Κέντρο “Μακεδονικής” Γλώσσας στη Φλώρινα: Δεν είναι θυσία, ειναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Οι πατριώτες και ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Μακεδονίας, πώς νιώθουν με αυτή την απόφαση; Οι υπεύθυνοι ας ετοιμάζουν την απολογία τους…
Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 το πρωτοδικείο Φλώρινας με απόφασή του απέρριψε την ανακοπή, την τριτανακοπή και τις πρόσθετες παρεμβάσεις που έγιναν στη δικάσιμο της 2ας Φεβρουαρίου 2023, κατά της αναγνώρισης σλαβικού σωματείου με την επωνυμία «Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα».
Η επίτιμη πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Βασιλική Θάνου,
σχολιάζοντας την επικύρωση από την Πρωτοδίκη Φλώρινας της αναγνώρισης του Σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα», δήλωσε: “Η Πρωτοδίκης Φλώρινας, με την υπ’ αρ. 41/2023 απόφασή της, επικύρωσε την αναγνώριση του Σωματείου ‘Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα’.Η απόφαση αυτή δικαιολογημένα προκαλεί πλείστα ερωτηματικά”(..) Στη συνέχεια, όπως παρατηρεί η κ. Θάνου,“η πρωτοδίκης απέρριψε όλες αυτές τις πρόσθετες παρεμβάσεις ως απαράδεκτες, με τη λακωνικότατη φράση ότι δεν στοιχειοθετείται άμεσο έννομο συμφέρον”, χωρίς οποιαδήποτε άλλη αιτιολογία”.
Έτσι, έθεσε εξ αρχής εκτός δίκης όλους τους ως άνω παρεμβαίνοντες, με την αυθαίρετη κρίση ότι “οι ως άνω Σύλλογοι και τα εκατοντάδες μέλη αυτών, όλοι Έλληνες στην ιθαγένεια και Μακεδόνες στην καταγωγή, δεν έχουν το, κατ’ αντικειμενική νομική λογική, αυτονόητο και αυταπόδεικτο έννομο συμφέρον να παρέμβουν στη δίκη, αν και επικαλούνται ότι πλήττονται τα εθνικά συμφέροντα και η εθνική τους συνείδηση από τους αντεθνικούς σκοπούς του επίμαχου Σωματείου”.
Εκφράζει τέλος την απορία της για το γεγονός ότι “η Πρωτοδίκης αναγράφει στην απόφασή της κάτι ιδιαίτερα ασύνηθες και καθόλου αναγκαίο: δηλαδή, ότι η κρίση της είναι, όπως αρμόζει για τον εκάστοτε δικάζοντα Δικαστή, ανεξάρτητη, αμερόληπτη, χωρίς να υποκύπτει σε τυχόν αθέμιτες πιέσεις, ή πολιτικοποιήσεις και χωρίς σκοπιμότητες”.
Η κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, η πρώτη Ελληνίδα πρύτανης εκλεγμένη τρεις φορές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, δήλωσε σχετικά:
“Συνεπώς, ο κάθε Έλληνας έχει, όχι απλώς το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να απαιτήσει από το δικαστήριο της Φλώρινας (που ενδεχομένως το έχει ήδη προσπαθήσει στις 50 σελίδες της απόφασής του, που δυστυχώς δεν την έχω μπροστά μου), να μας κατατοπίσει σε ποια, τελοσπάντων, γλώσσα αναφέρεται, που βέβαια ήταν και η γλώσσα του Μ. Αλεξάνδρου!
Όχι, δεν κάνω ουδεμία «κριτική» της απόφασης του πρωτοδικείου Φλώρινας. Απορίες εκφράζω, και μάλιστα εντονότατες, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε κάτοικος της Ελλάδας, αλλά και σύσσωμη η ομογένεια οφείλουν να απαιτήσουν εξηγήσεις/διευκρινίσεις για το τι γλώσσα είναι τέλος πάντων αυτή η «μακεδονική» που θα «διδάσκεται» στη χώρα μας και «κυρίως στη Μακεδονία».
Και να προλάβω τυχόν επανάληψη των κατηγοριών εναντίον όσων αντέδρασαν στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ότι (παρότι ήταν σύσσωμη η Ελλάδα) δήθεν ήταν όλοι ακροδεξιοί, αμόρφωτοι, φασίστες κλπ. Για να μη γελοιοποιούμε τα πάντα, εγώ αισθάνομαι απλώς ως Ελληνίδα, και δε θέλω να είμαι ούτε αριστερή, ούτε δεξιά. Αλλά, και ουδόλως επιτρέπω στον εαυτό μου να δεχτεί ότι το θέμα των Πρεσπών και της «μακεδονικής γλώσσας», είναι τόσο απλοϊκό, ώστε να εμφανίζεται ως πρόβλημα δεξιών ή αριστερών”.
Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων για την απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας εξέδωσε ανακοίνωση: “Η απόφαση, βασιζόμενη κυρίως στην Συμφωνία των Πρεσπών, νομιμοποιεί, εντός Ελλάδος, τη διδασκαλία της σλαβικής γλώσσας του γειτονικού κράτους, που την ονομάζουν ανιστόρητα «Μακεδονική».
Γίνεται πλέον κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι, σύμφωνα με την Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός της νομιμοποίησης διδασκαλίας «Μακεδονικής γλώσσας», διαφορετικής από την αρχαία Ελληνική πού ήδη έγινε με την παραπάνω απόφαση, αύριο θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση σλαβικής «Μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος, με ορατή πλέον και την πιθανότητα υλοποίησης του σκοπιανού ιδεολογήματος της «Μεγάλης Μακεδονίας», που θα συμπεριλαμβάνει και Ελληνικά εδάφη. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή του «Βόρεια» στην ονομασία του γειτονικού κράτους που παραπέμπει στην ένωση με την «Νότια», την πραγματική Μακεδονία, σε ένα κράτος με επίσημη γλώσσα και ιθαγένεια την σλαβική «Μακεδονική».
Δυστυχώς, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, κομματικά στελέχη και δημοσιογράφοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ γνωρίζουν τα παραπάνω, αποφεύγουν να μιλήσουν, για να μην κακολογήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και χάσουν τις καλά αμειβόμενες θέσεις τους.
Επειδή η σλαβοποίηση του σύγχρονου Μακεδονικού Ελληνισμού και ο κίνδυνος απόσχισης της Μακεδονίας από τον Ελληνικό κορμό, που υποβοηθείται από την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν αφορά μόνον εμάς τους Μακεδόνες αλλά όλους τους Έλληνες, καλούμε όλους όσους νιώθουν Έλληνες, και όχι κομματικοί οπαδοί, στις επερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν με πατριωτικά και όχι με κομματικά κριτήρια.
Ο Πρόεδρος
Κοσμίδης Γεώργιος
Ο Γραμματέας
Γιουματζίδης Δημήτριος
Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας. Πρ. Κοσμίδης Γ.
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά.Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά. Πρ. Καράτζιος Χρήστος
Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής. Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας. Πρ. Γκέγκας Ιωάννης
Μακεδονικός Σύλλογος Ιρλανδίας. Πρ. Κακούλη Θωμαΐς
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων –
«Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος»Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος
Η ακύρωση της απόφασης για την αναγνώριση του σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» είναι ζήτημα εθνικό και όχι πολιτικό ή κομματικό…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου