Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

 

O Πάπας προωθεί την χειροτονία των γυναικών και την αθώωση της ομοφυλοφιλίας!!!

εικόνα άρθρου: O Πάπας προωθεί την χειροτονία των γυναικών και την αθώωση της ομοφυλοφιλίας!!!
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Τα πάνω κάτω φέρνει ο Πάπας Φραγκίσκος στον μέχρι πρότινος υπερσυντηρητικό Παπισμό που δεν δεχόταν ούτε το διαζύγιο

Όπως πολλάκις έχει αναδειχθεί, ο ρόλος του Παπισμού στην προώθηση της Νέας Εποχής και η προλείανση του εδάφους για την υποδοχή του Αντιχρίστου θα είναι κεντρικός. Στην προ Κολυμπαρίου εποχή λίγο θα μας ενδιέφερε αν ο Πάπας δέχεται την ιερωσύνη των γυναικών ή την ομοφυλοφιλία αλλά από το Κολυμπάρι και μετά που αναγνωρίστηκε ο Παπισμός ως “Εκκλησία”, κάθε τί που γίνεται στο Βατικανό επιδρά άμεσα και σε εμάς.

Την σκυτάλη από τους Προτεστάντες στα θέματα διαφορετικότητας φαίνεται ότι παίρνει για τα καλά ο Παπισμός και μάλιστα στο ανώτερο επίπεδο. Στις 20 Ιουνίου το Βατικανό δημοσιοποίησε ένα έγγραφο εργασίας της Γενικής Συνέλευσης της Συνόδου των Επισκόπων με θέμα “Για μιά Συνοδική Εκκλησία: Κοινωνία, Συμμετοχή Αποστολή”. Το έγγραφο αυτό θα αποτελέσει την βάση συζήτησης της Συνόδου, η πρώτη συνεδρίαση της οποίας είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο. 

Στη έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά στην θέση της γυναίκας μέσα στην Παπική Εκκλησία, τον ρόλο της και ισότιμη θέση της έναντι των ανδρών στην Εκκλησία, ενώ τίθεται και το ερώτημα της δυνατότητας χειροτονίας στον βαθμό του διακόνου, για την οποία ήδη υπάρχει συμφωνία από την μεγαλύτερη μερίδα των παπικών επισκόπων: “….Most of the Continental Assemblies and the syntheses of several Episcopal Conferences call for the question of women’s inclusion in the diaconate to be considered. Is it possible to envisage this, and in what way….” (1).

Επίσης τίθενται οι βάσεις για την αλλαγή της στάσης του Παπισμού απέναντι στους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι εξομοιώνονται με τους λοιπούς παπικούς που είναι αποκομμένοι από την Παπική Εκκλησία, όπως πχ οι διαζευγμένοι: “….How can we create spaces where those who feel hurt by the Church and unwelcomed by the community feel recognised, received, free to ask questions and not judged? In the light of the Post-Synodal Apostolic Exhortation Amoris Laetitia, what concrete steps are needed to welcome those who feel excluded from the Church because of their status or sexuality (for example, remarried divorcees, people in polygamous marriages, LGBTQ+ people, etc.)…” (1).

Και σε ελληνική μετάφραση: “…Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο όπου, όσοι αισθάνονται πληγωμένοι από την Εκκλησία και μη ευπρόσδεκτοι από την κοινότητα, θα νιώθουν ότι αναγνωρίζονται, γίνονται αποδεκτοί, ελεύθεροι να κάνουν ερωτήσεις και δεν θα κρίνονται; Υπό το πρίσμα της Μετασυνοδικής Αποστολικής Προτροπής Amoris Laetitia (Η χαρά της αγάπης), ποια συγκεκριμένα βήματα χρειάζονται για να καλωσορίσουμε όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι από την Εκκλησία λόγω της θέσης ή της σεξουαλικότητας τους (για παράδειγμα, επαναπαντρεμένοι διαζευγμένοι, άτομα σε πολυγαμικούς γάμους, LGBTQ+ άτομα, κ.λπ.)”.

Είναι φανερό ότι ο μέχρι πρότινος παναιρετικός πλην όμως υπερσυντηρητικός Παπισμός, με την αγαμία του κλήρου, την απόλυτη απαγόρευση του διαζυγίου ή της αντισύλληψης, την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας, την μη αποδοχή ιερωσύνης στις γυναίκες, παίρνει από τον Προτεσταντισμό την σκυτάλη στην ηγεσία του κινήματος Νέας Εποχής. Μία από τις αιτίες αυτής της αλλαγής είναι και η άλωση του Παπισμού από τον προαιώνιο εχθρό της, την Μασονία, στο δεύτερο μισό του 20 αιώνα. 

Όπως διαρρήδην έχει αποκαλύψει ο μοναχός Σεραφείμ με πλειάδα άρθρων και ομιλιών (εδώ) που φιλοξενούνται στην Κατάνυξη, η Ορθοδοξία επίσης έχει αλωθεί από την Μασονία και Πατριάρχες του παρελθόντος υπήρξαν επιφανείς μασόνοι, και, προφανώς, ορισμένοι από τους σημερινούς. 

Πλέον εκτός από το αφανές πλέγμα της Μασονίας, Ορθοδοξία και Παπισμός συνδέονται με αμοιβαία συνοδική αναγνώριση (Κολυμπάρι) και κοινή δεδηλωμένη πορεία προς την ένωση. Τέτοια παπικά έγγραφα εργασία, όπως αυτό σχολιάζουμε, δείχνουν την “Ορθοδοξία” του αύριο, αν δεν αντιδράσουμε σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου