Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ζητείται Μακάριος!...





 

Μακαριώτατε


Τώρα τελευταία έχετε γίνει ο μαϊντανός της επικαιρότητας. Και, όπως συμβαίνει, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι σας χειροκροτούν και άλλοι σας αποδοκιμάζουν.

Σε ομιλία σας, λένε, στη γιορτή του αγίου Παντελεήμονα, συστήσατε στο λαό υπομονή. Και έγινε, όπως ήταν επόμενο, το «σώσε»…


Γιατί, Μακαριώτατε, η υπομονή δεν τρώγεται. Και κυρίως δεν «τρώγεται», όταν τη συνιστούν άνθρωποι χορτάτοι: Όπως οι δεσποτάδες, οι πολιτικοί και κάποιοι φασιστολογούντες, παραχορτασμένοι δημοσιογράφοι…

Τι υπομονή, Μακαριώτατε, να κάμει αυτός, που δεν έχει εργασία και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του και βλέπει την οικογένειά του να πεινά και να υποφέρει!

Κάποιοι σας συγκρίνουν με τους ιεράρχες του ’21. Και λένε ότι εκείνοι δεν συνιστούσαν στο λαό υπομονή, αλλά έκαμαν επανάσταση. 


Και βρίσκουν ότι κάποιοι από σας εκεί ψηλά «μας υπονομεύετε»…


Κάποιοι άλλοι σας συγκρίνουν με το μακαρίτη το Χριστόδουλο. Και λένε ότι, από τη μέρα του θανάτου του Χριστόδουλου, η εκκλησία είναι ουσιαστικά ακέφαλη.


Βέβαια και ο Χριστόδουλος ήταν, σε τελική ανάλυση, ένας πολιτικάντης. Γιατί τίποτε δεν έκαμε απ’ τα όσα είχε υποσχεθεί, όταν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ είχαν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο Χριστόδουλος είχε φωνή. Φωνή, που, φρόντισαν να εξαφανίσουν εκείνοι, που σχεδίαζαν να φέρουν τη χώρα στο σημερινό της κατάντημα.
Γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, και τον δολοφόνησαν. Γιατί, προφανώς, φοβόντουσαν μήπως μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Αλλά τη θύελλα, που προκάλεσε η περί υπομονής ομιλία σας, φροντίσατε να την κατευνάσετε με άλλη σας ομιλία, με την οποία στραφήκατε εναντίον των ευρωπαίων τοκογλύφων.


Για την οποία και κάποιοι έσπευσαν να σας επαινέσουν. Και βέβαια τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να διατυμπανίσουν το γεγονός ποικιλοτρόπως…


Αλλά μπαίνει το ερώτημα:


Γιατί τόσο όψιμα και καθυστερημένα ανακαλύψατε τους τοκογλύφους;

Μπορεί ο ίδιος να μην είχατε την οξυδέρκεια να το αντιληφθείτε. Αλλά δεν ακούσατε τίποτε;
Όταν εδώ και τρία, περίπου, χρόνια, όχι μόνο πάμπολλοι ειδήμονες, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα του λαού, δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν, σε όλους τους τόνους, την δολοφονική επιδρομή των τοκογλύφων εναντίον μας!…

Και το άλλο θέμα είναι το γιατί ξεχάσατε τους ντόπιους συνεργάτες τους; 


Τους εφιάλτες, οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τα εγκληματικά συμφέροντα των τοκογλύφων.

Αφού, χωρίς τον προδοτικό οίστρο τους και τις Κερκόπορτες, που άνοιξαν, τίποτε δεν θα μπορούσαν να κάμουν οι τοκογλύφοι….

Μακαριώτατε


Οι αληθινοί ηγέτες-και μάλιστα οι εκκλησιαστικοί- δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα ούτε λένε μισές αλήθειες.

Όπως εσείς τώρα επιχειρείτε να κάνετε. Προβλέπουν και ποδηγετούν το λαό. Και μένουν πιστοί και αμετακίνητοι στο εθνικό και πατριωτικό χρέος τους, έναντι πάσης θυσίας.

Βέβαια-θα πούνε κάποιοι- δεν βλέπετε τα όσα κάνει η Εκκλησία με το φιλανθρωπικό της έργο, για χάρη του δεινοπαθούντος λαού!


Αλλά κάποιοι άλλοι θα μας πούνε ότι το έργο αυτό στηρίζεται στις προσφορές και πάλι του λαού.

Ενώ έργο της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι, πριν απ’ την ελεημοσύνη να παλέψει για τη δικαιοσύνη.

Αν θέλετε, λέει ο Χριστός, να λύσετε όλα σας τα προβλήματα και να έχετε έναν κόσμο παρόμοιο με τη βασιλεία του Θεού, πρωταρχικό σας έργο είναι ν’ αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη.


Όμως οι αγώνες στοιχίζουν! Και κάποτε πολύ ακριβά. Τη στιγμή, που η τωρινή εκκλησιαστική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει τα προνόμιά της.


Και κάποιοι, μάλιστα, όχι μόνο δεν διακινδυνεύουν, αλλά και συμπαρίστανται στο καθεστώς της τοκογλυφίας και της προδοσίας.

 
Ει μήπως δεν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιοι «ευλαβέστατοι» αρχιερείς και ιερείς έδωσαν γραμμή στο ποίμνιό τους, στις παρελθούσες εκλογές, να μας φορτώσουν και πάλι στο σβέρκο τα επιβλαβέστατα για την πατρίδα και το έθνος κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ!

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις: 


Όπως ο Σιατίστης Παύλος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Γλυφάδας Παύλος, ο Μεσογαίας Νικόλαος. Και κάποιοι, ενδεχομένως, άλλοι. Οι οποίοι και βλέπουν και προβλέπουν και φωνάζουν.


Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν τα ηνία της Εκκλησίας στα χέρια τους.



Οπότε το βάρος της τεράστιας ευθύνης, Μακαριώτατε, γυρίζει και πάλι σε σας. Που είστε αναγκασμένος να επιλέξετε ανάμεσα στους πατριώτες και τους προδότες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους ανθέλληνες. Έστω και τόσο καθυστερημένα…


Το 1987, όταν το κράτος απειλούσε να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία πραγματοποιήσατε πανελλήνιο συλλαλητήριο. Τώρα, που ολάκερη η πατρίδα και το έθνος διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο, γιατί δεν κηρύσσετε πανελλήνια πανστρατιά, με σκοπό την ανατροπή της καταστροφικής αθλιότητας.


Ο Ελληνικός λαός περιμένει από σας να εγκαταλείψετε την μακαριότητά σας. Και, αντί για διακοσμητικός Μακαριώτατος να γίνετε εθνικός ηγέτης σαν τον Κύπρου Μακάριο.

Κι, αν η ηλικία σας δεν σας το επιτρέπει, παραιτηθείτε και προωθείστε τον καταλληλότερο.


Οι χλιαρότητες δεν κατευνάζουν την πίκρα και την οδύνη του λαού. Αντίθετα μάλιστα, πέρα απ’ τη δίκαιη οργή του και την ιερή του αγανάκτηση, προκαλούν και την ολοένα διογκούμενη ναυτία του.


παπα-Ηλίας


Aποτειχισι:  

Δεν ξερω, π. Ηλια ποσοι θεωρουν εθναρχη τον Μακαριο.
Εμεις τον θεωρουμε και ολετηρα της Κυπρου και ολετηρα της Κυπριακης εκκλησιας.
Αφου  την μεν Εκκλησια της Κυπρου την διελυσε και κατασκευασε - με αντιπαροχη τα χρηματα και τα δωρα  - μαζι με ... φτηνους Αραβορασοφορους, ενα μπασταρδεμενο κατασκευασμα που διακατεχεται απο επισκοπους που δημιουργουν μονο προβληματα στην Ορθοδοξια και δεν εχει καμμια χαρι Θεου.
Τον χαρακτηριζουμε  και ολετηρα της Κυπρου διοτι ο ιδιος καλεσε τους Τουρκους σαν εγγυητρια δυναμι να καταλαβη την Κυπρο και να διωξη τους πραξικοπηματιες και καταληψιες της εξουσιας του.
Αυτα λεει η αντικειμενικη ιστορια, για τον διαβοητο εθναρχη της Κυπρου Μακαριο ΜΟΥΣΚΟ.
Οι δε Κυπριοι, ιδιαιτερα της θεολογικης επιστημης, ειναι κατα ενα μεγαλο μερος τους ...προβληματικοι!!! π.χ. σαν τον παρανοϊκο και ψυχασθενη κουκουλοφορο Τελεβαντο.

3 σχόλια:

  1. Ο Χριστόδουλος δεν ήταν που έφερε τον πάπα ή θυμάμαι λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη σύγχρονη Ελλάδα η Εκκλησιαστική ηγεσία πρόδωσε το Ευαγγέλιο, πρόδωσε και το λαό. Δεν εκπέμπει λόγο Σωτηρίας και Ελπίδας. Ίσως υπήρξαν και υπάρχουν εξαιρέσεις, που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και αν το πιο δυνατό όπλο της Εκκλησίας είναι ο λόγος, ο του πνεύματος, της Αναστάσεως, της Μετανοίας, του Ευαγγελίου, της Ακτημοσύνης των αρχιερέων, και όχι φυσικά των δημοσίων σχέσεων και των πολύτιμων συλλογών αμφίων και κοσμημάτων όταν ο λαός υποσιτίζεται και είναι άνεργος, η Εκκλησία, αφωνότερη ιχθύος ή εκτραπείσα της ορθοτόμησης του λόγου της Αληθείας, αυτοαφοπλίστηκε. Ας ζούσε ο Χρυσόστομος!!! και θα βλέπαμε πώς θα αντιμετώπιζε την άδικη για το λαό συμπεριφορά από το Κράτος και τους άδικους πλουσίους, καυτηριάζοντας όμως και τα σφάλματα του λαού.

    Τα συσσίτια δεν είναι το κύριο έργο της Εκκλησίας σε ένα Κράτος που είναι η Εκκλησία Επίσημη, με βάση το Σύνταγμα, που ορκίζει τους Πρωθυπουργούς και τους Βουλευτές. Η Επίσημη Εκκλησιαστική ηγεσία, πριν να τους ορκίσει όφειλε να τους βάλει να υποσχεθούν ότι δεν θα πάρουν άλλα άδικα μέτρα κατά των πτωχών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πλούσιους και τους φοροκλέφτες, αλιώς ΔΕΝ θα τους όρκιζε. Πού προφητικός και ελεγκτικός λόγος; Οσφυοκαμψία!!! Το κύριο έργο της Εκκλησίας είναι να παιδαγωγήσει, να ελέγξει, να επιτιμήσει, να μη συσχηματίζεται, για να μη φτάσουμε στην χρεωκοπία. Και αν φτάσουμε, να πει "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", "τιμιότητα και φορολογική συνείδησε σε όλους", "δεν κάνουν για κυβερνήτες εκείνοι που λόγω ανικανότητας ή δόλου μας κατέστρεψαν", "να πληρώσουν όσοι τα έκλεψαν", "οχι ανεργία αλλά φροντίδα για εργασία σε όλους", "χριστιανική κοινοκτημοσύνη για να μην υπάρχουν πένητες", "να επιστρέψουν τα δανεικά όσα κράτη δανείστηκαν από την Ελλάδα έστω με τη βία και την κατοχή"... κ.λπ.

    Ας μη βγει ένας Παπαφλέσσας ή ένας Αθανάσιος Διάκος, (το παράδειγμα του Μακαρίου δεν θα το πρότεινα) ας αναδειχθεί ένας νέος Ιωάννης Χρυσόστομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω, συγχαιρω αδελφε οδυσεα δια τους κατ' αξιαν χαρακτηρισμος για τον τελεβαντο εχει γνωμη δια καθετι δεν εχει τηλεφωνον επικοινανιας καθυβριζει τους παντας αραγε δεν εργαζεται η περιεργαζεται. ολοι την ημερα αασχολειται με τους αλλους μα αν ειναι αγαμος ευτυχως που δεν παντρευτηκε ειναι ανελεημων και εμπαθεστατος κουκουλοφορος ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ π,χρυσοστομος ΚΑΡΥΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου