ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟ.
ο κ.Φιλοθεος ενδεδυμενος ως ...βυζαντινος αυτοκρατωρ, ευλογει τους πιστους που δεν τους ρωτησε ποτε αν τον θελουν για επισκοπο τους.
Οι διαμαρτυρίες χριστιανών της Θεσσαλονίκης προς τον οικείο Μητροπολίτη για τις χορωδιακές συναυλίες εντός των ιερών ναών κατά την λεγόμενη «Λατρευτική εβδομάδα» μας έδωσε την αφορμή να συνοψίσουμε ορισμένα λεχθέντα και πραχθέντα του συγκεκριμένου επισκόπου.
Αξιοσημείωτο για το θέμα της λατρευτικής εβδομάδος είναι το δημοσιευμένο άρθρο με τίτλο «Αναβίωση λατρευτικής εβδομάδας… για τα αργύρια της προδοσίας» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://katanixi.gr/anaviosi-
1. Πριν απο δυο μηνες ειδαμε στο διαδικτυο νσ κανουν εκκλησι τα Επωνυμα χριστιανικα σωματεια της Θεσσαλονικης να αποτρεψει ο ...παναγιωτατος τα διαφημιζομενα για πρωτη φορα στη Θεσσαλονικη ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.
Ναι,παρακαλω, Καρναβαλια στη Θεσαλονικη για πρωτη φορα στην ιστορια.
Ομως ο ...εκλεκτος τους ....μητροπολιτης προκλητικα εκωφευσε και ουτε καν τους αξιωσε καποιας απαντησης. Δεν καταλαβαν οι χριστιανοι οτι τους ηρθε ενας σκληρος Συστημικος δεσποτης που δεν μπορει να δυσαρεστησει τους κρατουντες και εξεχοντες;
Θα το καταλαβουν ομως πολυ συντομα τι ....φρουτο τους εστειλε ο Καταχθονιος Ιερωνυμος στη Θεσσαλονικη.
2.Σε μια εκδήλωση με θέμα «Πόλεμος και Ειρήνη: οι θεολογικές και γεωπολιτικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία», ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, τότε Επίσκοπος Ωρεών, ανέλυσε κρίσιμες πτυχές του ζητήματος του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το ζήτημα της αυτοκεφαλίας. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Φιλόθεος τόνισε ότι οι πρώτες κινήσεις για την απόκτηση αυτοκεφαλίας από την Ουκρανία έγιναν στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ το 1942 πραγματοποιήθηκαν κανονικές χειροτονίες από την Εκκλησία της Πολωνίας. Όταν το σοβιετικό καθεστώς εξόρισε τους Ουκρανούς επισκόπους στη Δύση, υπήρχε στις Η.Π.Α. η Ουκρανική Εκκλησία σε απευθείας κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση. https://www.orthodoxtimes.gr/
3.Μετά την ενθρόνισή του η πρώτη επίσημη επίσκεψη του ήταν στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Εκεί τίμησε τους οικουμενιστές Ακαδημαϊκούς, οι οποίοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, έχουν κυριαρχήσει στη Σχολή. Τίμησε με την επίσκεψη τους αποδομητές της Ορθόδοξης διδασκαλίας, εμπνευστές του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών, εμψυχωτές μιαρών Συμπροσευχών με αιρετικούς και εραστές της Οικουμενικής Κίνησης και του Π.Σ.Ε.
Στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε τα ακόλουθα:
“Πόση σημασία έχει η θεολογία να έχει σχέση με τη ζωή. Θυμάμαι τη φράση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του μεγάλου αυτού Αγίου της Θεσσαλονίκης του Συμπολιούχου της πόλης μας την οποία νομίζω πως ο καθηγητής ο Νϊκος ο Ματσούκας στο βιβλίο του την έχει εκεί στην Αρχή στις πρώτες σελίδες: “Περι δογμάτων και πραγμάτων τον αγώνα ποιούμαι”. Τα δόγματα έχουν να κάνουν με τα πράγματα, η πίστη μας έχει να κάνει με τη ζωή μας. Δεν θα μπορούσε η πίστη της Εκκλησίας και η πίστη του Επισκόπου, του κάθε Επισκόπου να είναι διαφορετική από τη ζωή των ανθρώπων. Αυτή την ζωή την οποία βιώνει η Εκκλησιαστική κοινότητα σε όλους τους αιώνες αυτήν την ζωή την οποία καλούμαστε να μοιραστούμε ως μέλη του αυτού σώματος, της Εκκλησίας του Χριστού”.
Το απόσπασμα αυτό είναι ασαφές. Το βίωμα της Εκκλησίας είναι το των Αγίων, όχι ημών των αμαρτωλών. Και δεν διαφέρει η πίστη από τα δόγματα, αλλά η θεολογική πίστη ταυτίζεται με τα δόγματα. Η δε πίστη ως εμπιστοσύνη στον Θεό κατευθύνεται από αυτά. Μόνον διά των Αγίων είναι η διαχρονική Πίστη της Εκκλησίας συμπαγής και άρρηκτη. Το πλήθος των Χριστιανών σπιλώνεται από πάθη και πλανάται.
4.Τον Μάρτιο του 2024 ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτή Λάρισας του κυβερνώντος κόμματος. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην συμπρωτεύουσα στις 15-17 Μαΐου 2024 με θέμα «Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα» [https://www.
Ο πολιτικός βραχίονας της πανθρησκείας στην Ελλάδα ακούει στο όνομα ΔΣΟ και εργάζεται με τον υπεύθυνο αυτής της διακοινοβουλευτικής κίνησης Μάξιμο Χαρακόπουλο για την ένωση με αιρετικούς, και εν συνεχεία με αλλόθρησκους.
Δια στόματος Χαρακόπουλου πληροφορούμαστε τι μέλλει γενέσθαι. Έτσι σε συνέντευξη το 2021 όπου ερωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του σε διοργάνωση στο Ρίμινι της Ιταλίας που αφορά τον καθολικό κόσμο είπε ότι «με τους διοργανωτές συμφώνησαν με αφορμή το γεγονός ότι το 2025 θα έχουμε κοινό Πάσχα Ορθόδοξοι και Καθολικοί, αλλά και το ότι το 2025 συμπληρώνονται 1700 χρόνια από την Α Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας το 325 μ.Χ. την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της ενωμένης Χριστιανοσύνης, να πραγματοποιήσουμε σειρά κοινών εκδηλώσεων, ενθαρρύνοντας τον διαθρησκειακό διάλογο, την προσέγγιση Ορθόδοξων και Καθολικών, τη συμπόρευση σε μια σειρά από ζητήματα…» [https://www.real.
“Δυστυχώς αν και αναμενόμενο, η μητρόπολη Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε τη συνεργασία με την ΔΣΟ και μάλιστα δέχτηκε να γίνει συνδιοργανωτής με την Επιτροπή Καθολικών επισκόπων (COMECE) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης βάζει πλάτη για άλλη μία φορά σε οικουμενιστικές κινήσεις και πονηρές συνεργασίες με παπικούς για την ειρήνη και τη συνεργασία στην Ευρώπη και ευρύτερα…Αγνοεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ότι η συνεργασία με αμετανόητους αιρετικούς οδηγεί στον γκρεμό και τον πνευματικό όλεθρο”;(katanixi.gr)
5. Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλειτουργο Θεσσαλονίκης Φιλοθέου με τον Κομάνων Μιχαήλ, Έξαρχο του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.
6. Την Πέμπτη, στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, την ημέρα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Θεσσαλονίκη . Με την περαίωση της Πατριαρχικής χοροστασίας, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος προσφώνησε τον Πατριάρχη με ευγενείς λόγους, υπερθεματίζοντας, μεταξύ άλλων, την ικανότητά του να πορεύεται ορθά και να λύνει τα προβλήματα με ακρίβεια και οικονομία. Συσχέτισε, εμμέσως πλην σαφώς, τη σοφία του σημερινού Πατριάρχη με αυτή των Πατριαρχών του Γένους σε θέματα υψηλής σημασίας για την Εκκλησία και την Ελλάδα, κάνοντας ειδική αναφορά σε εθνικά θέματα που αφορούσαν την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη για συνύπαρξη και συμπόρευση, σε θέματα Πίστεως, μεταξύ σύσσωμης της Ορθοδοξίας ανά την οικουμένη και του Πατριαρχείου του Φαναρίου για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του προτεσταντικού κατατεμαχισμού μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Και όλα αυτά ακούστηκαν μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά που υπήρξε ο μεγαλύτερος θεολόγος της 2ης χιλιετίας και ο οποίος, διακόπτοντας τη μνημόνευση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, είχε καθαιρεθεί, αφοριστεί και φυλακιστεί για 4 χρόνια στις φυλακές των βασιλικών ανακτόρων.(περισσότερα https://katanixi.gr/
7.Τον Ιούνιο 2024 με αφορμή το λεγόμενο Gay Prides στην Θεσσαλονίκη ο π.Θ.Ζ έγραψε τα εξής:
Δυστυχώς την εισβολή του Σοδομισμού στην Θεσσαλονίκη, που δεν θέλησε να την αποτρέψει, ενώ μπορούσε, ο μητροπολίτης Άνθιμος, όπως το έπραξαν ιεράρχες σε άλλες Ορθόδοξες χώρες, την αποδέχεται και ουσιαστικά με την σιωπή και την απραξία του την ενθαρρύνει ο νέος μητροπολίτης Φιλόθεος. Όσοι, από αφελότητα και απλότητα, θρέψαμε φρούδες ελπίδες με την εκλογή του, ότι ως νέος ποιμένας θα αναλογισθεί τις ποιμαντικές του ευθύνες και θα επαναφέρει την εκκλησία της Θεσσαλονίκης στην προ του Ανθίμου κατάσταση, στον δρόμο του Αποστόλου Παύλου, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, στον ΠΑΥΛΕΙΟ και ΠΑΤΕΡΙΚΟ δρόμο, της μέχρι μαρτυρίου Ομολογίας και αντίδρασης, διαψευσθήκαμε οικτρά. Ταυτισμένος απόλυτα με την νεοταξική οικουμενιστική και εκκοσμικευμένη ελίτ του Βαρθολομαίου, του Ιερωνύμου, του Ανθίμου και των γνωστών για τις βλάσφημες και αντορθόδοξες θέσεις καθηγητών της Θεολογικής Σχολής, ακολουθεί τον μεταπατερικό και αντιπατερικό δρόμο της διάσημης για τον αιρετικό οικουμενισμό της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου. Οι πρωτεργάτες του πολυήμερου Gay Pride, δήμαρχος και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, ήσαν συνεργάτες του στην οργάνωση της «Λατρευτικής Εβδομάδας», στα πλαίσια της οποίας οργανώθηκαν μουσικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου και διαβάσθηκαν κείμενα του άθεου Καζαντζάκη. Το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά επί της ποιμαντορίας του φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της σημαίας των Ομοφυλοφίλων, και με απόφαση των πρυτανικών αρχών παροτρύνονται οι φοιτητές να λάβουν μέρος στις παρελάσεις, πορείες και εκδηλώσεις των Ομοφυλοφίλων. Συμφωνούν εις αυτά οι καθηγητές της Θεολογικής Σχολής, ο κοσμήτορας και οι πρόεδροι των δύο Τμημάτων; Θα αντιδράσουν ή με την σιωπή τους θα αποδεχθούν ότι και το Πανεπιστήμιο και η Θεολογική Σχολή αλώθηκαν από τους Σοδομίτες; Τι νόημα έχει η παρουσία του Αγίου Δημητρίου ως λογότυπου στα έγγραφα του Πανεπιστημίου; Για να αναμειγνύεται το καλό με το κακό, και φαρισαικά να εμφανίζεται η ασέβεια ως ευσέβεια; Καλύτερα να αποφασισθεί η απομάκρυνση του πολιούχου ως λογότυπου.
………………………………………………………………………………
Θρηνεί ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός στο έργο του «Μονωδία επί τη αλώσει της Θεσσαλονίκης», από τους Τούρκους το 1430. «Εάλω η Θεσσαλονίκη, φεύ», γράφει, η καλλίστη των πόλεων, ο οφθαλμός της Δύσεως, το αγαλλίαμα της οικουμένης. Η πόλη που φιλοξένησε τον Παύλο και αγαπήθηκε πολύ από αυτόν, η «ξενοδόχος και ερωμένη του Παύλου», αυτή που ανήκει στις πρώτες πόλεις που δέχθηκαν σαν γη αγαθή το κήρυγμα του Χριστού και σαν καλό σπέρμα το κράτησε και το έθρεψε. Διερωτάται για το ποιος άραγε δαίμονας την εφθόνησε και την εβάσκανε, επειδή υψώθηκε προς τον ουρανό πνευματικά τόσο πολύ, επειδή ξεπερνούσε στην ευσέβεια όλες τις άλλες πόλεις, δεν δοκιμάσθηκε από καμμία αίρεση μέχρι σήμερα και διέσωσε με ακρίβεια την παρακαταθήκη του Παύλου. Τιμούσε και σεβόταν όλους τους ιερούς άνδρες από τον κλήρο και τον Μοναχισμό, και όσους την εποίμαναν, ιδιαίτερα το γέννημά της, τον προστάτη και πολιούχο της, τον οποίο τόσο πολύ εμπιστευόταν, ώστε νόμιζε ότι δεν χρειάζεται καμμία άλλη προστασία. Γι᾽ αυτό τολμά ο Άγιος Μάρκος απευθυνόμενος προς τον Άγιο Δημήτριο, να τον ρωτήσει που ήταν και άφησε την πόλη του να πάθει τόσα δεινά; Αυτός που έστησε τόσα τρόπαια εναντίον των βαρβάρων, πως βρέθηκε τώρα σε ύπνο και δεν φύλαξε ούτε τον ναό του ούτε τον τάφο του; Γιατί δεν απέδωσε τα τροφεία στην γενέτειρά του; Γιατί δεν αντάμειψε με την προστασία του την τιμή και την ευσέβεια των Θεσσαλονικέων προς το πρόσωπό του, αλλά έφυγε και προτίμησε την δική του ησυχία και μακαριότητα; Μάλλον, γιατί δεν ανεχόταν να ζη με αυτούς που αναμειγνύουν το καλό με τα κακά, ενώ μπορούν να απολαύσουν αμέσως το αμιγές, το καθαρό καλό και να εντρυφούν αιώνια στην θεία δόξα: «Ου γαρ έφερες είναι παρ᾽ οις το καλόν κακών συμμιγές, ενόν απολαύειν αμέσως του ακηράτου καλού και της θείας δόξης εις το διηνεκές εντρυφάν». Επειδή λοιπόν για τον λόγο αυτό έχασαν την προστασία του Αγίου Δημητρίου, επόμενον ήταν να πάθουν αυτά που έπαθαν: «Ούτω δε της σης προστασίας απολειφθείσι, ξυνηνέχθη παθείν άπερ έπαθον».
( https://katanixi.gr/not-ta-a-
8.Με αφορμή το δημοσιευμένο άρθρο «Η Μασονία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης» (Οἱ μασονικές δικτυώσεις τῆς «Φιλοπτώχου Ἀδελφότητος Ἀνδρῶν Θεσσαλονίκης» (ΦΑΑΘ)
( https://katanixi.gr/i-masonia-
Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τις απόψεις του οικείου Μητροπολίτη για τα γραφόμενα.
9. Μολις προχθες 30.3.2025 λειτουργησε στην Παναγια Φανερωμενη της Θεσσαλονικης και συλλειτουργησε με καποιον Ουκρανο Σχισματικο επισκοπο Φιλαδελφο; .
Ο ...παναγιωτατος δεν χαμπαριαζει τιποτα απο Αιρεσεις και Σχισματα;
Τι λεει για την Παναιρεσι του Οικουμενισμου που συνταρασσει την Εκκλησια;
Τι λεει για το Ουκρανικο Σχισμα;
Πως ειναι δυνατον να συλλετουργει με τους Αχειροτονητους Ουκρανους;
Δεν γνωριζει οταν συλλειτουργει με Σχισμαυικους ταυτιζεται με αυτους, δηλαδη γινεται και ο ιδιος Σχισματικος;
Ερωτηματα πολλα και αναπαντητα και ολο και αυξανομενα.
Θα παρουμε καποια απαντησι;
Να την περιμενουμε;
Ευχαριστως θα την δημοσιευσουμε στο πολυαριθμο ιστολογιο της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου