κοινωνικές σχέσεις κτλ ( άνευ συν προσευχής βεβαίως βεβαίως ... ) και με σχισματικούς και αιρετικούς κτλ πχ κάποιους παλαιο ημερολογίτες . Ακόμη και με ακραίους εξ αυτών που προσκυνούν πχ το "ΦΙΛΙΟΚΒΕ" την παπική εκδοχή της "Αγιας Τριάδας "... είθε να μετανοήσουν και να σωθούν οι καματεροί ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το γνωρίζατε τον Β. Σακκά τουλάχιστον δεν διαβάσατε τα γραπτά του, που παρουσιάσθηκαν από τούτο το ιστολόγιο; Κάνατε εσείς, όσα εκείνος έκανε, δηλ. συνομιλήσατε ποτέ με εκπροσώπους του Αντιχρίστου;

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    2. Εχω διαβάσει κάποια κείμενα του Β Σακκά πλήν όμως δεν νομίζω οτι γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο . Δεν ξέρω τι έκανε αν" δεν ενδιαφερόταν για το θρήσκευμα του συνομιλητή του" όπως λέτε κτλ Πάντως δεν αδιαφορώ για το θρήσκευμα του συνομιλητή μου Πάντως με ξενίζει και με βαζει σε σκέψεις ο όρος σας "εκπροσώπους του Αντιχρίστου" .Ακόμα και όταν κάποιοι με σπάσανε στο ξύλο και απο τότε αλληθωρίζω κτλ δεν τους θεώρησα "εκπροσώπους του Αντιχρίστου" ... Και με εσάς συζητώ και δεν ξέρω τι εκπροσωπήτε αν είστε πχ παλαιοημερολογήτης κτλ θα πώ ότι είστε εκπρόσωπος του σατανα ? Εκπρόσωποι του σατανά ...ή πλανεμένοι απο τον σατανά ..θύματα του σατανά οι αιρετικοί σχισματικοί κτλ ? Μάλλον το δεύτερο . Τώρα οι ιερείς και αρχιερείς τους ? Χμ .... τώρα που το λέτε ...ναι ... ίσως έχετε δίκαιο .Αν δεν θεωρούσα οτι είναι κοπέλια του αντιχρίστου Βαρθολομαίου οι επίσκοποι μου ( πχ ο τότε Κισσάμου Ειρηναίος και ο τότε Χανίων (και νυν Κρητης ) Ειρηναίος ) δεν θα αποτειχιζόμουν απο αυτούς τους πρωτότοκους του σατανά Βαρθολομαίου. Και με αυτούς τους 2 είχα συζητήσει απο μακρόν , και κάτι περισσότερο απο συζητήσεις ... εξαγόρευση λογισμών και υπακοή .. μια και ανατράφηκα στην ουσία σύμφωνα με τις διδαχές τους τα κατηχητικά και την πνευματική τους καθοδήγηση . Επίσκοποι μου ήταν και είναι (ο Κρήτης) ... και ζητώ είτε να μετανοήσουν και να αποταχθούν τον σατανικό οικουμενισμό είτε να καθαιρεθούν και να αναδειχθούν ορθόδοξοι στις επισκοπές τους. ΟΜΩς εκπροσώπους του Αντιχρίστου; Οχι ...Νομίζουν οτι είναι του Θεού και δεν είναι γιατί τους ξεγέλασε ο πονηρός . Θύματα του αντίχριστου που τους πλανά ειναι ..
      Εχουν έλθει σε μένα και έχω συζητήσει μαζί τους και με παπάδες παλαιο ημερολογήτες και προτεστάντες και με 2-3 ιμάμηδες και στελέχη χιλιαστών κτλ κτλ ? Ε και ? εκπροσώπους του Αντιχρίστου; Οχι ...Νομίζουν οτι είναι του Θεού και δεν είναι γιατί τους ξεγέλασε ο πονηρός . Θύματα του αντίχριστου που τους πλανά ειναι .. Ημουν είμαι και αν θέλει ο Θεός μου θα είμαι , και ευκαίρως και ακαίρως έτοιμος προς καλή απολογία της εν εμοι Ελπίδας παντί τω αιτούντι ... Και μάλιστα δοξάζω τον θεό γιατί αξιώθηκα ο αμαρτωλός και ανάξιος και είδα την μετάνοια και την μεταστροφή και γύρισαν αιρετικοί με όλη τους την οικογένεια και βαπτίστηκαν χριστιανοί ορθόδοξοι ... και τον αγιασμό συνομιλητών μου ακόμα και σύνχρονου Μάρτυρα ἀλείπτης γενόμενος γιατί ένας γύρισε και ομολόγησε Χριστό στην πατρίδα του αν και γνώριζε ότι θα τον έσφαξαν σαν αρνάκι όπως και έγινε . Και μάλιστα δοξάζω τον θεό γιατί αξιώθηκα ο αμαρτωλός και ανάξιος και είδα και στο ιντερνετ ανθρώπους που συζητούσαμε πχ ο "Βλάσιος" και ο "silver" και ο "Ευσεβής" κτλ που με έλεγχαν τότε , για την ακραία θέση να αποτειχιστώ όπως τους φαινόταν τότε ... τους φώτισε ο Θεός και σήμερα ήμαστε στα ίδια μετερίζια ...

      Διαγραφή
  3. Ιδού αγαπητοί Νεοημερολογίτες ποια είναι η <> σας. Εις τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε πλέον ξεκάθαρα, <> σας να συμπροσεύχονται και να <> από το ίδιο ποτήριο με τους Καθολικούς. Άραγε για όλα αυτά τι έχει να πει ο αιρεσιάρχης Βαρθολομαίος;

    https://www.youtube.com/watch?v=MLQ4zjzDPmQ&sns=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου