Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΛΕΓΟΥΣΙ ΚΑΙ ΟΥ ΠΟΙΟΥΣΙ.

Η ΑΙΡΕΣΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ, 
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ 
....ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΙ!!!




3 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΟΔΥΣΣΕΑ Ο ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΜΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΥΟΣ ΙΩΣΗΦ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ Κυπριος προσκυνητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λιβανιζόντων το ανάγνωσμα.

    Ξεσπάθωσαν οι λιβανίζοντες την "σύνοδον" και τους πρωτεργάτες της. Άθελά τους όμως, μέσα στη μέθη της ψευδαισθήσεως της "επιτυχίας" αποκαλύπτουν!

    Καθηγητής Πανεπιστημίου, Θεολογικής Σχολής, γράφει μεταξύ άλλων υπό τον βαρύγδουπον {και κατ' εμέ ασφαλώς ψευδεπίγραφον} τίτλον: "Η θείω Πνεύματι κραταιωθείσα Σύνοδος":

    " ...Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα οι δύο πρώτες αποστολικές Καθέδρες της Εκκλησίας κατάλαβαν ότι τα χίλια χρόνια της «ακοινωνησίας» είναι πάρα πολλά και ὀτι μέσα στά ιστορικά γεγονότα που από τα δεινά καταγράφηκαν στη μνήμη τών ανθρώπων φώλιασαν μίση στις ψυχές των γενεών που πέρασαν που κάθε τόσο αναμοχλεύονται από τους τρεφόμενους από τις διαστάσεις και τα μίση. Άρχισε να συνειδητοποιείται και η έκταση της συμφοράς των διαιρέσεων μέσα στη Χριστινοσύνη. Εξ αυτού η εμβάθυνση στις πηγές της πίστεως συνετέλεσε να καταλάβουμε : «πως περισσότερα μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν» και αναζητήθηκε ο πλησίον που ομολογεί τις βάσεις των διδαχών του Ευαγγελίου και της αποστολικής και πατερικής παραδόσεως. Ιδιαίτερα αυτά που μας χωρίζουν και άλλοτε έγιναν και μεμονομένες συνοδικές αποφάνσεις, οι παλαιότερες γενεές των επισκόπων απέφυγαν να τα καταστήσουν μόνιμες αφορμές διαιρέσεως γιατί αυτές συνετάγησαν σε περιόδους σκληρής αναμετρήσεως και αντιπαλότητας με συνέπεια οι αρνητικές θέσεις τους να διαπλάτυναν τη διαίρεση στην Εκκλησία.

    Όμως αρχίζουν να κυοφορούνται τα πρώτα βήματα επανασυναντήσεως Παλαιάς και Νέας Ρώμης. Η Συνάντηση των Ιεροσολύμων του 1964 ξεκλείδωσε τις εκατέρωθεν επιφυλάξεις και ξεκίνησαν οι εξελίξεις για το Διάλογο με νέα γλώσσα εξετάσεως των διαφορών, γιατί κατά το αποστολικό πνεύμα : « η γλώσσα καταράσσει και η γλώσσα ευλογεί» (Ιακ.γ΄5-6) και πολλές φορές αυτή εξόγκωσε τις διαφωνίες και μεγιστοποίησε τις διαφορές...

    πηγή: http://www.amen.gr/article/i-theio-pnevmati-krataiotheisa-synodos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΑΘΕ ΑΦΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου