Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που σηκωνει ΚΑΘΑΙΡΕΣΙ του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ Μητροπολιτου Αθηνων Ιερωνυμου Λιαπη. Παρα ταυτα ...απαντες εσιωπων...και σιωπουν και ....σιωπησωσι.... Οι δε λιθοι κεκραξονται....

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που σηκωνει ΚΑΘΑΙΡΕΣΙ του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ Μητροπολιτου Αθηνων Ιερωνυμου Λιαπη.
Παρα ταυτα ...απαντες εσιωπων...και σιωπουν και ....σιωπησωσι....
Οι δε λιθοι κεκραξονται....
 Οι δυο μεγαλοι ενοχοι και Πραξικοπηματιαι.

Ο εκλεκτος επι του τυπου αντιπροσωπος του Ιερωνυμου, μετεδωσε την φωνη του κυριου του: Με τους Παπικους δεν εχουμε παρα κατι δευτερευουσες μικρες διαφορες και οχι σημαντικες διαφορες....Και ο μαρτυρων μεμαρτυρηκε οτι ιδιοις ωσιν ηκουσεν αυτον.Περισυ τον Οκτωβριο συνηλθε η λεγομενη κρατικη Ιεραρχια και ελαβε καποιες σημαντικοτατες αποφασεις.
Η αναφορα της σχεσης μας μετα των ετεροδοξων, ηταν σαφεστατη και πολυ συγκεκριμμενη, για την ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο του Κολυμπαριου.
Ομως ο Ιερωνυμος δεν την σεβαστηκε και την καταπατησε βαναυσως και οχι μονον.
Ειναι ο εμπνευστης, ο κατασκευαστης, ο δημιουργος και ο ηθικος αυτουργος, της ΤΑΥΤΙΣΗΣ των Αιρεσεων με την Εκκλησια του Χριστου.
Προκειται για προδοσια Ιουδα και απορουμε πως ειναι δυνατον, ουδεις, ή σχεδον ουδεις να το ανεδειξε, μεχρι αυτης της στιγμης, ως μειζων εκκλησιαστικο ζητημα.
Σαλος θα επρεπε να προκληθη.  
Κυριολεκτικα εκκλησιαστικος σαλος για την θρασυτατη, βλασφημη και ανεντιμη αυτη πραξι.
Ομως, αντ΄αυτου, επικρατει απεραντη του ταφου σιωπη, πληρης απαθεια και αδιαφορια. 
Μαλιστα, οι Οικουμενιστες της Ουνιτικης θεολογικης σχολης Θεσσαλονικης, τον ονοματοδοτησαν ως διδακτορα της.
Καποιοι δε αρχιερεις σαν .... Gραικογαλια μαζευτηκαν και τον εγκωμιασαν εκει στην Βαρθολομαιϊκη ....σφηκοφωλια της Βλαταδων.
Πιστευετε οτι ολα αυτα ηταν τυχαια;
Κανετε μεγαλο λαθος.
Οι ανθρωποι του Διαβολου και του Σκοτους κινουνται, προμελετουν, δραστηριοποιουνται, μεθοδευουν και σχεδιαζουν τα παντα.
Πρωτοι θα επρεπε να αντιδρασουν οι Ιεραρχες που ηταν παροντες στην Ιεραρχια και ελαβαν αυτην την αποφασι.
Οι λοιποι κληρικοι ....γυρολογουν στα ΚΑΠΙΑ, ο δε αχριστιανος λαος γυριζει σε ....ανυδρους και αγονους αγρους και λιβαδια!!!
Παντες δε, εσιωπων...ως λαγωοι αφωνοι και κρυπτομενοι. 
Ομως ουτε και τα λεγομενα χριστιανουλικα ιστολογια εγραψαν κατι σχετικο.
Και ετσι αυτη η μεγαλη ΠΡΟΔΟΣΙΑ και η πρωτοφανης ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ του Ιερωνυμου Λιαπη, που το παιζει γελοιος και ως ....πασης Ελλαδος, παρεσυρε και τους αλλους 24 να παρουν την βεβηλη και την ανιερη αποφασι.
Τελικα και μεθοδευμενα, θα τον βγαλουν και ...ηρωα και ....μαρτυρα και ....ομολογητη.
Τα πραγματα δειχνουν οτι θα αμνηστευθουν πληρως ολοι οι ενοχοι και κυριως ο μεγαλος ενοχος ο Ιερωνυμος Λιαπης, πρωτοστατων - ισως συννενοημενα και με τον Αρχιαιρεσιαρχη του Φαναριου - που διεπραξε αυτην την βλασφημη και καθαροτατα Οικουμενιστικη πραξι και θα ξεχαστουν τα παντα ως μηδεποτε γενομενα.
Η δε ταυτισι της Εκκλησιας με τις Αιρεσεις θα παραμεινη σιωπηλα σαν κατι το ασημαντο και τετελεσμενο και ολοι εζησαν καλα και θα ζησουν αυριο Οικουμενιστικα πλεον, ακομα καλυτερα.
Ιδου η φρικτη καταγγελια ( η μοναδικη μεχρι αυτης της στιγμης) που απευθυνθηκε στους μουγγοθοδωρους ιεραρχες της σιωπης και της απαθειας, απο τον μητροπολιτη Πειραιως κ. Σεραφειμ.
Οι λοιποι παροντες ιεραρχες, που σταυλιζουν;
Δεν αναπνεουν, δεν υπαρχουν;
Αλλα μηπως και υπηρχε εποχη που υπηρχαν;
Ηταν, ειναι και θα ειναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.
Το μελλον της Εκκλησιας μας διαγραφεται πολυ θλιβερο.
Και θυμηθειτε μας, παρακαλουμε. 


Ανοιγεται μεγαλη περιπετεια και ερχεται μεγαλος ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ στην Εκκλησια.


Λεει καθαρα και επισημα,  η καταγγελια του μητροπολιτου Πειραιως:


Μέ πολύ σεβασμό, ἀγάπη καί τιμή εἰς τά πρόσωπα ὅλων Μακαριώτατε καί Σεβασμιώτατοι ἐπιτρεψατέ μου νά ἀναφέρω ὅτι κατά τήν γνώμη μου ἡ ἀντιπροσωπεία τῆς Ἐκκλησίας μας εἰς τήν λεγομένη «Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο» εἰς τό Κολυμπάρι τῆς Κρήτης ὑπερέβη τά ἄκρα ὅρια τῆς διακριτικῆς της εὐχέρειας καί ἀπέτυχε τῶν προσδοκιῶν τῆς ἐντολῆς πού ἔλαβε ἀπό τό ἱερό μας σῶμα.Συγχωρῆστε με γιά αὐτόν τόν νομικό ὅρο ἀλλά νομίζω ὅτι ἀποδίδει πλήρως τά πράγματα. 
Ἡ ἀντιπροσωπεία μας ἦταν ἐντολοδόχος τοῦ ἱεροῦ σώματος καί ὄφειλε ἄχρι τέλους νά καταθέση τήν ἐντολή πού ἔλαβε χωρίς καμμία παθογένεια «διανοίας Κυρίου».Δέν εἶχε καμμία ἐξουσιοδότηση νά μεταβάλη τό περιεχόμενο τῆς ἐντολῆς καί συγχωρήσατέ με νά εἴπω ὅτι οἱ αἰτιολογίες πού ἠκούσθησαν ὅτι δῆθεν οἱ παρόντες στήν Σύνοδο ἐψήφισαν καί ὅτι ἔπρεπε νά συνταχθοῦν μέ τήν ὁμοφωνία τῶν λοιπῶν Ἐκκλησιῶν εἶναι ἐντελῶς ἀνεπέρειστες διότι ἀφ’ ἑνός ἡ ἀντιπροσωπεία ἀσφαλῶς ἐψήφισε ἀλλά ὄφειλε νά ψηφίση ἐντός καί μόνον τῆς ἐντολῆς πού εἶχε καί ἀφ’ ἑτέρου διότι ὅπως ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος εἶχε ἑρμηνεύσει τήν ἔννοια τῆς ὁμοφωνίας, μία Ἐκκλησία μποροῦσε νά ὑποβάλη πρότασι γιά τήν διόρθωση τῶν ψηφισθέντων ἀπό τούς Προκαθημένους κειμένων καί ἄν δέν ἐγένετο δεκτή κατεγράφετο εἰς τά Πρακτικά μή θεωρουμένης τῆς προτάσεως ὡς διασπαζούσης τήν ὁμοφωνία.

7 σχόλια:

 1. Κατ΄ αρχήν ο Ιερώνυμος είναι πραξικοπηματίας για άλλο λόγο. Γιατί μετετέθη από Μητρόπολη σε άλλη Μητρόπολη, δηλ. έχουμε "επιπήδηση", που τιμωρείται αυστηρότατα από τους Κανόνες. Το ίδιο έπαθε και ο άγιος Γρηγόριος Θεολόγος. Από την Επισκοπή Σασσίμων, βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή ΚΠόλεως.

  Ν.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν θυμόμαστε καλά, υπήρξε απόφαση της ολομελείας της ιεραρχίας η οποία δεν ανακοινώθηκε, ενώ έπειτα ανέλαβε η Διαρκής ιερά σύνοδος να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να ενημερώσει τον λαό. Ήδη οι εντολές προς τους δειγματοληπτικά εκπροσωπούντες την εκκλησία της Ελλάδος ήσαν στρογγυλεμένες, και οπωσδήποτε άκυρες ορθοδόξως υπό το πρίσμα της Αγίας Γραφής, εφόσον ελήφθησαν εν κρυπτώ και παραβὐστω από μια δράκα επισκόπων, εν αγνοία των κληρικών και του λαϊκού στοιχείου της Εκκλησίας. Δεσποτοκρατία αντί Χριστιανισμοὐ!!! Εκκλησία δεν είναι οι Επίσκοποι, Εκκλησία είναι λαόςμ κλήρος και επίσκοποι. Δεν διαβάζουν φαίνεται Αγία Γραφή και δεν γνωρίζουν τί και πὠς έπρατταν οι Απόστολοι, και εάν ιεροκρυφίως και αναμεταξύ απεφάσιζαν ή εάν καίτοι εκ του Θεού απεσταλμένοι, και κεχαριτωμένοι και πλήρεις πνεύματος αγίου ήτοι θεόπνευστοι, ενημέρωναν τον λαό, στις κληρικολαϊκές συνάξεις, ενώ ενίοτε ο ίδιος ο λαός απεφάσιζε και οπωσδήποτε συμμετείχε στις αποφάσεις;

  Βιώνουμε Δεσποτοκρατία, ούτε καν κληρικοκρατία, και οπωσδήποτε όχι χριστιανισμό. Αν δεν ξυπνήσει ο λαός, ο μοναδικός του ρόλος θα είναι η τυφλή υποταγή στους δεσπότες και να συνεισφέρει εκ του υστερήματός του στα καλαθάκια και στα πανεράκια των μεταφερόμενων προσκυνημάτων. Και να μην έχει και λόγο στη διαχείριση των τεραστίων ποσών!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαβάζουνε και παραδιαβάζουν την Αγία Γραφή, αλλά δυστυχώς, την διαστρέφουν.

   Ν.Κ.

   Διαγραφή
 3. Ιδού πεδίον Ομολογίας λαμπρόν!

  Όσοι αρχιερείς καίτοι εκλήθησαν δεν συμμετείχαν στο Κολυμπάρι κρίνοντες εκ των προτέρων άκυρη ή παράτυπη την ψευδοσύνοδο, για λόγους πλείστους όσους που δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνονται, και με δεδομένη την σημερινή καταγγελία του αγίου Πειραιώς, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ διαπιστώνει ασυμφωνία της εντολής της Ιεραρχίας με την ψήφον που έδωσε η Εκκλησία, οφείλουν να ανακοινώσουν δημοσίως ότι για τους λόγους αυτούς δεν αναγνωρίζουν και δεν δεσμεύονται από το κείμενο της ψευδοσυνόδου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μετα την επιστολην του οικουμενικου πατριαρχου προς την εκκλησια της ελλαδος θα σφραγισθουν τα στοματα των εστω και ολιγων αρχιερεων διοτι τους ετοιμαζει ο οικουμενικος νεο κουστουμι.....και ερσι θα γλιτωσει ο ιερωνυμος και οι συνοδοι του που εγραψαν.... την εντολην της ιεραρχιας
  δημ θεοδοσιουπρεβεζα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. παμπονηρος ο ιερωνυμος επι νικοδημου θηβων εκανε τον ιερωνυμικο και επι σεραφειμ τον σεραφειμικο εως οτου εγινε θηβων μετην υποθεση των 12 αρχιερεων επαιξε το παιχνιδι τουκαι υπερ των αποψεων τους και σταπαρασηνια εναντιον τους
  ηδη πλησιαζει τα 80 και οι κουτοπονηριες του ειναι σε εξαρση
  ολα ιερωνυμε εχουν τελος ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ διοτι θα εισαι αναπολογητος εν ημερα κρισεως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Διαβάστε να μείνετε άγαλμα

  Η χρήση του όρου «Εκκλησία-Εκκλησίαι» στο Κείμενο «Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον»
  Aναφορά στο κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας
  Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Σαββάτου, Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών

  http://www.amen.gr/article/i-xrisi-tou-orou-ekklisia-ekklisiai-sto-keimeno-sxeseis-tis-orthodoksis-ekklisias-pros-ton-loipon-xristianikon-kosmon-tis-agias-kai-megalis-synodou-tis-orthodoksis-ekklisias

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου