Τετάρτη 23 Απριλίου 2025

Μια διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου

 



Εισαγωγικά.

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τον θάνατο του Πάπα, τέθηκε προς συζήτηση το εξής θέμα: 

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε στην εορτή του Πάσχα, που ημερολογιακά συμπίπτει το 2025 με το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών.. Συνηθίζουμε οι Ορθόδοξοι να θεωρούμε ευλογία τον θάνατο Ορθοδόξου Χριστιανού κατά την εορτή του Πάσχα. Τώρα που ένας αιρετικός πεθάνει κατά την διάρκεια της εορτής του Πάσχα, πως ερμηνεύεται και  ποια πνευματικά μηνύματα στέλνει το γεγονός;;;»

π.Δ.Α

----------------------------------------------

Οι απόψεις που διατυπώθηκαν μέχρι τώρα είναι οι παρακάτω.

1.Δεν ερμηνεύεται. Ο θάνατος είναι το τέλος της επίγειας ζωής και μετά κρίση. Η κρίση ανήκει στον Δίκαιο κριτή και όχι σε μας. Εμείς μόνο σημάδια από την επίγεια ζωή ενός ανθρώπου μπορούμε να δούμε. Ο Κύριος γνωρίζει το βάθος της καρδιάς του καθενός μας και με αυτό θα κρίνει. Ο εκλιπών πάπας Φραγκίσκος ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Πολύ πιο κοντά στην Ορθοδοξία απ' οποιονδήποτε άλλο πάπα από το σχίσμα μέχρι σήμερα, αλλά όχι ακόμα εκεί.

Σχόλιο στην παραπάνω άποψη.. Αξιότιμε εν Κυρίω αδελφέ.. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ!!!

"Πολύ πιο κοντά" νομίζω εννοείτε στο να συμπαρασύρει στον κατήφορό του την οικουμενίζουσα ασμένως ανατολική εκκλησία. Ναι,ήταν ο μόνος πάπας που είχε τη σατανικότερη και πονηρότερη ικανότητα διείσδυσης...

Αν μ αυτήν την έννοια εννοείτε το "πιο κοντά" συμφωνώ απόλυτα....

Διαφορετικά, ...."και οι λίθοι κεκράξονται" συνηγορούντες με την ακριβέστατη πραγματικότητα που ως άνω αναφέρω και που εξυφάνθη μεθοδικότατα χρόνια τώρα....

.....κι ο πάπας Φραγκίσκος (ο ισόθεος!!!) εβυθίσθη υπ΄Αυτού (στον Άδη)....

Σ.σ. εμείς δεν τον κρίνουμε... Μόνος του τοποθέτησε την έδρα του σαν ....ισόθεος στον ΑΔΗ, εκεί όπου ενοικεί κι ο σατανάς που κι αυτός θέλοντας να γίνει θεός, με την πτώση του, εξασφάλισε τη θέση αυτή....

Έτσι και θεωρώ λοιπόν πως ερμηνεύονται οι δύο αυτές πνευματικές καταστάσεις που εσχάτως έλαβαν χώρα.... 

---------------------------------------------------------------------------------

2. Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει! Ο "εν Χριστώ αδελφός" της "αδελφής εκκλησίας" της Ρώμης εν τη "αιωνία αυτού μνήμη" ανέτρεψε τα διεστραμμένα σχέδια του Πάπα της Ανατολής, αρχιαιρεσιάρχη, ουνίτη Βοθρολομαίου, περί σπιλώσεως της επετείου των 1700 ετών από της συγκλήσεως της Α' αγίας οικουμενικής συνόδου. Η σύνοδος αυτή εν Αγίω Πνεύματι και εν τω αιωνίω πασχαλίω κανόνι αποκατέστησε την λατρευτική εορτολογική ενότητα των απανταχού ορθοδόξων, ενώ ο Πάπας της Ανατολής, αρχιαιρεσιάρχης του εσβεσμένου Φαναρίου, εν τω πνεύματι του επερχομένου Αντιχρίστου, θέλει να αποκαταστήσει την οικουμενιστική ενότητα μεταξύ ανατολικών ψευδορθοδόξων και δυτικών αιρετικών, καταργώντας το αιώνιο πασχάλιο της Α' οικουμενικής συνόδου και εισηγούμενος τον σταθερό κοινό εορτασμό του Πάσχα μία συγκεκριμένη Κυριακή του μηνός Απριλίου υπό πάντων των "Χριστιανών", μάλλον ειπείν αντιχριστιανών!


----------------------------------------------------------------------------

3. . Για τους Χριστιανούς είναι καλό σημείο, για τους εκτός Εκκλησίας και δη για τους εκκλησιομάχους όπως ο έχων μερίδα μετά του Ίούδα Πάπας δεν είναι καλό για την ψυχή τους.

---------------------------------------------------------------------------------

4. Προς τί αυτή η ερώτηση; Μήπως υπάρχει ελπίδα να σωθούμε ημείς; Η ελπίδα μας είναι να φύγουμε γεμάτοι Χριστό, τον μόνο αληθινό Θεό και Σωτήρα και όχι με Χριστό με ποσοστά όπως τον ορίζει ο οικουμενισμός.

5. το πνευματικό μήνυμα είναι για τον Πατριάρχη...καταπιάστηκε με τον «αδερφό» να διορθώσουν τους θεοφόρους Πατέρες που όρισαν τον εορτασμό του Πάσχα...να έρθει στα συγκαλά του πριν πάει να τον συναντήσει.

6. Δεν "ανέχτηκε'" το Πάσχα αυτόν τον κοινό εορτασμό.

……………………………………………………………………………………..

Η συζήτηση συνεχίζεται….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ.

Στην ιστοσελίδα dimpenews γράφτηκαν και τα εξής αξιοσημείωτα.

"..Αντί για διπλό Πάσχα διπλό Σημείο.

 Έπεσε νεκρός ανήμερα το Πάσχα που είχε προγραμματίσει συνεορτασμό. Η Ορθοδοξία είναι αυστηρά φυλασσόμενος χώρος..

Το Σημείο το σημερινό αποτελεί πλέον γεγονός – μνημείο της Εκλησιαστικής Ιστορίας. Η Ορθοδοξία έχει τη Χάρη και μαζί με αυτήν την αγιότητα. Έχει αγίους γνωστούς και άγνωστους …που ποιούν Σημεία και Τέρατα!

 Ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας 21.4.2025.

 Βαρθολομαίος ok; όσο για τo γλέντι της 2πλής Πασχαλιάς πήρε άσχημη τροπή. Πάει ο πάπας .. πάει πάνω στη 2πλή Πασχαλιά. Ακυρώθηκε ο συνεορτασμός! Με τέτοια σημεία ανδρώθηκε η Ορθοδοξία π.χ το τέλος που είχε ο Άρειος..ή ο αρχιτέκτονας του παπικού Σχίσματος του Μέγα Σχίσματος ο Πάπας Λέων Θ’ που πέθανε στις 15 Απρίλη της ίδιας χρονιάς ενώ ήταν σ΄εξέλιξη το Σχίσμα του 1054 και οι εκπρόσωποι του ήταν στην Πόλη για να το υλοποιήσουν.

.....Σήμερα 21 Απριλίου 2025 η Εκκλησία πανηγυρίζει η Ορθοδοξία συγχαίρει σύμπασα με τους χορούς των Αγίων…το Μέγα Σημείο..Η δρομολογούμενη Ένωση έμεινε στα χαρτιά.. ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Μέγας Φώτιος, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός δικαιώνονται ξανά και ξανά θαυματουργικά.

Η Εκκλησία θεολόγησε περισσότερο με θαύματα παρά με θεωρία .π.χ Άγιος Σπυρίδων στην Α Οικουμενική..

 Η αποδεικτική δύναμη της Χάριτος επισφραγίζει του Λόγου το αληθές.

 ..Που σου Οικουμενισμέ το κέντρον που σου Ενώσεως το νικος.

 Σήμερα η Δύση πενθεί και η Ανατολή αγάλλεται

 Σήμερα η Ορθοδοξία θριάμβευσε κι ο Ησυχασμός αναπαύθηκε

 Σήμερα η δικέρατη τιάρα της κοσμικής και εκκλησιαστικής εξουσίας υπερκεράστηκε από το κέρας της Εκκλησίας

 Σήμερα η Δύση πενθεί και η Ανατολή δεν αναστέλεται.

 Γρήγορα που εναλάσσονται τα χρώματα στη δύση…όλα επιταχύνουν προς ένα τέλος.

 Σήμερα η αλήθεια επαληθεύεται και το ψεύδος αποδεικνύεται.

 Ω Πάσχα το μέγα…

 Σήμερα το Φως ανυψώνεται και το σκότος συμορφώνεται.

 Σήμερα τη Μία των Σαββάτων ο συγκρητισμός διαρυγνύεται και η σημειοφόρος  πνευματικότητα εκταμειεύεται.

 Σήμερα το καταπέτασμα του Ναού του αμαγάλματος σχίζεται και το βάραθρο του Σχίσματος ιχνηλατείται.

 Σήμερον πάσα κτίσις αγάλλεται και χαίρει… Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον..

 Το “σήμερον” πάντοτε στην υμνογραφική διάλεκτο τονίζει το αψευδές της ιστορικότητας και της  χρονικότητας της θεοφάνειας..

 Το σήμερον εμφαντικά συρικνώνεται σε τώρα “νυν” και επεκτείνεται αδιάκοπα εις το διηνεκές “και νυν και αεί”…Η διαχρονικότητα της εμπειρικής θεολογίας ως την διαιώνιση της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου