Τετάρτη 9 Μαΐου 2012


 
Παρ’  ολίγον πρωθυπουργός!
 
Επέλεξε τη φυλακή!
 
 
του αρχιμ. Δανιήλ Αεράκη
 
 
 
Δεν την επέλεξε τη φυλακή. 
Προφυλακίστηκε κυρίως για κατάχρησι δημοσίου χρήματος. 
Πρόκειται για τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. 
Τυφλό όργανο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 
Σ’ όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπουργός σε υπουργεία τέτοια, που εύκολα ο επιρρεπής σε κλοπή και νεοπλουτισμό μπορεί να εισπράξη ανυπολόγιστες «μίζες». 
 
 
●Σαν πέθανε ο ιδρυτής του κόμματός του, με το γνωστό του υπεροπτικό, αλλά και ασαφές ύφος, πρόβαλε τον εαυτό του, διεκδικώντας την αρχηγία και δι’  αυτής την πρωθυπουργία. 
Αν υποθέσουμε, ότι δεν κέρδιζε τότε την αρχηγία ο κ. Κ. Σημίτης, θα είχαμε για εφτά περίπου χρόνια πρωθυπουργό τον κ. Άκη!
 
 
● Κανένας τώρα, παντελώς κανένας, από τους πρώην «συντρόφους» του δεν γυρνάει να ρίξη ένα βλέμμα συμπάθειας στον κ. Τσοχατζόπουλο. 
Κανένας δεν πάει μάρτυρας υπερασπίσεώς του.
 
 
● Θέλησε να κερδίση με τους τρόπους, που οι μιζαδόροι ξέρουν, πολλά σπίτια, πολλά εκατομμύρια ευρώ. 
Θέλησε, όπως σημειώνει δημοσιογράφος της «Καθημερινής», «σίγουρος πως η πολιτική τοῦ προσέφερε άτρωτο θώρακα, να επιλέξη ένα δημόσιο βίο, που αποκάλυπτε υπέρμετρα αλαζονική ανωριμότητα. 
Τίποτε άλλο δεν έκανε, παρά μεγάλη ζωή. 
Δύσκολα πείθει, πως οι θορυβωδῶς σπάταλοι γάμοι του και οι μεγιστανικές αγορές του στηρίχθηκαν στις οικονομίες του» (18 Απριλ. 2012).
 
 
● Στην τρίτη ευρισκόμενος ηλικία παντρεύτηκε μια κατά 35 χρόνια μικρότερή του! 
Την έσυρε ή τον έσυρε; 
Ένα είναι σίγουρο, ότι  τώρα την σέρνει στο καινούργιο πάντρεμά του, της εσχάτης αισχύνης.
 
 
● Ανακουφίστηκε το δημόσιο αίσθημα, που επί τέλους ένας πολιτικός, που πλούτισε από το μαύρο χρήμα της πολιτικής προφυλακίστηκε;   
Θα συνεχιστή το έργο της δικαιοσύνης για τον εντοπισμό και άλλων «εραστών»  του κρατικού χρήματος;   
Θα γίνη το πάθημα του κ. Άκη μάθημα για τους πολιτικούς και τους κρατικούς υπαλλήλους, να μη κλέβουν;
 
Απαντήσεις με βεβαιότητα δεν έχουμε.
Ένα είναι το βέβαιο: 
Ο λόγος του Ευαγγελίου, που για μια φορά ακόμα επιβεβαιώνεται: 
«Άγε νυν οι πλούσιοι, κλαύσατε ολολύζοντες επί ταις ταλαιπωρίαις υμῶν ταις επερχομέναις»  (Ιακ.ε΄1).

2 σχόλια:

  1. Γράφει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ 4/5/12 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112858577

    «Θα τα πω όλα», γιατί «σαράντα χρόνια στην πολιτική τα ξέρω όλα», διαμηνύει και προειδοποιεί από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Ο έγκλειστος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μετά και την προφυλάκιση της κόρης και της συζύγου του, αφήνει να εννοηθεί μέσω συνεργατών του ότι θα μιλήσει όχι μόνο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, αλλά και για το πώς γέμιζαν τα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων όλα αυτά τα χρόνια...

    Άλλωστε, όπως εγκαίρως έχει επισημάνει η «ΗτΣ», το σκάνδαλο των υποβρυχίων είναι «εισαγόμενο» από τη Γερμανία. Το σκηνικό πανομοιότυπο με αυτό της Siemens.

    Στελέχη της Ferrostaal (θυγατρικής της ΜΑΝ μέχρι το 2008) ανακρινόμενα καταθέτουν ότι μέσω εταιρειών συμβούλων διοχετεύτηκαν μίζες σε δημόσιους λειτουργούς διαφόρων επιπέδων στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Πορτογαλία επί πρωθυπουργίας Μπαρόζο.
    ==========

    Μπαρόζο;

    Ποιος Μπαρόζο; Ο Ηγέτης της ΕΈ;
    Αυτός που σήμερα κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα;
    ==============

    Ένα σημερινό ζάπινγκ ...:

    Τετάρτη 9 Μαϊου 2012

    το στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών της Πορτογαλίας έχει βρεθεί ο Ζοζέ Μπαρόζο για το σκάνδαλο με τις μίζες που φέρεται να έδωσε η Ferrostaal στη χώρα για την υπογραφή της αγοράς δύο υποβρυχίων στις 21 Απριλίου του 2004. Όπως δημοσιεύει το Crash, το πορτογαλικό...
    υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει το φάκελο της υπόθεσης από την εισαγγελία του Μονάχου, προκειμένου να ερευνήσει τις κινήσεις των κεφαλαίων από την γερμανική εταιρεία σε άλλες off shore εταιρείες και τη διαδρομή που ακολούθησαν οι μίζες.

    Την επίμαχη περίοδο πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος όπως υποστηρίζει το περιοδικό, ανταμείφθηκε από τη Γερμανία μετά την αγορά των υποβρυχίων, με τη θέση του προέδρου της Κομισίον.

    Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_8571.html#ixzz1uO1KsGMq
    ====================

    Ναι, ναι αυτός είναι! Απειλεί, τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που ψήφισαν αντιμνημονιακά:

    "Την ανάγκη να σεβαστεί η Ελλάδα τη συμφωνία που υπέγραψε με την ευρωζώνη υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, δηλώνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι «πολύ αρνητικές» για τη χώρα μας".
    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=145156&catID=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου 11-5-1012

    "Την ώρα που στις 18 Μαρτίου προσπαθούσαμε να ανανήψουμε η ιστορία του Άκη μας αποτελείωσε. Άνοιξε το καπάκι της ηθικής... Το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρείται γιατί μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες υποθέσεις οι οποίες θα μας πλήξουν."

    Πηγή http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=139154&catid=9

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου