Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ποιοι κρυβονται πισω απο τους σημερινους πατριαρχες και αρχιεπισκοπους; Οι πρακτορες των Αμερικανων φυλαγαν, ηλεγχαν, κατηυθυναν, παρακολουθουσαν και κατεγραφαν ολα τα περι την ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Σημερινη ομιλια του αρχιμ. Ευθυμιου Τρικαμηνα στον αγιο Μαρκο τον Ευγενικο Σουρωτης.

Ποιοι κρυβονται πισω απο τους σημερινους πατριαρχες και αρχιεπισκοπους;
Οι πρακτορες των Αμερικανων φυλαγαν, ηλεγχαν, κατηυθυναν, παρακολουθουσαν και κατεγραφαν ολα τα περι την ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.



Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης Αιρετικος πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη. Και αυτο αποδειχθηκε περιτρανα και δικαιωθηκαμε απολυτα απο την προσφατη ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο του Κολυμπαριου, οπου οι Αιρεσεις ανακηρυχθηκαν ως ...εκκλησιες και ταυτιστηκαν με την Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια του Χριστου. Οσοι, λοιπον, αισθανονται οτι δεν ειναι ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ή οσοι ειναι προδομενοι ορθοδοξοι, μπορουν να προσελθουν για να ζησουν μεσα στην Χαρι της Εκκλησιας του Χριστου. Οι ετεροδοξοι εχουν τους Οικους, ημεις εχουμε τον ΕΝΟΙΚΟΝ.

Σημερα Σαββατο 13 Αυγουστου της Ανακομιδης των λειψανων του Αγιου Μαξιμου του Ομολογητου, ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας θα τελεση ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στον ΑΓΙΟ ΜΑΡΚΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΣΟΥΡΩΤΗΣ Θεσσαλονικης.
 









Οσοι ειναι τεκνα της Ελευθερας και οχι της παιδισκης, 

μπορουν να προσελθουν.
 

Τηλεφ. συννενοησης 6972-896024
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. 

Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης Αιρετικος πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη.

Και αυτο αποδειχθηκε περιτρανα και δικαιωθηκαμε απολυτα απο την προσφατη ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο του Κολυμπαριου, οπου οι Αιρεσεις ανακηρυχθηκαν ως ...εκκλησιες και ταυτιστηκαν με την Μια  Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια του Χριστου.

Οσοι, λοιπον, αισθανονται οτι δεν ειναι ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ή οσοι ειναι προδομενοι ορθοδοξοι, μπορουν να προσελθουν για να ζησουν μεσα στην Χαρι της Εκκλησιας του Χριστου.

Οι ετεροδοξοι εχουν τους Οικους, ημεις εχουμε τον ΕΝΟΙΚΟΝ.

To σημερινο προδοτικον "αγιον" Ορος ή ΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ

To σημερινο προδοτικον "αγιον" Ορος ή  ΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ


Στῆς Παναγιᾶς τὸ περιβόλι,
ἡ Πίστη στέρεψε θαρεῖς,
δὲν εἶναι πιὰ τὰ Μοναστήρια,
ὅπως τὰ ξέραμε ἐμεῖς.



Δὲν εἶν'ἐκεῖνα ποὺ μὲ δέος,

σὰν πήγαινες προσκυνητής,
θαύμαζες τὸ μεγαλεῖο,
τῆς Ἁγιορείτικης ψυχῆς.



Σήμερα εἶναι πλανεμένα,

σήμερα εἶναι σκοτεινά,
ἀπὸ ἔνα πέπλο ἀνομίας,
μὲ μιὰ ψυχῆ τοῦ μαμωνᾶ.



Χρῆμα μασονικό ἐπῆραν,

καὶ χρίσμα δέχτηκαν αἰρετικό,
καὶ κοινωνοῦν κακοδοξία,
μὰ δὲν φοβοῦνται τὸν Θεό;



Τὴν Παναγιά μας τὴν ξεχάσαν,

γιὰ τὴς Εὐρώπης τὰ λεφτά,
στοῦς μασώνους ξεπουλήσαν,
τῆς πίστης μας τα Ἰερά!



Τῶρα ἀπόμεινε σκοτάδι,

ανίερο σιχαμερό,
κι ἀς ἔχουν τόσα φῶτα,
ἀπὸ ρεῦμα ἡλεκτρικό.



Μὰ μέσα σὲ ὅλο τὸ σκοτάδι,

μέσ' ἀπ'τὴν νεκρική σιγή,
μιὰ Μονῆ φεγγοβολάει,
ἔχει τῆς Μάνας τὴν εὐχή.



Δίχως λαμπτήρες, δίχως ρεῦμα,

δίχως τοῦ κόσμου τ'ἀγαθᾶ,
μὰ μόνο μ'ἔνα καντηλάκι,
τὸ Φῶς σκορπᾶ ἡ Παναγιά.



Ἕνα εἶν'τὸ Μοναστήρι ,

μιὰ εἶναι καὶ ἡ Παναγιά,
καὶ εἰς τὴν Δόξα τοῦ Κυρίου,
μιὰ εἶναι καὶ ἡ Ἐκκλησιά.



Τῶρα γιὰ χάρη τοῦ ἀντιχρίστου,

τοῦς διώκουνε αἰρετικοί,
μὰ δὲν θ'ἀφήσει ἡ Παναγιά μας,
τὸ περιβόλι νὰ χαθεῖ.



ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟ,

αὐτοὶ βροντοφωνάζουν
στὴν βία τῶν τρισάθλιων ,
καθόλου δὲν τρομάζουν.



Πατέρες μου ἀγαπητοί,

τὴν Πίστη γερά κρατάτε,

καὶ τὴν ἀλήθεια τοῦ Χριστοῦ ,
πάντα νὰ ὀμολογάτε.


Ἀθανάσιος Συνάθης 

απο το ιστολογιο αγ. κυπριανος

Όλα όσα συζήτησαν Ζήσης, Τσελεγγίδης και λοιποί με τον Πατρ. Γεωργίας για την Πανορθόδοξη-Ζήτησαν νέα Σύνοδο

Όλα όσα συζήτησαν Ζήσης, Τσελεγγίδης και λοιποί με τον Πατρ. Γεωργίας για την Πανορθόδοξη-Ζήτησαν νέα Σύνοδο

Όλα όσα συζήτησαν Ζήσης, Τσελεγγίδης και λοιποί με τον Πατρ. Γεωργίας για την Πανορθόδοξη-Ζήτησαν νέα Σύνοδο
ΟΙ , ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΑ



Το χρονικό διάστημα από την 25η Ιουλίου έως την 28η μια εκκλησιαστική αντιπροσωπεία κληρικών από την Εκκλησία της Ελλάδας επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο Γεωργίας και τον Μακαριώτατο , Ηλία II. Σήμερα το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ φέρνει στο φως όλα όσα συζητήθηκαν στις επαφές κυρίως για το ζήτημα της Αγίας & Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης από την οποία απουσίασε η Εκκλησία της Γεωργίας. 
 
Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον Πρωτοπρεσβύτερο και ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, π.Θεόδωρο , τον Καθηγητή της Δογματικής Θεολογίας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτριο , τον Πρωτοπρεσβυτέρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου των Μητροπόλεως Πατρών, π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τον Πρωτοπρεσβυτέρο της ενορίας του Προφήτη Ηλία, Πετροκέρασας, της Μητροπόλεως Ιερισσού και Αγίου Όρους, π. Πέτρο Χιρς και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ματθαίο Βουλκανέσκου. 
Σε μια σειρά συναντήσεων με ιεράρχες της Αποστολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας, τους υπευθύνους για τις διορθόδοξες υποθέσεις, καθώς και με τον ίδιο τον Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία ΙΙ, ο οποίος ευγενικά υποδέχθηκε τους καλεσμένους του στη θερινή κατοικία του, η αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής σε πνεύμα αδελφικής αγάπης και ειλικρινούς συνεργασίας
Ο σκοπός της επίσκεψης της ελληνικής εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας ήταν διπλός: αφενός να εκφράσει - εξ ονόματος όλων των πιστών Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ελλάδα - την ειλικρινή ευγνωμοσύνη τους προς τον Πατριάρχη, την Ιεραρχία και τους πιστούς της Σεπτής και μαρτυρικής Εκκλησίας της Γεωργίας για την ομολογία τους στην Ορθόδοξη Πίστη πάνω και ενάντια στην άνοδο - συνοδικά- του συγκρητιστικού οικουμενισμού, και, αφετέρου, να συμβουλευτούν και να συζητήσουν προσωπικά με τον Μακαριώτατο και τους Ιεράρχες αναφορικά με την δέουσα σωστή απάντηση στην ανορθόδοξη "Σύνοδο της Κρήτης."
Ειδικότερα, αναφέρθηκε πως η πίστη της γεωργιανής Εκκλησίας στην ορθόδοξη εκκλησιολογία, όπως αποδεικνύεται με την εδώ και είκοσι χρόνια απόφαση να παραμένει εκτός από την συγκρητιστική-οικουμενιστική κίνηση, το λεγόμενο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», εγκωμιάστηκε και προβλήθηκε ως πρότυπο για όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Αυτή η πίστη ήταν, άλλωστε, πιο εμφανής με την στάση που οι Γεωργιανοί κράτησαν απέναντι στα κείμενα και την οργάνωση της επονομαζόμενης "Μεγάλης και Αγίας Συνόδου, μιας επισκοπικής διάσκεψης από ένα μικρό μέρος επισκόπων που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το ήμισυ των Ορθοδόξων, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη".
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που δημιουργούνται από την καινοτόμο και ανορθόδοξη, όπως χαρακτηρίστηκε,  "Σύνοδο της Κρήτς" και στην αναγκαία απάντηση σε αυτή με βάση τα δόγματα και τους κανόνες της Εκκλησίας και της Ορθοδόξου εκκλησιολογίας. Η ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε την ανάγκη για μια σαφή απόρριψη τόσο της μεθοδολογίας και της οργάνωσης της Συνόδου όσο και των καινοτόμων και ανρθόδοξων κειμένων που εγκρίθηκαν από αυτήν.
Επίσης προτάθηκε να κληθεί ως απάντηση μια νέα Σύνοδος.
Ο Πατριάρχης υποδέχτηκε τους καλεσμένους του και εξήρε την αγάπη και την αφοσίωσή τους προς την Εκκλησία και την Πίστη, διαβεβαιώνοντάς τους ότι "δεν υπάρχουν πολλές εκκλησίες, αλλά μόνο μία Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία", και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και η Ιερά Σύνοδος θα παράγουν "έργο για την ενότητα όλων των Ορθοδόξων' , το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με βάση την πίστη που μας έχει παραδοθεί.
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Γεωργίας στις προσυνοδικές διαδικασίες της Πανορθόδοξης, Μητροπολίτες Zugdidi Γεράσιμος και Αχάλτσιχε Θεόδωρος, από την πλευρά τους τόνισαν τη δέσμευσή τους ως γεωργιανή Εκκλησία για την απόρριψη των κειμένων «Το Μυστήριο του Γάμου και τα εμπόδια του » και « Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο».
Επιπλέον, ο Πατριάρχης και οι Μητροπολίτες δήλωσαν ότι τα έγγραφα της Συνόδου της Κρήτης θα μεταφραστούν στη γεωργιανή γλώσσα και θα εξεταστούν ούτως ώστε να εκδοθεί μια απάντηση μετά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας τον προσεχή Οκτώβριο.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ελληνιδες, Ελληνες. Προσεξατε. Η γη η Ελληνικη .....θα φυγη κατω απο τα ποδια σας. Ποτε αυτο θα το καταλαβετε; Οταν αυτος ο εφιαλτης, γινει πραγματικοτητα; Τοτε θα χασετε τα παντα και τα ....μαμοθρεφτα σας και τις .....βιλες σας και εσας τους ιδιους. Ω ΑΝΑΞΙΟΙ απογονοι ενδοξων προγονων και γενναιων μαρτυρων. Ερχονται, ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.....Ωρα υμας εξ υπνου εγερθηναι....

Χανουμε τα παντα οι Ελληνες!

του Νεοχρυσοστομου ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Μικρό απόσπαμα ἀπὸ την ερμηνεία της Αγίας Γραφής, σε κύκλο ανδρών το 1975

H ELLAS EN MESΩ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ

Δυστυχῶς ἕνα – ἕνα χάνουμε τὰ καυχήματά μας. Οἰκογένεια είχαμε, τὴ διαλύουμε. Ἐκκλησία είχαμε, τὴν πολεμᾶμε. Γλῶσσα είχαμε, τὴ χάνουμε. Παιδιὰ εἶχε ἡ πατρίδα μας, τὰ σκοτώνουμε. Γιὰ πηγαίντε κάτω στὸ Ἰσραήλ, καὶ θὰ δῆτε. Μιλᾶνε τὴν ἀρχαία ἰσραηλιτικὴ γλῶσσα. Ἐμεῖς ἔχουμε τὴν ὡραιότερη γλῶσσα τοῦ κόσμου. Τὴ διαβάζουν οἱ Ἄγγλοι, οἱ Ῥῶσοι καὶ ἄλλα ἔθνη, κ᾿ ἐμεῖς τὴν ἀφήνουμε. Ἔξυπνα εἶνε τὰ παιδιὰ τῆς Ἑλλάδος· ἂν τὰ διδάσκαμε, θὰ μποροῦσαν νὰ μιλοῦν ὅπως ὁ Πλάτων καὶ ὁ Ἀριστοτέλης. Θὰ μποροῦσαν νὰ μιλοῦν τὴν ὡραιότερη γλῶσσα τοῦ κόσμου. Τώρα οὔτε οἱ φιλόλογοι δὲν τὴν ξέρουν καλά. Ποῦ ν᾿ ἀφήσουν ὅμως τὰ φλὲρτ καὶ ἡ ντόλτσε βίτα, ποῦ ν᾿ ἀφήσουν τὸ σὲξ καὶ ἡ πολιτικολογία, γιὰ νὰ διαβάσουν; Οἱ ἐκπαιδευτικοὶ κάνουν ἀπεργία καὶ κλείνουν τὰ σχολεῖα. Καλά, γιατί κλείνετε τὰ σχολεῖα, ποιά εἶνε τὰ αἰτήματά σας; Ἂν πρόκειται γιὰ μεγάλα πράγματα, δέκα φορὲς νὰ τὰ κλείσετε· γιὰ τὸ πρόγραμμα τῶν μαθημάτων, ποὺ εἶνε παμπάλαιο, ἀρχαιολογικὸ μουσεῖο ἑκατὸ ἐτῶν· γιὰ τὰ βιβλία, ποὺ δὲν ἀνταποκρίνονται στὶς σημερινὲς ἐπιστημονικὲς ἀξιώσεις· ἤ, ἀκόμη περισσότερο, νὰ τὰ κλείσετε γιατὶ σᾶς πῆρε φαλάγγι ἡ τηλεόρασι. Νὰ τὰ κλείσετε καὶ νὰ τοὺς πῆτε· Δὲν θέλουμε, κύριοι, νὰ είμαστε δάσκαλοι, ἂν δὲν διορθώσετε τὰ προγράμματα τῆς τηλεοράσεως· γιατὶ ὅ,τι κτίζουμε ἐμεῖς στὸ σχολεῖο, τὸ γκρεμίζει ἡ τηλεόρασι. Ξέρετε τί μπορεῖ νὰ πάθουμε ἐμεῖς; Ὅ,τι ἔπαθαν κάτι ἰθαγενεῖς τῆς Ἀφρικῆς. Μάζευαν μὲ τὶς χοῦφτες τὸ χρυσάφι οἱ ἄγριοι κοντὰ στὰ ποτάμια. Πήγαιναν κατόπιν Ἐγγλέζοι περιηγηταὶ καὶ ἤθελαν νὰ τοὺς τὸ πάρουν. Πονηροὶ οἱ ξένοι καὶ φιλάργυροι, κορόϊδευαν τὰ φτωχαδάκια ἐκεῖνα, ποὺ ζοῦσαν πρωτόγονα καὶ δὲν ἤξεραν τὴν ἀξία τοῦ χρυσοῦ. Τοὺς ἔδιναν κάτι φανταχτερὰ κορδελλάκια, κάτι χάντρες καὶ κάτι γυαλιά, καὶ μ᾿ αὐτὰ ἀντάλλαζαν οἱ ντόπιοι τὸ χρυσάφι. Κάποτε βέβαια ξύπνησαν κι αὐτοί. Τοὺς εἶπε κάποιος ποὺ τοὺς ἀγαποῦσε· ―Βρέ, τί κάνετε; Σᾶς γελοῦν οἱ Εὐρωπαῖοι. Τοὺς δίνετε τὸ χρυσάφι, ποὺ ἔχει ἀξία, καὶ παίρνετε τὰ κουρέλια τους; ―Ἆ, ἔτσι; λένε αὐτοί· μᾶς κοροϊδεύανε τόσο καιρό. Τώρα θὰ δῇς, τί θὰ τοὺς κάνουμε… Ὕστερα ἀπὸ λίγο ξαναῆρθαν οἱ ξένοι καὶ λένε στὰ φτωχαδάκια· ―Μαζέψατε ἀπὸ ᾿κεῖνα;… ―Ναί, λένε, ἔχουμε μαζέψει ἀρκετά. Καθῆστε ἐδῶ καὶ θὰ σᾶς τὰ φέρουμε. Καὶ τί τοὺς κάνανε· μάζεψαν τὸ χρυσάφι, τό ᾿ριξαν μέσα σ᾿ ἕνα καζάνι, βάλανε φωτιὰ ἀπὸ κάτω καὶ τὸ ἔλειωσαν. Ἔπειτα κόψανε κάτι ξύλα μπαμποῦ καὶ τὰ κάνανε χωνιά. Πιάσανε μετὰ δυό -τρεῖς ἀπ᾿ αὐτούς, τοὺς ἄνοιξαν τὸ στόμα καὶ τοὺς τὸ ἔρριξαν μέσα λέγοντας· ―Φᾶτε χρυσάφι νὰ χορτάσετε, ἀχόρταγοι ἄνθρωποι!

Ὅλοι λένε, Δός μου! Κ᾿ ἐδῶ στὴν πατρίδα μας ὅλοι σχεδὸν περιμένουν ἀπ᾿ τὸ δημόσιο ταμεῖο. Ἀλλὰ ἔτσι ποῦ θὰ πάῃ κι αὐτὸ τὸ κράτος; Δὲν θ᾿ ἀντέξῃ. Πρέπει λοιπὸν νὰ κοποῦν τὰ περιττά.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

πατηρ Αθανασιος Γιουσμας: ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑ ΑΜΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΩ ή ΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ

πατηρ Αθανασιος Γιουσμας:

ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑ ΑΜΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑ,
ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΩ ή ΝΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης Αιρετικος πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη. Και αυτο αποδειχθηκε περιτρανα και δικαιωθηκαμε απολυτα απο την προσφατη ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο του Κολυμπαριου, οπου οι Αιρεσεις ανακηρυχθηκαν ως ...εκκλησιες και ταυτιστηκαν με την Μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια του Χριστου. Οσοι, λοιπον, αισθανονται οτι δεν ειναι ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ή οσοι ειναι προδομενοι ορθοδοξοι, μπορουν να προσελθουν για να ζησουν μεσα στην Χαρι της Εκκλησιας του Χριστου. Οι ετεροδοξοι εχουν τους Οικους, ημεις εχουμε τον ΕΝΟΙΚΟΝ.

 Mεθαυριο Σαββατο 13 Αυγουστου της Ανακομιδης των λειψανων του Αγιου Μαξιμου του Ομολογητου, ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας θα τελεση ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στον ΑΓΙΟ ΜΑΡΚΟ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΣΟΥΡΩΤΗΣ.
 








Οσοι ειναι τεκνα της Ελευθερας και οχι της παιδισκης, 

μπορουν να προσελθουν.
 

Τηλεφ. συννενοησης 6972-896024
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. 

Ο π. Ευθύμιος δεν κοινωνεί όσους κοινωνούν εκεί που μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι, και κυριως εκει που μνημονευεται ο Αρχιοικουμενιστης Αιρετικος πατριαρχης Βαρθολομαιος, ο χειροτερος και Λυσσωδεστερος ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΗΣ της Ιστοριας του Πλανητη.

Και αυτο αποδειχθηκε περιτρανα και δικαιωθηκαμε απολυτα απο την προσφατη ΛΗΣΤΡΙΚΗ συνοδο του Κολυμπαριου, οπου οι Αιρεσεις ανακηρυχθηκαν ως ...εκκλησιες και ταυτιστηκαν με την Μια  Αγια Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια του Χριστου.

Οσοι, λοιπον, αισθανονται οτι δεν ειναι ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ ή οσοι ειναι προδομενοι ορθοδοξοι, μπορουν να προσελθουν για να ζησουν μεσα στην Χαρι της Εκκλησιας του Χριστου.

Οι ετεροδοξοι εχουν τους Οικους, ημεις εχουμε τον ΕΝΟΙΚΟΝ.

Ἄν ἡ ἐπίθεση εἶχε γίνει σέ Τζαμί; Σφοδρή Βομβιστική επίθεση στον Ναό μας!

Ἄν ἡ ἐπίθεση εἶχε γίνει σέ Τζαμί;



Ἄν ἡ ἐπίθεση εἶχε γίνει σέ Τζαμί,
.
θά ἦταν  τό πρῶτο θέμα τῆς Ἑλλάδος!


    Τά ξημερώματα τῆς Κυριακῆς 31 Ἰουλίου 2016, ὁ Κεντρικός Ναός τῶν Ἀθηνῶν, Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ, πού βρίσκεται μεταξύ Λυκαβηττοῦ καί Ἐξαρχείων δέχθηκε ἰσχυροτάτη βομβιστική ἐπίθεση μέ 2 μεγάλες φιάλες ὑγραερίου τῶν 500gr, πλήρεις εὐφλέκτων ὑλικῶν. Ἡ ἔκρηξη ἔγινε ἐξ ἐπαφῆς στό ἕνα ἀπό τά μεγάλα παράθυρα τοῦ Ι. Βήματος καί τό ἀποτέλεσμα θά
ἦταν τραγικό ἐάν ἡ πύρινη λαίλαπα εἰσχωροῦσε στό Ι. Βῆμα, ἔφ΄ὅσον  ἡ ζημιά θά ἦταν ἀνυπολόγιστη. Κατά ἀγαθή πρόβλεψη, μέ τήν πρόσφατη ριζική ἀνακαίνιση τοῦ Ναοῦ τά παράθυρα αὐτά εἶχαν γίνει ἀλεξίσφαιρα καί, χάριτι τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Ναός σώθηκε.
   Ἡ ἐνεργοποίηση τοῦ Συνεγερμοῦ τοῦ Ναοῦ εἰδοποίησε τόν Προϊστάμενο καί τόν Νεωκόρο, ἀλλά καί τήν Ἀστυνομία, ἡ ὁποία, μαζί μέ τίς Ὑπηρεσίες Ἀσφαλείας περισυνέλεξε τό ἐκρηκτικό ὑλικό καί τά ἀποτυπώματα καί ἄρχισε τήν προανάκριση.
   Ὁ Προϊστάμενος τοῦ Ναοῦ Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης ἔστειλε στόν Ὑπουργό Προστασίας τοῦ Πολίτη τήν κατωτέρω Ἐπιστολή, τήν ὁποία ἐκοινοποίησε στίς Ἐκκλησιαστικές καί στίς  Ἀστυνομικές Ἀρχές.

Ἡ Ἐπιστολή ἔχει ὡς ἑξῆς
letter1
letter2
Ὁ Ναός μας ἀναμένει τήν ἀπάντηση καί τίς ἐνέργειες τοῦ κ. Ὑπουργοῦ. Ἰδωμεν…



Η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΕΣΟΝΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΑΣ "ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙ" ΣΩΡΕΙΑ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ....σαββουρες...

 

Εγινε θεμα απο τον Αιρεσιαρχη Βαρθολομαιο στο πατριαρχειο Αντιοχειας - νομιζουμε στην συνοδο της Γενευης - οτι απαγορευεται να διδονται οι ιδιοι τιτλοι σε αρχιερεις ομοδοξων εκκλησιων, οπως εκανε το πατριαρχειο Αντιοχειας.

Εδω τι γινεται;

Γιατι ο Βαρθολομαιος δεν διαμαρτυρεται;

Επειδη οι Σερβοι ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ειναι δουλακια του και επιτελεις του πιστοι και αφοσιωμενοι;

Δυο μετρα και δυο σταθμα;

Πως επετρεψε στους Σερβους να δωσουν τον τιτλο σε αρχιεπισκοπο τους, δυο ηπειρων με τον ιδιο τιτλο αρχιερεων του πατριαρχειου;

Ο Αυστραλιας Στυλιανος δεν επικοινωνει με το περιβαλλον του;

Απορουμε γιατι δεν διαμαρτυρεται;

Ποιος θα μας λυση την δεδικαιολογημενη απορια μας;

Καποιο ...κοπελι του, υπαρχει;;;;

================================

 Χειροτονία Επισκόπου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας Σιλουανού (ΦΩΤΟ)


Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 η χειροτονία του Επισκόπου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανού Μράκιτς στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα του νέου Επισκόπου και στα πολλαπλά χαρίσματά του, ενώ του ευχήθηκε καλή ποιμαντορία.
Ο Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Σερβίας και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Τέλος να αναφερθεί ότι η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου κ. Σιλουανού θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2016 στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αυστραλία.

καπιταλιστικός φασισμός
 


του δικου μας παπαΗλια


Ήταν «απολαυστικό» το θέαμα και το ακρόαμα των εθνοπατέρων κατά τη σχετική, με το «βαρουφάκειο» εξάμηνο αριστερής διακυβέρνησης, συζήτηση στη Βουλή. Θύμιζαν οι γραφικοί αυτοί θεατρίνοι-χαρβαρτιανοί και ξεχαρβαλωτικοί-τα αλληλοφτυσίματα των μικρών παιδιών ή τα αλληλοβρισίματα, που ανταλλάσσουν οι κακομαθημένες κυράτσες του καλού υπόκοσμου απ’ τους εξώστες  των κονακιών τους.
Κι αλήθεια, γιατί να εστιαστεί η σχετική έρευνα στο «1ο εξάμηνο της αριστεράς»; Και να μην επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια του οργίου των, κατ’ επανάληψη εναλλασσομένων στη ληστρική  εξουσία μεταπολιτευτικών κομμάτων;Τα οποία, αφού πολυειδώς και πολυτρόπως καταλήστεψαν και κατάκλεψαν κράτος και λαό, οφείλουν εντούτοις εκατοντάδες εκατομμύρια. Κι όμως αξιώνουν να συνεχίσουν την περαιτέρω αλητήρια πολιτική δραστηριότητά τους! Και έχουν από πάνω το απύθμενο θράσος να βγάζουν σαράντα πήχες γλώσσα, αντί να πάνε να κρυφτούν και να μην ξαναβγάλουν τσιμουδιά! Ανάλογα με κάποια τηλεοπτικά κανάλια, που, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στις δανειακές τους υποχρεώσεις,αποκλείονται απ’ τη συμμετοχή τους στο σχετικό με την αδειοδότηση διαγωνισμό…
Και θα μπορούσε κανείς στο σημείο αυτό να παρατηρήσει πως το μεγαλύτερο έγκλημα της για «πρώτη φορά αριστερής διακυβέρνησης» είναι που, εξαιτίας των λαθών της, κινδυνεύουμε να ιδούμε να παλινορθώνεται  ο τέως δικομματισμός. Γιατί με τις μεταμφιέσεις του και τις πολυπλόκαμες παραφυάδες του δεν αντιπροσωπεύει τίποτε διαφορετικό απ’ τον καπιταλιστικό φασισμό. Ή μήπως δεν αναποδογυρίζονται  τα σωθικά μας, κάθε φορά που κάποια κόμματα του καπιταλιστικού προσανατολισμού μας μιλούν για «δημοκρατικό τόξο»; Ενώ τα πεπραγμένα τους, πέρα απ’ τα άστοχα ή στοχευμένα ανοητολογήματά τους, αποδεικνύουν ότι συναποτελούν αυθεντικό φασιστικό τόξο, που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά της πατρίδας και του λαού μας.
Και βέβαια από τη συζήτηση αυτή έλειπαν οι πλέον ενδεδειγμένοι, να πουν κάποιες αλήθειες.Όπως ο Βαρουφάκης, για παράδειγμα, ή η Κωνσταντοπούλου κι ο Λαφαζάνης τους οποίους, φοβάται, όπως φαίνεται, όλο το ντόπιο και ξένο σκουπιδαριό. Και γι’ αυτό και φρόντισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τους περιθωριοποιήσουν, προκειμένου να ολοκληρώσουν ανεμπόδιστα το καταχθόνιο έργο τους. Και είναι εδώ και τώρα καιρός να επανέλθουν. Για να μας ανοίξουν και πάλι κάποια δίοδο διαφυγής απ’ τα κρεματόρια θανάτου, στα οποία μας έχουν εγκλωβίσει. Για να ξαναδούμε το φως της ελπίδας και της αξιοπρέπειας, που αδιάλειπτα συσκοτίζουν με την τρομοκρατία και την προπαγάνδα τους. Η οποία ακατάσχετη ξεχύνεται απ’ τα μέσα συστηματικής μαζικής εξαπάτησης. Αφού στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι στην υπηρεσία των ντόπιων και ξένων αδηφάγων κανιβάλων, κάνοντας το άσπρο μαύρο και τανάπαλιν. Για να παρουσιάζουν τη δική μας έξοδο απ’ το κολαστήριο της ευρωζώνης ως καταστροφική και την παραμονή μας ως μοναδική οδό σωτηρίας. Ή μήπως έπαθε τίποτε η Ισλανδία, που απόκρουσε το θανάσιμο εναγκαλισμό της γερμανοκρατούμενης Ε.Ε. και του σιωνοκρατούμενου ΔΝΤ; Ζει και βασιλεύει και ευημερεί! Ή μήπως εξάλλου βγήκε χαμένος ο αγγλικός λαός, που αποφάσισε να αποδράσει  απ’ τη λυκόστανη της Ε.Ε; Σε αντίθεση με τα όσα διεκτραγωδούν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι δουλόφρονες τηλεπερσόνες…
Και ταυτόχρονα να συνέλθει και ο λαός μας, που, αν πιστέψουμε στις, κατά κανόνα, αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις,  ερωτοτροπεί να πισωγυρίσει στα Σόδομα και τα Γόμορρα του τέως δικομματισμού. Όπως ο σκύλος, που, σύμφωνα με το αρχαίο γνωμικό, «επιστρέφει επί το ίδιον εξέραμα». Και δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο δρόμος του καπιταλιστικού φασισμού δεν είναι απλώς αδιέξοδος αλλά και αναπότρεπτα καταστροφικός. Γιατί αποβλέπει στον αργό θάνατο ολοένα και περισσότερων ανθρώπων και τη συσσώρευση ολοένα μεγαλύτερου πλούτου και συνακόλουθης δύναμης στα χέρια  ολοένα και λιγότερων. Που σε παγκόσμια κλίμακα στόχο τους έχουν τον καπιταλιστικό μεσαίωνα, προς τα μεσάνυχτα του οποίου αγεληδόν μας σύρουν. Και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μας ξεγελούν τα οποιαδήποτε ψίχουλα μας προσφέρουν, κάθε φορά που αρπάζουν το ψωμί μας. Πρόκειται για προκλητική ειρωνεία με την οποία συγκαλύπτουν το απροκάλυπτο καθεστώς της τερατώδους αδικίας τους. Σε τρόπον ώστε να μην μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η βαρβαρότητά τους  θεριεύει ολοένα και περισσότερο, καθώς εμείς«άβουλοι καιμοιραίοι αντάμα» αργοπεθαίνουμε συνάμα.
Συνεπώς αυτοί, που κοιτάζουν πίσω και τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι μπορεί να τους σώσει ο σάπιος δικομματισμός, αν μεν είναι φτωχοί, αυτοκτονούν, κι αν είναι εύποροι δολοφονούν την πατρίδα και το λαό μας.Γιατί η βρωμερή αυτή  πραγματικότητα δεν μπορεί να εξωραϊστεί, όσους ποταμούς και ωκεανούς  ψευδολογίας και να επιστρατεύσουν οι  ντόπιοι και παγκόσμιοι δολοφόνοι.Αφού η ίδια αυτή πραγματικότητα φωνάζει πως αυτό, που γίνεται στην Ελλάδα, δεν οφείλεται σε κάποια λάθη,που έκαμαν οι φιλάνθρωποι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι λακέδες τους. Όπως επιχειρούν να μας πείσουν οι πολιτικοί απατεώνες και τα μιντιακά φερέφωνά τους. Οφείλεται στη σαφέστατη απόφαση να εξοντωθεί η Ελλάδα και ο λαός της με κάθε τρόπο. Όπως εξοντώθηκε η Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Συρία και τις οίδε πόσοι και ποιοι ακόμη. Απ’ τους πολιτισμένουςυπέρμαχους της ελευθερίας, της δημοκρατίαςκαι του κράτους δικαίου, οι οποίοι καταστρέφουν ασύδοτα, φωνάζοντας από πάνω ότι τρομοκρατούνται απ’ τα θύματά τους.
Με τη διαφορά ότι στην περίπτωση τη δική μας δεν καταστρέφουν τις υλικέςυποδομές, γιατί προφανώς τις χρειάζονται για την αφεντομουτσουνάρα τους. Καταστρέφουν όμως «πετραδάκι-πετραδάκι» τις πνευματικές μας καταβολές και προωθούν ραγδαία την πολιτισμική και φυλετική μας μετάλλαξη. Γιατί, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, ο πολιτισμός μας και ο λαός μας είναι οδυνηρό καρφί στο κυκλώπειο μάτι του καπιταλιστικού φασισμού….

Αισιόδοξα μηνύματα από την "Μελέτη για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ και τις ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ (Ή ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ) ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ". Πολύ σημαντικά ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (προτροπές)

Αισιόδοξα μηνύματα από την "Μελέτη για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ και τις ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ (Ή ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ) ΤΟΥ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ". Πολύ σημαντικά ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (προτροπές)

Πολύ σημαντική και αισιόδοξη κρίνουμε την νέα μελέτη (για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης) που διαβάσαμε στο theognosia.gr (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ).
Κυρίως γιατί δεν περιορίζεται μόνον σε διαπιστώσεις αλλά προτρέπει σε άμεσα μέτρα.
Καλεί τους πιστούς και τους ιερωμένους των 10 εκκλησιών που συμμετείχαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης,
"να διακόψουν άμεσα την κοινωνία με τους προϊσταμένους τους, τους οποίους να πάψουν να μνημονεύουν, αν οι προϊστάμενοι τους δεν αποκηρύξουν την Παναίρεση του Οικουμενισμού"
ενώ καλεί "τις 4 εκκλησίες που ΔΕΝ συμμετείχαν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης,
"να καταδικάσουν δογματικά (είτε με τις Συνόδους των Ιεραρχιών τους είτε με μια Τοπική Σύνοδο των 4 Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών"  τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου.


Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη  εδώ 
(προηγήθηκαν πολλά αξιόλογα κείμενα, κάποια από αυτά δημοσιεύσαμε, επισημαίνουμε από τα σχετικά πρόσφατα το κείμενο του καθηγητή κ.Τσελεγγίδη εδώ)
Βλέποντας την ανθρώπινη αδυναμία και τις αναπόφευκτες διαφωνίες (στον ευρύτερο χώρο του αντι-οικουμενιστικού αγώνα),
διαπιστώνοντας την σύγχυση που προκαλείται από τις συζητήσεις για ένα σωρό θέματα που προκύπτουν (για το αν πρέπει να επανέλθουμε στο πάτριο, για τα σχίσματα εκεί,  ή για το αν πρέπει απλά να ακολουθήσουμε την αποτείχιση (=διακοπή κοινωνίας και μνημοσύνου) από τους εισάγοντες τον οικουμενισμό, ή για το αν πρέπει ή όχι να ακολουθήσουμε την παράδοση του πατρίου χωρίς να ενωθούμε με κάποια από τις παρατάξεις του, για την εγκυρότητα των μυστηρίων σε όσους δεν το τολμήσουν κλπ)ζητήματα που πράγματι υφίστανται, αλλά δείχνουν και την ανθρώπινη αδυναμία να βρεθεί μια  εύκολη "λύση",
ο Θεός προς το παρόν δίνει νέες μαρτυρίες αλήθειας:

Οι 2 φωτογραφίες που ακολουθούν, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, τόσο ξεκάθαρα. :

ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΚΡΙΚΗ ΕΥΚΑΜΨΙΑ “ΔΕΙΓΜΑ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ”; Του Νικολάου Πανταζή, θεολόγου

ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΚΡΙΚΗ ΕΥΚΑΜΨΙΑ 

“ΔΕΙΓΜΑ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ”;  

Του Νικολάου Πανταζή, θεολόγου

Στην Ποιμαντική Επιστήμη της Ορθοδόξου Αγιολογίας η οποία συγκροτήθηκε από τα Μυρίπνοα Άνθη του Αγιοπατερικού Παραδείσου, υπάρχουν πολλά και απανωτά, εμφανή και συναφή κριτήρια αγιότητος τα οποία ενεργούν ιεροπρεπέστατα μια μυστηριακή αλληλοεξάρτηση και αλληλοπεριχώρηση, η οποία με την σειρά της συνεργεί και συντελεί τα μέγιστα στην Διακήρυξη και Πιστοποίηση Αγίων.

Η αλόγιστη απομόνωση ενός τέτοιου κριτηρίου, η ενορχηστρωμένη διαφήμιση και παραπλανητική προώθηση αυτού ως αποκλειστικό “πειστήριο” Αγιοπνευματικής επενεργείας και Θεϊκής χορηγείας, προσβάλλει και κατ’ επέκτασιν βλασφημεί την Πηγή κάθε αγιότητος, Αυτό το Πανάγιον Πνεύμα!

Πολύς ο λόγος και απελπιστικά επιπόλαιη και παρανοϊκή χρήση της λεγομένης και πανθομολογουμένης “νεκρικής ευκαμψίας”. Ας είμαστε λιγάκι φρόνιμοι και πιο συγκρατημένοι, συνάμα δε και διακριτικοί, έτι δε άκρως επιφυλακτικοί όταν πρόκειται να επικαλεστούμε ανεξαρτήτως την “νεκρική ευκαμψία” ως σημείον αγιότητος.

Η νεκρική αποσύνθεση ενός πτώματος δεν είναι σταθερή με ωρολογιακή ακρίβεια σε όλες τις περιπτώσεις. Η διαδικασία της σήψεως διαφέρει εντυπωσιακά, αναλογικά πάντοτε με τις διάφορες συνθήκες, σε σημείο μάλιστα που να υπερβαίνει κατά πολύ τα συνηθισμένα όρια.

Η επιστήμη πιστοποιεί πως υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις στον γενικό κανόνα. Οι εξαιρέσεις αυτές δεν πρέπει ποτέ βα εκλαμβάνονται επιπόλαια ως υπερφυσικό σημείο εξ’ ουρανού και αυτομάτως θαύμα Θεϊκό…

ΟΧΙ βέβαια! Η οποιαδήποτε νεκρική ευκαμψία δεν πρέπει ποτέ να λογίζεται αυθαιρέτως ως σημείον αγιότητος! Αυτό συνιστά πλάνη και μάλιστα οικτρά. “Δεν μας τα λένε καλά” όσοι βιάζονται τόσο πολύ και προτρέχουν απεγνωσμένα να υφαρπάσουν την εξουσία του Θεού και να καταχραστούν την αγνωσία και το ευπερίστατον του πιστού λαού.

Τέτοιες επιπολαιότητες και ακρότητες πρέπει να αποφεύγονται και να μην “λιγουρευόμαστε” εύκολες και πρόχειρες αναδημοσιεύσεις οι οποίες και αυτές κάνουν μεγάλο κακό, έστω κι αν εμείς τυπικά αναρτούμε σχετική δήλωση διαφοροποιήσεως και μη υποχρεωτικής ταυτίσεως των εκάστοτε απόψεων του συγγραφέως με το πιστεύω των Ιστολόγων.

Μόνον ο Θεός γνωρίζει και αποκαλύπτει εν χρόνω την αγιότητα προσώπων. Δεν αρνούμαι το ενδεχόμενο της νεκρικής ευκαμψίας να ενυπάρχει βεβαιότατα και σε αγιασμένα άτομα αλλά αυτό καθ’ εαυτό γενικώς, δεν αποτελεί “σημείον αγιότητος! Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Κάθε άλλο, και οι πραγματικοί Άγιοι παρουσιάζουν οπωσδήποτε “νεκρική ευκαμψία” μαζί όμως με χίλια άλλα δυο, πρωτίστως άμωμη και αδιάφθορη Ορθόδοξη Πίστη, Αγιοπατερική Ακοινωνησία μετά ακοινωνήτων, αγιότητα βίου, κάθαρση και θέωση, θαυματουργία εν βίω, αλλεπάλληλες έκτατες υπερφυσικές αποκαλύψεις και εμφάνειες θεϊκές σε κληρικούς ΚΑΙ λαίκούς καθώς και πληθώρα άλλων μαρτυριών και ομολογιών.

Μην προτρέχουμε τόσο εύκολα και πέφτουμε θύματα παρεκκλησιαστικής “Αγιοποιήσεως” παπικών προδιαγραφών. Ακόμη και ο επίσημος και δεδηλωμένος Σατανιστής, Αρχιερέας της Ανεγνωρισμένης Διεθνούς Εκκησίας του Σατανά, Aleister Crowley, παρουσίασε “νεκρική ευκαμψία” και σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων, ίσως να οφείλεται σε υπερβολική χρήση ηρωΐνης. Ακόμη και κάποιοι ειδωλοποιημένοι ποδοσφαιριστές”αγιοποιημένοι” από τον Πάπα, παρουσίασαν “νεκρική ευκαμψία” καθώς και πολλοί άλλοι αιρετικοί, με διαφορά ολίγων ωρών, ακόμη και ημερών. Λοιπόν;
Και αυτοί όλοι, “Άγιοι;;;” ΜΗ τρελαθούμε!

Πηγή:   http://www.wallingoff.com/709

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Δεν ειδαμε ακομα τον δημοσιευθεντα καταλογο. Υπολογιζουμε ομως οτι ο προβατοσχημος Λυκος της Καψαλας, ο αθεραπευτα αστειος κοσμοκαλογηρος και ο κακος ....δασκαλοθεολογακος, απαρτιζουν το σωμα των νεων ....σωτηρων μας; Τι τους εμεινε τους θλιβερους Σιγονταροοικουμενιστες για να προσφερουν σημερα που καταλυθηκαν τα παντα; Την ...σφηνα τους απεναντι στη χριστιανικη καλη παραταξι της Κοινωνιας; Λιγη τσιπα δεν τους απεμεινε; Τελευταια ο "γενναιος ανηρ" Βλιαγκοφτης στην Σουρωτη "λειτουργηθηκε" και προσκυνησε τον Αιρεσιαρχη του Φαναριου, ο δε Νατσιος διατηρει αβροτατες σχεσεις με πολλους Οικουμενιστες γερονταδες μεχρι και τον υπουλο Εφραιμ, ο δε λυκος της Καψαλας μονιμα φερει επανω του την ....δοραν του προβατου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ομολογια: Λεγεται οτι αυτα τα τρια ...μπουμπουκια, εμφανιζονται σαν οι νεοι υποψηφιοι ...σωτηρες μας!!!
Εχουν μεγαλη ιδεα για τον εαυτο τους, τα Σιγονταροοικουμενιστικα αυτα ...ζαγαρια!!!! Τους αξιζει ενας μεγαλοπρεπης ...καταποντισμος...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η δημιουργία νέου κόμματος από θρησκευόμενους ανθρώπους δεν είναι μόνο φήμες, αλλά άρχισε να υλοποιείται με την έλευση στην εκλογική μου περιφέρεια, ομιλητού–εκπροσώπου της νέας κίνησης, η οποία προς το παρόν έχει τον τίτλο: Κίνημα "Παλιγγενεσία". Ο ομιλητής παρουσία μου ανέπτυξε εν συντομία το πρόγραμμα της νέας πολιτικής κίνησης. Αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω τους ψηφοφόρους μας κληρικούς και λαϊκούς και να εκφράσω την δικαιολογημένη απορία γιατί κάποιοι δημιουργούν ένα νέο κόμμα αντί να στελεχώσουν την Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», η οποία από το 2008 μέχρι τώρα έχει λάβει μέρος σχεδόν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις τόσο Εθνικές, όσο και Ευρωπαϊκές.

Η "νέα" αυτή πολιτική κίνηση εμφανίζεται στους εκκλησιαζόμενους Έλληνες σαν απάντηση στο ερώτημα: «τι πρέπει να γίνει τώρα εδώ που φτάσαμε;» προτάσσει την ανάγκη πολιτικής λύσης και βασίζεται σε πατριωτικές και Ορθόδοξες θέσεις. Όμως η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ιδρύθηκε πριν 8,5 χρόνια, προέβλεψε αυτά που ζούμε σήμερα και από τότε διεξάγει ανένδοτο αγώνα εναντίον του πολιτικού κατεστημένου. Η "νέα" αυτή πολιτική κίνηση το μόνο που προσκομίζει ως νέο, είναι ένας νέος κατάλογος ονομάτων που συμμετέχουν σε αυτήν, μιας και οι ιδέες και τα προτάγματα της είναι αντιγραφή των Αρχών της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Ακόμα και φράσεις που χρησιμοποιούν: «δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε δεξιούς και αριστερούς», «δεν συνεργαζόμαστε με όσους υπηρέτησαν το παλαιό πολιτικό σύστημα, γιατί δεν βάζουμε νέο κρασί σε παλαιούς ασκούς», «απόλυτη προτεραιότητά μας η παιδεία» … είναι αυτούσια διατυπωμένες προτάσεις της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», όπως αυταπόδεικτα διαπιστώνει κανείς μέσω του διαδικτύου και των εντύπων της Παρατάξεώς μας.

Το μόνο που δεν μας είπε ακόμη το νέο κόμμα είναι για τον Καποδίστρια…

Επιπλέον δεν έκαναν ακόμη λόγο για ενυπόγραφη αποκήρυξη της μασονίας και του αποκρυφισμού….

Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που νομίζει σωστό. Θα ήθελα όμως να απευθύνω στους υπεύθυνους της "νέας" πολιτικής κίνησης κάποια ερωτήματα:
•   Ποιο πολιτικό κενό έρχονται να καλύψουν με την ίδρυση του νέου κόμματος;
•   Τι νέο έχουν να φέρουν στο πολιτικό προσκήνιο, πλην κάποιων νέων προσώπων;
•   Γιατί κρατούν κρυφούς τους πνευματικούς πατέρες που ισχυρίζονται ότι τους έδωσαν ευλογία για να ξεκινήσουν κάτι από την αρχή; Ποιος όρισε αυτή την αρχή, μετά την αρχή που πρωτοέγινε από την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»;
•   Αν υπάρχουν αυτοί οι πατέρες, άραγε δεν γνωρίζουν την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και τον αγώνα που δίνει ή έχουν "πρόβλημα" με τα καθόλα ακέραια πρόσωπα, πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, που οραματίστηκαν την «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και ενέπνευσαν ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική, την οποία θεωρούν ότι πρέπει να έχει ποιμαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων;
•   Γιατί όλοι αυτοί κληρικοί και λαϊκοί, οι δικαίως ανησυχούντες για την Ελλάδα, δεν ανησύχησαν τόσο χρόνια και δεν συντάχθηκαν να παλέψουν κάτω από τη σημαία της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» που υψώθηκε πριν 8,5 χρόνια, εφόσον έχουν ανάλογες Αρχές, ώστε να υπάρξουν καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα; Τα εκλογικά ποσοστά της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», μπορεί να μην είναι αυτά που οραματιζόμαστε και επιδιώκουμε, είναι, όμως, εκπληκτικά, αφ’ ενός μεν για το μηδαμινό αριθμό των κληρικών που δραστηριοποιήθηκαν και εφ’ ετέρου για τον ανεξήγητο πόλεμο κατά της Παρατάξεώς μας, που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται από κληρικούς και θρησκευόμενους. Τα χαμηλά ποσοστά της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι αποτέλεσμα αποδοκιμασίας της Πολιτικής μας παρουσίας, αλλά αποτέλεσμα αγνοίας του Ελληνικού πληθυσμού για την ύπαρξη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», λόγω ανεπαρκούς ενημερώσεως του λαού από τα Μέσα πληροφόρησης. Είναι, επίσης, αποτέλεσμα της δικής τους παθητικής και εν πολλοίς εχθρικής και δυσφημιστικής στάσης, μιας και η Κεντρική Επιτροπή, τα μέλη και οι φίλοι της Παράταξης –με τα όποια λάθη και τις όποιες παραλείψεις μας– δίνουμε τον καλόν αγώνα αποκλεισμένοι από όλα τα ενημερωτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας, μη φειδόμενοι προσωπικού χρόνου και προσωπικών δανείων υπέρ της Παρατάξεώς μας.

Αγαπητοί φίλοι, ο Θεός εν καιρώ θα αποκαλύψει τις προθέσεις της "νέας" πολιτικής κίνησης. Εμείς εστιάζουμε κυρίως σε δύο τινά:
Πρώτον ότι η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» εξ αρχής έδειξε ότι δεν είναι Παράταξη ελέγξιμη, ούτε ξέφραγο αμπέλι, ώστε ανά πάσα στιγμή, η οποιαδήποτε φιλόδοξη πλειοψηφία, να αναλάβει τα ηνία και να την εκτρέψει από τον στόχο της καθοδηγήσεως της πολιτικής στην Παράδοση της Ρωμηοσύνης. Είναι τυχαίο, πως όσοι έφυγαν από την Παράταξή μας το έκαναν γιατί διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να την διαφεντέψουν με το «έτσι θέλω» και με τις πολιτικές των Ελληνικών παραρτημάτων των κομμάτων της Δύσης;
Δεύτερον ότι στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» οι προσωπικές φιλοδοξίες των ανθρώπων δεν μπορούν να ευοδωθούν, μιας και εδώ είμαστε όλοι εργάτες για έναν πνευματικό σκοπό. Όσοι επιθυμούν την προβολή τους, αναγκάζονται να αποχωρήσουν, όπως συνέβη πολλάκις στο παρελθόν, γιατί δεν μπορούν να καλλιεργήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και οφέλη. Μας προξενεί δε ιδιαίτερη εντύπωση, η κατά καιρούς προσέλευση ανθρώπων, υποτιθεμένων πιστών, οι οποίοι μας "συμβουλεύουν" να έχουμε ταπείνωση και να μη νομίζουμε ότι μόνο εμείς έχουμε την αλήθεια, και, εν συνεχεία, με τη δική τους εκδοχή της "ταπεινώσεως" μας ζητούν να αναλάβουν τη διοίκηση της Παρατάξεως!

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση εναντίον του φαύλου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και πιστεύουμε ότι ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός έχοντας επίγνωση του διαφορετικού ήθους, που αποδεδειγμένα μετά από τόσα χρόνια εκφράζει η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», δεν θα παρασυρθεί από διασπαστικές κινήσεις φιλαρχίας, που τελικά ρίχνουν νερό στον μύλο του κατεστημένου πολιτικού συστήματος, όσο κι αν φραστικά το καταδικάζουν.

Ο Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Οταν υπαρχουν σημερα μονο τετοιοι δειλοι παπαδες και δεσποταδες, γιατι να μην αποθρασυνονται οι Αιρετικοι Οικουμενιστες που απλωθηκαν μεσα στην Εκκλησια;

Κι εσείς, γιατί ακολουθείτε -ακόμα και μετά την Κολυμπάριο Σύνοδο- τέτοιους δειλούς Επισκόπους, που την ανδρεία τους την εξαντλούν ΟΧΙ για την ΠΙΣΤΗ, αλλά για τον έλεγχο του ...Εντι Ράμα;

 Διονυσίου Τάτσης:

«Ἀλήθεια, σκέφτηκε κανείς πόσο δειλοί εἶναι οἱ Μητροπολίτες μας ἀπέναντι στον Οἰκουμ. Πατριάρχη, πού πρωτοστατεῖ στον Οἰκουμενισμό και ἐξισώνει την Ὀρθοδοξία με τον Παπισμό και Προτεσταντισμό;»



ΠΟΙΟΣ  ΘΑ  ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ;  

Τοῦ Πρωτοπρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση



       ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ μας ἡ ἁμαρτία ἔχει ἐξαπλωθεῖ παντοῦ. Ὁ Θεός ἀπουσιάζει ἀπό τη ζωή τῶν ἀνθρώπων. Ἡ Ἐκκλησία δεν συγκινεῖ. Ὁ διάβολος κάνει κουμάντο στους περισσότερους. Γι᾽ αὐτό και οἱ ἀληθινοί κληρικοί δεν μποροῦν να ἡσυχάσουν. Στενοχωροῦνται γιά ὅσα συμβαίνουν και σκέφτονται τρόπους προσέλκυσης τῶν ἀνθρώπων στην Ἐκκλησία και περιορισμοῦ τῆς δράσης τῶν ὀργάνων τοῦ ἀντιχρίστου. Τά ἀποτελέσματα ὡστόσο εἶναι πενιχρά.

Καλές οι σημαιούλες και η Β. Ήπειρος, αλλά
πρώτο καθήκον του Επισκόπου είναι η απομάκρυνση
από την Παναίρεση του Οικουμενισμού.
     Παρόλο πού στή μικρή μας πατρίδα ὑπάρχουν πάνω ἀπό ὀγδόντα Μητροπολίτες καί ἀρκετοί βοηθοί ἐπίσκοποι, δεν ἔχει γίνει κάτι σπουδαῖο. Σε αὐτό μερίδιο εὐθύνης ἔχουν και οἱ ἐφημέριοι κληρικοί, οἱ ὁποῖοι μεριμνοῦν μόνο για τους ἐκκλησιαζόμενους, ἐνῶ ἔχουν ξεχάσει το δυσεξαρίθμητο πλῆθος τῶν λεγόμενων χριστιανῶν, πού βρίσκεται  ἐκτός τοῦ Ἱ. Ναοῦ. Γενικά το παράδειγμα τῶν Μητροπολιτῶν και τῶν κληρικῶν δεν φωτίζει πιά. Οὔτε και ἡ Ἱ. Σύνοδος γίνεται σεβαστή. Παρατηρεῖται παντοῦ μια ἁμαρτωλή ἐκκοσμίκευση και ἕνας ἀπαράδεκτος συμβιβασμός. Τό  ἦθος τῶν κληρικῶν εἶναι ὑποβαθμισμένο. Οἱ ἀποφάσεις τῆς Συνόδου δεν οἰκοδομοῦν πάντα. Ὑπάρχουν πολλές περιπτώσεις ὅπου «οἰκονομοῦν» το κοσμικό φρόνημα τῶν ἀνθρώπων και ἐκφράζουν μια ἀδικαιολόγητη ἀνοχή.
    Θα ἔλεγα ὅτι ἡ Σύνοδος εἶναι ὄργανο τῶν καταφατικῶν ἀπαντήσεων. Δεν τολμᾶ να πεῖ «ὄχι», γιατί ὑπολογίζει το θόρυβο, πού θα ξεσηκώσουν οἱ δημοσιογράφοι και οἱ πολιτικοί. Λείπει ἡ ἀρετή τῆς παρρησίας. Λείπει ἀκόμα και το πνεῦμα τῆς ὁμολογίας. Ἀλήθεια, σκέφτηκε κανείς πόσο δειλοί εἶναι οἱ Μητροπολίτες μας ἀπέναντι στον Οἰκ. Πατριάρχη, πού πρωτοστατεῖ στον Οἰκουμενισμό και ἐξισώνει την Ὀρθοδοξία με τον Παπισμό και Προτεσταντισμό; Εἶναι πολλά τά κακῶς κείμενα στην Ἐκκλησία μας.

       Πιο ἐνοχλητική ὅμως εἶναι ἡ ἀδράνεια για τη διόρθωσή τους. Δεν ὑπάρχει το ἕνα πρόσωπο, πού με την ἁγιότητα βίου και την κατά Θεόν σοφία, θα μποροῦσε να βοηθήσει ἤ καλύτερα να ἐμπνεύσει τους ἀξιωματούχους τῆς Ἐκκλησίας ἀλλά και τον ἁπλό κλῆρο.
   Στην συνέχεια παραθέτω μια σύντομη ἐπιστολή τοῦ Μεγάλου Βασιλείου προς τον Μέγα Ἀθανάσιο ἐπίσκοπο Ἀλεξανδρείας, ἡ ὁποία εἶναι χρήσιμη και στις μέρες μας καθώς ἀναφέρεται σε ἕναν Ἅγιο, πού μποροῦσε να βοηθήσει στη θεραπεία πολλῶν ἀρρωστημάτων, γιατί διέθετε τελειότητα, δύναμη στις προσευχές του και κατά Θεόν σοφία.
        Γράφει λοιπόν ὁ Μ. Βασίλειος: 
    «Ὅσο τά ἀρρωστήματα τῶν Ἐκκλησιῶν γίνονται βαρύτερα, τόσο περισσότερο στρεφόμαστε ὅλοι προς την τελειότητά σου, διότι ἔχουμε πιστέψει ὅτι μόνο μία παραμυθία για τά δεινά μᾶς ἔχει μείνει, ἡ δική σου προστασία. Πράγματι ὁμοφώνως ὅλοι ὅσοι γνωρίζουν την τελειότητά σου, ἔστω και λίγο, εἴτε ἐξ ἀκοῆς εἴτε ἐκπροσωπικῆς συναντήσεως, πιστεύουν ὅτι ἐσύ μπορεῖς να μᾶς διασώσεις ἀπό αὐτή την τρικυμία και λόγῳ τῆς δύναμης τῶν προσευχῶν σου και λόγῳ τῆς ἱκανότητάς σου να δείχνεις τά καλύτερα στις δύσκολες περιστάσεις. Γι᾽ αὐτό μη παύεις να προσεύχεσαι ὑπέρ τῶν ψυχῶν μας και να μᾶς διεγείρεις με τά γράμματα. Ἐάν γνώριζες πόση εἶναι ἡ ὠφέλεια ἀπό τά γράμματα, δεν θα ἄφηνες καμιά εὐκαιρία να μᾶς γράφεις. Ἐάν δε ἀξιωθοῦμε, με τη βοήθεια τῶν προσευχῶν σου, να σε δοῦμε και να ἀπολαύσουμε τά ἀγαθά σου και νά προσθέσουμε στην ἱστορία τῆς ζωῆς μας τη συνάντηση με τήν  πραγματικά μεγάλη και ἀποστολική σου ψυχή, θα θεωρήσουμε ὅτι λάβαμε παραμυθία ἀπό την φιλανθρωπία τοῦ Θεοῦ ἀντίρροπο γιά  ὅλες τις θλίψεις, πού δοκιμάσαμε στη ζωή μας».
     Μακάρι νά βρεθεῖ καί γιά τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἕνα πρόσωπο, μέ τίς ἀρετές τοῦ Μεγάλου Ἀθανασίου, γιά νά στηρίξει τούς κληρικούς καί λαϊκούς στίς δύσκολες μέρες πού περνᾶμε.


Σχόλιο: Ἐπειδὴ τὸ ἱστολόγιο "orthodox-voice" δὲν συνηθίζει νὰ βάζει ἡμερομηνίες τῶν ἄρθρων ποὺ δημοσιεύει, ψάξαμε καὶ βρήκαμε ὅτι τὸ παρὸν ἄρθρο δημοσιεύτηκε τὸ 2010!
   Ἐν τ μεταξύ, αὐτὰ ποὺ τότε ὁ π. Διονύσιος τὰ ἔγραψε (ὡς πρὸς τοὺς Ἐπισκόπους καὶ ἱερεῖς), σήμερα, ἔχουν προχωρήσει στὸ χειρότερο. Κι ὅμως ὁ π. Διονύσιος ποὺ κάνει τὴν διαπίστωση-κατηγορία γιὰ τοὺς ἄλλους, παραμένει σὲ κοινωνία μὲ τοὺς "δειλούς" Ἐπισκόπους! Κι ὄχι μόνο αὐτό, ἀλλὰ κατηγορεῖ καὶ ὡς ἐκτὸς Ἐκκλησίας, ὅσους διέκοψαν τὴν κοινωνία μὲ τοὺς Οἰκουμενιστὲς καὶ τὸν Πατριάρχη Βαρθολομαῖο, ὁ ὁποῖος (ὅπως ὁ ἴδιος μᾶς διαβεβαιώνει ἀπὸ τὸ 2010) ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ στὴν Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ!
    Κρίμα, καὶ πάλι κρίμα, π. Διονύσιε! 
απο την Πατερικη Παραδοσι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου