Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020


42 εκατ. αμβλώσεις το 2019- Η Ορθοδοξία ενώνει τη φωνή της ενάντια στη μάστιγα.


Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ολοένα και πιο δραματικά: Οι εκτρώσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως! Μέσα σε αυτά τα τραγικά στατιστικά η Ορθοδοξία σε όλον τον κόσμο ενώνει τη φωνή της ενάντια σε αυτή τη μάστιγα που έχει λάβει μορφή γενοκτονίας.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη υπηρεσία Worldometers περισσότετα από 42 εκατομμύρια αγέννητα μωρά δεν μπόρεσαν να δουν το φως το 2019. Σύμφωνα με την έρευνα ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 41% του συνόλου των θανάτων καθιστώντας την άμβλωση πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο. Ειδικότερα, το ένα τέταρτο των κυήσεων (22%) τερματίστηκαν με άμβλωση το 2019 και για κάθε 33 γεννήσεις, δέκα αγέννητα μωρά αποβλήθηκαν.
Ο ανεξάρτητος αυτός ιστότοπος διεξάγει εκτενή έρευνα και συλλέγει δεδομένα από κυβερνήσεις και οργανισμούς «με στόχο να καταστήσει διαθέσιμες τις παγκόσμιες στατιστικές σε ένα ευρύ κοινό από όλο τον κόσμο».
Αναφορικά με τις εκτρώσεις οι Ελληνίδες «εκτινάσσουν» το μέσο όρο στην Ευρώπη καθώς το 22% αυτών έχει προχωρήσει έστω και μία φορά σε διακοπή κύησης, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό αφορά μόνο στο 2% των γυναικών.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να σημειωθεί πως ένα στα τέσσερα κορίτσια (ηλικίας 14 έως 17 ετών) έχει κάνει έκτρωση, ενώ οι μισές έφηβες που προχωρούν σε διακοπή κύησης δεν έχουν ενημερώσει ούτε τη μητέρα τους, σύμφωνα με έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Μέσα στα θλιβερά αυτά στατιστικά η Εκκλησία λαμβάνει θέση.
Το περασμένο καλοκαίρι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας έκανε δεκτό αίτημα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» και καθιέρωσε ημέρα για την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού». Η ημέρα αυτή τιμήθηκε ήδη την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.
Τα σημαντικά αυτά ζητήματα τέθηκαν κατά την πρόσφατη Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ να αναλύει το θέμα: «Το φαινόμενον της υπογεννητικότητος ως μείζον Εθνικόν πρόβλημα».
Μετά τον Πρόλογό του, κατά τον οποίο χαρακτήρισε το πρόβλημα της «υπογεννητικότητος» μεγάλο υπαρκτό κίνδυνο και «ωρολογιακή βόμβα», η οποία βρίσκεται στα θεμέλια της χώρας μας, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε στατιστικές αναφορές του φαινομένου σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναφέρθηκε στα αίτια και τις συνέπειες αυτού και διατύπωσε αναλυτικά τις κοινωνικές, γεωπολιτικές και θεολογικές προεκτάσεις του θέματος καθώς και τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον αφορά στην προσέγγιση, θέση και αντιμετώπισή του.
Με αυτήν την κίνηση, η ελληνική Εκκλησία προστίθεται στις φωνές κατά των αμβλώσεων, οι οποίες αυξάνονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.
Εκστρατεία αλλά και δράσεις για την πρόληψη των αμβλώσεων πραγματοποιεί και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία
«Μόνο το πρόγραμμα Save the Life των τελευταίων ετών έσωσε 11.132 ζωές παιδιών και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία άνοιξε 67 καταφύγια και 190 κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας» τόνισε η Επικεφαλής του Τμήματος Προστασίας τη Μητρότητας του Πατριαρχείου Μόσχας, Μαρία Κολεσνίκοβα.  Παρουσίασε επίσης ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη των αμβλώσεων. Σύμφωνα με αυτήν, στο έργο θα μετέχουν περιλαμβάνει πέντε από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες ΜΚΟ και θα προβλέπονται η παροχής ολοκληρωμένης βοήθειας στην  έγκυο και την οικογένειά της και  ενημερωτικές εκστρατείες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης: «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, το έργο μας θα συμβάλει στην ετήσια γέννηση περισσότερων από 45.000 παιδιών και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε οκτώ πιλοτικές περιοχές», υπογράμμισε.
Η επιλογή που καλούνται να κάνουν τα σημερινά ζευγάρια μεταξύ του αριθμού των παιδιών που θα κάνουν  και της ποιότητας της ζωής τους, είναι επί της ουσίας μιας ψευδής επιλογή, δήλωσε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.
«Το να περιορίζεις τις γεννήσεις και να προβαίνεις σε αμβλώσεις προκειμένου να απολαμβάνεις υλιστικά οφέλη μοιάζει με αναβίωση των παγανιστικών θυσιών»
Αλλά και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, στο πρόσφατο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα έκανε αναφορά στο βασικό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας του, το οποίο επιτείνεται από τις αμβλώσεις
Πρόσφατα, με πρωτοβουλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σλοβακίας και άλλων οργανώσεων περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι βγήκαν στον δρόμους της Μπρατισλάβα προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού.
Οι συμμετέχοντες στην «Πορεία για την Ζωή» στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας ζήτησαν την απαγόρευση της άμβλωσης από το νόμο, καθώς και την κοινωνική και νομοθετική προστασία της ζωής κάθε ατόμου από τη σύλληψη μέχρι τον φυσικό θάνατο.
Η υπογεννητικότητα προβληματίζει το Πατρ. Ρουμανίας
Δημογραφική πτώση καταγράφηκε στη Ρουμανία με βάση έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας. Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας στηρίζει και ενθαρρύνει τη γέννηση και την ανάπτυξη των βρεφών σύμφωνα με τη θεία εντολή.  Ταυτόχρονα, καταδικάζει την έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο των αμβλώσεων στη σημερινή κοινωνία.
«Αν εμείς, ο ρουμανικός λαός, συνεχίσουμε τις αμβλώσεις, θα χαθούμε ως λαός. Βρισκόμαστε σε μια δημογραφική παρακμή και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει» είχε τονίσει σε παλιότερη δήλωσή του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
Γεωργία
Αλλά και στη Γεωργία το Πατριαρχείο πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων για την στήριξη των γυναικών και των οικογενειών. Στο πλαίσιο αυτό ο Πατριάρχης Γεωργίας έχει δεσμευτεί να βαπτίζει το τρίτο παιδί οικογενειών που το επιθυμούν.
Ενωμένοι κατά των αμβλώσεων στην Αυστραλία
Η Ορθοδοξία ενώνει τις φωνές της για τη διαφύλαξη της ιερότητας της ζωής. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το κεντρικό μήνυμά της διαδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο Σίδνεϊ την Τρίτη 20 Αυγούστου ενάντια στον προωθούμενο νόμο για τις αμβλώσεις. Σε κοινό ανακοινωθέν που υπογράφουν εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας, πρωτοσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, αναφέρθηκε ότι βραδιά ήταν μια ιερή στιγμή για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας, αλλά και τον Χριστιανισμό εν γένει.
«Είμαστε βαθιά ευλογημένοι όταν είδαμε τους ποιμένες μας να υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, ανταποκρινόμενοι στο ερώτημα ποιοι είμαστε ως κοινωνια.

2 σχόλια:

  1. Καμία αντίδραση γι αυτό το αίσχος.
    Ενώ για τον κορωνοϊό...
    Η συλλογική υποκρισία στο κατακόρυφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποκριτική κοινωνία και πολιτεία.
    Εξαντλούμε τη μακροθυμία του Θεού.
    Χαμός για τον κορωνοϊό και μούγγα για
    τις αμβλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου